İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

merak etme yalnız değilsin.
biz biliyorduk da ne oldu.oğlum çok sallamadı.uğraş uğraş bir yere kadar.
bir şekilde iyi okul bulunur.içini rahat tut.

Sağolun, Haklısın çoğu kişiden duydum. Çocuk farkında olmayınca 6-7 de ne kadar uğraşılsada sanırım çocukta bitiyor.

Bende bu hafta sonu yazdırdım dershaneye, hayırlısı olur inşallah. Dün sınava girdi. hani seviye belirleyip ona göre sınıflara yerleştiriyorlarya.... bizim 6 ve 7. sınıflarımızda yıl sonu ortalamamız çok düşük, bu bizim çok zararımıza olacak. Ben bu teog olayında yeni ayıktım:KK43: yoksa önceki seneler ders notlarına daha çok düşerdim. Çok geç farkındalık yaşadım. Yanı bu sene afedersiniz yırtınsada bizim oğlan, 6-7 ortalamsı düşük olduğu için. çoook kaybı olacak.. iyi okul tutturamayacak yani :KK43:((( çok karamsar olmak istemiyorum. Ama herşeyi takibini sıkı yapacağım bu sene... Allah kolaylık versin hepimize
amin.Ben geçen sene uyananlardanım. çok üzerine düştüm. ortalaması çok şükür iyi geldi.

Anafen kaynak konusunda oldukça iyi bir dershane ,bende aldım multikitaplarını.
Final hayalkırıklığı yarattı dediğim gibi.
Bu ortalama olayı çok saçma oldu,eski sistemde çocukların puanı okulun ortalaması üzerinden veriliyordu.Şimdi saçmasapan oldu.Hiçbirşey bilmeden ortalaması 100 olan çocuklar var bazı okullarda ve onlar 1-0 önden başlıyorlar.

bazı özel okullar da bol keseden dağıtma var.bı bir gerçek.olan hep develt okulu öğrencisine oluyor.
anafen TV ve kaynak kitapları çok iyi bir dershane aslında.
ama çok kalabalık oldu bu sebeple fazla verim alamadım.

Yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olur inşallah öğretmeni, öğrencisi, velisiyle.. Çocukları yarışa sokmadan, üstlerine gereğinden fazla düşmeden, onları zorlamadan ve bıktırmadan onlara yardımcı olalım. Ne kadar tuhaftır ki önceki söylediğim benim öğrencilerim için pek geçerli olamıyor, bir köy okulunda İngilizce öğretmeniyim, ailelerin maddi imkanları kısıtlı bunun yanında hayvanlarına verdikleri önemi çocuklarına göstermiyorlar. Toplantı yaparsınız 2-3 kişi gelir. Dershaneye gidebilen öğrenci sayısı yine 2-3 taş çatlasa.. Biz okulda elimizden geleni yapsak da yeterli olmuyor, bu çocuklar eve gidince ne yapıyorlar acaba? Gerçekten kapasitesi olan öğrencilerime çok üzülüyorum. Biliyorsunuzdur siz de okul kitapları yeterli olmuyor. Ek kaynak aldırmak yasak, kaldı ki zaten benim okulumda aldırmaya kalksak kimse oralı olmaz. Farklı kaynaklardan sürekli fotokopi çektirip o şekilde katkı sağlamaya çalışıyorum derse ama malumunuz okulun imkanları ile yeterli kağıt da alamıyoruz. Bunları neden anlattım, pek çoğunuzun imkanları var ve bu imkanları en güzel şekilde, en doğru yöntemlerle değerlendirin. Çocuklarınıza sahip çıkın, onların arkasında olduğunuzu hissettirin, başarılı olsalar da olmasalar da.. İnanın çocuklar sizin güveninizden cesaret alıyorlar ve yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Tekrardan hepinizin çocuklarına başarılar diliyorum, umarım herkes hakkıyla, emeğiyle layık olduğu okullara yerleşir sene sonunda..

Yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olur inşallah öğretmeni, öğrencisi, velisiyle.. Çocukları yarışa sokmadan, üstlerine gereğinden fazla düşmeden, onları zorlamadan ve bıktırmadan onlara yardımcı olalım. Ne kadar tuhaftır ki önceki söylediğim benim öğrencilerim için pek geçerli olamıyor, bir köy okulunda İngilizce öğretmeniyim, ailelerin maddi imkanları kısıtlı bunun yanında hayvanlarına verdikleri önemi çocuklarına göstermiyorlar. Toplantı yaparsınız 2-3 kişi gelir. Dershaneye gidebilen öğrenci sayısı yine 2-3 taş çatlasa.. Biz okulda elimizden geleni yapsak da yeterli olmuyor, bu çocuklar eve gidince ne yapıyorlar acaba? Gerçekten kapasitesi olan öğrencilerime çok üzülüyorum. Biliyorsunuzdur siz de okul kitapları yeterli olmuyor. Ek kaynak aldırmak yasak, kaldı ki zaten benim okulumda aldırmaya kalksak kimse oralı olmaz. Farklı kaynaklardan sürekli fotokopi çektirip o şekilde katkı sağlamaya çalışıyorum derse ama malumunuz okulun imkanları ile yeterli kağıt da alamıyoruz. Bunları neden anlattım, pek çoğunuzun imkanları var ve bu imkanları en güzel şekilde, en doğru yöntemlerle değerlendirin. Çocuklarınıza sahip çıkın, onların arkasında olduğunuzu hissettirin, başarılı olsalar da olmasalar da.. İnanın çocuklar sizin güveninizden cesaret alıyorlar ve yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Tekrardan hepinizin çocuklarına başarılar diliyorum, umarım herkes hakkıyla, emeğiyle layık olduğu okullara yerleşir sene sonunda..
Sağolun hocam,
Emeklerinize klavyenize sağlık, yazdıklarınız çok kıymetli, yapmayı deneyeceğim.
Arada gelip biz Teog annelerine moral verirseniz mutlu oluruz.
Allah yardımcınız olsun sizinde.

Sağolun hocam,
Emeklerinize klavyenize sağlık, yazdıklarınız çok kıymetli, yapmayı deneyeceğim.
Arada gelip biz Teog annelerine moral verirseniz mutlu oluruz.
Allah yardımcınız olsun sizinde.

Gelirim tabi, bu bölüme konu da açtım, İngilizce dersine dair her şeyi sorabilirsiniz. :)

Hanımlar ben de matematik öğretmeniyim. MEB de değilim ancak doğrudan TEOG la ilgili çalışmalarımız, danışmanlık, rehberlik ve koçluk hizmetlerimiz var bulunduğum kurumda. Bir çok TEOG öğrencim ve velim var. Sorularınız olursa beklerim, matematik sorusu da olur danışmanlık için de olur, yardımcı olmak isterim. Iyi günler, eğitim öğretim hayatında tüm kuzucuklara başarılar :)

hocam birşey sormak istiyorum, kasım ayının son haftası yapılacak sınavda ilk kaç üniteden çıkacak sorular???
o zamana kadar işlenen konular deniyor ama her okulda farklı hızla işleneceğinden net bir cevap değil tabi..

Selammm. Panik yapmayın arkadaşlar. Daha okul bile açılmadı. Dersane, haftasonu evde oturup keyfine göre hareket edeceğine gidip birkaç test çözeceği ve eksiklerini tamamlayacağı bir yer. Çocuk eğer gitmek istemiyorsa zorlamamak lazım. Okul başlayınca arkadaşlarından görüp heveslenip kendisi istesin.

