9 yasinda kizimin kil tüy derdi

ya benim aci esigim zaten cok yuksektir ama acimadi yani. nasil desem anlik bi sey sonra kayboluyor zaten soguk, yaptigi oda da soguk. hic hissetmedim desem yeridir. dene bir sey kaybetmezsin soz 😂
Sunu epeyi arastirdim ama bulamadim yaptiran.Yuz icin ariyorum.Ben igneli eziyeti ile hallettim ama kardesimin (yetiskin)yuzu icin arastiriyordum bir ara gri ama ince tuy baska lazerler kalinlastiriyor yuz gobek vn ince tuylu bolgeleri sakin bulasma dedim. ignelide yaptiramam ben eziyeti,su degmeme suresi,yarasi beresi ugrasamam diyor
Siz yuzemi yaptirip sari tuylerde sonuc aldiniz acaba

Bir ara sivilcede kullanilan bir isin icin yazismistim bir dermotologla aslinda ana kullanim alani sivilce oda cok olumlu konusmamisti aerolese lazer neo lazer diye geciyordu Oda

Son düzenleme:
Sunu epeyi arastirdim ama bulamadim yaptiran.Yuz icin ariyorum.Ben igneli eziyeti ile hallettim ama kardesimin (yetiskin)yuzu icin arastiriyordum bir ara gri ama ince tuy baska lazerler kalinlastiriyor yuz gobek vn ince tuylu bolgeleri sakin bulasma dedim. ignelide yaptiramam ben eziyeti,su degmeme suresi,yarasi beresi ugrasamam diyor
Siz yuzemi yaptirip sari tuylerde sonuc aldiniz acaba

Bir ara sivilcede kullanilan bir isin icin yazismistim bir dermotologla aslinda ana kullanim alani sivilce oda cok olumlu konusmamisti aerolese lazer neo lazer diye geciyordu Oda

benim yuzumde de sari ama cok tuy vardi ona favori mi ne deniyor hani sari ama coktu guneste falan cok belli oluyordu. soprano ice cihazla bitti o da. ama iste cihaz ilk ciktiginda bir doktora yaptirmistim ben. simdi o isin de cakallari cikmistir herhalde 😂 , soprano ice lazer diye aratinca cikan sitede orijinal cihazla uygulama yapan merkezler cikiyor. oradan kendinize uygununu bulup bir gorusebilirsiniz belki

benim yuzumde de sari ama cok tuy vardi ona favori mi ne deniyor hani sari ama coktu guneste falan cok belli oluyordu. soprano ice cihazla bitti o da. ama iste cihaz ilk ciktiginda bir doktora yaptirmistim ben. simdi o isin de cakallari cikmistir herhalde 😂 , soprano ice lazer diye aratinca cikan sitede orijinal cihazla uygulama yapan merkezler cikiyor. oradan kendinize uygununu bulup bir gorusebilirsiniz belki
Cok Tesekkurler bir bakayim Yok o isler dolandiriciliga girmis guzellik merkezi lazer klinigi cok cozumlu olmuyor cok magdur okuyorum buralarda zaten ya dermotolog yada hastane anca
:KK15:

B
Sizi nasil etkiledi bu durum. Yani kalici psikolojik sorun olurmu
Ben cok tüylüydüm.Tüm vücudum.Beni cok etkiledi.Su anda 43 yasindayim.Bacaklarim cok cok azaldi.Kollarim nispeten azaldi.Bana göre kil ve tüy olmayan ya da çok az olan insanlar cok sansli.Ozgüvenimi büyük oranda etkiledi.Dünyaya yeniden gelsem ilk istiyecegim sey tüysüz olmak olurdu.

Bence de kizinizi agdaya alistirin.En iyi yöntem bu.Ilk basta acir sonra alisir.Cok üzüldüm kizinizi cok iyi anlayabiliyorum.

