- 9 Ocak 2014
- 533
- 49
- 38
- 34
- Konu Sahibi sude naz 22
-
seninki sabır değil tahammülün çok yüksek.. 3 aylık evlisin ama 30 senelik gelinlerin yaptığını yapıyorsun..hem çalışıyorsun hem de bir ton işle uğraşıyorsun.. her şeyini kabul etmek zorunda değilsin ayıp olmasın diye yüz göz olmayalım diye her dediğini yapıyorsan yanlış yapıyorsun..bu sadece kayınvaliden için değil eşin kendi ailen arkadaşların içinde geçerli..ne mecburiyetin var arkadaşım eşşek gibi elin işinde çalışıp bide kendi pisliğini temizlemeden kayınvalidenin evini temizlemeye?? bizi doğuran anamıza babamıza bu kadar hizmet etmemişken sevdim evlendim dediğin adamın anasının peşinde ömür çürütmeye ne mecburiyetin var?? eşin yanında durmuyorsa bizim planımız var diyip kaçıramıyorsa bir arkadaşınla plan yapacaksın çıkacaksın bir haftasonu oturup çayını kahveni içeceksin..laflayacaksın sohbet edeceksin..bu lüks değil senin insani ihtiyacın.. kayınvalidene de diyeceksin planım var anne siz bu seferlik diğer kızlarla hallediverin sonrasına bakarız diyeceksin..kusuruma bakma sert konuşuyor olabilirim ama inan ki içinde bulunduğun durumun farkında değilsin böyle evlilik mi olur Allah aşkına..evinde misafir ağırlayamıyorsun dinlenemiyorsun yemek yapamıyorsun müziğini açıp temizlik yapmak bile lüks oluyor senin için farkında mısın?? silkelen kendine gel ya kaynananla konuş ne derse desin umurunda olmasın ya da al kocanı konuş ama ayakların yere sağlam bassın mıy mıy konuşursan karşındaki adamda mıy mıy cevap verir.. böyle giderse yeni evine çıkamadan isyan bayrağını çekersin..
eve habersiz girme terbiyesizliğini bir kenara bıraktım çamaşırları kontrol etmek ne demek ya bir de akıntın var kızım dikkat lafına ediyorum anne demen nedir yaa
yaklaşık 2 haftadır kendime yön verdim cnm yapmayacagım dedim kaldıamıyorum dedim eşime annesiyle konuşmuş bize dedi evinizi ayırın açıkcası sevindim mutlu oldum kadın bziden elini ayagını çekti dedim içim içimi yiyordu görümcem geldi gitti anensine anne onlar yeni evli nasıl evini ayır dersin birkim yapıyorlar demiş hem gelinin yapmam dememiş sadece yapamıyorum ama gerektinde yaparım demiş yanlış anlamışsısn demiş herşeyin içine etti kaynanam geri başa döndü görümceleirm kadar düşüncesiz insan yok bu dünyadaeşime anlattım izin vermem bu olanlara dedi keisnlikle hafta sonalrı evimzide yiyecegiz hafta içi yukarda annemde yeriz 2 gündür dışarda yiyoruz degişiklik olsun diye kayın validem yemek var yarın yeter yemeyin dışarda demeisne ragmen dün akşam da arkadaşa gititk yemeğe hiç söylemeidk bile gidiecegimizi aniden oldu. ondna önceki gecede eşim yemege çıkarttı sırf mutlu olayım diye. o çabalıyor ama bir evladın annesi ve eşi arasında kalamsıda kötü son gündürde hiç çıkmıyorum yukarıya görüşmek bile istemiyorum. verdiniz yorumlara kızmıyorum aklımı başıam getiriryor ben çook uysalım karşımdaki kırılamsın diue kendimi kırdımı ve yıprattımın farkında degilim hiç. artık eskisi gibi olamam diken üzerindeyim bir şey dese canım yanacakmış gibi his ediyorum bu yüzden kendi düzenimi kuruyorum artık saol cnm
