• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

....

sude naz 22

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
533
49
38
34
sizce ne yapmam lazım abartıyormuyum bilemedim inanın ben bana emirler verilsin istemiyorum karralarımızı kendimiz vermek istiyroz olgun insanalrız okumuş çalışan insanlarız ama hayatlarımız ve yapacaklarımız hakkında kayınvalidem karar verince işler kötüleşiyr kızlar :(
benimsorunum bu aslındna nişanlıyken evt anlaşa bilirm uysal bir yapım hayatımda bu güne kadar anlaşamaıdm insan yok ben ii olursam kayın validemle oda ii olur. aynı yerde oturuyoruz altlı üstl müstakil ev 1. katında ben 2 katında kayınvalidem oturuyor. 3 aylık evliyimm inan daha bir kez bile eşime yemek yapmadım yapamadım. birikim yapınn benim yanıdma yiyin için dedi tamam dedik saygı duyduk ikimizde çalışıyoruz eşimle ev aldık kredisini ödüyoruz evin. seneye teslim olucak bize daha ev. ilk evlendim hafta kayınvalidem oturudu beni karşısına içli köfte yaptırdı bilmiyorum ben sadece oturudm yanında düzdümm köfteleri oysaki ay başımdı o gün sancım vardı söylemiştim gidip dinlen demedii yada evlsliniz gidin yavrum demedii. 4 saat boş boş oturudmm orda sorun etmedimm aman dert etme kadında ramazanda yeriz diye hazırlık yapıyor dedim. 15 günlük evliydim adanaya kızının yanıan gitti eşine 2 kaynıma eve iki evin temizliğine yemeğine sahuruna yetişitmm 20 gün kaldı kızının yanında sıkıntı etmedim. kendisi geldi sonra her pazar işini tutturmaya başladıı her cumartesime el koyduu sinir olmaya başladım hiç düşünmüyor bizi eve misafir alamıyoruz bir tabak yemeği alın aşagıda yiyin demiyor. artık dedim ki eşime kahvaltımızı evde yapalım annene yük olmayalımm sabah kalkıp hazılrıyor çıkıyroz yukarıya dedim. kısacası evimde yapmak istiyorum ama uygun birşekilde söylemek istedik. kayınvalidemin tepksi evimi ayırmak istiyorsunuz siz ev içinde ayrı evmi olur. iide benim kapım ayrı kendisinin kapısı ayrı daire gibi. yok anne ne ayırması kahvaltıyı aşada yapalım dedik işe geç kalıyoruz sende yorulma diye. yok yok siz evi ayırıyrosunuz dedi zorla tatlıya bagladık. zamanla benim adıam kararlar vermeye emirler vermeye başladı. benim yerime karar alıyor hafta sonalrını ayarlıyor bize ogün gelince söylüyor senelik temizlik yapılacak başlayın diyor ogün ögreniyorum halbuki eşimle programımız avr ikimizde çalışıyoruz hafta sonu dışarı çıkalım dedik 2 hafta kayınvalideme yardım ettim bu haftada dışardada olalım dedim. kendisinede 3 gün önceden söylemişitk ama bize dedi şu 11de uyanmışız gitmicez sanmış :( sonra ailemi yemege hiç alamadım çook sevindim annem biz egeliyrodu kayınvalidemde kızı kayın babaıs felan gelmişit bende aşagıda anneme ve abimin eşine yemek için hazılrık yapıyrodum kayın validem kızıyla düdüklü tencereyi aşagıya yolladı yemekelri birleştirelim diye :( o gün yemeği beraber yedik misafirleirde indi :( arkadaşalrımız geldi yemeğe ayrı alalım deidk kayınvalidem kendisileirni çagırmmaışız diye bize evinizi ayırın diye çıkıştı :( genc genceyiz biz dedik ama nafile :( evimin anahtarı vardır saygıdan veridim daha dogruus vermedi bzie ilk gündne almıştı bende brişey demedimm. gecenlerde eşim bayram namazına gitit kayınvalidemde benim dolabıma koydu yeşillliğini sebzesini felan. bend euyuyrodum dah dogruus uyuyormuş gibiydimm. sabahın 7 si kayınvalidem geldi dolabdan alacaklarını aldı yatak oadama geldi bana baktı baktı gitti :( ayıp degilmi sizce eşiemde söyelemdim ve daha bi sürü şey kafayı yiyecegimm. 3 aylık evliyim inan evimde tv izleyemedim daha uzanamadım boş vaktim yok sürekli benim ve kayınvalidemin işi. telefon açıyor kızım evimizi sil süpür kızımın tuvaletimi yıka. iide çalışıyorumm izinli günümdeyimm benimde ütüm çamaşıırm var :( ne yapacagım bilmiyorum eşimle birbirmiiz yiyoruz konuştuk ama kadın diyor bana hiz edinn dercesine etrafında dolanım istiyor of of inan dah bir sürü şey. ama saygımı esirgemiyorumm yinede sabrım kalmadıı :(

