Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Tuğçe BARAN yazısı...
TUĞÇE BARAN IN MONTıGNAC DıYETıYLE ıLGıLı YAZISI
Montigniac'ın "Yedikçe Zayıfla" kitabını Esasında yaptığım çok basit: Beyaz un, beyaz şeker ve de nişastayı hayatımdan TAMAMIYLA çıkardım. Bakın bu "tamamıyla" çok önemli. "Bir yudumdan bir şey çıkmaz" diye bir şey yok. Olay miktara bakmıyor! Olay kimyasal bir şey. Yemekten sonra yediğin bir kaşık sufle senin bütün kimyanı bozuyor, kan şekerin olması gerekenden fazla yükseliyor, pankreas daha fazla ensülin salgılıyor ve vücudun hem doymayı unutuyor hem de bu arada yağ biriktirmeye başlıyor.

.. Dolayısıyla tamamıyla demek "tamamıyla" demek... Anlaştık mı?


Ben nasıl beslendim? Sabah kahvaltısında en kepekli ekmekten (ben "Doygun" marka yiyorum. Halk Ekmek'in kepeklisi de iyi bir kepekli ekmek deniyor.) ıSTEDıĞıM KADAR kızartıyorum. Üzerine zeytin ezmesi sürüyor, bir avuç doğranmış maydanoz ve bol miktarda domates koyuyorum ve yiyorum. Ekmeğin yanından hiçbir şekilde süt ve süt ürünü ile et ve et ürünü ve de yumurta ve yumurta ürünü (mayonez, krep, kek) YEMıYORUM.

Bu çok mühim! Ekmek karbonhidrat, diğerleri protein. Bunlar birbirine karışmayacak. Zeytin sevmeyenler başka bir şey bulsunlar.

Arada ÜÇ saat geçtikten sonra (arada bir sürü meyve yiyorum) herhangi bir şeyli salata yiyorum. Peynirli olabilir, tavuklu, etli, balıklı olabilir. Fakaaat salatanın içinde MISIR, HAVUÇ (Pişmiş) PATATES asla olmayacak. Zeytinyağı, limon serbest.

Ekmek yok!Yok salata yemek istemiyorsanız gidip karnıyank, etli etsiz türlü, taze fasulye, pirinçsiz ıspanak, pirinçsiz semizotu, tavuklu, etli, balıklı yemekler, mantarlı yemekler -istediğiniz kadar!!!- yiyebilirsiniz. Yeter ki içinde mısır, havuç, bezelye ve patates olmasın.

Etli, peynirli şeylerin yanında ekmek, pilav ve makarna yine yok! Pirinçsiz, bezelyesiz, patates ve havuçsuz zeytinyağlı yiyebilirsiniz ama şekersiz pişmesi gerek... Lokantalarda hep şekerli pişiyor

.Makarna istiyorsanız işiniz biraz zor. Kepekli makarna olacak. Domates veya sebze soslu kepekli makarna.. Bugüne kadar bir porsiyonu bitirebilmiş değilim çünkü gerçekten çok lezzetsiz. Makarnanın yanında protein yok. (Et, tavuk, balık, süt, yumurta)Ben bu rejime başladıktan sonra her akşam balık yedim. Tuzu kestiğim için (bunu yapmak size kalmış) tuz ihtiyacımı balıkla gideriyorum herhalde, deli gibi balık istiyor canım. Izgara olacak. Büyük, küçük fark etmiyor. Yanında ekmek elbette ki yok... Her öğünde -kahvaltı dahil!!!- salata yenecek. Bu önemli çünkü vücudun lif alması gerekiyor..


.Ve bütün bunları istediğim kadar yedim haberiniz olsun.çiğ havuç da serbest. Ancak pişmiş havuç yasak. Arada ne fark var diyeceksiniz değil mi şimdi.. Nişastalar pişince değişime uğruyor. Çiğ havuçtaki nişasta kan şekerini yükseltmezken pişmiş havuçtaki nişasta kan şekerini yükseltiyor.



Bu arada dün kepekli makarna serbest dedim ya... Onu da az pişirmeniz gerekiyor. Makarnayı ne kadar çok pişirirsen o kadar kan şekerini yükseltir hale geliyor. Bu arada kuru fasulye, nohut, mercimek de serbest. (Bakla değil! Dolayısıyla fava yasak. Mezecilere duyurulur!) Siz ne olur ne olmaz yanında kepekli de olsa ekmek, makarna ve pilav yemeyin... (Mercimek çorbası tabii ki unla terbiye edilmeyecek!)Köfte ne yazık ki yasak çünkü bildiğiniz üzre köfte harcında ekmek var.

