9 yasinda kizimin kil tüy derdi

Benim hic aklima gelmedi. Kücüklügünden beri cok killi, bende olmasada ailede bazi kadin akrabalarda var bu sorun ve onlara cekti herhalde demistim. Yarin ilk isim randevu almak olacak
Tüysel problemler hormoneldir genelde. 9 yasindaki cocugunuza doktorun önermediği tüy dokuculerdir, agdalardir, lazerdir uygulamayin. Cocugunuzun cildi su an o kadar hassas ki. Zaten doktorunuz cocugunuzu kontrol ederek cocugunuza uygun seyleri verecektir. Gecmis olsun.

Merhaba arkadaslar, dün kizimin icin icin aglamasindan sonra bu konuyu bir an önce cözmem gerekiyor. Benim kizim malesef cok killi. Ve okulda alay ediliyor. O kadar cok dert etmis ki kendine kisa kollu giymiyor artik. Bu konuda ona sagligini bozmadan nasil yardimci olabilirim? Lazer icin tabiki cok kücük. Epilasyon da istemiyorum ama ne yapabilirim onun icin?
Tüylerini sarartmak işe yarar belki.
Oksijenli su -tam hatırlamıyorum- sürüp güneşte bekleyip saçını, tüylerini sarartan arkadaşlarım vardı.

Büyük kızım 4,5 yaşında, kolları ve bacakları tüylü. Dediğiniz gibi özgüvenli bir çocuk olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama ileride ne yaşayacak kestirmek zor, akran zorbalığına karşı bazen çareler tükenebiliyor. Öğretmeniyle konuştunuz mu bu konuyu? Sınıf olarak akran zorbalığı ve farklılıklar üzerinde durmaları faydalı olur belki. Ne bileyim aklıma bu geldi ama... Hani hiçbir konuşma, telkin, taktik işe yaramadı diyelim; ağda demiş arkadaşlar ama bu kadar küçük çocuğa acısı fazla bence. Doktorunuza sorsanız, ev tipi lazerler var, yaşı dolayısıyla bir sakıncası var mı bilmiyorum ama... Tüy dökücü kremlerden daha kalıcı bir çözüm olur.
Cocugunuzu lutfen doktora götürüp hormon testi yaptirin. Ufacik cocuklara tuy dökücü krem uygulamak nerede görülmüş? Vücudunda bir rahatsizligi var demek ki vücut bir sekilde tepki gösteriyor. Hormonlarin calisma duzeninde bir sorun olsa gerek.

O kadar iyi anlıyorum ki kızınızı. Ben de aynı sorunları yaşamıştım. Doktor testleri yaptıktan sonra sorun genetik çıkarsa epilasyondan başka yol yok gibi. Kızınızın psikolojisi bence daha önemli. Tüy dökücü önerenler olmuş, sanırım canı yanmasın diye. Ancak jilet ve tüy dökücü krem kıl köklerini beslemekten başka bir işe yaramaz. Hem hormonlar da delicesine çalışıyor, birkaç günde yeniden çıkar. Bence ağdaya yönlendirmek daha doğru olur, ev ortamında hazır bez ağdalardan kullanabilirsiniz. Hatta anne kız beraber uygularsınız. Kılsız olma motivasyonuyla can acısını bile unutacaktır.

Büyük kızım 4,5 yaşında, kolları ve bacakları tüylü. Dediğiniz gibi özgüvenli bir çocuk olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama ileride ne yaşayacak kestirmek zor, akran zorbalığına karşı bazen çareler tükenebiliyor. Öğretmeniyle konuştunuz mu bu konuyu? Sınıf olarak akran zorbalığı ve farklılıklar üzerinde durmaları faydalı olur belki. Ne bileyim aklıma bu geldi ama... Hani hiçbir konuşma, telkin, taktik işe yaramadı diyelim; ağda demiş arkadaşlar ama bu kadar küçük çocuğa acısı fazla bence. Doktorunuza sorsanız, ev tipi lazerler var, yaşı dolayısıyla bir sakıncası var mı bilmiyorum ama... Tüy dökücü kremlerden daha kalıcı bir çözüm olur.
Insallah siz bu durumla karsilasmazsiniz. Cocugunun böyle konularda üzülmesini görmek cok zor.
ögretmenle de konusabilirim tabi faydasi olur mu bilemem cünkü bu yasta cocuklar cok acimasiz olabiliyor.
Yarinde doktordan randevu alacam

Ergenlikten degil dogustan fazlasiyla killi malesef. Tüy dökücü kremi kimyasallari agir oldugu icin cekiniyorum ama baska care kalmazsa artik bunu yapacagiz

Bebekken zayıf olanlarda ilerde daha fazla kıl oluyor diye duymuştum.
Ağdaya dayanabilirse daha iyi olur tabi en azından ayda bir yaparsınız krem olunca çabuk çıkıyor.
En önemlisi onun fikrini alıp ona göre bir ürün deneyin bence.

o kadar iyi anlıyorum ki kızınızı. Ben de aynı sorunları yaşamıştım. Tüy dökücü önerenler olmuş, sanırım canı yanmasın diye. Ancak jilet ve tüy dökücü krem kıl köklerini beslemekten başka bir işe yaramaz. Hem hormonlar da delicesine çalışıyor, birkaç günde yeniden çıkar. Bence ağdaya yönlendirmek daha doğru olur, ev ortamında hazır bez ağdalardan kullanabilirsiniz. Kılsız olma motivasyonuyla can acısını bile unutacaktır. Ha şimdi ha 2-3 sene sonra, ne değişir ki? Kızınızın psikolojisi bence daha önemli.
Sizi nasil etkiledi bu durum. Yani kalici psikolojik sorun olurmu

Lazer 18 yaşın altına kullanılmaz ev tipi de olsa 😊 Ergenliğin başlarında olduğu için de kalıcı olmaz zaten. Yetişkinlerde 5-6 seansta bitse bile hormonal değişimlerle o yaşta sürekli tekrar çıkar. Düşündüm de ağda için çok küçük değil aslında, ben de sadece bir yaş büyüktüm ondan.

