- 15 Mayıs 2013
- 1.777
- 6.817
- 38
- Konu Sahibi Handandandan
- #451.101
daha once yapmissin simdi yine yaparsin hic merak etme, korksun o yaglar bizden :):)Tespitlerin sahane tavsiye lerin altın
Teşekkürler ilgine yarın daha dikkat edicem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
daha once yapmissin simdi yine yaparsin hic merak etme, korksun o yaglar bizden :):)Tespitlerin sahane tavsiye lerin altın
Teşekkürler ilgine yarın daha dikkat edicem
menun guzel, aksama yogurt ve salata da ekleyebilirsin hem sindirimin kolaylasir hem tok tutar hem yag yakar. Oglen miktar toplam 1 avucu gecmiyordur umarim.Sabah: çok çok az yağlı tek yumurtalı menemen, iki dilim ekmek
Öğlen: biraz fındık,kaju,kuru üzüm
Akşam: bir tane biber dolması
Su: 1.5 litre
Eşim taze lavaş almıştı dayanamadım biraz yedim ondan. Elim kadar falan
Gelmiş geçmiş olsun canım sağlıcakla gelsinler çok iyi düşünmüşsün detayları kullanmadım ama hayat kurtarıcı gibi duruyor şu ana kucaklarıUcanSupurge
Burdan yazayım ❤sen nasılsın bebis büyümüştür iyice beni korkular sardı nasıl yapacağım diye annem çalışıyor kv yaşlı tek bakacagim
Elektrikli sallanan ana kucagindan alacagiz 2tane çantamiz hazir besigini alacagiz bu hafta 2 besik almayacağım koyacak yer yok yatak odasında yatabildikleri kadar beraber yatarlar sonra kizimin odasına geçiririm
Valla süper ilerlemişsin sağ salim gelsinler de kilo verilir evel AllahBu arada tüp bebek tedavisine 84_ 85 kiloyla başladım hamile kaldığımda 91kiloydum 93.5 kadar çıktım gebelik şekeri diyet derken 89_ 90 arasi cikiyorum inş bebeklerim uslu olurlarda doğumdan sonra en kısa zamanda buraya gelip yazabilirim
Selam kızlar iki gündür firarda olmamdan anlamanız lazım ki kaçırdım biraz neyse şimdi toparlanma zamanı
canim sun sen gel menu yaz yine de kendinle bir yuzles. Ayrica dun dundur, bugun bugundur. onune bak arkaya bakma cok :) yarin yepyeni bir gun oyle dusunKızlar bugün sabah ve öğlen iyiydi ama akşam arkadaslarla dışarı çıktık biraz kaçtı
Canim isvec diyeti bilindik bir diyet tamam gercekten icerigi az ama sonucta kendimi kötü hissedersem devam etmem canim. Dün iyi gecti tamamen uyamiyorum zaten kayinvaldemde bende suanda cünküaaa cok mantikli cebime koyayim bak belki calisir o zaman iyi soyledin bunu denicem
Simdi sorularina hemen cevap vereyim
1- kediler tuy dokuyor bizimkiler bir de uzun tuylu o yuzden elektrik supurgesi cok onemli, bende dysonin kablosuzu var ayrica da robot supurge var xiaominin. Evimde de neredeyse hic hali yok ( alerjigiz zaten diye). Bizim evde haftada 1 kiyi bucak temizlik oluyor koltuk supurme, toz alma falan. Onun disinda ayrica 2 gun de robot supurgeyi calistiriyorum ben. Benim kediler uzun tuylu ama inan kocam daha cok tuy dokuyor ahahah zaten kedi alalim kararimdaki en etkili seylerden birisi buydu. Nasilsa evde tuy doken birisi var kedininki ne olacakkiydi :) Ama ben suanki supurgelerimi alamdan once ortala bi elektrik supurgem vardi agliyordum resmen. Evi supurdugumde bile hala tuyler ortalikta kaliyordu.
2- kedi masrafli bir sey burada sigorta yaptiriyoruz, bizim gibi saglik sigortasi var onlarin da. Ama sigorta yaptirmiyorsan - ki Tr de boyle bir secenek yok- ayni cocuk gibi saglik sorunlari olabiliyor ve masrafi yuksek olabiliyor. Kedi sahiplenmeden butcesini de dusunmek lazim. ayni sekilde mamasi, kumu vs de var ama o her yerde var zaten. Yani kedidir saglik masrafi ne olur diye dusunmeyin allah korusun ufacik bri seyde bile bir suru masraf cikabiliyor.
3- Kediler evde yalniz kalabiliyorlar, eger birisi gelip mamasina suyuna kumuna bakabilecekse arkadaslarinizdan komsunuzdan, her gun ya da 2 gunde bir biri gelip ihtiyaclarini kontrol edip 15-20 dakikada kediyle oynarsa hic sorun yasamazsiniz biz bu sekilde 2-3 haftalik tatillere gidiyoruz. Kediler yasadiklari yere baglaniyorlar o yuzden bulunduklari yerde gelip birisi bakabiliyorsa onlar halinden memnun kalirlar.
4- kedi dediginizde bir miktar ilgi bekleyen bir can. Yani her gun onunla biraz oynamaniz, onu sevmeniz, mamalarini kontrol etmeniz, kumunu temizlemeniz, her hafta/ bazen haftada birkac kez duzenli taramaniz, disini fircalamaniz, tirnaklarini kesmeni lazim. Aylik/3 aylik ic dis parazitlerini yapmak gerekiyor. Turkiyede nasil bilmiyorum ama burada bu saydiklarimin hepsini biz kendimiz yapiyoruz.