Bu nasıl bir bencillik inanamadım.. sorunu sizin değil eşinizin çözmesi gerekiyor. siz kötü olmayın sakın. çünkü oğluna kızsada silip atamaz ama sizin adınız kötü geline çıkar. Allah yardımcınız olsun. bugünleriniz geri gelmeyecek kapınız ayrı sonucta insan aldıklarını hevesle kullanmak ister. sizin çözümünüz kesinlikle biraz uzağa taşınmak. bu şekilde evliliğiniz kesinlikle sağlıklı yürümez

• Beğen
Reactions: mbz
bazen başkalarını bir defa üzmektense kendimizi kırıp döküyoruz her gün...

iyi niyetinizi anlıyorum, üstelik saygı duydum sabrınıza,
ancak aile olduğunuzu hissetmek,
yaşamı ve evliliğin sorumluluğunu baş başa paylaşmak istiyorsanız
kararlı ve net olmalısınız...
evet alacağınız tepki büyük olabilir ama sürekli olmasına tercih ederdim, iyi şanslar!

• Beğen
evleri ayırcaksiniz tabi.evlendiniz artık eviniz ocağınız ayrı olmalı.çok düşünüyorsa verir iki kap yemek evinizde yersiniz mutfak masraf olmasın diye. onun niyeti başka sizin üzerinde otorite kurmak için hep bunlar.evinizde yemek yemenize misafir ağırlamanıza bile fırsat vermeyerek kendi evinizi sahiplenmenizi istemiyor.sizde fırsat vermeyin artık .ilk başlarda surat asıp kapris yapıcak ama gelecekteki rahatınız için bazı rahatsızlıklarınızı yüzüne söyleyin.ilk gelinsiniz sanırım kayınlarım var demişsiniz.size yaptıklarını muhtemelen onlara yapamayacak ve siz bu yaşadıklarınızı hatırladıkça yine üzüleceksiniz.ezdirmeyin kendinizi bu kdar.tabi eşiniz ne düşünüyor bu konuda oda mühim destek olursa ne ala.

• Beğen
Bu ne ya yazık sana. İkide bir evi mi ayırıyorsunuz diyormuş. Bi daha söylerse annecim bizim evimiz zaten ayrı sen istedin diye birlikte yemek yiyoruz desin eşin. Hemen tavır yaparak güzel sindirmiş sizi. Ne düşüncesiz insanlar var. Ve bir de onların peygamber sabrına sahip gelinleri... 1 yıl sonra taşınacaksınız sanırım. İnşallah eviniz uzaktadır.

