9 yasinda kizimin kil tüy derdi

Jilet ben kendimi bildim bileli jilet kullanirim ergenliğe 9-10 yaslarinda girdim. İnanilmaz killiydim ala ala azaldı. Ağda icin erken mi bilmiyorum. Tüy dökücü kremler cok zahmetli ağda icin küçük. Jilet zannedilenin eksine tüyleri kalinlastirip sertlestirip çoğaltmaz sadece kökünden almaz. Hormon diye bir şey var jiletle tüylenecek olunsaydi hormon haplari olur muydu hiç ?

Çocukken bu durumu yaşadığım için kızınızı çoooook iyi anlıyorum.benim kızımda 3bck yaşında ve tüylü olacağı şimdiden belli.kendini kötü hissetmeye başladığı an ,önce doktora gidip hormonel sorun yoksa ,kızıma en iyi gelen çözümü uygulayacağım.asla bu konuyu kendine sorun yapmasına izin vermicem.

Jilet ben kendimi bildim bileli jilet kullanirim ergenliğe 9-10 yaslarinda girdim. İnanilmaz killiydim ala ala azaldı. Ağda icin erken mi bilmiyorum. Tüy dökücü kremler cok zahmetli ağda icin küçük. Jilet zannedilenin eksine tüyleri kalinlastirip sertlestirip çoğaltmaz sadece kökünden almaz. Hormon diye bir şey var jiletle tüylenecek olunsaydi hormon haplari olur muydu hiç ?

Kuzu bende jiletle aldıkça tek kökten 2-3 kıl fışkırıyor. Sende nasıl azaldı? Her gün her gün duşta alıyor musun? Sık aldığın için mi sana azalmış gibi geliyor acaba? Yıllarca jiletle aldım bacaklarımı, üç hafta önce sir ağda bandı kullandım. Daha hâlâ alınacak gibi değiller. Öncekinin sayıca %30'u kadar anca çıktı. Ve hepsi güçsüz tüy gibi. Jiletle erkek sakalı gibi sert, kalın ve çok fazla çıkıyor üstelik sonrasında ağda yapınca inanılmaz acıyor, ağdaya alıştırdıkça acı falan kalmıyor.

Kuzu bende jiletle aldıkça tek kökten 2-3 kıl fışkırıyor. Sende nasıl azaldı? Her gün her gün duşta alıyor musun? Sık aldığın için mi sana azalmış gibi geliyor acaba? Yıllarca jiletle aldım bacaklarımı, üç hafta önce sir ağda bandı kullandım. Daha hâlâ alınacak gibi değiller. Öncekinin sayıca %30'u kadar anca çıktı. Ve hepsi güçsüz tüy gibi. Jiletle erkek sakalı gibi sert, kalın ve çok fazla çıkıyor üstelik sonrasında ağda yapınca inanılmaz acıyor, ağdaya alıştırdıkça acı falan kalmıyor.
Yok kiz haftada 1, 2 haftada 1 değisiyor. Büyüdükce azalmış da olabilir. Kendim kumral olmama rağmen tüylerim kara ve kalındı. Simdi hala siyah ama ince. Özelden atayim sana. Ağda en iyisi ama benim canim kiymetli 🤦

Yukarda bir arkadas da söyledi hormonlari ve doktoru. Benim neden aklima gelmedi diye vicdan yapiyorum su an ve yarin ilk isim randevu almak olacak
Benim de polikistik overden dolayı aşırı kıllanmam vardı. Kesinlikle çözüm lazer ama lazer yaptırabilecek yaşa gelene kadar ağda yapılabilir. Hormonlarında anormal bi şey olmayabilir ben doktora gittiğimde genlerden de kaynaklıdır demişti.

Bu konuyu araştırdığımda okuduğum ve anladığım, küçük yaşta lazerin zararı olmayacağı, ancak hormon dengesi tam oturmadığı için başarılı sonuç alınamayacağı. Ancak diğer yöntemler de sürekli çıkıyor. Pratik olmuyor ve eziyeti. Lazer de en azından aralık uzuyor. Evde kullanılan ıpl veya lazer bana daha uygun geliyor

Kizim 11 yasinda.onun da benim gibi tuyleri fazla maalesef.kisa kollu forma hic giymek istemezdi usuyorum diye.ben de gercekten usudugunden istemiyor saniyordum ama cok sonra anladim killarindan utandigindan istemiyormus.cocuklar cok acimasiz.en ufak seyle alay ediyorlar o yuzden ben o durumda olmasini istemedigim icin agda bantlari aldim.kolunu bacagini aldik bantla.aci fazla hissetmedi ya da tuylerden kurtuldugu icin acisi gozune gorunmedi.sonrasinda kizariklik falan olmadi.zarari var mi bilmiyorum ama kizim İnanilmaz mutlu ve ozguvenli oldu sonrasinda.yillardir etek sort giymezdi sort aldik kac tane simdi.

Evet onun icin gercekten cok zor bir durum artik. Bunca zaman birsey yapmamak icin direndigim icin kendime kiziyorum.

yurt disindayim ve burda 9 yasinda ki cocuga agda yapmazlar diye düsünüyorum
Benim.kizim ekim de 9 olacak bacaklarinda basladi tuylenmeler.kisiye ozel olmasi acisindan epilator aldim .kendim bacaklarimi alirken de gormesini istedim .suan kullandirmadim ama durumun normal oldugunu genc kizlar ve kadınların bu temizlik islemini yaptigini zamani gelince onada yapacagimi soyledim.
Anne cok kil var rahatsiz oluyorum dedi.zamanini beklemimiz gerektigini soyledim.biraktim.ama cok zor bir surec

benim kızım da benzer problem var, özellikle kol altı ve bikini bölgeleri. erken ergenlik şüphesiyle doktora gittik çok şükür öyle bir durum yok sadece kıllı bir çocuk. ben de makine aldım onunla kısaltıyorum düzenli olarak.

40 yaşındayım

biz küçükken kol kılları sorun değildi

sonra bu lazer vs çoğalınca kollar da alınmaya vs başladı

yurt dışında çevredekiler sarışın ve tüysüz ise kızınızınki daha da göze batar

bu nedenle kendini dışlanmış hissetmesin bene el atın bu konuya

Back
X