arkadaşlar merhaba. ben 5 yıl bekledikten sonra gebe kaldım. pco, haşimoto tiroid,insülin direnci derken hem ben hem eşim epey yıprandık. bana kadın doğumcum sadece diane 35 ve aldoctone tedavisi uyguladı. aldoctoneyi içemedim,yan etki yaptı çok. senelerce uğraştık.bitki kürleri, yumurtlama takipleri...olmadı. ben her yıl birkaç beden büyüdüm
38 bedenden 52 bedene boy boy giysilerim var, ara bedenlerin hepsi de yepyeni, bir ay önce 44 beden olurken bir ay sonra 46 dar geliyordu. en son bozyaka devlet hast.de bir endokrin hekiminden bahsettiler,hemen ona gittim. sonuçta endokrinci doğru tahlili istedi,şimdiye dek kimsenin bakmadığı insülin direncime baktı.glifor tedavisine başladık. 115 kgden üç ayda 105'e düştüm.o arada kendiliğimden hamile kalmışım.şimdi de kusma falan yok, sadece hem çok acıkıyorum hem kolay doyuyorum.kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum. geçen hafta 102 kg olmuştum.şimdi tartılmadım ama gören herkes kilo verdin diyor. kadın doğumcumsa, daha bir ay önce hadi artık, doğur diyen kadın, gebeyim diye gittiğimde bekleme salonunda bir sürü insan varken ikiz gebeliklerde 9. ayda bile bu kadar kilo olmaz dedi, rekortmen diye güldü,çok üzdü beni.hayır ben gebe kalmışım artık, ne alemi var bunun!şu an 6+3. haftadayım. ayın 12sinde rabbim izin verirse kalp atışları için gideceğiz.hâlâ dua ediyorum (önce allahın izni tabii) endokrin doktorum levent kebapçılara. özel doktorlara döktüğümüz paranın haddi hesabı yok. devlet hast.de sorunun ne diye sorup, güler yüzle dinleyip, her türlü tetkiki yaptırdı. doğru tedaviyi uyguladı. gebelik döneminde tiroid ilaçlarımı ayarlaması için ona gittiğimde nasıl mutlu oldu, şişmanım çok deyince sen köyde doğuran herkes ebru şallı mı sanıyorsun dedi,doğurursun nedir yani dedi.moralimi o düzeltti.ve o zaman bana şunu dedi: doğa mükemmel programlanmıştır. sen ya çok az kilo alırsın ya da tersine verirsin,çünkü depon sağlam. çok zayıf bir kadınsa çok kilo alır çünkü o kilolar emzirme hazırlığı. her emziriş 500 kalori, senin kiloya ihtiyacın yok,gebelikte akışa bırak, vücut saatin her şeyi ayarlar dedi. canın bir şeyi çok isterse vücudunun ondaki bir maddeye ihtiyacı vardır, ye mutlaka dedi.dediği gibi de ben iki haftada 3 kg verdim.çok da takmıyorum. bebeğim iyi olsun da...rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.