. Rejimin en güzel tarafı şu. Böyle bol miktarda lifli şeyler yediğiniz için.. Çok affedersiniz... Bol bol "çıkıyorsunuz".. Bilhassa kronik kabızlık çeken kadınlar için çok ideal bir rejim. Yağı, yani zeytinyağını da kesmediğin için diğer kalori rejimlerindeki gibi tıkanıp kalmıyorsun.Diğer en şahane tarafı, ideal kilona düştükten sonra günde iki kadeh kırmızı şaraba müsaade etmesi. Söyler misiniz bana şaraba ve karnıyarıka müsaade eden başka bir rejim var mı?


Daha da şahane tarafı, antep fıstığı, yer fıstığı, ceviz ve bademe izin vermesi. Hatta kuru kayısı ve kuru incir bile yiyebiliyorsunuz. (Abartmayın tabii!) Kuru üzüm yok ama.. Üzümün kendisi de yok.Üzüm demişken.. (Alfa'cılar kesecek beni!) Karpuz da yasak! Yani bütün yaz karpuz, peynir yiyerek zayıflayacağınızı sanıyorsanız avucunuzu yalarsınız.. Karpuz ve üzüm kan şekerini yükseltiyor...(". Kan şekerini düşük tutacaksın.. Kan şekerini düşük tutmak için kan şeker göstergesi düşük yiyecekler yiyeceksin..

Beyaz un, şeker ve nişasta tümüyle yasak... Temel ilkelere tümüyle aykırı saçma soruların yanında bir de incelikli sorular da olmuyor değil. Bir tanesi mesela humusu sordu. Nohut serbest evet ama humus da serbest mi? Ne var içinde? Nohut ve tahin. Tahin neyden yapılır? Susamdan.. Hadi bakalım. Kitapta susamla ilgili bir şey yazmıyor...Bu rejimi daha önceden yapmış ve yirmi (20) kilo vermiş bir arkadaşım -o da benim gurum, ben de onu her öğün bunaltıyorum...- kahvaltıda tahinve dut pekmezi yemiş haftada bir iki kere... Ve zayıflamaya devam etmiş. Fakat tabii bu tahin konusunda pek de bilimsel bir kanıt sayılmaz değil mi?Bu durumda tek kural geçerli oluyor.


Emin olmadığın şeyleri yemeyeceksin! Ben tahinin kan şekeri değerini öğrenmeden humus yemeyeceğim mesela. Ama nohutu tabak tabak götürüyorum... Şekersiz, havuçsuz ve patatessiz barbunya ve kuru fasulyeyi de.. (Yatılı çocuk alışkanlığı... Hey gidi günler hey!) Tuğçe Baran
 
insan bu diyetle kafayı yer paranoyak olur bence ohaoldumsmile
neyin hangi maddeden yapıldığını, onun protein mi şekermi karbonhidratmı içerdiğini , nelerin yenceğini düşünerek mi yaşıycaz eyvahedigeldismile çetere mi tutucaz..ayy çok korktum..herşeyden ye , az ye.. en güzeli
 
saat 5 oldu ben de yatıyım artık.. uyumaya devam edin kızlar üstünüzü örtüp yatıyorum olumunekankayizsmile
 
kızlar günaydınlar ben geldim
dün akşam yemeginde annemdeydim güzel şeyler yapmıştı ama çok abartmadan yedim
ve akşam yemegi faslını saat 5 te kapattım sonraısnda sadece şekersiz çay ve kahve içtim
 
şimdide henüz kahvaltı yapmadım kahvaltı yine öglen yemegiyle bir olacak sanırım
sıcak elma sirkeli suyumu içtim
kuru kayısılarımı suya koydum :)))
 
şimdide henüz kahvaltı yapmadım kahvaltı yine öglen yemegiyle bir olacak sanırım
sıcak elma sirkeli suyumu içtim
kuru kayısılarımı suya koydum :)))

canım ya sıcak elma sirkeli su içiyorsn ya nasıl tadı?
ya ben bunu çok yerde duydum falan ama sirkeyle çok aram yok o yüzden hiç yanaşmadımda ne biliyim sende kaç gündür içiyorsn falan sorayım dedmkaydirigubbakcemile5

Ayrıca elvavencim sana dün şu kfleks diyetini sordum da aralarda kayboldu yazım yine.seninde gözünden kaçtı kanmca onun için nasıl bişiy yapıyorsn sen?

