92 / 2 Sevdiğini Askere Gönderecek YarenLer , Burada TopLaşsak :)

Ben sormuştum. :) İnşallah iyidir. Sesini duyana kadar rahatlayamiyicam ama bakalım. Biraz daha alıştım gibi. Bir de konuşabilseydik..

Ben sormuştum. :) İnşallah iyidir. Sesini duyana kadar rahatlayamiyicam ama bakalım. Biraz daha alıştım gibi. Bir de konuşabilseydik..

daha hic haber alamadin galiba degil mi? telefon karti almis miydi yanina? eger almadiysa inan o kantin kart olayi buyuk problem, onu cikarmadan da alisveris yapamaz alamaz kart 3 gunde anca cikardi bizimkiler ki dusun etimesgut dunyanin en buyuk tumenlerinden, o kalabalikta o kart cikacak, kart varsa bile vakit olacak, sira bekleyecek, sira gelecek... o yuzden icini ferah tut, yoktur bir problem arkadasim da gittiginde bir hafta hbr alamamistik biz..

Secret yapiniz iyi seyler dusununuz iyi seyler olsun :))

Askimlaa konustumm:) cok mutluyumyaa komutanlar cok sakaciymis cok iyiymis cok rahatim ben diyo alttan ustten konusuyolar habire hepimiz kırılıyoruz gulmekten diyo:) ne rahat adamlarmis yahu neler neler derlermis o an anlatirkenki neşesi beni o kadar rahatlattikiiii:) ins hep boyle gecer butun askerligi kuzumunn:)

Gideceği gun aksam ararım demişti. Aradı ama ben açamadım bir karışıklık oldu. Ondan beride haber yok. Hiç konuşamadık. O zaman aradıysa herhalde vardır kartı yanında bilmiyorum ki. Benimki cok stres yaptı son zamanlarda, soru sorunca boğuluyorum diyordu bende sormamaya çalıştım ne kadar merak etsem de. Bilmiyorum o yüzden cogu şeyi. Konusunca sorarım ama. Kalabalık olmasıda kafamı karıştırıyor evet.
Rabb'ime dua ediyorum, secret a gerek yok.

Benimki yine aradi..
Sapkalara arma diktirmisler kizlar, sizinkiler dikis biliyor muydu :))) biz annesi ve kizkardesiyle pek gulduk bu olaya :))

Dedim ki burdur'da sevdicegi olanlarla konusuyorum, haber aliyorum ordan da dedim.. Aaa burda olan varmiymis bak o zaman soliim benim taburu fln belki ayniyizdir dedi :) biz organize oluyoruz bascaz orayi dedim )

2. Tabur 5. Boluk kizlar 2. Takim 3. Manga..

Yemin toreni henuz kesinlesmemis, tabur komutani oyle dedi ama kesin degil 22 mi 23 mu hangi gun cikacagimiz dedi.. Haberiniz olsun :)

Dua et cnm.. Gonlunu ferah tut, yoktur birsey.. Vakit bulamamistir simdi ilk gunler sindirmek icin cok ustlerine gidiyorlar orada..
Tez zamanda iyi haberlerini al insallah... Bosuna endiselenmisim aradi iimis diye de yaz buraya )

Dua et cnm.. Gonlunu ferah tut, yoktur birsey.. Vakit bulamamistir simdi ilk gunler sindirmek icin cok ustlerine gidiyorlar orada..
Tez zamanda iyi haberlerini al insallah... Bosuna endiselenmisim aradi iimis diye de yaz buraya )

Âmin inşallah yoktur bir şey. :) yazarım yazmaz miyim hiç, söyleyecek baskasıda yok zaten. :)

1 saat önce gene aradıı bebegimmm sesi iyi geliyodu senin yemeklerini çok özledim dedi :) izine gelip yanından 1 dk ayrılırsam eşşek olım dediii ahh yerim ben onu... nerdesin dedi evdeyim dedim iyi iyi evde ol aklım sende kalmasın dedi :13: kıskançtı iyicee arttı:)

benmkide acemiligi 75 gün. nasıl geçmiş, ne zorluklar varmış anlattımı sonradan. off korktum şimdi.