Bebekken zayıf olanlarda ilerde daha fazla kıl oluyor diye duymuştum.
Ağdaya dayanabilirse daha iyi olur tabi en azından ayda bir yaparsınız krem olunca çabuk çıkıyor.
En önemlisi onun fikrini alıp ona göre bir ürün deneyin bence.
Evet cok zayif bebekti. Kendisi o kadar bunalmiski farketmez anne agrimaz diyor

Lazer 18 yaşın altına kullanılmaz ev tipi de olsa 😊 Ergenliğin başlarında olduğu için de kalıcı olmaz zaten. Yetişkinlerde 5-6 seansta bitse bile hormonal değişimlerle o yaşta sürekli tekrar çıkar. Düşündüm de ağda için çok küçük değil aslında, ben de sadece bir yaş büyüktüm ondan.
10 yasinda agda yaptiniz. Belki gercekten baska care kalmaz

Sizi nasil etkiledi bu durum. Yani kalici psikolojik sorun olurmu
Hayır kalıcı bir psikolojik hasar vermedi ama sadece hala daha bu işler için harcadığım zaman ve paraya hayıflanırım. Hiç dert etmeyin, psikolojisinin düzelmesi bir epilasyona bakar.
18 yaşından sonra kızınıza verebileceğiniz en güzel armağan full paket bir lazer programı olur.

Ergenlikten degil dogustan fazlasiyla killi malesef. Tüy dökücü kremi kimyasallari agir oldugu icin cekiniyorum ama baska care kalmazsa artik bunu yapacagiz
Önce hormonlara da bakirin ama. Belki kesin çözümü vardır. Benim ev arkadasimin kılları sakal gibiydi mesela. Yumurtalıklarindaki bir kistten dolayiymis. Doktor doğum kontrol hapı verip zayıflamasıni söylemişti. Gerçekten de hap kullaninca biraz daha yumusamisti tüyleri... Sizin de bir sorun varsa yapılan testlerde ortaya çıkar.
Onun dışında kimyasaldan korkuyorsanız en guveniliri jilet. Hatta weetin pembe jiletleri var ya kadınlar için. Onların kenarları çok kalin-kendini kesme ihtimali de oldukça düşük. Onu deneyebilirsiniz.
Ben ilk ağdami 12-13 yaşında yalvara yalvara yaptırmıştım. O yaşlarda tüm kızlar çoktan başlamıştı kıl tüy almaya. Çok heves ederdim (nereden baksan 17 sene önce) Yaşı size küçük geliyor ama o bir pre ergen. Bence o kadar endişe duymayın bu tür yöntemlerden. O yaşlarda bunları yapan havalı olur :) siz endisenizi kiziniza yansıtıp onu da germezseniz onun için bu surec daha kolay gecer

Bilmiyordum işte, o yüzden doktora bir sorun dedim. Normal lazerle, ev tipi lazerlerin sistemi farklı ya, belki zarar durumu da farklıdır. Ne bileyim ya ağda bana Çin işkencesi gibi geldiği için, kıyamadım yavruya.

Bir doktorla görüşüp ev tipi lazeri sorun mutlaka.
Merkezlerde yapılan lazerler olmaz ama ev tipleri ışık tedavisi olduğundan daha mantıklı bir çözüm çünkü hormonal bir denge ile alakası yok.
Mutlaka soracagim doktora, tesekkürler

Hayır kalıcı bir psikolojik hasar vermedi ama sadece hala daha bu işler için harcadığım zaman ve paraya hayıflanırım. Hiç dert etmeyin, psikolojisinin düzelmesi bir epilasyona bakar.
18 yaşından sonra kızınıza verebileceğiniz en güzel armağan full paket bir lazer programı olur.
Insallah ya 😊

Önce hormonlara da bakirin ama. Belki kesin çözümü vardır. Benim ev arkadasimin kılları sakal gibiydi mesela. Yumurtalıklarindaki bir kistten dolayiymis. Doktor doğum kontrol hapı verip zayıflamasıni söylemişti. Gerçekten de hap kullaninca biraz daha yumusamisti tüyleri... Sizin de bir sorun varsa yapılan testlerde ortaya çıkar.
Onun dışında kimyasaldan korkuyorsanız en guveniliri jilet. Hatta weetin pembe jiletleri var ya kadınlar için. Onların kenarları çok kalin-kendini kesme ihtimali de oldukça düşük. Onu deneyebilirsiniz.
Ben ilk ağdami 12-13 yaşında yalvara yalvara yaptırmıştım. O yaşlarda tüm kızlar çoktan başlamıştı kıl tüy almaya. Çok heves ederdim (nereden baksan 17 sene önce) Yaşı size küçük geliyor ama o bir pre ergen. Bence o kadar endişe duymayın bu tür yöntemlerden. O yaşlarda bunları yapan havalı olur :) siz endisenizi kiziniza yansıtıp onu da germezseniz onun için bu surec daha kolay gecer
Cok tesekkür ederim önerileriniz icin. Evet bana daha cok kücük gibi geliyor onun icin zaten kendisi de önemsemez bu kadar diye düsündüm ama resmen bu onun derdi olmus. Artik anali kizli bakimlarimizi yapma zamanimiz gelmis demek 😊

Back
X