Canımcım takma kafana bizde ilk temmuzda denemiştik olmadı sonra ağustosta izne gittik izmire ailemin yanına ordada aynı sizin gibi tüm sülale bir aradaydık . Eylül tam bayrama denk geliyodu eyvah dedim bu ayda olmayacak akışına bıraktık ve eylülün 26 sında bebişimizin müjdesini aldım. Sanırım işin sırrı akışına bırakmakta :)
daha 6 haftalık hamileyim. sadece kan testi için doktora gittim 10 günü geçti gideli. o zaman 10 gün sonra gel daha çok erken dedi. işte bu hafta içi gidicem..doktor benim için çok önemli,bilgilendirmek yerine azarlayıcı bir doktor istemiyorum.. daha seçemedim de bilmiyorum doktorları tanımıyorum yani.üfff korkuyorum valla..:1no2:
teşekkür ederim canım cevabın için bende gelişmeleri yazarım artık hergün..
slm kızlar ben 10 haftanın içiindeyim 1 buçuk kilo aldımmmmm offf napcaz ya tansiyonum çıkıyo benim
87.500 başladım 89 kiloyummm
kızımda 77 ile başlayıp 93 le doğurdum
selam kızlar :)
bugün kontrolüm var, doktor ayrıca 2. düzey USG da bakacak 18-22 hafta arası bakıyorlar.. kızımı görücem, çok heyecanlıyım.. işteyim ama çalışamıyorum, o da tepip duruyo maşallah.. olumlu düşünüyorum ancak yine de tedirgin oluyorum.. inşallah herşey yolundadır.. bu arada ben 19+5'im ama USG'da bakalım kaç çıkıcaz. Doktor bu detaylı USG'da fetusun tam yaşını ve doğum tarihini net belirleyeceğini söylemişti.. geçtiğimiz ayki kontrolde 9 gün önde gidiyordu.. şu 20. haftalar bi ilerlese sanki burda takıldım gibi geliyor..
bu arada hala -4 kilodayım (104 ile hamile kalıp 100 kilodayım kaydirigubbakcemile3) umarım da çok kilo almam... kendinize iyi bakın, yarın doktor amcanın dediklerini yazarım artık a.s.
slm kızlar ben 10 haftanın içiindeyim 1 buçuk kilo aldımmmmm offf napcaz ya tansiyonum çıkıyo benim
87.500 başladım 89 kiloyummm
kızımda 77 ile başlayıp 93 le doğurdum
selam kızlar :)
bugün kontrolüm var, doktor ayrıca 2. düzey USG da bakacak 18-22 hafta arası bakıyorlar.. kızımı görücem, çok heyecanlıyım.. işteyim ama çalışamıyorum, o da tepip duruyo maşallah.. olumlu düşünüyorum ancak yine de tedirgin oluyorum.. inşallah herşey yolundadır.. bu arada ben 19+5'im ama USG'da bakalım kaç çıkıcaz. Doktor bu detaylı USG'da fetusun tam yaşını ve doğum tarihini net belirleyeceğini söylemişti.. geçtiğimiz ayki kontrolde 9 gün önde gidiyordu.. şu 20. haftalar bi ilerlese sanki burda takıldım gibi geliyor..
bu arada hala -4 kilodayım (104 ile hamile kalıp 100 kilodayım kaydirigubbakcemile3) umarım da çok kilo almam... kendinize iyi bakın, yarın doktor amcanın dediklerini yazarım artık a.s.
slm arkadasım bende yenı hamıle kaldım suan 109 kıloyumtup bebek yontemıyle hamıle kaldım suan daha cok yenı 2 haftalık gebeyim ama cok korkuyorum ıkız olma sansı var daha cok kılo alırmıyım bılmıyorum ama bu aralar hıc bırsey yemek ıstemıyor canım.bakalım hayırlısı artık hayırlısıyla dogum yapalımda zayıflama merkezlerıne gıderız ne yapalım:))))))))
Canım inşallah güzel geçer gebeliğin ne diyim böle nasıl 4 kg verebiliosun anlamadım yaaa
CADIARZU bende bir kaç ay sonra başlıyom çalışmalara :) bende tansiyon sorunu var şu anda onların takibini yapıyorum bir sürü tahlil vs vs vs :) bende 94 kg mım bakalım kiloda vermek istiyorum :uhm:
evet bende haziran annesiyim inşallah sağ sağlim doğar bebeklerimizzzŞekerim öncelikle takmıcaz. Çünkü kafaya takınca daha çok alınıyor. Sağlıklı beslenicez tuzu tamamen kesicez bide bol bol haraket edicez. Sonrasıda allaha emanet :)
Üzme kendini sakın dikkat et yeter. Bu arada sen aynı zamanda haziran anneleri topiğindesin dimi bende ordayım.
hayırlı olsun inşallah sağlıklı kucana alırsın bebişinii kız çocuğunda bende tatlı yemedim ekşi acı yedim şimdiki hamileliğimde tatlı daha ağırlıklı yiyorummm genede sikkat ediyorummmm fazla kaçırmamayaselam kızlar :)
Canım hayırlı olsun öncelikle kaça çıkıyorki tansiyonun ? bu aarada kesinlikle bir dahiliyeciye görünmen lazım hatta aynı hastanede olursa birbirleri ile iletişim içerisinde olmaları daha iyi olur bence...