• Beğen
:KK57::KK57::KK57:İnanamıyorum Allah yardımcın olsun ama dedikleri gibi iş eşinde bitiyor biraz tadını cıkaramamışsın bile bır an önce uslubu bozmadan ayar vermen lazım eşine

evleri ayırcaksiniz tabi.evlendiniz artık eviniz ocağınız ayrı olmalı.çok düşünüyorsa verir iki kap yemek evinizde yersiniz mutfak masraf olmasın diye. onun niyeti başka sizin üzerinde otorite kurmak için hep bunlar.evinizde yemek yemenize misafir ağırlamanıza bile fırsat vermeyerek kendi evinizi sahiplenmenizi istemiyor.sizde fırsat vermeyin artık .ilk başlarda surat asıp kapris yapıcak ama gelecekteki rahatınız için bazı rahatsızlıklarınızı yüzüne söyleyin.ilk gelinsiniz sanırım kayınlarım var demişsiniz.size yaptıklarını muhtemelen onlara yapamayacak ve siz bu yaşadıklarınızı hatırladıkça yine üzüleceksiniz.ezdirmeyin kendinizi bu kdar.tabi eşiniz ne düşünüyor bu konuda oda mühim destek olursa ne ala.

hayır malesef ilk gelin degilim 2.ci gelinim diğer gelinle düşmanlar nerdeyse ondaki sorun daha fazla . eltim çalışmıyor okumadıda ev hanımı eşi çalıştıgı için onada uyguladı yöntem şu direk evdeki elektirik eşyalaırnın fişlerni çekmek sonuçda yukarda yeniyor demiş. o taşındı evlenince biz geldik yerine. nişanlıyken hep karaladılar bana eltimi açıkcası 3 haftaya kadar bende kötü bliyordum ama bazı konularda hak veridm ona ve gidip ondan helallik istedim :( o biraz atik degildir ve nazlı bir kız olarak büyümüş haliyle kayınvalidemin emirlerini ve otoritesini kaldıramayıp intihara bile kalkışmışş eltim biraz agırdır iş yapmayı sevemz ama buda bizi ilgilendirmez ( beni ilgilendirmez her insanın bir huyu vardır ) evinde sonuçda banane uyumayı sveiyrosa uyusun onun hayatı onun evi ama bunalr kayınvalideme göre sorun. eltimde iğne batırılsa kendine 40 yıl unutmaz yapılanalrı dün miş gibi anlatır anlatır duur bana hangisine gitsem iki taraflı karama alıyorum :( eşimle oturp konuştum kiraya çıkmak istemiyorum evim seneye hazır olur 1.5 yılı var idare edicem. ama bu güzel günlerimide heba edemem benim için 1 günün bile kıymeti vardır. bu yüzden cumartesi pazarları evimizde yiyoruz agır işleirne kesinlikle gitmiyecegim gidersemde 3 görümcem 1 eltimde bulunmasını rica ederim onlar çalışmıyor ben çalışıyorumm bu yüzden bu yükü tek kaldıramamm. bazı şeyelrde sınır koydum arkadaşlarında dedi gibi kayın validem surat yapmaya başladı bile :(

Bu ne ya yazık sana. İkide bir evi mi ayırıyorsunuz diyormuş. Bi daha söylerse annecim bizim evimiz zaten ayrı sen istedin diye birlikte yemek yiyoruz desin eşin. Hemen tavır yaparak güzel sindirmiş sizi. Ne düşüncesiz insanlar var. Ve bir de onların peygamber sabrına sahip gelinleri... 1 yıl sonra taşınacaksınız sanırım. İnşallah eviniz uzaktadır.

kayın validemle asla kötü kötü olmak isteemzdim :( büyük hata yaptı ilk gelinindede sorunu yaşadın zaten. 2.gelidne demesi gereken şuydu oglum burda ev var gelin oturun kendi evinizde yiyin için huzurunuz yerinde olsun eger çıkmak isterseniz kapım açık. inan böyle deseydi varya dünyalar benim olurdu. zaten çalışıyorum hergün nerde yemek yapıcam hafta içi yerdik. herşey kendliğinden gelişirdii. ama emirler ve baskı olunca dünyamdan soguyorumm :( rabbim en ksıa sürede sorunumuzu çözmekte yardımeder inş. kayınvalidemede sadece evladım ehrkez evinde huzurlu demeyi nasip etsinn diline versinn de söyleisn bize :) aslında saman alevi gibi bir kızımdır bu yüzden kin tutamam ve düşman olamam sadece anlayış ve empati bekliyorum :(