9,5 yaşındaki kızım erken ergenlikte. Kol altı ve genital bölgesinde kıllanma belirgin şekilde var.
İki seferdir kol altını epilatörle alıyorum. ( ameliyat eldiveniyle beceremedik, ağdaya gelecek kadar da sık değil ama rengi koyu )
İlkinde korktu ama ikincisinde gık demedi. Zaten hepi topu 2 dk sürmüyor.
Genitalde üstten kısaltmayı denedim ama kısa süreli çözüm oluyor. Onu ağda ile halledeceğim.
tüy dökücü kremler yoğun kimyasal içeriyor, tavsiye etmiyorum.
Kollarını alacaksanız sir ağdayla birkaç dakikada halledebilirsiniz. Ben kendiminkini bile beş dakikada alıyorum. Emin olun temiz halini görünce acıya dayanacaktır.

Benim yeğenimin de ilkokul 3 te göğüsleri epey belirgin olduğu için arkadaşları dalga geçiyor ve çok utanıyor. Kendisi de kilolu biraz iri duruyor o yüzden daha çok dikkat çekiyor. Maalesef bu yaşlarda çocuklar karşısındaki arkadaşının ne hissedeceğini pek düşünmüyor. Kızınız için en mantıklısı ağda bence

Ben de 16 yaşimda regl olmuştum. Herkes 9, en geç 12 yaş civari regl oluyorken ve bazen regl hakkinda konuşuyorlarken utancimdan dolayi regl olmadiğim halde regl oldum filan diyordum laf arasinda ne gerek vardiysa. 😂😂😂

Halbuki benimki de gayet normal ve ailemde de var o yaşlarda regl olan. 🙂 Ama o yaslarda arkadaşlardan farkli olmak utanç kaynagi oluyor niyeyse

Benim 6 yaşındaki kızımın da özel bölgesinde birkaç siyah tüy var. Çok endişelendim. Yaşadığımız ile gidince bir doktora götüreceğim ama hangi bölümden randevu alabilirim bilmiyorum

Kızınıza çok üzüldüm. Onu iyi anlayabiliyorum. Benim de küçükken kaşlarım çok kalındı ve bu beni çok rahatsız ediyordu. Kaşlarımdan utancımdan kahkulle kapatıyordum. Keşke diyorum annem cımbızla alsaymıs kaşlarımı da o psikolojiyi yaşamasaymışım. Herhalde o da çok küçük oldugumu düşündü. Psikolojiyi bozuyorsa alınmalı bence kıl tüy. Ağdaya alistirmanızı tavsiye ederim.

Orasi öyle tabi. Ben aylardir kizima bu konu yüzünden mücadeleci ve özgüvenli olmasi gerektigini söylüyorum ve telkin veriyorum ama artik öyle kötü ki dün kisa kollu elbise cikardim giymesi icin aglaya aglaya giymek istemedigini söyledi. Bu sicakta uzun kollu ile dolaniyor pisiyor terliyor ama ne kadar icine dert olduysa cikartmiyor

neden almiyorsunuz koldaki tuyleri?
Agdayla sipsak tertemiz olur.
Esmerse sarartinca kotu durur.
Zaten agda yaptikca tuyler zayiflicak

Bazi arkadaslar, doktora gosterin demis.Elbette ilk etapta gösterin ama her tuylenmede hormanlardan sebep degil.Genetik olabilir veya cilt renginden dolayida olabilir.
En temizi agda, cocugun psikolojisi etkilenecegine agdayla alin mis gibi daha iyi.Acısı icin çözümler var.Elinde sonunda o ağdayı yapacak.Ama almazsaniz bugünleri ilerde hatırlayıp uzulecek unutamayacak.
Hem agda gec de çıkarıyor, devamli almasına da gerek kalmaz ki yararina da olur devamli agdayla alirsa tüyleri de incelir.

