Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Hayırlı aksamlar

12.00
5 çiğ badem
7,8 çiğ fındık

14.00
Bir ufak kase çekirdek
Bir kase patlamış mısır
Misafirim vardı tatlılara dokunmadım.
Şekerli çay

17.40
1,5 tabak dünden kalan etli ekşili yuvarlama
Bir kasik makarna
Yeşillik salatası

2 litre su

balım ben o zaman bakardım çoluk yok çocuk yok. şimdi yapsam bayılır kalırım. enerjim yetmez. o zaman ne ekmek ne tatlı hiçbir şey yemezdim acıkmazdım da. şimdi enerji harcıyoruz:rapci:
Aslında orası öyle 🙄🙄

Ben 17.30, 18.00 gibi genelde yiyorum.
Sonrasında bişey yemezsem kilo veriyorum.
Ben aslında durabiliyorum acıkmıyorum ama alşam yemek yemeyi seviyorum işte 🙈

Eklentiler

• 6BDA9724-6C73-4CFE-A0BE-DA2D9C71A841.jpeg
    6BDA9724-6C73-4CFE-A0BE-DA2D9C71A841.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 20
Hayırlı aksamlar

12.00
5 çiğ badem
7,8 çiğ fındık

14.00
Bir ufak kase çekirdek
Bir kase patlamış mısır
Şekerli çay

17.40
Bir kasik makarna
Yeşillik salatası

2 litre su
kötü besleniyorsun canım. bi düzen tutturman lazım

8 şubat

09.00
2 yumurta
kış salatası
4 zeytin
1 kk peynir
4 tb ekmeği
2 tk kahvaltılık sos( kendi yaptığım)
1 kupa tarçınlı demleme yeşil çay

12.00
1 armut

15.00
4-5 kaşık erişte
salata

17.00
1 parça fırın tavuk
2 dilim ekmek

19.30
2 içli köfte
2 kaşık peynirli makarna

22.00
1 bardak kefir

su 1.5 lt ( suyu azalttım arttırmaya çalışcam)

karbonhidrat çok oldu bu gün. nöbetçiydim ve full dersim vardı yorulunca ayarlayamadım sanırım
aşırı yorgunum ama 40 dk spor yapma planım var inş

MENUMu yazayim dedm kizlar

9:30 1 bardak kahve

12:00 2dlm cavdar, 5 zeytin, 1.5kk peynir, 3dlm sucuklu yumurta, domates salatalik

15:30 kahve ile, 4 hurma

18:00 2kepce mercimek corbasi, 1 tabak karnibahar brokkoli yemegi, 5yk yogurt az salata, yarm pogaca (cok guzeldi sicak sicak dayanamadm)

2lt su

3 mil leslie

Selam Pınar hosgeldin, ben sanki seni hatirliyor gibiyim eger baska biriyle karistirmiyorsam 🤭
Motive olmana cok sevindim, birlikte verecegiz bu kilolari, 2022 yazi ve bundan sonraki butun yazlar, kislar bizim olacak 💃🏻💃🏻
Hosbuldummm 🤗 banada senin nickin tanidil geldi ama tam da bilemedm ben nick degistirdm belki o yuzdendir cnm. Hadi insallah gercekten motiveym bu ara bu grup isi de iyi olduu 😍💃🏻
8 şubat

09.00
2 yumurta
kış salatası
4 zeytin
1 kk peynir
4 tb ekmeği

12.00
1 armut

15.00
4-5 kaşık erişte
salata

17.00
1 parça fırın tavuk
2 dilim ekmek

19.30
2 içli köfte
2 kaşık peynirli makarna

22.00
1 bardak kefir

karbonhidrat çok oldu bu gün. nöbetçiydim ve full dersim vardı yorulunca ayarlayamadım sanırım
Asagi dogru okurken nasl ya bi onceki ztn aksam yemegi degilmiydi dedm 3 kez :KK70:baslangic menulerinide bildigimiz icin ve metobolozmani sporla eksi bile gorursun bence denizcim 💃🏻🤪 ama daha temiz menuler bekliyoruz

Herkese selam,

Once menumu yazayim sonra alintilarimi yaptim yorum yapicam menulere :)

Saat 10:00 sabah aç karna Çörek otu yağı tableti 2 tane

1 bardak beyaz cay

Saat 12: 30 Krom pikolinat tablet – (200 lukten 1 tablet)

Sabah (12:30) sebzeli 1 yumurtadan az yagli omlet, 2dilim peynir (60 gr) , 7 adet zeytin, sekersiz cay

