9 aylik evliyim ve bosanmak istiyorum

CiiCii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
22
2
36
Almanya
Merhaba arkadaslar,

yukarida yazdigim gibi 9 aydir evliyim ve simdiden artik canima tak etti.
Esim borderline hastasi ve cok sinirli, üstelik ailesi herseyimize karisiyor.
Ikimizde calisan insanlariz, haftasonu ziyaretelerine gidiyoruz ama hergün hergün telefonla konusmalar,
esimin sürekli oraya gitme istegi beni bunaltti.
Ben esimi cok uzun süredir taniyorum, ailesini zamaninda cok üzdü. O yüzden faturasini bana kesmeye calisiyor. Sürekli annesini tatmin etmeye calisirken beni unutuyor.
Kavgalarimiz genelde ailesi yüzünden cikiyor, el bile kaldirdigi oldu.
Kavgalarimiz sonrasinda beni evden atiyor, 3 defa annemlerin yaninda kalmak zorunda kaldim.
Ikimiz de 29 yasindayiz, icimden gelen sey sadece kapiyi cekip annemin babamin yanina gitmek.
Aslinda kayinvalidem ve ailesiyle cok iyi anlasiyorum, ama benim arkamdan ister istemez esimi dolduruyor, kendiligimden hic cikip geldigim olmuyormus. Bu yüzden esim bana karsi doluyor kavga ediyor. Halimden anlamiyorlar. Bos zamanimiz hep onlarla gecsin istiyorlar. Baska bir dertte görümcem. Evimizde ne olup biterse herseyden haberi oluyor.
Ev mahremiyeti diye birseyimiz kalmadi.
Cocuklari cok seviyorum ama ömrüm boyunca böyle bir aileye bagli kalmak istemiyorum.
Bosanmsam bir türlü bosanmasam bir türlü. Kendi ayaklarimin üzerinde durabilirim, ama bu yastan sonra dogru kisiyi de bulamamaktan korkuyorum.
Esimle birbirimizi cok seviyoruz, ama ailesine karsi bagli olmasi bir hastalik derecesinde.
Sizce ne yapmaliyim? Haftaya beraber bir psikologa gitmeyi düsünüyoruz

nasıl başlarsa öyle devam eder , her ailede var bu kavgalar ve kavga sebepleri , önüne geçilmiyecek kadar kötüyse hamile falan kalmadan uza derim ,
ama bu borderline hastalığı ne hiç duymadım.

Kisilik bozuklugu, öfkesine sahip cikamamak diye tanimlayabilirim..
Ayrica esim ayrilinca kendini öldürmekle tehdit ediyor

Hastalığı bilmiyorum ama asabiyet kötü şey. Ben de çekiyorum bu dertten
Sevmekle hakikaten herşey bitmiyo. Kaldı ki seven insan nasıl sever onu da biliyoruz. El kaldırmalar falan seven insanın yapacağı şey değil. Bol keseden sallamıyorum kendim de yaşadım ordan biliyorum ve ben eşine el kaldırabilen bi insanın sevdiğine inanmıyorum... Öte yandan annesi babası yani eski ailesi ile yeni ailesi arasında kalan adamla hep sorunlar olacak ben diyim sana... Benim minik bi çocuğum var ve ben sırf bu yüzden çoğu şeye katlanıyorum..

Komsumda aynisini söylüyor. Cocugun olmadan kac git diyor.
Icimden de gelen o, ama iste el ne der, annem babam üzülür bunlar beni biraz daha sabretmemi söylüyor.
Ilk aylarda cok kavga edilir diyorlar, dogru mu bu`? Biraz daha mi beklesem, belki düzelir umudu var bende

Beklemek istiyosan bekle canım inşallah düzelir ama lütfen bi süre bebek yapmayı düşünme, ve hatta bebek olursa düzelir diye düşünme... Ben yaşadıklarını yaşayan biri olarak naçizane tavsiye veriyorum...

Zaten kaç defa kovulmuşsunuz.
Niye barıştınız ki?
Açaydınız davanızı,çoktan boşanmış olurdunuz...

Bu erkek ailelerinden çekilen çile nedir ya. Şu erkekler ailesiyle eşinin ayrımını neden yapamazlar.
Çünkü ana-babaları onlara ; "oğlum sen bi yuva kurdun artık kurduğun yuvadan sorumlusun, karınla çocuğunla ilgilenmen gerekir, senin ailen artık karın ve işte varsa çocukların" demiyolar. Evlenince oğulcukları kıymete biniyo. Çünkü onların gözünde oğulcukları el kızına para yediriyo (!)

işin içinde aile varsa geçmiş olsun o evlilik biter. hadi kocan düzeldi diyelim ailesi ne yapacak. arada kalan sen olacaksın. bence hiç arkana bile bakma madem ayaklarının üstünde duruyorsun. kendini insanların egosu altında ezdirme.