Ben cocuklar cok kucukken cocuklar istedigi icin kedi alinmasi taraftari pek degilim. Ya once kediyi alinmali ve cocuk sonra dunyaya gelmeli (burada annenin gebelikle ilgili sorunla karsilasmamasi ve kedinin bebekten buyuk olmasi lazim bunu ayrica anlatirim bir ara sebeplerini isterseniz) ya da cocuklar kedinin ihtiyaclarini karsilayabildigi yastayken kedi sahiplenilmeli, cocuk kendi basina kedinin kumunu temizleyebilir, mamasini kontrol edebilirse. Bu yaptigim arastirmalarin sonucunda vardigim en mantikli sonuc.
Umarim yardimci olmusumdur :)
pes etme gerekirse bir diyetisyene danis, kan degerlerine falan baktir.
Hos geldin. Ben de Berrin, 35 yasindayim, hollanda'da yasiyorum. Bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Ben de 75-75 kiloyla diyete basladim sabah itibari ile 68.95 i gordum :) Burada hep birlikte verecegiz insallah kilolarimiiz :)
Canim menun cok guzel, aksam biber dolmasinin yanina yogurt ekleyerek protein alimini ve yag yakimini artirabilirsin. Genel bilgi paylasmak adian soyeldim yoksa bu haliylede cok guzel menun. Bir de cok tatli istegin varsa krom tablet i onerebilirim. Bu soyledigin asiri tatli istegi insulin direncinin gostergesi. Bana diyetisyenim onerdi krom pikolinat tablet, gunde 200 lugunden 1 tablet aliyorum ben her gun. Benimde pkos dan dolayi asiri bir tatli istegim oluyordu. Kesinlikle dizginlememe yaradi. Uzum tabiki ye bunu uzum yedigin ici ndemiyorum zaten kanim dusuk demissin onlari ye ama o asiri tatli istegine cozum olabilir diye seninle bu bilgiyi paylasmak istedim. Bir de meyvelerin yanina birkac kuru yemis ya da 1 cay bardagi sut / 1 bardak ayran vb eklersen kana sekerin karisma hizini dusurmus olursun boylece insulin inis cikisin az olur.
yaa dun sabahtan kustu bana, ufacik sey buyudu buyudu dag oldu. Butun pazari yedik oyle, sukur ki aksam tatliya bagladik :)
Ayy tebrik ederim, yaa isvec diyeti vs beni hep korkutmustur. Dikakt et kendine. Onemli olan saglikli kilo vermek. Bence boyle genel gecer diyetlerdense bi diyetisyene danis derim ama tabi sen bilirsin :)
Valla aynen öyleyim yoğurt sebze meyve dolapta bozuluyor çıkarıp ta sofraya koyamiyorum. Daha dikkatli olmam gerek. Kuruyemişler toplam bir avuç evetmenun guzel, aksama yogurt ve salata da ekleyebilirsin hem sindirimin kolaylasir hem tok tutar hem yag yakar. Oglen miktar toplam 1 avucu gecmiyordur umarim.
Suyu biraz artirmaya calis canim su kilo vermede cok etkili
bunlar genel oneri olarak yoksa menun mevcut haliylede gayet guzel :)
ben biri bana salata ya da yogurt ye demedikce salata ya da yogurt yemek aklina gelmeyen biriyim de o yuzden sen de benim gibiysen diye yaziyorum bunlari :)
Menü çok sağlıklı imrendim. Yalnız ara öğün için 15 fındık biraz fazla mi bilemedimNe kadar aktifleşmiş konumuz, süper.
Ben de menümü yazayım.
9:00 1 bardak su
12:30 6 kaşık yemek, 1 kase yoğurt
14:30 çay, 15 fındık, 1 avuç kuru üzüm
16:00 1 elma
18:00 mantarlı yumurta, 1 bardak ayran, salata
Spor 5000 adım
Su ölçmedim 2 litredir
Bugün kahvaltı yapamadım maalesef.
Aynen öyle biseydi cnm britishli falan tipleride cok sevimlibristish shorthair die muhtemelen i. en beslemelik onlar zaten. bi ara baya araştırdım sonra vazgeçtim
inş bakalım. fenayım
gel gel nolursa olsun yine gel
mikemmelsin bebişim
fazla küsme kalorili oluyor
verilmeyecek bi kilo değil canım üzülme başla
hadi vira bismillah
bu aralar her şey biraz tepe taklak bu kadar zorlandığımı unutmuşum hamilelikte yoksa bi daha düşünürdüm
meme kısmını bitirdik sayılır. ara ara minik krizler olabiliyor ama geçti sayılır şükür. tabi bu bahaneyle öğle uykularını da bıraktı zilli
Yaa cnm toparlarsin sen istersen yaparsinnSelam kızlar iki gündür firarda olmamdan anlamanız lazım ki kaçırdım biraz neyse şimdi toparlanma zamanı
Ya dışarı çıkınca ya da bir misafir gelince ister istemez kaçıyor. Bence arada bir olabilir. Sporla dengelersinKızlar bugün sabah ve öğlen iyiydi ama akşam arkadaslarla dışarı çıktık biraz kaçtı
İns canimMerhaba canim❤amin ins
Amin
Evet eksideydim doktorum bile şaşırıyor bebeklerin kilosu iyi çok şükür
İns doğum sonrası 80kiloyu görürüm ilk etapta
Ben de krom almayı düşünmüştüm hala düşünüyorumkrom pikolinat ben cok faydasini gordum. Bende solgarinki var diyetisyenim fiyati daha uygun diye kendisi turkiyede ocean marka kullaniyor. Gunluk dozu 200 lukten 1 tane, ben o sekilde kullaniyorum, uzerinde 3 tane yaziyor ama sen ona aldirma 1 ile basla kendini takip et :)