Arada sekersiz cay

14:30 kahve +1 tam ceviz

19:00 10 badem

Akşam (20:00-20:30) 6 kaşık kiymali ispanak 1 kase salata 1 kase yoğurt

3 litre su

40 dk leslie yaptim

Suan saat 21:30 burada bundan sonra bir sey yemem ama sekersiz cay ve 1 bardak bitki cayi icmeyi planliyorum

Not: aldigim tabletler diyetisyen onerisi, krom tatli krizini frenliyormus, benim pko'm oldugu icin bu takviyeleri onerdi diyetisyenim

Yine her zaman ki gibi gunu gec kapattim cunku esim saat 20:00 de geldi eve. O geldigine masayi kurmustum hemen masaya oturduk :) bugun ofisten calisiyordu. Ama yarin her turlu erken yiyecegim cunku yarin saat 19:00 da dersim var ahaha zorunlu erken kapaticam esime de soyledim, o artik basinin caresine bakar :)

Kızlar birşey soracağım, akşam en geç kaçta yemek yiyorsunuz?

yani doğru soru şu kilo verdiğiniz dönemlerde en geç kaçta yiyordunuz

ben akşam yemek yemeyi seviyorum ve strese giriyorum 5ten önce yemeyi kesmem gerekiyor diye düşününce de sizleri merak ettim
aksam ben menumden de anlasolacagi uzere 8.30 da ancak gunu kapatiyorum. Gecen haftada boyleydi ama 1.35 kilo verdim yinede. Ama bu konuda diyetisyenlerimden aldigim bilgileri soyle ozetleyebilirim.
aksam yatacagin saatten 4 saat once kapatirsan mukemmel, aksam yemegini (agir ogun diyebiliri) 7.30 dan once yaparsan cook daha guzel olur. Ozel durumlarin varsa aksam en gec ara ogununu yatmadan 2 saat once yapabilirsin ama ne kadar uzun sure once yersen o kadar iyi tabiki. Eskiden bana diyetisyenim (aralikli oruc yapmadigim zaman) ben gece 12.00 gibi yattigim icin 21.30 a bi ara ogun koyardi.
Kilo verdiğin dönemde de bu saatlerde mi yedin
ben evet 😎
Hayırlı aksamlar

12.00
5 çiğ badem
7,8 çiğ fındık

14.00
Bir ufak kase çekirdek
Bir kase patlamış mısır
Şekerli çay

17.40
Bir kasik makarna
Yeşillik salatası

2 litre su
menun cok dengesiz bir menu, senin icon ornek menu paylasacagim burda bekle beni 😅
Aslında orası öyle 🙄🙄

Ben aslında durabiliyorum acıkmıyorum ama alşam yemek yemeyi seviyorum işte 🙈
oo tam bir simarik gordum seni ahahah benim icinse her ne kadar araliklo oruc yapabilen bunyem 19.30 dan once kapatirsan gece yatmadan dagi tasi ogutme istegi uyandiriyor. Benim icin son lokma en gec 19.30 dur. 17.00 de kapatmayi hayatim boyunca hiiic yapmadim. Fakat bu bunyeden bunyeye cooook degisir. Ben kilo verdim gec kapatmama ragmen ama her gun spor yapiyorum. yoksa mumkun degil
8 şubat

09.00
2 yumurta
kış salatası
4 zeytin
1 kk peynir
4 tb ekmeği

12.00
1 armut

15.00
4-5 kaşık erişte
salata

17.00
1 parça fırın tavuk
2 dilim ekmek

19.30
2 içli köfte
2 kaşık peynirli makarna

22.00
1 bardak kefir

kendi yazmissin zaten karbonhidrat biraz fazla olmus, bir iki ufak oneri, meyvenin yaninda sut grubundan (sut, ayran, yogurt) bir seyler tuketirsen sonrasindaki karbon istegini azaltir.sabah 4 dilim ekmek cok olmus, toplama baktigimda 9 porsiyon karbonhidrat var, birazcik fazla olmus 😅

12:00 2dlm cavdar, 5 zeytin, 1.5kk peynir, 3dlm sucuklu yumurta, domates salatalik

18:00 2kepce mercimek corbasi, 1 tabak karnibahar brokkoli yemegi, 5yk yogurt az salata, yarm pogaca (cok guzeldi sicak sicak dayanamadm)

2lt su

3 mil leslie
bence menun guzel, pogacayi gormedim o yok aslinda :) zaten lesli d eyapmissin o gitmiatir hic takilmadin ona

sana da Deniz e bahsettigim gibi meyvenin yanina sut grubundan ya da yag grubundan birkac tane cig kuru yemis onerebilirim. Hurma cok yogun tatli bir meyve ozellikle, glisemik endeksi de (kanda sekeri artirma hizi) bir miktar hizli, meyvenin yaninda sut grubundan ya da kuru yemislerden (cig) tuketirsek o sekeri dengeliyor. Tarcinli sut olabilir, ayrannolabilir, kahvene 1 cay bardagi sut ekleme olabilir yaninda bunlar is gorur. genel fikir vermek icin soyluyorum.