67'den 55'e ben beğendim vallahi hatta şuan annem benim için kahvaltı hazırlıyor.Kahvaltıda yiyeceklerim :Maydanoz,zeytin ve ekmek .Ekmek beyaz ekmek ama neyapalm kalmamış bakkalda....Güzel mantıklı bir liste olmuş ben bunun bir çıktısını alıp buzdolabına bir çıktısını alıp odama bir çıktısını alıp iş yerindeki dolabıma asayım diyorum böylelkle kendimi engellerim.Ben kahvaltıya gider kızlar hepinizi öpüyorum...

Berryycim buralardayım.Bildirimde yazdım sana kaybolmuyorm yani.benim yazılarım hep sayfa sonlarına denk geliyor o yüzden pek okunmuyor...mafoldumben Telefondan girenlerin okuması zor oluyor demek daha dğru pardon hadi gittim ben zemuszemusopuyorumnanaktan
 
Son düzenleme:
günaydın kızlar
Sabah: 1dilim kepek ekmeği, yumurta.1dilim peynir

Elvaven öznur kızlar hepimize maşallah kışın diyet yapmak cesaret ister biliyorsunuz aktiviteler kısıtlanır soğuktur sıcacık evinizde sıcak çikolata yudumlarken film izlemek müthiştir yani zor olanı başarıyoruz benim gittiğim spor salonu vardı yani doğumdan önce düzenli gittiğim orası yazın tıklım tıklım kışın sinek avlardı :))
Biz öyle değiliz enazından.. yani kışın yiyip yazın pişman olanlardan :)

Üstelik benim nisana kadar bu kiloları vermem şart işe başlamam gerek eski işimi geri döneceğim malum hayat şartları 2 bebeğim var benim.. Amaan çenemmi düştü ne
 
aaa ama bende dün ve önceki günlerde hiç kaçamak yapmamıştım beni unutmuşsunuz neyse ben şuan k-fleksimi yiyorum.berrycim sendende kuralları bekliorum merakla.bugün hava çok kapalı yürüyüşe çıkamıcam yine evde 1 saat tempolu dans edicem.zaten ben yürüyüşten dha faydalı görüorum kendim için.dansa devam.o montignacın kitabı bizde vardı hala duruomu bilmiorum.ama en iyi diyetisyen kendiniz oluyosunuz bi müddet sonra bünyenizi tanıyınca.ama tabi ipuçları çok önemli mesela ender saraç yemeklerini küçük lacivert tabaklarda yiyin demişti hala alıcam tabak ve hala cumadan beri tartılmadımm.haa ayrıca bikaç gündür patlamış mısır yiyodum az az ama onuda tamamen kesiorum bugünden itibarenn kızlar
 
Selam Kızlar

Bu tüm ekibin uyması zorunlu kurallar(önerilere açığım)

1)Tüm üyeler (özel durumu olanlar:evden çıkamayanlar ve çalışanlar hariç) günde en az 1 saat yürüyüş ya da dans ,fitness gibi aktivite yapacak.2 gün üst üste yapmayanlara ceza verilecek.

2)Günde en az su içme miktarı 2 litredir ve aşağısında içen o konuda
başarısız sayılacak.

3)2 gün üst üste kaçamak yapılmayacak.

4)Ara öğünlerinizi glisemik indexi yüksek ve doğal besinler tercih etmenizi istiyorum kızlar.(meyve,sebze ve baklagil)Bu sizin hem kan şekerinizi düzenlicek hemde yemeğe saldırmanızı engelleyecek.

5)Lifli gıdaları yani kepek yulaf brokoli vb tercih ederseniz kabızlık çekmezsiniz.

6)Kepek ekmek 2 dilimden fazlası yasak kalorisi beyaz ekmekle hemen hemen aynı kepek diye günde 3-4 dilim tüketmeyelim.

7)Light ürünler(% 0 yağ) yerine yağı azaltılmış ürünleri tercih edelim özellikle süt ve yoğurtta o kıvamı vermek için yağ çıkınca yerine daha zararlı şeyler ilave ediyorlar.