iççaamaşırı kontrol de neyin nessii...!! Allah aşkına bir gün sizin yerinizde olsam o kilidi değiştirirm yeminle söylüyorum bu ne be..! bir an önce kayınvalidenize bir ayar çekin..ama sakin sakin değil..biraz dişli olun ya lütfen siz bunca şeyi eşinize söyleyeceğinize kayınvalidenize çatın arkadaşım valla olmaz ki bu ne münasebet böyle..ay kadına çok sinir oldum şu an samimi bir arkadaşınız olsam hemen rezil ederdim o kadını madem siz yapamıyorsunuzzzz...iç çamaşırı kontrolü nedir ya..! oldu olacak siz eşinizle birlikte olurken geçsin izleisn sizi tövbe estağfurullahhhhhhh çok özür dilerim ama bir o kalmış pes..!saol cnm benimm 1.5 yıla evim bitiyor dahacnm ben çalışıyorum 3 haftadır çamaşırlaırmı yıkadım ütü odasında bekliyor septde 2 çamaşır makina yıkanmış ve ayriyetdende pike takımı yıkamıştım ütülemedne yerlerine koymak hiç adabım degildir o yüzden hafta sonunu beklerdimm ütüleyip katlim diye ama hafta sonlraı iş çıkarırıdı hep. ben işyerindeyken sürekli giriyrodu evime anlıyrodum ya tabagımı getirmiş ya tepsimi ya bardağımı vs 3 hafta ütü odasının kapısıda açık görüyrosun kızım seninde işin var git sen işine bak demez. artık kıvrıla kıvrıla söylerdim ben iniyorum anne ütüm var derdim. eşimde evde yok o gün. yemeği yedim topladım çaylarını koydum indim. ütüye başladım tık kapı çaldı kayınvalidem içeir girdi kızım evde tek korkma diye geldim. hasbin allah ne diye korkayımki çalışan bi insnaım eve gelirken korkmuyorumda evin içindmei korkacam korksam zaten çagırırdım. ama neyse buyur anne dedim geldi. ütü yapyrodum kızım canına yazık ütüleme katla dedi sinirlerim tepeme çıktı. kayınvalidem gititkten sonra eşime dedimki madem bu kadar beni düşünüyor deisnki kızım hafta sonu ben işleirmi hal ederim sen evine bak desin dedim. kendi işinde canım yok ama ama kendi evimde can kıymete bindi dedim. bide 3 görümcem var kayınvali deme yakın çalışmıyorlar gelin gündüz yapın. kayınvalidem öyle elden ayaktan düşmüş biride degil valla benden sağlam sabahın 6 sında kalkar vızır vızır dolanır.benim iç çamaşırlaırmı kontrol etmiş bi defasında... (af edersin cnm biraz ayıp olacak ama ) ... dediki kızım akıntın var dikkat et dedi beynimden vurulmuşa döndüm. dikkat ediyorum anne dedim sustumm. eşimede anlattım ayıp degilmi bi özelimiz kalmadı dedim. artık sınırımı koydumm zaten cnm bakalım neler olucak.
inan amacım seni kırıp rencide etmek değil..ama daha tazecik gelinsin bu yaşadıkların senin içindeki sevgiyi güveni bitirir zamanla..ilk okuduğumda korktuğum bu oldu yeni evli olduğun içinde fevri karar alıp ilk seferinde olmaz yapmam etmem diye zıplayamıyor insan biliyorum bende 5 aylık evliyim daha..ama sen kendini çekmezsen veya eşin bizde bir aile olduk evimiz kapımız var demezse durum hep böyle gider..sen kocana inancını kaybedersin çirkinleşip kavga gürültü etmektense baştan önlem alıp yolunuza bakmanız daha hayırlı olacaktır. ayrıca tamamen ayağını kes gitme gelme demiyorum diyemem onlarda bir aile çünkü ama bırak iş konusunda görmezden gel duymazdan gel hem çalışıp hem evle ilgilenmek eşin sana yardımcı olmuyorsa gerçekten zor..çünkü evliliğin ilk zamanlarında sende bocalıyorsun aileden gördüğün düzeni yemek kültürünü kendi evine taşımaya başlıyorsun yapmaya çalışıyorsun ister istemez farklı sorumlulukların altına giriyoruz ilk etapta bunların hepsi bir yana bir de memnun etmeye çalıştığın insan sayısı artınca stres yükleniyor..gerek yok evliliğini hayatını kendine zehir etme..
iççaamaşırı kontrol de neyin nessii...!! Allah aşkına bir gün sizin yerinizde olsam o kilidi değiştirirm yeminle söylüyorum bu ne be..! bir an önce kayınvalidenize bir ayar çekin..ama sakin sakin değil..biraz dişli olun ya lütfen siz bunca şeyi eşinize söyleyeceğinize kayınvalidenize çatın arkadaşım valla olmaz ki bu ne münasebet böyle..ay kadına çok sinir oldum şu an samimi bir arkadaşınız olsam hemen rezil ederdim o kadını madem siz yapamıyorsunuzzzz...iç çamaşırı kontrolü nedir ya..! oldu olacak siz eşinizle birlikte olurken geçsin izleisn sizi tövbe estağfurullahhhhhhh çok özür dilerim ama bir o kalmış pes..!