2lt su

3 mil leslie
fena bi başlangıç değil bence
Herkese selam,

Once menumu yazayim sonra alintilarimi yaptim yorum yapicam menulere :)

Saat 10:00 sabah aç karna Çörek otu yağı tableti 2 tane

1 bardak beyaz cay

Saat 12: 30 Krom pikolinat tablet – (200 lukten 1 tablet)

Sabah (12:30) sebzeli 1 yumurtadan az yagli omlet, 2dilim peynir (60 gr) , 7 adet zeytin, sekersiz cay

Arada sekersiz cay

14:30 kahve +1 tam ceviz

19:00 10 badem

Akşam (20:00-20:30) 6 kaşık kiymali ispanak 1 kase salata 1 kase yoğurt

3 litre su

40 dk leslie yaptim

Suan saat 21:30 burada bundan sonra bir sey yemem ama sekersiz cay ve 1 bardak bitki cayi icmeyi planliyorum

Not: aldigim tabletler diyetisyen onerisi, krom tatli krizini frenliyormus, benim pko'm oldugu icin bu takviyeleri onerdi diyetisyenim

Yine her zaman ki gibi gunu gec kapattim cunku esim saat 20:00 de geldi eve. O geldigine masayi kurmustum hemen masaya oturduk :) bugun ofisten calisiyordu. Ama yarin her turlu erken yiyecegim cunku yarin saat 19:00 da dersim var ahaha zorunlu erken kapaticam esime de soyledim, o artik basinin caresine bakar :)
çörek otu ve ara öğünlerdeki kuruyemişler güzel tercih. menün de oldukça dengeli canım

kendi yazmissin zaten karbonhidrat biraz fazla olmus, bir iki ufak oneri, meyvenin yaninda sut grubundan (sut, ayran, yogurt) bir seyler tuketirsen sonrasindaki karbon istegini azaltir.sabah 4 dilim ekmek cok olmus, toplama baktigimda 9 porsiyon karbonhidrat var, birazcik fazla olmus 😅
evet canım. kefir içiyorum genelde ama bugün resmen baygınlık geçirecek kadar yoruldum. fen öğretmeniyim. okula 8 de gittim. nöbet tutuyoruz teneffüslerde. branşımdan dolayı her derste nerdeyse deney yapmam ve onları önceden hazırlamam gerekiyor. 7 saat dersim olunca nefes alacak vaktim olmadı ve kontrolü kaybettim sanırım

Kizlar bunlar benim eski diyetisyenimin yaklasik 10 yil once ben diyetin mantigini ogreneyim diye benimle paylastigi listeler. Birinde 1 porsiyon meyve, sut, et, sebze, ekmek ( karbon), yag nedir o gosteriliyor digerinde de gundelik yedigimiz kacamaklarin porsiyon karsiligi yaziyor. Bu genel bilgi olarak burada bulunsun. Menunuzu olustururken buradan yaklasik hesaplayabilirsiniz. O tarihte bana gunluk 3 meyve, 2 sut, 1 yag, 4 ekmek, 3 et, 2 sebze ogunu onerilmis. bu dengeli bir gunde neler olmadi onu gosteriyor. eger birini artiriyorsaniz gunluk kalori ihtiyacinizi dengelemek icin digerinden azaltmaniz lazim. Kalori olarak her bir porsiyon birbirne denk degiller ama o da aklinizda bulunsun.