8)Öğün atlamayalım lütfen.

9)Gece 18:00 den sonra yemek yemeyelim.(çalışanlar ve özel durumu olanlar hariç)

10)Hazır meyve suları yasak.(früktoz içeriyor doyma hissini yok eder)

11)Mağaza gezme ,alışveriş için gezme ve sallanarak gezme yürüyüş değildir tempolu ve belirli bir hızda yürüyüş spordur.

Şimdilik bu kadar.

Akşam 10:00 kadar herkes kilosunu ve haftaya olan hedefini makul sınırlarda yazarsa sevinirim.

Öptüm hepinizi şimdi yürüyüşe çıkıcam en az 1 saat.zemuszemus
 
bu arada sonunda 62 nin altına düştüm.kaydirigubbakcemile5

tebrik ederimmm berrycim bundan sonra herşey dahada güzel olucak.kuralları okudum hepsi zaten hemen hemen uyduğum şeyler o yüzden bi zorlanmam olmıycak.cuma günkü en son kilom 85.2 dü haftaya cumaki hedefim 83,5 bana göre biraz fasla ama umarım başarabilirim.kızlar hepiniz yazsın berry yürüyüşte olduğu sürece ben kaydedicem.
 
slm kurallari bende okudum hepsine bende uyuyorum ama birtek spor yapamiyorum oda aksama kadar cok yorumdugumdan insallah bugunden sonra basliycam surdure bilirsem1 saat yaparim ben tempolu biseklet gibi bisey ama degil uzerinde benimki durmadan birde terleten esohman giyorum cok iyi oluyor bu geceden sonra basliyorum reglinde dun bitti sabah tartiya ciktim yine 68.6geldim insaalah cumaya kadar 1 2 kilo gider herkeze basarilar bu arada ben ekmeyi tamamen kestim hic yemiyorum biseyler basara bilirim
 
berry cim kuralları okudumm çok isabetli olmuşşş valla bu kurallar olmasa 2 günde 3 günde üst üste kaöamak yapardım ben eyvahedigeldismile böle çok ii olmuşş teşekkürlerrr a.s.
 
elvavencim kafayı yemeye gerek yokki bak kısaca anlatayımm hem bu diye değill bu bir yöntemm sağlıklı beslenme ve zayıflama yöntemi kendine istediğin gibi listeler hazırlayabilirsin örneğin;

bu yöntemde sabah kalkınca ılık suyunu iç , sonra 1 porsiyon meyveni ye öünkü sabah kahvaltıdan önce meyve yenmedi söyleniyor metobolizmayı hızlandırması için (bana hiçbirşeyi saçma gelmedi sabah meyve yemenin özellikle ekşi yeşil elma yemenin metabolizmayı hızlandırdığını zaten biliyorduk kıslar öyle değilmi =?)


***yiyeceğimiz meyvemizi ya yemekten 20 dk önce yada yemekten 2 saat sonra yenmeli dior kitapta (bununda biliyoruz kızlarr buda çok isabetli

daha sonra kural karbonhidrat ve proteini karıştırmamakta örnek bir sabah kahvaltısı yazayım hemen

-----1 dilim çavdar ekmeğii,zeytin,birkaç dal maydonoz yada roka,domates,salatalık,biber

yazdığım üzere karbonhidrat ve lif ağırlıklı yanında hiç protein yok

örnek olarak birde öğlen yemeği yazayım

------tavuk ızgara,bol salataa,yoğurt

(tavuk ve yoğurrt protein olduğu için yanına (ekmek , makarna,pilav gibi karbonhidrat içeren besinleri almıyoruz)

----önemli olan bu iki değeri karıştırmamak .dün okadar çok okudum araştırdımki herşey kafama oturdu yediklerime ona göre dikkat etmeye başladım bugünden itibaren birde bana çok eğlenceli geldi bu yöntem..
 
