9 yasinda kizimin kil tüy derdi

Bilmiyordum işte, o yüzden doktora bir sorun dedim. Normal lazerle, ev tipi lazerlerin sistemi farklı ya, belki zarar durumu da farklıdır. Ne bileyim ya ağda bana Çin işkencesi gibi geldiği için, kıyamadım yavruya.

Lazer çok daha korkunç geliyor bana da 😅 Bir de o yaşta alıştırırsa ağdaya, ömür boyu az çıkar. Ben yıllarca jilet kullandım dizden aşağısı ve kol altına. Üç hafta önce yıllar sonra ilk kez dizden aşağısını hazır ağda bandıyla aldım. Daha %30’u falan çıktı. Ağda zamanım geldi mesela şu an normalde ama alıncak kadar yoklar.

Tüy köklerim açık renk olduğu içim lazer görmüyor bende. Her bünyeye uygun, sıkıntısız tek yöntem aklıma ağda geldi. 😊

Konu sahibi bir de, ağdadan sonra sürmek için tüy azaltıcılar var doğal içerikli. Onları da bir araştırmanızı öneririm.

Herkes ardada karar kılmış zaten..
Tüylerin dahada fazlalasmamasi için yapılacak tek şey de bu. Ama canı çok yanmasın diye anestol emla gibi kremler var. Geçici uyuşukluk veriyor. Onu mutlaka yapin. Cin işkencesine dönmesin.
Bide anadoluda söyle birşey var. Ilk ağdanı yaptığında karınca yumurtası yagi sürersen çok zayıflarmış.tuyler. bunu da araştırın. Bulabilirseniz uygulayın bence

Benzer sorunları ben de yaşamıştım ve psikoloğum bu durumun ben de travma yarattığını ve şuanda da etkilerim gördüğümü düşünüyor. Küçükken Yeni ortamlara girmekten ve askılı, şort giymekten imtina ederdim. Hormonal bir sorunum yoktu. Çok kez baktırdık genetik olduğuna karar verildi. Yetişkin olunca lazere gittim ve rahat ettim. İstediğimi rahatça giyebiliyorum. Annem de küçük olduğum için ağda yaptırmayı doğru bulmamıştı. Bence yanlış bir karardı. Uyuşturucu kremlerle ağda bandı vs kullanılabilir bence. Ya da lazere gidene kadar bacaklarda jilet kullanılabilir. Herkes 13-14 yaşlarında ağdaya başlıyor diye beklemenin anlamı yok. Herkesin durumu farklı sonuçta. Çocuklar da dalga geçiyor. Buna yapacak bir şey yok. Dalga geçilen çocuk da etkileniyor. 9 yaşında özgüven konuşmaları bende işe fazla yaramamıştı. O yaşta başka çocuklarda da yarayacağını sanmam. Kafaya takmamak yetişkinlikte bile zor

Papatya suyuyla sarartın diyen arkadaşlar iyi diyorsunuz da, benim gibi yaldır yaldır kara kaşlı kara gözlü insanlarda sapsarı tüylerin ne kadar kötü durduğunu bilmiyorsunuz. Hele bir de dipten siyah siyah gelince. Yapmayın etmeyin, hayallerimizle oynamayın :)

Ben yapan görmüştüm. 😬 Sarartmasa daha az dikkat çekerdi killari o derece kotu duruyordu.
Cocukta esmerse veya kalın, sık kıllıysa daha fena dalga konusu olur okulda. 🙄

Lazer çok daha korkunç geliyor bana da 😅 Bir de o yaşta alıştırırsa ağdaya, ömür boyu az çıkar. Ben yıllarca jilet kullandım dizden aşağısı ve kol altına. Üç hafta önce yıllar sonra ilk kez dizden aşağısını hazır ağda bandıyla aldım. Daha %30’u falan çıktı. Ağda zamanım geldi mesela şu an normalde ama alıncak kadar yoklar.

Tüy köklerim açık renk olduğu içim lazer görmüyor bende. Her bünyeye uygun, sıkıntısız tek yöntem aklıma ağda geldi. 😊

Konu sahibi bir de, ağdadan sonra sürmek için tüy azaltıcılar var doğal içerikli. Onları da bir araştırmanızı öneririm.
Tamam arastiracagim tesekkür ederim