@Toprak_ Kokusu senin icin ornek menuyu de bir sonraki gonderimde paylasicam :)

Eklentiler

• 20220208_215244.jpg
    20220208_215244.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 22
  • 20220208_215228.jpg
    20220208_215228.jpg
    119,6 KB · Görüntüleme: 24
evet canım. kefir içiyorum genelde ama bugün resmen baygınlık geçirecek kadar yoruldum. fen öğretmeniyim. okula 8 de gittim. nöbet tutuyoruz teneffüslerde. branşımdan dolayı her derste nerdeyse deney yapmam ve onları önceden hazırlamam gerekiyor. 7 saat dersim olunca nefes alacak vaktim olmadı ve kontrolü kaybettim sanırım
nobette zaten epey enerji de harcamissindir, bugunluk boyle olsun, yarin dengelersin :)

Nasil olabilirdi mesela 🤔
Sana ozel ornek menu 😊

sabah 9.00
1 yumurta ve ya 2 dilim peynir
4 tane zeytin
1 dilim tam tahilli ekmek
yagsiz tuzsuz bol yesillik, domates salatalik
sekerkiz cay

10.30 1 meyve 1 cay bardagi tarcinli sut ve ya 1 bardak ayran

12.30 2 hamburger koftesi boyutunda kofte/et/balik/tavuk
yagsiz tuzsuz bol salata
4 yemek kasigi makarna/pilav/eriste

15.00 1porsiyon meyve yanina 1 cay bardagi tarcinli sut

17.00 9 cig badem

19.00 8yk sebze yemegi/ veya bakliyat yemegi (etsiz)
1 kase yogurt
yagsiz tuzsuz salata bol

gun icerisinde 2 yesil cay, 3 litre su
yarim saat yuruyus

bu ornek dengeli bir ogun

senin listene baktigimizda yag miktari fazla, sebze ve sut porsiyonlari eksik. Dolayisiyla dengeli bir menu degil. Umarim bu ornek ogun isine yarar.🌝

Sana ozel ornek menu 😊

sabah 9.00
1 yumurta ve ya 2 dilim peynir
4 tane zeytin
1 dilim tam tahilli ekmek
yagsiz tuzsuz bol yesillik, domates salatalik
sekerkiz cay

10.30 1 meyve 1 cay bardagi tarcinli sut ve ya 1 bardak ayran

12.30 2 hamburger koftesi boyutunda kofte/et/balik/tavuk
yagsiz tuzsuz bol salata
4 yemek kasigi makarna/pilav/eriste

15.00 1porsiyon meyve yanina 1 cay bardagi tarcinli sut

17.00 9 cig badem

19.00 8yk sebze yemegi/ veya bakliyat yemegi (etsiz)
1 kase yogurt
yagsiz tuzsuz salata bol

gun icerisinde 2 yesil cay, 3 litre su
yarim saat yuruyus

bu ornek dengeli bir ogun

senin listene baktigimizda yag miktari fazla, sebze ve sut porsiyonlari eksik. Dolayisiyla dengeli bir menu degil. Umarim bu ornek ogun isine yarar.🌝
Sağol cnm. Ben kahvaltıyı öğle vakti yapabiliyorum. Sabah oğlanı okula gonderdikten sonra yine yatıyorum. O yüzden kahvaltim öğlene kalıyor.
Ama bu listeye bakıp öğünleri mi düzene koymaya çalışacağım.

Sağol cnm. Ben kahvaltıyı öğle vakti yapabiliyorum. Sabah oğlanı okula gonderdikten sonra yine yatıyorum. O yüzden kahvaltim öğlene kalıyor.
saatleri biraz kaydirabilirsin, ogunleri birlestirebilirsin ama genel mantigi bu sekilde. Ben de sabah 12.00-12.30 gibi yapiyorum ilk ogunumu. onemli olan sadece kilo vermek degil, yağdan kilo vermek ve kilo verirken de dengeli beslenmek. tabiki farkli diyet listeleri takip edilebilir ama onemli olan kendi icerisinde bir tutarliliginin olmasi.
Ornegin ketojenik yapiyorsan daha cok yag kullanabilirsin, yagli togum tuketebilirsin ama o zaman karbonhidrat, meyve olmayacak gibi gibi yani en azindan kendi icerisinde bir denge olmasi lazim :)
ya da karatay yapiyorsan o zaman ana ogunlerinde sinirsiz yiyebilirsin ama ara ogun yapmayacaksin, meyveyi sadece gunde 1 sabah ogununde tuketeceksin, ekmek, pilav tuketmeyeceksin vb.

bu arada simdi dikkatimi cekti, sabah oglani gonderdikten sonra yine uyuyorum demissin, eger gece 7-8 saat uyumana ragmen sabah tekrar yatiyorsan bu da vucutta odem yapabilir aklinda bulunsun. her sey gibi uykunun da fazlasi zarar. Az uyumak ve cok uyumak odem yapar :) bu da ekstra bir bilgi olsun.

X