Benim durumum sizinkine çok benziyor. Benim eşim de çok uzun süre ailesinden uzak kaldığı için şimdi sürekli onlarla beraber olup onları Mutlu etmek için bazen kendini bile unutuyor. Biz yeni evlendiğimizde böyle değildi o yüzden ben Bebek yaptım ama sen daha şanslı durumdasın sanırım. Çünki eşinin bu huyunu erken keşfetmişsin. O yüzden bunları yaşayan birisi gibi inan bana: geç olmadan ayrıl o insandan. Madem Bebek yok madem kendin çalışıyorsun, hayatını böyle insanlarla mahvetme. Bu durum Zaman geçtikçe daha da kötüye gidecek inan bana. Başta eşin, ailesini her işe karıştırarak, sürekli onları Mutlu etmek çabasında olarak seni arka plana atacak, hayatını zehir edecek. Burada tecrübe konuşuyor maalesef..

Esimle yine bu nedenlerden dolayi kavga ettik. Artik kaybedecek biseyimin olmadigini düsünerek agzima gelen herseyi söyledim. Bir kac gündür seker gibi oldu. Yarinda bir psikologa gidecegiz. Umarim hersey düzelir.
Cocuk isini erteleyecegimi söyledim. 6 ay maksimal 1 sene veriyorum bu evlilige... Eger hersey düzelmezse bosanacagim

Hakkınızda hayırlısı olsun. Benden size naçizane tavsiye: annesinin onu yönetmesine izn vermeyin, eşinizi kendi etkiniz altına almaya çalışın. O zaman durum belki biraz düzelir. Başarılar size.

Ben durumum da ayni hatta belki kötü bende 10 aylik evliyim kaynanamla ayni evdeyiz zaten en basindan kabul ettim belki en buyuk hatam bu oldu ama bilemezdim kaynanam surekli eşimi bana karşi dolduruyo sunu yapmiyo bunu yapmiyo diyo iyi bisey yapsam soylemez eşimle surekli kavga ediyoruz 10kere evi terk ettim aileme gittim ama aileme neden geldigimi soyleyemedim kizarlar diye cunku benim seçimimdi eşim ailem karşi cikti neyse eşimi cok sevdigim icin hep geri dondum ama hala devam etti bunlar eşim onlara cok ilgi gosteriyo beni de cok seviyo ama ailesi baş taci onun icin sadece pzar gunu izni var ama evli gorumcem her hafta bizde kaliyo hic bi yere cikamiyoruz yine sustum bisey demedim bi yere gitsek kaynanam izin vermedi gerek yok dedi onu cagirdik ben gelmem diyo ne yapayim yaa artik sabrim kalmadi bunlar sadece bi kaci yemin ediyorum hayattan bezdim yaşlandim evlendikten 3 ay sonra beyaz saçlarim olustu. Cocugum yok olmuyo zaten bilmiyorum suan yine babmdayim onlara biraz anlattim yani size anlattigim kadariyla... Kaynanam oglunu cok kiskaniyo benimle konussun hemn kusuyo bize iste artik beni takmiyosunuz falan diyo esim hemen gonlunu aliyo falan yani aslinda esir hayatim vardi ama esimle hic sorunum yok benim cok karisik biliyorum ama napicam ne yapmam gerekiyo hic bisey bilmiyorum kaynanam aslinda iyi biri ama nedense oglu soz konusu olunca kiskaniyo, beni daha fazla sevicek diye yani olmayinca olmuyo galiba bilmiyorum ama eşimi cok seviyorum tek bildigim bu

Bilmiyorum anladiniz mi ama cikmazdayim sankii.. ailem boşanmama karşi artik hersey agir geliyo yapamiyorum yenildim artik dayanma gucum kalmadi benim dua edin yada bisey soyleyin onu yapayim bilmiyorum kimseye anlatamiyorum

Bilmiyorum anladiniz mi ama cikmazdayim sankii.. ailem boşanmama karşi artik hersey agir geliyo yapamiyorum yenildim artik dayanma gucum kalmadi benim dua edin yada bisey soyleyin onu yapayim bilmiyorum kimseye anlatamiyorum
Eger devam etmekte boyle zorluk cekiyorsan ayril bu hayat senin hayatin icinde olan sensin ailen degil malessf ailen evlendirmiş olsa bile bosan demezler cunku is başa düşüyor yasin genc isecalis kimseye muhtac olma namerde boyun eğme sevsen bile sevgi yetmiyor sonra hastalik sahibi olursun bekleyerek

Bu aile sıkıntısı benimde sorunum cnm benim konumu oku sonraki durumun bu olabilir cunku benim yuvam yıkılıyor şimdi bu konudan sonra esim.agladi sizladi geri dondum ama cagirdigimi aileme soyleme cunku kızıyorlar seninle konuşmama dedi adamin kendi namusunu getirip getormeyecegone konuşup konuşmayacağina hatta bosanma davaso acip acmayacagina kdr karisiyorlar simdi geri dondum gerçi.memleketime kesin bosanma kararı ile

Herşeyi bırakalım da seni evden atması ne oluyor bir erkek nasıl karısını evden atar...ay sinirlerim bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…