Her yer ayni die bir kaide yok. Zaten askerligin iyisi die bir seyde yok. Padma canim tel karti alamadiysada arayamaz karti alacagi kantin nizamiye basinda belki birligine uzaktir. Dua et iyi insanlarla karsilastirsin. Ankaramin havasi yakar egitimi yemin yoreni hazirligi derken birazda amelelik yapar hle 75 likse. Aman kizlae saglik olsun geciyor zaman sikinti yapmayin :)

kızlar nasılsınız.. ne durumda keyifler?

kuzum bugun benım içimde garip bi sıkıntı var.. aslında bugun 2 kere konustuk 8bucukta aradı en son. ama ne bıleyım yıne arasında bi içim rahatlasın dıye telefona bakıp druyorum ( askerim ayagından amelıyat olmustu 3 sene önce futbol hayatı btmıstı.. ciddi bı amelıyattı.. dün zorlamış herhalde ayagını. şişmiş topallıyorms fln. doktrmu yokmustu ne öle bişiler yarın merkezdekı nrmal hastaheneye göturecekmısler.. htta gezdrıcekler bnı ddı. yarn arıcam senı netten de göruselm dedı. iyi güzel hoş ama içimde cok acaip bi sıkıntı var..

o sıkıntıları kovala gitsin.. ben de aynı durumdayım bugün senle.. benim askerimin bademciklerinde sorun vardı, e şimdi orda sürekli eğitim yapıyolar, terliyorlar, banyo yasak terleri oldugu gibi kuruyor üstünde.. bi de marşları söylerken son ses bağırıyorlar ya.. bademcikleri şişmiş, üstüne de kulak arkası bezlerinde apse yapmış.. çok ağrım var diyor benim elim kolum bağlı böyle.. ama bak sen şanslısın yine hastane falan diyorsun, benim ki revire gitmiş, bişeyin yok deyip göndermişler..

En zor zamanlar sevgilinin askerde olduğu zamanlardır. İnsan telefonun başından çekilemez ha aradı ha arayacak sancısıyla düşmeye gönlü olmayan telefon ise düşse dahi kapanıverir iki dakikada ne umdum ne buldum a dönüşüverir heyecanla beklenen telefon...
Asker Yolu Beklemek Budur
öncesinde hiç ilgini çekmediği halde televizyonda askerlik ile ilgili tüm haberleri seyretmek.. onunla beraber gün saymak.. Onsuz hiç bir yere gitmemek... hiç kabahatin olmadığı halde sana kızdığında bile alttan almak.. her yere telefonu yanına alıp gitmek.. arasa da sesini duysam diye bütün gün beklemek.. bütün gün geçmeyen dakikaların telefonda bir anda geçmesine sinir olmak... mektup yazmak.. sürekli fedakarlıkta bulunmak.. Askerlik bitince yasayacaklarını hayal etmek...

tanışıklığın ve samimiyetin minimal olduğu bir arkadaş grubu içerisinde tuhaf/üzücü/iç burkucu askerlik anılarını anlatmaya başlayan kişiye "anlatmayın bana böyle şeyler kotu oluyorum" diye takılındığında "Aaa senin de erkek arkadaşın askerde mi? bırakırsın sen onu kesin.. Ne kadar kaldı? 4 ay? yok yok bırakırsın.." gibi densiz/gereksiz/döver misin sabaha mı bırakırsın bi tepki alınırsa "ben bırakmam da senin bi bırakılmışlığın ve oradan kaynaklanan bi kuyruk acın var galiba" mealli bi cevap verilebilmesi gerekir...

Sürekli can sıkıcı bir hüzün halinde olmak. En ufak bir şeyi bile paylaşmak istendiği anda aslında onun uzakta olduğunun hatırlanmasıyla o an elde patlar. İlk ayın ardından bünye tarafından 'arkadaşlar doğal bir seleksiyon sonucunda bir bir elenir ve kalanlar gerçek dost olarak addedilir.bir de 'aman canım herkes mutlaka yapıyor üzülme' diye avutmaya çalışanların ağzını kırma isteği uyandıran süreçtir. Hele bir de gereksizcesine yapılan 'şafak kaç' esprileri en sert yanıtlara maruz kalır ki uzak durmak gereklidir...