Bende konuya istinaden bir anımı anlatıyım bembeyaz tenli sarı tüylü birisiyim orta birinci sınıfa giderken birini seviyordum çocukça masum sevgi işte teneffuste falan konuşuyorduk neyse bu çocuk bana biyiklarin çıkmış dedi tabi ben zeki hiçbir yöntemi bilmediğim için ve tek bildiğim yöntem tras olduğu için olmayan biiyigimi babamın permatigiyle almistim annem öğrenince bir bayilmalar bir bagirmalar kızınız içinse ağda yaptırın anestezik kremlerle kıl tüy geçer

Bende konuya istinaden bir anımı anlatıyım bembeyaz tenli sarı tüylü birisiyim orta birinci sınıfa giderken birini seviyordum çocukça masum sevgi işte teneffuste falan konuşuyorduk neyse bu çocuk bana biyiklarin çıkmış dedi tabi ben zeki hiçbir yöntemi bilmediğim için ve tek bildiğim yöntem tras olduğu için olmayan biiyigimi babamın permatigiyle almistim annem öğrenince bir bayilmalar bir bagirmalar kızınız içinse ağda yaptırın anestezik kremlerle kıl tüy geçer

Ben de sarı ve ince tüylüyüm. Hiç biyik almak aklima bile gelmezdi. Lise 1. Sinifta sevgilim biyiklarin var demişti ki (dibime girip baktigi içi ) evet gün ışığında hele yan profilden elbette belli oluyordu ve ben de ilk sefer jiletle kazimiştim. 😂😂😂😂😂 Siz yazinca aklima geldi, bunu bir tek ben yapmişimdir diye dusunuyordum. 😂

Ben de sarı ve ince tüylüyüm. Hiç biyik almak aklima bile gelmezdi. Lise 1. Sinifta sevgilim biyiklarin var demişti ki (dibime girip baktigi içi ) evet gün ışığında hele yan profilden elbette belli oluyordu ve ben de ilk sefer jiletle kazimiştim. 😂😂😂😂😂 Siz yazinca aklima geldi, bunu bir tek ben yapmişimdir diye dusunuyordum. 😂
🤣🤣Evet oda sırada başını koyarsın ya öyle yanıma geldi birde gülmüştü biyiklarin çıkmış derken hahahh

🤣🤣Evet oda sırada başını koyarsın ya öyle yanıma geldi birde gülmüştü biyiklarin çıkmış derken hahahh

Höf ben çok utanmiştim ya insan bu kadar acik sozlu olmak zorunda mi? 😂
Sizinki en azindan ortaokul, bizim liseydi ve cocuk benden 1 yaş buyuktu. 🙄 Utandirarak soylemek dalga gecmekte nebileyim...
Velet oyle mi soylenir. Simdi olsa utanacagima laf sayardim. 😬

Höf ben çok utanmiştim ya insan bu kadar acik sozlu olmak zorunda mi? 😂
Sizinki en azindan ortaokul, bizim liseydi ve cocuk benden 1 yaş buyuktu. 🙄 Utandirarak soylemek dalga gecmekte nebileyim...
Velet oyle mi soylenir. Simdi olsa utanacagima laf sayardim. 😬
Çocukluk işte ben şimdi o çocuğa bakmazdim😄

Geçmiş olsun çocuğunuza destek olun lütfen bu tip problem sosyal hayatıni ciddi anlamda etkiler testesteron seviyesi yani erkeklik hormonu cok calışiyor diger hormonları baskılıyordur bu da tüylenmeye hatta tüyleri simsiyah kalın sekilde kıl olarak çıkarıyordur bu rahatsizlığın sıkintısını ben yıllardır cekiyorum. Psikolojik yönden desteginizi esirgemeyin Cocuk endokrin bölumüne götürün geçmiş olsun

9 yaş ağda için çok erken . Oksijenli suyla sarartabilirsiniz. Tüyleri. Ben ergen bir kızken yazları oksijenli suyu kafama sürer güneşte otururdum. Baya siyah saçlarım sararırdı. Çok işe yarıyor. Hele tüyleri azıcık güneşe tutsanız sapsarı yapar. Rahatlar.

Back
X