Zor tabii, rapor alsan sorun çıkarırlar mı?
arkadaşlar çocuğun ders proğramını alın.hangi gün hangi dersleri var ne yaptılar takip edin.proje performans ödevlerini gününde teslim etmesi için hatırlatın.hatta kendinize notlar alın yaptınmı götürdünmü haftaya teslimdi diye sık sık hatırlatın.özellikle sınavı olmayan müzik ,beden eğitimi,teknoloji tasarım gibi derslerin defterlerini ve materyallarını eksiksiz götürmesini sağlayın.sırf malzemeleri bile götürerek tam not alabiliyorlar.bizim öğretmenlerimiz bu konuda toleranslıydı ama açıkçası 6-7 de ben bunlara dikkat etmemiştim.
eğer 3 gibi çıkıyorsa ve siz eve geç gidiyorsanız dersanedeki etütlere katılsın.başında değilken ders çalışmıyorsa eve gitmesinin bi manası yok.ben öyle yaptım ama ondan bile bıktı bi süre sonra pazarlık yapıyorlar şu gün gitmeyim evde çözerim ben sen gelinceye diye.ama bir gün yapsa sonra yapmıyordu.ben elimden geldiğince bazen kavga ederek bazen onun huyuna giderek zorladım.
evet bende üzülüyorum .güya sistem çocuğu daha çok sosyalleştirecek aktiviteye zaman ayıracaktılar.ama öyle olmadı.ilk sınav zaten 2 ay sonra diyerek sıkıldılar.sonra biraz gevşeselerde yine nisandaki sınava az zaman kalıyor.ama ilk sınavda yüksek olursa hem öz güvenleri artar,hemde işleri kolaylaşır.
tabi bizde birde iptal edilen sorular oldu 17-18 soru üzerinde değerlendirilen testler açıkçası çok moral bozdu.böyle bir sınavda çelişkili soru inanılacak gibi değildi.
katsayısı düşükte olsa her derse önem verin.arada bende yazarım. buraya
hala teog stresimi atamamışım bunu anladım.gene uzun yazmışım.
şu an 11 sınıf kızım var oda 3 yıl sbs girmişti. o sistem daha iyiydi.
Tecrübeleriniz benin için çok önemli.okurken kendimi gördüm bazı yerlerde.teog gerçekten bir stres kaynağı
Bende okul çıkışı dershaneye göndermeye başladım
Ben evde olmayınca rahat oluyor çalışmıyor
Düzene girecek umarım
Ben deliricem valla... testlerini biriktirdi bayramda günlük yapmadı. Yığdı resmen.
Bayramın gelmesiyle saldı kendini... hep ders çalış test çöz diye diye dilimde tüy bitti
Yan gelip yatıyor. hep erteliyor. Zaten durumu kritik dersleri iyi değildi.
Bu senenin önemini anlatıyorum ama dinleyen yok. Bugünden sonra tatilde bitti. bahanesi yok.. sıkı tutmalı
bayramda benim oğlumda aynıydı.ödevlerini yaptı yalnızca.teog ile ilgili hiç çalışmadı.
ben artık kendi içimde kabullendim durumu ona uygun okul arayışı yada alternatif çözümler arıyorum.tabii kendisinin haberi yok.hala çalış oğlum diye sürekli söylemeye devam...
Merhabalar bnde 8.sınıf erkek çocuğu annesiyim..,Düzenli olarak çalışmaya çalışıyoruz hakkımızda hayırlısı. Din kaynak kitap olarak Anafen ve Biltest kitapları zambak ve güvender yaprak testi başka kaynak yok..Sizlerde farklı kaynak var mı ?
din dersini unuttum gitti
matematik ve fen dersine o kadar odaklanmışım ki ek yayın falan almadım din dersi için.
bizde anafen kitaplar var.içinde din vardır herhalde.