Ya geçmişi düşünürsünüz ya geleceği. Geçmişteki anılarda kaybolursunuz gün gelir gün gelir hayallere dalarsınız geleceğe dair. Mektuplar yazarsınız. Cevaplar beklersiniz. Her gün posta kutusuna bakarsınız. Mesajlar yazarsınız içinizde aman yakalanmasın diyerek şafak sayarsınız onunla beraber...
...

Onsuz bişey yapmak gelmez içinizden. Ev kuşu olursunuz. Ona anlatmak istediğiniz şeyleri paylaşmak istediklerinizi her gün mail olarak ona yazarsınız. Her şeyi maillerde anlatınca gerçek mektupta yazacak bi şeyler kalmaz. Ama herkes de size gerçek mektup yaz onu defalarca okur der kafa karışır bir kere daha ne gereksiz şey şu askerlik sevdiğimi benden ayırdı diye profesyonel ordu sistemine geçmeyi istemeyenlere kızarsınız...

Hiç bitmeyecek gibi gelir beklemek. Bazen ne çabuk geçmiş günler dersiniz bazen daha bir sürü gün daha var dersiniz. Kafa karışır algı bozulur. Ama o yanınızda olmasa bile her şeyi onunla yaşarsınız...

Daha önce anladığınızı sandığınız insanlara "Allah kavuştursun" derken acılarını paylaştığınıza inandığınız fakat ancak ve ancak kendi başınıza geldiğinde ne olduğunu tüm ağırlığı ve uçsuz karanlığıyla kavrayabildiğiniz durum...

önce gideceği güne kadar yanında çektiğiniz acıları en büyüğü sanırsınız ; bir türlü doyamaz o ısıyı stoklarsınız.. yüzünden binlerce kare fotoğraf çekersiniz gözlerinizle.. sonra uğurlama anı gelir ki ilkinden kat be kat büyüktür ağrısı... sonra ertesi günden itibaren başlayan o tuhaf kıvranış algılayamama hissizleşme.. her an anahtarını sokup kapıyı açıverecekmiş ya da yan odadan gözleri uykulu çıkıverecekmiş boşalan fincanını uzatıp kedi misali bakıverecekmiş gibi beklentilerle dolu yanılsamalar.. Çiftten çifte bekleyenden bekleyene yaşanmışlıktan yaşanmışlığa fark var elbet en önemli ayrım bu hissedilen boşluk kıyasında. Evde sokakta hatta şehirde onsuz yaptığınız hiçbir şey yoksa 24 saatiniz birlikte geçmişse ve seneler dökmüşseniz ortaya eh biraz da saplantılı bir bağlılığınız varsa işte o zaman işiniz yaş...

Sonrası da geçmek bilmez. Algıda seçicilik tavana vurur daha önce dikkat etmediğiniz asker haberleri yüzünden televizyon açamaz olur yolda yanınızdan geçip giden askerlere "Allah sabır versin" derken bulursunuz kendinizi. Bütün askeri terimleri öğrenir tencereye teskere deyiverir acınan gülüşmeler yaşarsınız...

Tek emin olduğunuz geçmişinizdir sırtınızı ona dayar belirsiz geleceğe dair planlar yaparsınız. Hırs olur biraz içinizde bu bekleyiş bu arada yapmanız gerekenler adına. Güçlü olmalıyım diye kendinizi zorlar ama sıklıkla vurup geçen zayıflık hissine aldırmamaya çalışırsınız...

"aldatmaya en meyilli kadın" bakışlarına inat daha bir gururla şafak kartını karalarsınız. Neticede bazılarının dediği gibi gerçekten dopdolu bir yürekle beklenir ve sonunda vuslata erilirse kimilerinin "her kadına nasip olmaz asker beklemek" cümlesini kendinize ispatlarsınız...

