aksam ben menumden de anlasolacagi uzere 8.30 da ancak gunu kapatiyorum. Gecen haftada boyleydi ama 1.35 kilo verdim yinede. Ama bu konuda diyetisyenlerimden aldigim bilgileri soyle ozetleyebilirim.
aksam yatacagin saatten 4 saat once kapatirsan mukemmel, aksam yemegini (agir ogun diyebiliri) 7.30 dan once yaparsan cook daha guzel olur. Ozel durumlarin varsa aksam en gec ara ogununu yatmadan 2 saat once yapabilirsin ama ne kadar uzun sure once yersen o kadar iyi tabiki. Eskiden bana diyetisyenim (aralikli oruc yapmadigim zaman) ben gece 12.00 gibi yattigim icin 21.30 a bi ara ogun koyardi.
ben evet
menun cok dengesiz bir menu, senin icon ornek menu paylasacagim burda bekle beni
oo tam bir simarik gordum seni ahahah benim icinse her ne kadar araliklo oruc yapabilen bunyem 19.30 dan once kapatirsan gece yatmadan dagi tasi ogutme istegi uyandiriyor. Benim icin son lokma en gec 19.30 dur. 17.00 de kapatmayi hayatim boyunca hiiic yapmadim. Fakat bu bunyeden bunyeye cooook degisir. Ben kilo verdim gec kapatmama ragmen ama her gun spor yapiyorum. yoksa mumkun degil
kendi yazmissin zaten karbonhidrat biraz fazla olmus, bir iki ufak oneri, meyvenin yaninda sut grubundan (sut, ayran, yogurt) bir seyler tuketirsen sonrasindaki karbon istegini azaltir.sabah 4 dilim ekmek cok olmus, toplama baktigimda 9 porsiyon karbonhidrat var, birazcik fazla olmus
bence menun guzel, pogacayi gormedim o yok aslinda :) zaten lesli d eyapmissin o gitmiatir hic takilmadin ona
sana da Deniz e bahsettigim gibi meyvenin yanina sut grubundan ya da yag grubundan birkac tane cig kuru yemis onerebilirim. Hurma cok yogun tatli bir meyve ozellikle, glisemik endeksi de (kanda sekeri artirma hizi) bir miktar hizli, meyvenin yaninda sut grubundan ya da kuru yemislerden (cig) tuketirsek o sekeri dengeliyor. Tarcinli sut olabilir, ayrannolabilir, kahvene 1 cay bardagi sut ekleme olabilir yaninda bunlar is gorur. genel fikir vermek icin soyluyorum.