Montignac etkileyici bir örnekle beyaz ekmeğin şişmanlamaya katkısını anlatıyor: Deneğimiz, sürekli kötü glusidlerle beslenmiş, pankreası düzgün çalışamayan biri. Ona aşağı yukarı ayni kalori değerine sahip iki çeşit gıda vereceğiz. (Bu arada bilmeliyiz ki, normal olarak 1 litre kanda bulunan kan şekeri seviyemiz 1 gr.dır.) ılk olarak deneğimize 100 gr. beyaz ekmek üzerine sürülmüş 70 gr. tereyağı, ikinci seferde ise 100 gr. entegral ekmek üzerine sürülmüş aynı miktarda tereyağı veriyoruz. Beyaz ekmek yüksek kan şekeri endeksine sahip olduğundan (70), kan şekeri derecesi 1.70 seviyesine çıkıyor. Pankreas çok da iyi çalışmadığından, salgılanan ensülin orantısız kalıyor. Glikoza dönüşen beyaz ekmeği kandan kovuyor fakat ensülin fazlası, yağın önemli bir kısmını depoluyor. Entegral ekmekle yağ verildiğinde ise, bu ekmeğin kan şekeri endeksi düşük olduğundan (35), kan şekeri yaklaşık 1.20 seviyelerine çıkıyor ve salgılanan ensülin miktarı da bir hayli az oluyor. Az miktardaki ensülin ise, yağın depolanmasına neden olmuyor. Sonuç olarak, senelerce kötü glusidlerle beslenen kişilerde pankreasın bir müddet idare etse de sonunda yorgunluk sinyali vererek dengesiz çalışmaya başladığı görülüyor. Yüksek seviyelerde salgılanan ensülinin marifetlerini de öğrenince, tüm şişmanlık vakalarını izah edebilmiş oluyoruz.

Yüksek ensülin salgısının bir başka çok önemli zararı daha var: Hipoglisemi'ye yol açması. Diyelim kötü glusidlerden oluşan bir kahvaltıyla başladık güne: Beyaz ekmek, bal, reçel… Kan şekerimiz yüksek bir nokta olan 1.80 gr/lt.'ye bile ulaşabilir. Pankreasımız çok iyi durumda değilse, ensülin salgısı fazla ve orantısız olur. Bu durumda kan şekerimiz anormal bir düşüşe geçebilir ve sindirimden 3-5 saat sonra kan şekerimiz 0.45 gr/lt.ye kadar düşebilir. Kan şekeri ani olarak düştüğünde kişi solgunlaşır, terleme, titreme, çarpıntı gibi sıkıntıların yanı sıra büyük bir açlık hissine kapılır. Hiperglisemiye (yüksek kan şekeri) tepki olarak kişilerde hipoglisemi (düşük kan şekeri) gelişir. Bu ekstrem örnekte olduğu gibi olmasa da, sürekli kötü glusidlerle beslenen kişiler düzenli olarak hipoglisemiden rahatsızlık duyarlar. Yani yemek saatinin yaklaşmasıyla gitgide sinirli, sabırsız ve hatta saldırgan olmak; üşüme, veya yorgunluk, esneme ve uyuşukluk hali, dikkat dağılması, hep anormal kan şekeri düşüşlerinden kaynaklanan durumlardır. Doktora giden hastaların çoğu kronik yorgunluktan bahsederler. Bu, kötü beslenme alışkanlığının bir sonucudur. (Fazla şeker, fazla beyaz ekmek, fazla patates, fazla makarna ve pilav; çok az lif.) Kişi hipoglisemiye düştükçe tekrar kötü bir gluside saldırmakta, ve kan şekerinin bu aşırı iniş-çıkışları bir kısır döngü şeklinde insanın metabolizmasını aşırı yormaktadır.
Günümüzde aşırı kola ve şekerli yiyecekler tüketen gençler de hantal ve tembel olmanın nedenini beslenmelerinde aramalılar. Yemek sonralarında çöken ağırlığın tek nedeni bu sağlıksız beslenme alışkanlıklarıdır.


Bu arada; her iki kitapta da, meyvelerin vitaminlerinden tam yararlanabilmek için, aç karnına yenilmeleri gerektiği yazmaktadır (Yemeklerden yarım saat önce veya iki saat sonra).

Çünkü sindirim süreleri çok kısadır. Aksi takdirde meyveler, diğer yemeklerle saatlerce aynı midede kalarak mayalanır, diğer maddelerin sindirimini etkilediği gibi vitaminlerini de kaybederler. (Yalnız çilek, böğürtlen ve frambuaz gibi kırmızı meyveler, midede mayalanmadıklarından, yemekten sonra tüketilmelerinde mahsur yoktur.)