ama SIFIR TUZ olcak herşeyde :1shok:
valla canım dedim ya ilk 3 ay bişey yiyemedim ama gerçekten yiyemedim, hem açtım hem sürekli kusuyordum, boş mideden ne çıkar ki acı acı safra kusuyordum.. çok fena geçti o dönem ıyyy.. hatırlamak istemiyorum bile.. ondan sonra da bugün dahil.. kahvaltılarımı ofiste yapıyorum: simit, peynir, zeytin :).. öğlen dışarı çıkıyoruz dışarda yiyebildiğimi yiyorum genelde sulu yemekleri tercih ediyorum.. aralarda meyve de yiyorum, ya da bu aralar eti'nin hoşbeş diye bi gofreti var, onun küçüğünü mideye indiriyorum.. ama akşamları... hiç iştahım olmuyor, yani akşam yemeği pek yiyemiyorum.. salatalık, muz, elma.. bazen meyveli nesfit.. süt içmeye çalışıyorum.. herhalde akşam öğününü böyle geçtiğim için de pek kilo almadım.. anlayacağın bende o hep söylenen hamile iştahı ve aşerme durumu yok :) normalde tatlı ve çikolataya bayılırım, nutella kavanozunu elimden düşürmezdim.. artık tatlı görünce hiç yiyesim gelmiyor, aklıma da gelmiyor. Ha bi de tuzu kestim mümkün olduğunca.. bi tek tuzu kesmem bilinçli yaptığım birşey.. egzersize gelince.. haftaiçi eve 19.30 gibi geliyorum, duş al, dinlen vs ancak kendime geliyorum en geç 22.00 gibi de koltukta sızıyorum.. ne yürüyüş ne egzersiz... ama haftasonları ya deniz kenarı ya da yeşillik bir yer bulup yürüyoruz eşimle.. o kadar oluyor maalesef..
hımmmm Tansiyonun biraz yüksek benimde 14 10 dan aşağı düşmüyordu. Doktor dahiliyeciye gönderdi oda bana SIFIR tuz dedi...çok zordu ilk zamanlar yapamadım sonrada gerek kalmadı zaten...:umursamaz:
dediğim gibi gene gittim bir doktora bakalım bir sürü masraf ve tahliller verildi.:)
ne dicek bakalım benneyaptımki
reses ne güzel anlatmışsın acaba bende bigün yaşarmıyım bu yazdıklarını inşaallah sağlıkla kavuşursun bebeğinegünaydınlar herkese...
dün bahsettiğim gibi kontrolüm vardı, 2. düzey USG'a girdim. Yaklaşık 20-25 dak. bebişimizin içini dışını ayrıntılı gördük. Çok şükür hiç bir sorun görmedi doktorumuz. Ayrıca doppler'e de baktı, kan akımı normal. Doppler bir de hamileliğin ilerleyen dönemlerinde annede preeklampsi gelişme riskini tahmin etmede önemli. Yine çok şükür ki öyle bir riske sahip değilim, en çok bundan korkuyordum.. kilom fazla olduğu için. Bi de çok istedim 3 ya da 4 boyutlu USG fotoğraflarını alalım diye ama benim kızım biraz huysuz, doğru dürüst poz vermedi, çıkan resimler hep yamuk yumuk oldu, ama doktorum söz verdi, önümüzdeki kontrollerde yakalama şansımız artarmış.. Neyse şimdilik yine siyah beyaz USG fotoğraflar var... ama kızımda bi yanak var teyzeleri... bittim ben, tabii babası da.. artık minik bi insan olmuş... siz de bu detaylı USG'a girdiğinizde göreceksiniz içinizde artık tam bir insan görünümüne kavuşmuş ama minicik bi şey var.. bundan sonrası sadece büyümek.. ha bir de 6 gün önden gidiyor bebişimiz, iri bir bebek olacakmış :) ama tabii hiç şaşırmadım.. ailede normal standartlarda olan bir tek eski kuşak var.. ben ve eşim, kardeşlerimiz.. hep uzun ve iri!... yine de önlem açısından bir ay sonraki kontrolde şeker yükleme testi yapıp öyle gideceğiz, gebeliğe bağlı diyabet riskini görmek açısından... biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim.. herkese sevgiler a.s.
Şekerim gözün aydın hadi darısı benim başıma inşallah ben cuma günü gidicem kontrole ama cinsiyet öğrenmek için doktorum 17. haftada gel dedi daha ben 15 im 17 de bakıcakmış detaylı sen 20 de gitmişsin acaba beni erkenmi çağırmış oluyor ???
reses ne güzel anlatmışsın acaba bende bigün yaşarmıyım bu yazdıklarını inşaallah sağlıkla kavuşursun bebeğine banada dua edersen sevinirim
bu yazdıklarınız bana moral verdi arkadaşlar bende maalesef 90 kiloya yakınım hamile değilim ama hamile kalmak için uğraşıyorum doktorlar moralimi çok bozuyorlar tansiyonum fırlarmış falan valla hep kiloluydum çok denedim vermeyi ama olmuyor versemde tekrar geri aldım kilo bizde ırsi durum böyle diye benim bebeğim olmasınmı? hem kilolu olupta sağlıklı doğum yapan bir sürü kadın var. beni motive edin ne olurrrrrr arkadaşlar norale ihtiyacım var