:KK57::KK57::KK57:İnanamıyorum Allah yardımcın olsun ama dedikleri gibi iş eşinde bitiyor biraz tadını cıkaramamışsın bile bır an önce uslubu bozmadan ayar vermen lazım eşine

vermeidmmi sanıyrosun eşimle hergün oturup konuşuyorumm allah var eşim söylyor bugun tamam diyor seviniyoruz 1 gün geciyor düşman kesiliyor niye demişiz diye kayın validem sanıırm biraz alt piskolojisi sorunu var yani geçmişte kendiside kayınvalidesi ile altlı üstlü oturmuş hergün beraber yemişler birgün evimde eşimle yiyemedim der söyler hep ama aynısını bizede uyguluyor. ve bdie sürekli başımız agrısa karnımız agrısa söz olur biz 8 tane dogurduk ne agrı en sızı bilemeidk der zoruma gitmez aman anne der gülerim senle ben birmiyiz der senin zamanınla benim zamanım bir mi derim. yani gensiniz yorulmak bilmeyin der. şimdide bir laf çıkarmışlar gelin maşa varken elini ateşe sokmuyor diye eşim söyledi senin böyle birşey söyleyecegine innamıyorum cnm dedi ama bu laf taşınmış bizimkilere dedi :( bende ben söylemedim cnm dedim görümceleirm söylemiş bunu eşime. bende dedimki bak cnm böyle bir laf söylemedim ama aslında olması gereken bu degilmi senin ailemle sorun oldunda ben durumu düzeltirim kızlarıyım sen söyleyemezsin. benm sorunum varsa sen söylersin. görümceleirm bir yere gdierken eşlerini ortaya sürüyorlar dedim. benim aklım ak yüzümde pak dedim yanlış yalanım yok kayınvalidem anlayışlı bir kadın olsaydı otururm kendim hal ederim sorunu dedim ama yanlışa çekiyrolar dedim :( ah cnm ah yavaş yavaş rayına oturuyor herşey ama suratlar yapılıyor şeker gibi insalar istiyorum ben çıkar aramayan insanalr :(

Bu nasıl bir bencillik inanamadım.. sorunu sizin değil eşinizin çözmesi gerekiyor. siz kötü olmayın sakın. çünkü oğluna kızsada silip atamaz ama sizin adınız kötü geline çıkar. Allah yardımcınız olsun. bugünleriniz geri gelmeyecek kapınız ayrı sonucta insan aldıklarını hevesle kullanmak ister. sizin çözümünüz kesinlikle biraz uzağa taşınmak. bu şekilde evliliğiniz kesinlikle sağlıklı yürümez

bazen başkalarını bir defa üzmektense kendimizi kırıp döküyoruz her gün...

iyi niyetinizi anlıyorum, üstelik saygı duydum sabrınıza,
ancak aile olduğunuzu hissetmek,
yaşamı ve evliliğin sorumluluğunu baş başa paylaşmak istiyorsanız
kararlı ve net olmalısınız...
evet alacağınız tepki büyük olabilir ama sürekli olmasına tercih ederdim, iyi şanslar!

Neden çekiyosun bunu. Otur kocanla açık açık konuş. Böyle evlilik mi olur

arkadaşlar herşeyi bir kenara bırakırım çekmem belki söyelirmm ama allahtan korkarımm yanlış birşey yapmaktan :( benim babam yok annemde gelinimizle oturuyor sonuçda oda bir gelin :( anneme hergün aman anne bak sakın kıza karışma bana gel aplama git kal evde rahat olsun kız çocukalrıyla eşiyle zaman gecirsin derim özel günelirnde evde durdurmayız annemi buugn onların özel günü kalk anne hadi aplama gidleim derdim. bende kayınvalide olucam belki bilemem sadece saygıyla hal etmek istiyorumm :( yorumlarınız ve düşünceleirniz için çoook tşkrler kızlar en azından konuları büyütüyormuyum acaba dedimm bu piskolojide beni öldürüyor işte abartıryormuyum acaba diyorum oysakii fenaymış durum :) inş yavaş yavaş çözülür

aldığın kadarları uygula sakın taviz verme
her dediğini yapsanda yaranamazsın nasıl olsa:KK66:

şuana kadar her dedini yapıyrodumher dedini yapıncada işte kararları ve emirleri kendisi belirliyordu bu yüzden düzgünce o sorunu hal ediyorum yavaş yavaş. gecenlerde kızımm yukarda savanlarımı elektirkli süpürgeye verdiye telfon açtı bayramın son günü sinemaya gitcez programalrımız var kahvaltı hazırlık vs yapıcam. son gün yarında işe başlangıç yapıcaktık. aradı kızım evimi süpürgeye ver 1 dk durdu bide tv nin tozunu al sonra tozmoz al dedi hadi öptüm diyip kapadı. açıkcası yapamdımm zamanım yoktu açıklamada yapamdım eşime dedi oglum şu savanları tutda serelim sirkeledim dedi 1 gün sonra söyledi akşam. ben yapmadım fark ettim yapmadını demek istedi diye algıladım açıkcası dün temizleyemedim dedi çünkü :)

vermeidmmi sanıyrosun eşimle hergün oturup konuşuyorumm allah var eşim söylyor bugun tamam diyor seviniyoruz 1 gün geciyor düşman kesiliyor niye demişiz diye kayın validem sanıırm biraz alt piskolojisi sorunu var yani geçmişte kendiside kayınvalidesi ile altlı üstlü oturmuş hergün beraber yemişler birgün evimde eşimle yiyemedim der söyler hep ama aynısını bizede uyguluyor. ve bdie sürekli başımız agrısa karnımız agrısa söz olur biz 8 tane dogurduk ne agrı en sızı bilemeidk der zoruma gitmez aman anne der gülerim senle ben birmiyiz der senin zamanınla benim zamanım bir mi derim. yani gensiniz yorulmak bilmeyin der. şimdide bir laf çıkarmışlar gelin maşa varken elini ateşe sokmuyor diye eşim söyledi senin böyle birşey söyleyecegine innamıyorum cnm dedi ama bu laf taşınmış bizimkilere dedi :KK43: bende ben söylemedim cnm dedim görümceleirm söylemiş bunu eşime. bende dedimki bak cnm böyle bir laf söylemedim ama aslında olması gereken bu degilmi senin ailemle sorun oldunda ben durumu düzeltirim kızlarıyım sen söyleyemezsin. benm sorunum varsa sen söylersin. görümceleirm bir yere gdierken eşlerini ortaya sürüyorlar dedim. benim aklım ak yüzümde pak dedim yanlış yalanım yok kayınvalidem anlayışlı bir kadın olsaydı otururm kendim hal ederim sorunu dedim ama yanlışa çekiyrolar dedim :KK43: ah cnm ah yavaş yavaş rayına oturuyor herşey ama suratlar yapılıyor şeker gibi insalar istiyorum ben çıkar aramayan insanalr :KK43:
Canımmmmmm cok dolmuşsun seni cok ıyı anlıyorum ya o kadar haklı sebeplerın var kı boğuluyosun dimi.. Ve anlatmsk ıstıosun hafıflesin dıye ama olmuyor belkı ben buhu yazarken sen yıne uzgunsundur canım inş hallolur ama sabırlı ol bu devırde ıyılık yaramaz keşke dertleşsek aynı derdin laciverti bende var !! Sabırlar dılıyorum melek kadın