Sonuç:
Daha sağlıklı yaşamak ve ideal kilomuzu korumak için temel beslenme mantığını kavradık. Montignac yöntemi ve Şekeri Bırak yöntemi arasındaki ufak farklılıkları kısaca belirtip dikkatimizi aşağıdaki Glisemi Endeksi Tablosuna yönelterek, hangi gıdaları seçmemiz gerektiğini daha iyi göreceğiz.

Tabloda “kötü”, “iyi” ve “çok iyi glusid”ler (karbonhidratlar) yer almaktadır. Montignac ilk aşamada, “iyi glusid”lerden (“çok iyi glusid”lerden olmaları şart değil) oluşan bir kahvaltıyla güne başlamayı öneriyor. Bu kahvaltıda yemekten en az 15 dakika önce yenecek meyve, istenildiği kadar entegral ekmek, ve (entegral ekmek ne de olsa “çok iyi glusid” sınıfına girmediğinden) ensülinin yağ depolama riskine karşı önlem olarak, hiç yağın olmadığı bir kahvaltı öneriyor. Yani yağsız olmak kaydıyla peynir, yoğurt, süt tüketilebileceğini söylüyor.
Öğlen ve akşam yemeklerinde aşırı yağlı olmamak kaydıyla protein tabağı (kırmızı et, tavuk veya balık, omlet…vs.), yanında çok düşük glisemik endekse dahil olan (“çok iyi glusid” tabir edilen) yeşil salata ve her tür yeşil sebze, mantar öneriyor.
Veya da başka bir seçenek olarak karbonhidrat ağırlıklı bir yemek yenilebiliyor. Elbette karbonhidratlar “iyi glusid”lerden seçilecek (kepekli makarna, kabuklu pirinç, kurubaklagiller… vs.),yanında istenildiği kadar yeşil sebze ve salatalar, istenirse yağsız olmak kaydıyla peynir ve yoğurtla yenilebilecek. Montignac, protein ağırlıklı yemek ile karbonhidrat ağırlıklı yemeği dengede tutmanın iyi olacağını belirtiyor: Diyelim ki 10 öğünün 7'si protein ağırlıklıysa, 3'ü de karbonhidrat ağırlıklı olarak düşünülmeli… Rafine edilmiş(beyazlaştırmış) her tür karbonhidrat, ayrıca patates, havuç, pancar ve mısır, meyvelerden muz ve karpuz gibi “kötü glusid”ler ilk aşamada yasaklı. Zira 2-3 ay sürecek bu aşama, kilo verme aşaması.
ıkinci aşamada artık kilo verildiğinden, bazı kaçamaklara müsamaha gösteriliyor; örneğin patatesi çok seven bir kişi nadiren patates yiyerek kaçamak yapabiliyor ama mümkünse vücuda yağ depolatmamak için, etle beraber değil de salatayla yapılması öneriliyor bu tip kaçamakların… Tatlı meselesine gelince, ilk aşamada tatlı yok. Meyve, badem, ceviz, fındık, kuru meyve, yağsız yoğurt, şekersiz marmelatla idare edilecek. ıkinci aşamada, früktoz ile yapılmış, veya yüksek oranda (%70) kakao içeren bitter çikolata içeren tatlılara yer veriliyor.
Montignac, yemeklerde, özellikle 1. aşamada entegral dahi olsa ekmeğin pek yer almamasından yana. Sadece kahvaltıda, bolca tüketilebileceğini söylüyor. Zira ekmeğin ağırlık yapan, sindirimi güçleştiren bir madde olduğunu düşünüyor.
Şekeri bırak yönteminde ekmek entegral olmak kaydıyla günün istenen saatinde tüketilebiliyor, ama günde 3 dilimin pek geçilmemesi öneriliyor. Şekeri bırak yönteminde, beraber yemekten kaçınılması gerekenlere değinilmiyor. Yani Montignac yönteminde olduğu gibi, yapısı gereği genelde yağlarla bir arada bulunan proteini alırken, yanında “iyi glusid” olmasına rağmen kepekli ekmek veya makarna gibi gıdaların alınmamasını öneren diyetler yok. Onlar “iyi glusid”lerin hepsi dengeli karıştırılarak yenebilir, ama miktarda asla aşırıya kaçılmamalı demektedir. Örneğin, yeşil sebzelerle garnitür edilmiş bir porsiyon kırmızı veya beyaz et tabağı, yanında bir dilim ekmek ve bir salata öğünümüzü oluşturacak; öğün aralarında ise meyve ve yemişlerle atıştırma yapılacak. Meyve dışında ise, tatlandırıcıların kullanıldığı, ya da yüksek (en az %60-70) kakao içeren çikolatayla yapılan şekersiz tatlıların tüketildiği bir beslenme tarzını uygun görüyorlar.
Aslında geri kalan tüm beslenme önerileri tamamen aynı denilebilir. Alkol konusunda; çok az olmak kaydıyla (günde 1 veya 2 kadeh), mümkünse kırmızı şarap gibi faydalı olanının tercih edilmesi ve yemekle beraber tüketilmesi konusunda fikir birliği içindeler. Bira ise en kötü glusid olan maltoz içerdiğinden önerilmiyor.[/quote]