Bir yanının hep eksik olmasıdır. 'geçer!' 'aman ne kadar az kalmış!' 'askerlik mi bu?' diyenlerin sözü o an için dinlenir iç sesle sürekli konuşulur hatta çene düşer ama eve gelinip kanepeye tek başına oturulunca sessizlik baslar. Zaman yine durur. Resimlere bakmak dolapta olan birkaç kıyafeti binekşi kez düzeltmek. Yine de en güzel çare telefonun çalmasını beklemektir...

izin gününde İnternet cafe ve kamera bulmuşsa onu gördüğünüzde dünyanın en çaresiz en özlem dolu en hüzünlü insanı olursunuz bir anda ama bir o kadar da mutlu...

Hayatın en sadık en içe kapanık ve en karanlık bekleme dönemi. Beklemek beklemek sadece beklemek. Başka hiçbir şey değil. Anlatılarak bitirilemeyecek paylaşmayla azalmayacak bir özlem...

Mümkün olduğu surece "dayanamayıp sevgilinin peşinden askerlik yaptığı şehrin yollarına düşmektir bilinmedik bir şehre giden virajları ezberlemektir...

telaşlı ve slow motion ilerleyen bir zaman dilimidir asker yolu beklemek...

( Susu adlı kullanıcıdan alıntıdır... teşekkürlerimi sunarım kendisine.. )

kızlar ben bu geceki nöbetimi ağlayarak sonlandırıyorum... çok zormuş bu askerlik.. kelimelerim tükendi,dur diyorum kendime yapma diyorum ama.. daha çook uzun bir zaman var önümüzde.. ya bişeyler değişirse, ya yeteri kadar moral veremezsem ona, evli olanlar için daha zor ama nişanlı biri olarak beklemek de ayrı zormuş.. umudunu yitirme diyorum kendime, dayan herşey güzel olucak diyorum, bak herkes bitirmiş gelmiş siz de öle olucaksınız diyorum ama sonra bir bakıyorum ki daha 447 gece daha var ayrı geçicek, daha 447 gündüz var hasretle yanacağım.. sanki o acımasızlıgın icinde kaybolucak yarim.. garip korkular var yüreğimde bu gece.. onunlayken hiç aklıma gelmeyen, ama simdi aklımdan çıkaramadığım.. kırgınım içten içe,aldılar yarimi benden diye.. kalbim paramparça..

canm allah kawstrsun tez vakt gelsn inş....
benmkide izmir uzunadada ....sennkide izmir bornovadaymş....

ah canım parçaladın yüregimi bende senin gibiyim ilk gittigi zman aldılar beni ondan ayırdılar biizi diye aglıyodum çok zor çok acı ama sabretmekden başka caremizde yok. askerime belli etmemeye çalışıyorum gülüyorum onunla konuşurken ama gel bide içime sor gözyaşlarıma sor. gece gömleginin kokusu burnuma geldi bi kaç kez uyandım , sanki sevdigim gelmiş gibi hissettim ozman işte ozman içimdeki boşlugun aslında nekadar derin oldugunu anladım kelimeler bile yetmiyo o acıyı anlatmaya aslında,kendi çapımızda anlatmaya çalışıyoruz. çok özledim ben askerimi kokusunu, bana sımsıkı sarılışını, herşeyini özledim Rabbime sıgının ondan başka bizi anlıcak kimsemiz yok ondan yardım isteyin DERDİ VEREN ALLAH DERMANINIDA VERİR elbet...

beni bırakıpda nerelere gittin askerim sensizlik çok agır kaldıramıyorum dön artık n'olur. senden şimdiye kadar hiç bukadar ayrı kalmamıştım ben, düşünmedinmi melegin nasıl kaldırır böyle bişeyi. o dayanamaz demedinmi bu şehir sensiz hiç çekilmiyo sevdigim. sanki umutlarım yıkıldı sen o otobüse binerken, geri bidaha gelmiceksin sandım korktum biliyomusun çocuklar gibi korktum. o ellerini tuttugumda titreyişin yokmu beni benden aldı askerim. ölürüm ben yoluna sen üzülme korkuyosun biliyorum ya beni beklemesse diye, beklemez olurmuyum SEN GİTTİN CANIMIN YARISI gitti yarım kaldımmm ben n'olur dön artık geri melegin çok özledi senii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…