sizce ne yapmam lazım abartıyormuyum bilemedim inanın ben bana emirler verilsin istemiyorum karralarımızı kendimiz vermek istiyroz olgun insanalrız okumuş çalışan insanlarız ama hayatlarımız ve yapacaklarımız hakkında kayınvalidem karar verince işler kötüleşiyr kızlar :KK43:
benimsorunum bu aslındna nişanlıyken evt anlaşa bilirm uysal bir yapım hayatımda bu güne kadar anlaşamaıdm insan yok ben ii olursam kayın validemle oda ii olur. aynı yerde oturuyoruz altlı üstl müstakil ev 1. katında ben 2 katında kayınvalidem oturuyor. 3 aylık evliyimm inan daha bir kez bile eşime yemek yapmadım yapamadım. birikim yapınn benim yanıdma yiyin için dedi tamam dedik saygı duyduk ikimizde çalışıyoruz eşimle ev aldık kredisini ödüyoruz evin. seneye teslim olucak bize daha ev. ilk evlendim hafta kayınvalidem oturudu beni karşısına içli köfte yaptırdı bilmiyorum ben sadece oturudm yanında düzdümm köfteleri oysaki ay başımdı o gün sancım vardı söylemiştim gidip dinlen demedii yada evlsliniz gidin yavrum demedii. 4 saat boş boş oturudmm orda sorun etmedimm aman dert etme kadında ramazanda yeriz diye hazırlık yapıyor dedim. 15 günlük evliydim adanaya kızının yanıan gitti eşine 2 kaynıma eve iki evin temizliğine yemeğine sahuruna yetişitmm 20 gün kaldı kızının yanında sıkıntı etmedim. kendisi geldi sonra her pazar işini tutturmaya başladıı her cumartesime el koyduu sinir olmaya başladım hiç düşünmüyor bizi eve misafir alamıyoruz bir tabak yemeği alın aşagıda yiyin demiyor. artık dedim ki eşime kahvaltımızı evde yapalım annene yük olmayalımm sabah kalkıp hazılrıyor çıkıyroz yukarıya dedim. kısacası evimde yapmak istiyorum ama uygun birşekilde söylemek istedik. kayınvalidemin tepksi evimi ayırmak istiyorsunuz siz ev içinde ayrı evmi olur. iide benim kapım ayrı kendisinin kapısı ayrı daire gibi. yok anne ne ayırması kahvaltıyı aşada yapalım dedik işe geç kalıyoruz sende yorulma diye. yok yok siz evi ayırıyrosunuz dedi zorla tatlıya bagladık. zamanla benim adıam kararlar vermeye emirler vermeye başladı. benim yerime karar alıyor hafta sonalrını ayarlıyor bize ogün gelince söylüyor senelik temizlik yapılacak başlayın diyor ogün ögreniyorum halbuki eşimle programımız avr ikimizde çalışıyoruz hafta sonu dışarı çıkalım dedik 2 hafta kayınvalideme yardım ettim bu haftada dışardada olalım dedim. kendisinede 3 gün önceden söylemişitk ama bize dedi şu 11de uyanmışız gitmicez sanmış :KK43: sonra ailemi yemege hiç alamadım çook sevindim annem biz egeliyrodu kayınvalidemde kızı kayın babaıs felan gelmişit bende aşagıda anneme ve abimin eşine yemek için hazılrık yapıyrodum kayın validem kızıyla düdüklü tencereyi aşagıya yolladı yemekelri birleştirelim diye :KK43: o gün yemeği beraber yedik misafirleirde indi :KK43: arkadaşalrımız geldi yemeğe ayrı alalım deidk kayınvalidem kendisileirni çagırmmaışız diye bize evinizi ayırın diye çıkıştı :KK43: genc genceyiz biz dedik ama nafile :KK43: evimin anahtarı vardır saygıdan veridim daha dogruus vermedi bzie ilk gündne almıştı bende brişey demedimm. gecenlerde eşim bayram namazına gitit kayınvalidemde benim dolabıma koydu yeşillliğini sebzesini felan. bend euyuyrodum dah dogruus uyuyormuş gibiydimm. sabahın 7 si kayınvalidem geldi dolabdan alacaklarını aldı yatak oadama geldi bana baktı baktı gitti :KK43: ayıp degilmi sizce eşiemde söyelemdim ve daha bi sürü şey kafayı yiyecegimm. 3 aylık evliyim inan evimde tv izleyemedim daha uzanamadım boş vaktim yok sürekli benim ve kayınvalidemin işi. telefon açıyor kızım evimizi sil süpür kızımın tuvaletimi yıka. iide çalışıyorumm izinli günümdeyimm benimde ütüm çamaşıırm var :KK43: ne yapacagım bilmiyorum eşimle birbirmiiz yiyoruz konuştuk ama kadın diyor bana hizmet edinn dercesine etrafında dolanım istiyor of of inan daha bir sürü şey. ama saygımı esirgemiyorumm yinede sabrım kalmadıı :KK43:

Ayy sonuna kadar okudum ve sabrınıza hayran kaldım bravo size gerçekten..ben de kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyorum apartman onların biz dairelerden brinde kalıyoruz..benim kayınvalidem sadece ben hamileyken ve de eşim işe gittikten sonra anahtarla içeri girip kahvaltıya çağırırdı..çünkü ben geç saate kadar uyurdum aç kalmayayım diye..eşim evdeyken asla girdiğini bilmem..pazar günleri kapımı biz çalana kadar hiç çalma..benim banyomu bile yıkadığını bilirim ben hamileyken..hakkını ödeyemem..sizin kayınvalidenizden kurtuluşunuz ya ordan bşr an önce gitmeniz olur ya da eşin bir şey demiyorsa sizin yeter artık demeniz kayınvalidenizi gerekirse kırın bu kadar bencillik olmaz..daha 3 aylık evlisiniz..arkanıza bakmadan uzaklaşın ordan..Allah kolaylık versin..

Canımmmmmm cok dolmuşsun seni cok ıyı anlıyorum ya o kadar haklı sebeplerın var kı boğuluyosun dimi.. Ve anlatmsk ıstıosun hafıflesin dıye ama olmuyor belkı ben buhu yazarken sen yıne uzgunsundur canım inş hallolur ama sabırlı ol bu devırde ıyılık yaramaz keşke dertleşsek aynı derdin laciverti bende var !! Sabırlar dılıyorum melek kadın

saol cnm benim aynen işden çıkınca eve eşim olmadan gitmek hiç içimden gelmiyor valla cnm bunalıyorum. eşimin işyerine gidiyorum birlikte gecelim eve diye. peki senin sorunun ne cnm anlata bilirsin özeldende yaza bilirsin istersen cnm.

Ayy sonuna kadar okudum ve sabrınıza hayran kaldım bravo size gerçekten..ben de kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyorum apartman onların biz dairelerden brinde kalıyoruz..benim kayınvalidem sadece ben hamileyken ve de eşim işe gittikten sonra anahtarla içeri girip kahvaltıya çağırırdı..çünkü ben geç saate kadar uyurdum aç kalmayayım diye..eşim evdeyken asla girdiğini bilmem..pazar günleri kapımı biz çalana kadar hiç çalma..benim banyomu bile yıkadığını bilirim ben hamileyken..hakkını ödeyemem..sizin kayınvalidenizden kurtuluşunuz ya ordan bşr an önce gitmeniz olur ya da eşin bir şey demiyorsa sizin yeter artık demeniz kayınvalidenizi gerekirse kırın bu kadar bencillik olmaz..daha 3 aylık evlisiniz..arkanıza bakmadan uzaklaşın ordan..Allah kolaylık versin..