Alıntı:
KÖTÜ GLUSıDLER
Maltoz
Glikoz
Fırında patates
Hamburger ekmeği
Patates püresi
Havuç
Patates kızartması
Bakla
Balkabağı
Bal
Şeker
Mısır gevreği
Beyaz un
Beyaz pirinç
Mısır
Kraker
Beyaz baget ekmek
Bisküvi
Pancar
Çikolata
Haşlanmış patates
Karpuz
Ananas
Muz
Kavun
Beyaz undan makarna
Reçel
Kuruyemiş
Taze patates
Patlamış mısır

Alıntı:
ıYı GLUSıDLER
Kepek ekmeği*
Bulgur
Bezelye
Şekersiz tam tahıl
Kivi
Üzüm
Armut
Taze fasulye
Barbunya
Çavdar ekmeği
Şekersiz meyvesuyu
Şeftali,erik
Elma,portakal
Entegral ekmek**
Nohut
Süt ürünleri
Meyveli yoğurt
Kuru fasulye
Entegral makarna
Mercimek
Kuru kayısı
Şekersiz marmelat
Greyfurt
Kiraz,vişne
Siyah çikolata
(min.%70 kakaolu)
Fruktoz(meyve şekeri) 50

Alıntı:
ÇOK ıYı GLUSıDLER
Yoğurt
Soya fasulyesi
Domates
Fındık
Yerfıstığı
Mantar
Yeşil sebzeler***
altıTaze kayısı

Alıntı:
*: Entegral ekmek, buğday tohumunun bütünü ile pişirilen ekmektir, unun kepek ve diğer bileşenlerinden ayrıştırılmamış hali kullanılır.
**: Kepekli ekmek ise, beyaz unun içerisine sonradan kepek eklenerek elde edilir. Katılan kepeğin en azından %20 oranında olması uygun olabilir. Kan şekerini düşürecek lifler geri kazandırılsa da, bu ekmek bazı vitamin ve minerallerden yoksun bırakılmıştır.

***: Lahana, brokoli, kabak, enginar, kereviz, ıspanak, patlıcan, karnabahar, salatalık, marul, kıvırcık, roka, turp, dereotu, maydanoz…vs.

SON SÖZ:
ıncelediğimiz bu yöntem, kilo verdikten sonra terk edilecek, geçici bir zayıflama “diyet”i değildir; sürekli uygulayacağımız, normal kiloda kalmamızı sağlayacak olan sağlıklı bir beslenme şeklidir ve bir yaşam stili olarak benimsenmelidir.
 
kızlar ben geldim bu arada kuralları okudum bana uygun :)
sabah sporumu yaptım yarım saat kadar hopladım zıpladım mekik çektim kalça hareketleri falan ama henüz koşu bantına çıkamadım
kısçemin uyumasını bekliyorum sporuma devam etmek için
kahvaltıyı öglen yemegiyle birleştirdim bir dilim kepek ekmeği yedim
1 litrede suyumu içtim akşama kadar 2 litreye tamamlarım
 
canım ya sıcak elma sirkeli su içiyorsn ya nasıl tadı?
ya ben bunu çok yerde duydum falan ama sirkeyle çok aram yok o yüzden hiç yanaşmadımda ne biliyim sende kaç gündür içiyorsn falan sorayım

sevilay arkadaşım ben daha önceki diyetlerimdede içiyordum bence faydası oluyor
tadı pek bir hoş değil ama zorluyorum kendimi
birde dikleyip birden içmiyorum yemekboruma zarar vermesin diye yudum yudum alıştıra alıştıra içiyorum
şuan yeniden içmeye başlayalı 3 gun falan oldu bakalım nekadar faydasını görücem ):))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…