Hanımlar ben de matematik öğretmeniyim. MEB de değilim ancak doğrudan TEOG la ilgili çalışmalarımız, danışmanlık, rehberlik ve koçluk hizmetlerimiz var bulunduğum kurumda. Bir çok TEOG öğrencim ve velim var. Sorularınız olursa beklerim, matematik sorusu da olur danışmanlık için de olur, yardımcı olmak isterim. Iyi günler, eğitim öğretim hayatında tüm kuzucuklara başarılar :)
Özellikle puanlar açıklandığında size danışacak çok şeyimiz olacak, teşekkürler.
hocam birşey sormak istiyorum, kasım ayının son haftası yapılacak sınavda ilk kaç üniteden çıkacak sorular???
o zamana kadar işlenen konular deniyor ama her okulda farklı hızla işleneceğinden net bir cevap değil tabi..
Ilk sınavda çıkacak konular belli.
Okul ve dershanelerin haberi var, internetten bile bulabilirsiniz.
Selammm. Panik yapmayın arkadaşlar. Daha okul bile açılmadı. Dersane, haftasonu evde oturup keyfine göre hareket edeceğine gidip birkaç test çözeceği ve eksiklerini tamamlayacağı bir yer. Çocuk eğer gitmek istemiyorsa zorlamamak lazım. Okul başlayınca arkadaşlarından görüp heveslenip kendisi istesin.
Merhaba.
Sizde mi teog annesisiniz, hoşgeldinizz.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/2014-2015-egitim-ogretim-yili-merkezi-sistem-ortak-sinavlari/icerik/224

İkinci linkteki dosyayı indirin, ders ders çizelgeler çıkacak. İstediğiniz derse tıklayın. Mesela benim branşım İngilizce ve ilk 4 ünite bakanlığın yaptığı ilk sınavda çıkacak. Her öğretmen sınava kadar 4 üniteyi yetiştirmek zorunda..

http://ttkb.meb.gov.tr/www/2014-2015-egitim-ogretim-yili-merkezi-sistem-ortak-sinavlari/icerik/224

İkinci linkteki dosyayı indirin, ders ders çizelgeler çıkacak. İstediğiniz derse tıklayın. Mesela benim branşım İngilizce ve ilk 4 ünite bakanlığın yaptığı ilk sınavda çıkacak. Her öğretmen sınava kadar 4 üniteyi yetiştirmek zorunda..

teşekkürler ben de bu linke bakmıştım ama okuldaki öğretmenler farklı konuşunca sormak istedim..

Özellikle puanlar açıklandığında size danışacak çok şeyimiz olacak, teşekkürler.

Merhaba.

sağolun konular belli farkındayım fakat,,, okuldaki öğretmenlerin söylediği ile 8 eylülde internette yayınlanan program tutmayınca öğretmen arkadaşa bi danışmak için sormuştum. teşekkürler

Merhaba.
Selam. Teşekkür ederim....

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun :)
çocuklarımızın başarılı bir yıl geçirmesini dilerim.

Merhaba. Öncelikle teşekkür ederiz.Test kitabı için hangi yayınları önerirsiniz.

okulunuzun ihtiyaçlarına en azından kitap olarak katkıda bulunmak isterim.şuan oğlumun çözdüğü ve çözmediği kitaplar var.birçok hikaye kitabı vardı geçen sene bir okula gönderdim ama tekrar toplayabilirim.
eğer böyle birşey yapılmasını isterseniz lütfen bildirin.
ben etrafta kitap verecek kimse bulamıyorum.ancak internette görürsem gönderiyorum.hazır sizin gibi bir öğretmen bulmuşken yardım etmeyi çok isterim.

Anafen kaynak konusunda oldukça iyi bir dershane ,bende aldım multikitaplarını.
Final hayalkırıklığı yarattı dediğim gibi.
Bu ortalama olayı çok saçma oldu,eski sistemde çocukların puanı okulun ortalaması üzerinden veriliyordu.Şimdi saçmasapan oldu.Hiçbirşey bilmeden ortalaması 100 olan çocuklar var bazı okullarda ve onlar 1-0 önden başlıyorlar.

canım kızına ne alıyorsun, bugun d r de bu multikitaplardan gördüm, tudem soru bankası ve güvenderde gördüm, karar vereemdim almadım bişey, şimdi senin yorumunu görünce danışmak istedim, benimkinin eksikleri sosyal ve türkçeden bu üç yayını nasıl sıralarsın, hangisini alsam

X