yok cnm inan hiç kırılmadım kırılsam alınsam neden sizlerle özelimi paylaşayım ki. sizlerden gelicek her türlü yorumlara razıyım fikirleirnize ve konuşmaya ihtiyacım var abartıyormuyum yoksa gercekten olayın içindeyimde farkında degilmiyim diye kendimi yıpratıyordum senin konuşmaların beni kendime getirdi hergün işten çıkınca eşimin işyerine gidiyourm eve tek gitmek istemiyrodum kayınvalidemle yüzyüze gelmeme içinoysa akşam eşime ben eve gecicem dedim bütün cesaretimi topladım eşimin de işi uuzn sürecekti sen yemeğini ye dedi bende direk çıktım yukarıya mrb anne kolay gelsin vs dedim eşimin geç gelecegini biz yemeğe oturalım diyip gidip sofrayı hazırladım yedim babamın çayınıda koydum makinayada yerleştirdim bana müsade aşagdıa işleirm var dedim. kayınvalidem çayını iç de git dedi bende eşim gelince içeirm anne dedim eşimle içmek istiyorum gelince yemeğindie alıırm aşagıda yer çayı koyaırm ben ii geceler dedim kayınvalidemin suratı dştü huzurluyum bugun. gene bana sormadna iş çıkardı tabi ama yapmicam. içli köfte harcı yapmış hafta sonu otuur yaparız gibisine geveledi bekleisn yapamma ben bilmiyorum cnm bilsme amenna boş boş şunu ev rbunu ver diyip benle dedikodu yapacak. eminim evlendiğimin ilk haftası başıma gelmişti bu. bende pazar gnü işleirm var kış için evi tertiplemem açmam lazım dedim kendisi yapar artık anlayacagın 2 haftadır bzie iş buyuruyor karralar alıyor diye 2 hafta konuşmadık tatsızlıklarımız oldu ama kadın hala bildiğini yapıyor. saol cnm gercekten kendimi toplıyorum hızlı bir şkeilde eşimede söyleidm durumu bilign olsun dedim
yorumun için saol cnm eşimle aramı bozmam ii fikir degilid ama saygıdanda birşey diyemedimm büyüğüm dedim haddini aştının farkındaydım ama bir türlü birşey diyemedim eşimle aram bozulduama şimdi bir iki gündür kayınvalidemle ben yüzleşiyorum çatışıyorum eşimi hiç karıştırmıyorum. ah ah evin anahtarını bir degiştirsek olmadık lafı söyle bizi rezil eder emin ol dğer eltim anahtarı almış diye 6 yıldır her gördü kişiye analtır eltim şuan herkeizn gözünde kötü gelin rolunde ben işini yapmama ragmen akdın yapamın edenim yok demezmi sinirlerim alt üst oluyor valla şimdi kendime ayar veriyorum cnm artık eskisi gibi eve pek girmiyor ve sabh sabah gelir kapıyı çalardı uyandıkmı kahvaltı yaptıkmı vs vs. seslenirid yada yukardan. şimdi hiç birini yapmıyor bende artık eskisi gibi anne anne diyip arkasıdan koşmuyorum bazı konuşmalarına yorumlayıp katılmıyorum bile eskisi olmamak için söyelid espirilere gülmüyorum ciddiyetimi koruyorum bu yüzden elini etegini yavaş yavaş çekiyor
yok cnm inan hiç kırılmadım kırılsam alınsam neden sizlerle özelimi paylaşayım ki. sizlerden gelicek her türlü yorumlara razıyım fikirleirnize ve konuşmaya ihtiyacım var abartıyormuyum yoksa gercekten olayın içindeyimde farkında degilmiyim diye kendimi yıpratıyordum senin konuşmaların beni kendime getirdi hergün işten çıkınca eşimin işyerine gidiyourm eve tek gitmek istemiyrodum kayınvalidemle yüzyüze gelmeme içinoysa akşam eşime ben eve gecicem dedim bütün cesaretimi topladım eşimin de işi uuzn sürecekti sen yemeğini ye dedi bende direk çıktım yukarıya mrb anne kolay gelsin vs dedim eşimin geç gelecegini biz yemeğe oturalım diyip gidip sofrayı hazırladım yedim babamın çayınıda koydum makinayada yerleştirdim bana müsade aşagdıa işleirm var dedim. kayınvalidem çayını iç de git dedi bende eşim gelince içeirm anne dedim eşimle içmek istiyorum gelince yemeğindie alıırm aşagıda yer çayı koyaırm ben ii geceler dedim kayınvalidemin suratı dştü huzurluyum bugun. gene bana sormadna iş çıkardı tabi ama yapmicam. içli köfte harcı yapmış hafta sonu otuur yaparız gibisine geveledi bekleisn yapamma ben bilmiyorum cnm bilsme amenna boş boş şunu ev rbunu ver diyip benle dedikodu yapacak. eminim evlendiğimin ilk haftası başıma gelmişti bu. bende pazar gnü işleirm var kış için evi tertiplemem açmam lazım dedim kendisi yapar artık anlayacagın 2 haftadır bzie iş buyuruyor karralar alıyor diye 2 hafta konuşmadık tatsızlıklarımız oldu ama kadın hala bildiğini yapıyor. saol cnm gercekten kendimi toplıyorum hızlı bir şkeilde eşimede söyleidm durumu bilign olsun dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?