9 yasinda kizimin kil tüy derdi

Merhaba arkadaslar, dün kizimin icin icin aglamasindan sonra bu konuyu bir an önce cözmem gerekiyor. Benim kizim malesef cok killi. Ve okulda alay ediliyor. O kadar cok dert etmis ki kendine kisa kollu giymiyor artik. Bu konuda ona sagligini bozmadan nasil yardimci olabilirim? Lazer icin tabiki cok kücük. Epilasyon da istemiyorum ama ne yapabilirim onun icin?
Siz de ya da babasında böyle bir problem var mı. Çocuğunuza bir hormon testi yaptırın . Normal se en mantıklı olan ağda olur. Tüy dökücü vs kullanmayın sakin. Ama siz ne yaparsanız yapın bugün bunun için dalga geçen çocuklar yarında ağda vs yaptırdığı için dalga geçer. Ne yazık ki çocuklar böyle konularda çok acımasız. Bu dalga geçen arkadaşları okulda ise durumu rehber öğretmene bildirin. Konu komşu ise aileleriyle iletişime girin. Çocuklarına çeki düzen versinler

Lazerle sarartma yöntemi var kıllar giderek inceliyor araştırın derim swich lazer gibi bişeydi.tüy sarartici kremler vs iyice besliyor hem yanma ihtimali var cildin hem de komik bı sarılık oluyor.O yaşlarda çocuklar oldukça zorba oluyorlar o yüzden telkin falan bir yere kadar.

Orasi öyle tabi. Ben aylardir kizima bu konu yüzünden mücadeleci ve özgüvenli olmasi gerektigini söylüyorum ve telkin veriyorum ama artik öyle kötü ki dün kisa kollu elbise cikardim giymesi icin aglaya aglaya giymek istemedigini söyledi. Bu sicakta uzun kollu ile dolaniyor pisiyor terliyor ama ne kadar icine dert olduysa cikartmiyor
Oy canım ya

Arkadaslar hepinize tesekkür ederim. Cok güzel öneriler geldi. Önce doktora gidecez eger sorun yoksa ki insallah yokdur, kizimla önce agda deneyecez dayanamazsa diger cözümlere yönelecez
İnşallah sıkıntisiz bir çözüm bulursunuz 🤗

Ankaradaysa merkez adını alabilir miyiz🥰

ben de bir doktora yaptirmistim, orasi kapandi simdi. annem cukurambarda dr.buket yildirima gidiyordu o da cok memnundu zaten kullanilan cihaz benimkinin daha gelismis hali. bir gorus istersen zaten sitesinde o cihazi kullanan yerler hep yaziyor.

ben de bir doktora yaptirmistim, orasi kapandi simdi. annem cukurambarda dr.buket yildirima gidiyordu o da cok memnundu zaten kullanilan cihaz benimkinin daha gelismis hali. bir gorus istersen zaten sitesinde o cihazi kullanan yerler hep yaziyor.

Ben 1 seans yaptırdım ama yüzüm bayağı acıdı kız seninki nasıldı?

Benimle de küçükken çok dalga geçtiler tüy dökücü kullandım yine dalga geçtiler yani her türlü dalga geçecekler kendisiyle barışık olup o da onlara katılacak ben ortaokulda ancak öyle kurtulmuştum :KK11: avantajlı yanı daha olgun olacak kızınız ilerde

Zaten genel 11 yaş gibi alınmaya baslanıyor,yavrum üzülmesindense ağda yapsanız acısına dayanamaz mı? Sonucta 1-2 sene icinde zaten ağda yapılacak.Zaten sürekli almak zorunda da değil.Epey bir götürür onu ağda.Bizdeki gibi azıcık cıkınca gidelim demez.Akran zorbalıgı kötü aileler o konuda cocuklara eğitim veremiyor,olan hassas kuzulara oluyor.Ne yazık ki onları değiştiremeyeceğimiz icin,çocugun üzülmesindense ağda diyorum ben.Hemen zamanla azalır belki

bende ağdadan yanayım ..ayda 2 - 3 kere kimyasal ürünlere maruz kalıcağına ağda çok daha iyi ...sarartıcı daha komik duruyor güneşte parlıyor resmen çok kıllıysa .
merak etmeyin eğer üzülüyorsa biraz acı çekmeye dayanacaktır sonucu daha pürüssüz ve uzun süreli olucağı için rahat edicektir.
tabiki hormonlarına da biran önce baktırın

Ben 1 seans yaptırdım ama yüzüm bayağı acıdı kız seninki nasıldı?

ya benim aci esigim zaten cok yuksektir ama acimadi yani. nasil desem anlik bi sey sonra kayboluyor zaten soguk, yaptigi oda da soguk. hic hissetmedim desem yeridir. dene bir sey kaybetmezsin soz 😂

Benim yeğenimin de ilkokul 3 te göğüsleri epey belirgin olduğu için arkadaşları dalga geçiyor ve çok utanıyor. Kendisi de kilolu biraz iri duruyor o yüzden daha çok dikkat çekiyor. Maalesef bu yaşlarda çocuklar karşısındaki arkadaşının ne hissedeceğini pek düşünmüyor. Kızınız için en mantıklısı ağda bence

Kızınızı psikoloğa götürün, uzmandan destek alsın. 9 yaştaki bir çocuk için ağda, tüy sarartıcı, jilet vs önermek makul değil. Çocuğun en ihtiyac duyduğu şey kendini olduğu gibi kabullenmeye başlayıp bu haliyle özgüven kazanması. Reşit olduğunda tüyleri ile kararı kendisi alabilir zaten. Toplum baskısını normalize etmenin bir manası yok bu kadar erken yaşta.

Hormonlarla alakalı , bunuda yediğimiz gıdalar tetikliyor maalesef kaçınmak gerekirse ithal ucuz pirinçler, paket gıdalar
Doğal olarak kurtulmamış gıdalar salça mesela

artık erken ergenlik var. Doktorum tarafındanda önceden bilgilendirme edindim. Tüy çıkması adet olması normal artık. Ama alma konusunda sakın kimyasal kullanmayın zaten 12 yaş sonrası kendileride karar verebiliyor. Benim kızımda 2011 li ondada bellirtiler var

Bence uzun kollu giymeye devam etsin en iyisi bu teni henüz tazecik her şey zarar verir ve canı çok yanar gibime geliyor.
aa durun durun eldivenle alabilirsiniz.
Ama o yaşlarda kıla müdahale daha çok artırırda derler. En iyisi yine uzun kol
Neyse ben karışmim 🤐

Ağdayi profesyonel bir yerde yaptırabilirsiniz daha az acıması icin öncesinde emla tarzı bir krem kullanırsanız canı daha da az acır. Bu zorbaliga müsaade edilmese keske ama lise bitene kadar maalesef böyle oluyor özellikle çocuklar daha dürüst olduğu icin daha acımasız davranabiliyorlar. Rehber öğretmeni ile de görüşseniz aslında hiç fena olmaz. Çocuklara zorbaligi empatiyi öğretmeleri gerekir.

Back
X