saol cnm benimm 1.5 yıla evim bitiyor daha :KK43: cnm ben çalışıyorum 3 haftadır çamaşırlaırmı yıkadım ütü odasında bekliyor septde 2 çamaşır makina yıkanmış ve ayriyetdende pike takımı yıkamıştım ütülemedne yerlerine koymak hiç adabım degildir o yüzden hafta sonunu beklerdimm ütüleyip katlim diye ama hafta sonlraı iş çıkarırıdı hep. ben işyerindeyken sürekli giriyrodu evime anlıyrodum ya tabagımı getirmiş ya tepsimi ya bardağımı vs 3 hafta ütü odasının kapısıda açık görüyrosun kızım seninde işin var git sen işine bak demez. artık kıvrıla kıvrıla söylerdim ben iniyorum anne ütüm var derdim. eşimde evde yok o gün. yemeği yedim topladım çaylarını koydum indim. ütüye başladım tık kapı çaldı kayınvalidem içeir girdi kızım evde tek korkma diye geldim. hasbin allah ne diye korkayımki çalışan bi insnaım eve gelirken korkmuyorumda evin içindmei korkacam korksam zaten çagırırdım. ama neyse buyur anne dedim geldi. ütü yapyrodum kızım canına yazık ütüleme katla dedi sinirlerim tepeme çıktı. kayınvalidem gititkten sonra eşime dedimki madem bu kadar beni düşünüyor deisnki kızım hafta sonu ben işleirmi hal ederim sen evine bak desin dedim. kendi işinde canım yok ama ama kendi evimde can kıymete bindi dedim. bide 3 görümcem var kayınvali deme yakın çalışmıyorlar gelin gündüz yapın. kayınvalidem öyle elden ayaktan düşmüş biride degil valla benden sağlam sabahın 6 sında kalkar vızır vızır dolanır.benim iç çamaşırlaırmı kontrol etmiş bi defasında... (af edersin cnm biraz ayıp olacak ama ) ... dediki kızım akıntın var dikkat et dedi beynimden vurulmuşa döndüm. dikkat ediyorum anne dedim sustumm. eşimede anlattım ayıp degilmi bi özelimiz kalmadı dedim. artık sınırımı koydumm zaten cnm bakalım neler olucak.

seninki sabır değil tahammülün çok yüksek.. 3 aylık evlisin ama 30 senelik gelinlerin yaptığını yapıyorsun..hem çalışıyorsun hem de bir ton işle uğraşıyorsun.. her şeyini kabul etmek zorunda değilsin ayıp olmasın diye yüz göz olmayalım diye her dediğini yapıyorsan yanlış yapıyorsun..bu sadece kayınvaliden için değil eşin kendi ailen arkadaşların içinde geçerli..ne mecburiyetin var arkadaşım eşşek gibi elin işinde çalışıp bide kendi pisliğini temizlemeden kayınvalidenin evini temizlemeye?? bizi doğuran anamıza babamıza bu kadar hizmet etmemişken sevdim evlendim dediğin adamın anasının peşinde ömür çürütmeye ne mecburiyetin var?? eşin yanında durmuyorsa bizim planımız var diyip kaçıramıyorsa bir arkadaşınla plan yapacaksın çıkacaksın bir haftasonu oturup çayını kahveni içeceksin..laflayacaksın sohbet edeceksin..bu lüks değil senin insani ihtiyacın.. kayınvalidene de diyeceksin planım var anne siz bu seferlik diğer kızlarla hallediverin sonrasına bakarız diyeceksin..kusuruma bakma sert konuşuyor olabilirim ama inan ki içinde bulunduğun durumun farkında değilsin böyle evlilik mi olur Allah aşkına..evinde misafir ağırlayamıyorsun dinlenemiyorsun yemek yapamıyorsun müziğini açıp temizlik yapmak bile lüks oluyor senin için farkında mısın?? silkelen kendine gel ya kaynananla konuş ne derse desin umurunda olmasın ya da al kocanı konuş ama ayakların yere sağlam bassın mıy mıy konuşursan karşındaki adamda mıy mıy cevap verir.. böyle giderse yeni evine çıkamadan isyan bayrağını çekersin..

eve habersiz girme terbiyesizliğini bir kenara bıraktım çamaşırları kontrol etmek ne demek ya bir de akıntın var kızım dikkat lafına ediyorum anne demen nedir yaa :KK12::KK12::KK12:

Back