Benzer sorunları ben de yaşamıştım ve psikoloğum bu durumun ben de travma yarattığını ve şuanda da etkilerim gördüğümü düşünüyor. Küçükken Yeni ortamlara girmekten ve askılı, şort giymekten imtina ederdim. Hormonal bir sorunum yoktu. Çok kez baktırdık genetik olduğuna karar verildi. Yetişkin olunca lazere gittim ve rahat ettim. İstediğimi rahatça giyebiliyorum. Annem de küçük olduğum için ağda yaptırmayı doğru bulmamıştı. Bence yanlış bir karardı. Uyuşturucu kremlerle ağda bandı vs kullanılabilir bence. Ya da lazere gidene kadar bacaklarda jilet kullanılabilir. Herkes 13-14 yaşlarında ağdaya başlıyor diye beklemenin anlamı yok. Herkesin durumu farklı sonuçta. Çocuklar da dalga geçiyor. Buna yapacak bir şey yok. Dalga geçilen çocuk da etkileniyor. 9 yaşında özgüven konuşmaları bende işe fazla yaramamıştı. O yaşta başka çocuklarda da yarayacağını sanmam. Kafaya takmamak yetişkinlikte bile zor
Haklisiniz, onu bu sorunla bas basa birakmamam lazim. Aslinda herkes daha büyük basladigi icin degilde benim gözümde halen cok kücük ondan yakistiramadim herhalde

Herkes ardada karar kılmış zaten..
Tüylerin dahada fazlalasmamasi için yapılacak tek şey de bu. Ama canı çok yanmasın diye anestol emla gibi kremler var. Geçici uyuşukluk veriyor. Onu mutlaka yapin. Cin işkencesine dönmesin.
Bide anadoluda söyle birşey var. Ilk ağdanı yaptığında karınca yumurtası yagi sürersen çok zayıflarmış.tuyler. bunu da araştırın. Bulabilirseniz uygulayın bence
Öneriniz icin tesekkürler. Doktor baska birsey demez ise agda deneyecez. Uyusturucu krem markasi önerebilirmisiniz

Papatya suyuyla sarartın diyen arkadaşlar iyi diyorsunuz da, benim gibi yaldır yaldır kara kaşlı kara gözlü insanlarda sapsarı tüylerin ne kadar kötü durduğunu bilmiyorsunuz. Hele bir de dipten siyah siyah gelince. Yapmayın etmeyin, hayallerimizle oynamayın :)
Hepimiz kendi ciltlerimizi düşünerek yazdık sanırım 😂 Ben porselenden hallice beyazım 😅 O yüzden aklıma ilk sarartıcı geldi. Koyu renk tenli olabileceğini düşünmedim hiç kızın :kızgın:

Benim kızkardeşimde de çok aşırı kıl var 9 yaşında henüz. Esmer küçük kızlarda bu durum normal. Genellikle kılları daha çok oluyorlar. Bence onunla konuşun takmaması gerektiğini konuşun. Bu yaşta ağda yapılması iyi değil. Henüz küçük olduğu için o acıya dayanamaz biz büyükler bile o acıya dayanamazken üstelik.

Tüy köklerim açık renk olduğu içim lazer görmüyor bende.

ay ben bunu her konuya yaziyorum ama yine dayanamicam ahsjhsajh gercek buz lazer yapan bir yer bulup hemennn yaptirin benim sapsari tuylerim bile bitti oyle soyleyeyim. ve geri cikmadi da 7 yil
oldu. ama cakmasi cok fazla, kendi sitelerinde hangi merkezlerde oldugu yaziyor yasadiginiz yerden bulup yaptirabilirsiniz sifir aci ve kalici cozum

Ağdaya alışır jilete alışır gibi şeyler düşünmeyin bana kalırsa. Ben de aynı durumdaydım alışmasın diye kollarıma ağda yapmıyorduk ve psikolojim çok etkilenmişti. Doktor ağda yapmanızda sorun yok derse yaptırın bence

Benim kızımda da var doktora da gittik. Hiç bir sorun yok dediler. Normal olduğunu konuştuk. Arada takıyor ama eski etkisi kalmadı. Be nce ağda için çok küçük. Şimdilik duruyor

Karbonat türk kahvesi karışımı işe yarar mı acaba çok geçmiş olsun acımasız anne babaların çocuklarıda acımasız olur malesef...

Kızım 12 yaşında biz bu sene başladık agdaya.
Kollari bacaklari tüy şeklinde killi.
Bacaklar için sürekli pantolon giyindiginden ötürü şuan almayı düşünmüyorum.
Kolları icin de 1 sene daha beklemek istiyorum , sorun etmiyor çünkü .
Genital ve koltuk altı için bez agdalar var onlara başladık.

Bioder kullanabilirsin özellikleri kolları ve bacakları için. Yaşı küçük olmasa ağda yap derdim ama dayanamaz muhtemelen acısına

Back
X