71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

Cook sagolun birkac yerdede okumustum el kaslari icin rapor alanlari bizim surekli gittigimiz cocuk doktorumuz var ozel bir hastanede o olurmu acaba illede devlet hastanesimi isterler

bizde aynı şekilde almıştık el filmi çekilmişti merak ermeyin normal demişti ama rapor vermişti doktor oglum biraz ufak defek yemek yemesindede sıkıntı vardı hareketli oldugu için boya falanda yapmazdı gerçekten motor gelişimi yetersizdi şuan 4 e geçti iftehar belgesi aldı çok başarılı ama beni çoook yordu iyiki geç göndermişim

En basta cok minyon 18 kg dusunun
Ikincisi cizgi calismalarinda cabuk sıkılıyor rakamlarla iliskisi super ama biraz hareketli bir cocuk hemen ilkokula adapte olamaz endisesindeyim bir kez sogursa isim cok zor

arteemis alıntı tam olmamış ben de alamadım:)
fiziksel özelliklerini dikkate almayın lütfen..oğlumun sınıfında minyon çocuklar da var,ama çok başarılı çocuklar. neticede 1 sene içinde 10 kg alacak değil.:)
bence sizinki anne endişesi olabilir,okuldan sıkılmasın derken 1 sene daha anaokuluna göndermekle ,tam tersi çok da sıkabilirsiniz..bence öncelikle pedagogla görüşün.onlarda bazı testler de var ,ilkokula hazır mı diye.uzman görüşü almak iyi olur bence..aksi halde dediğim gibi bir sene daha anaokulu çok sıkılmasına da sebep olabilir.

18 kg çok zayıf değil bence boyu çok uzun değilse

Oğlum 122 cm 19 kg afrikalı çocuklar gibi

El kasları fena değil ama umursamadan yapıyor bazı çalışmaları ama ciddiye alınca daha güzel oluyor

O yaş grubunda bunlar standart ama siz göndermemeye karar vermişsiniz zaten rapor ilerde sorun olmaz herhalde

İnanın vaktim yok. Uzuuun uzuuun cevaplar vermeyi ben de isterdim ama imkanlar işte...

Benim kızım 17 aylık. İlkokulda 68 aylık olacak. Şimdiden netim. Ben 80 aylık göndereceğim. Sınıfın en miniği olana kadar büyüklerinden olsun. Zaten şimdiden ufak tefek yeni 10 kilo oldu.

Ben de altı yaşında başlamıştım ve hiç sorun yaşamadım. Ama anne olarak sizin ne düşündüğünüz önemli. İçinize sindiği gibi yapın bence.

Bu arada konu sahibinin ay olarak belirtmesi sadece normal değil zorunlu da. Çünkü rapor alıp alamayacağı vs. gibi uygulamaya dair şeyler de soruyor.

Allah kahretmesin duramadim hesapladm yine.
71/24= 2.95.
0.95×12= 11 aylik.
2 yas 11 aylik.
Niye boyle yazmiyosunki ya??

Bende 529,4 ayligim, sende bnim yasimi hesapla. Yanina 0.4 ekledim ekşin olsun diye. Bakalm hosuna gidicekmi.

ya cok komiksiniz cidden, sahi siz kac aylikken basladiniz acaba okula? bir yili 24 ay zannediyorsunuz ya, pek etkili bir egitim almamis olmalisiniz. hesabi yapip donup dogrulama geregi bile hissetmemissiniz. sizce konu sahibinin cocugu gercekten 2 yas 11 ayliksa, neden "sizce bu yil ilkokula gondermeli miyim" diye buraya konu acsin? biraz mantik lutfen.

insanlarla dalga gececegim laf sokacagim derken kendinizi komik duruma dusurmussunuz. Bu arada zannediyorum ki yine bir yili 24 ay diye dusunup kendi yasinizi hesaplamissiniz, sizin hesabiniza gore 22 yasindasiniz. ama bir yil 12 ay oldugu icin (22 yasina gelip de bir yili nasil 24 ay zannediyorsunuz ona da anlam veremedim ama neyse) siz aslinda suan 264 ayliksiniz, 529 aylik degil. size saglikli, uzun, mutlu ve dogru bilgilerle dolu bir hayat diliyorum.

Aynı düşüncedeyim.benimkide aralık doğumlu olduğu için bu sene birinci sınıfa yeni başlayacak.yolla gitsin hayata erken atılsın diyen çok oldu kimseyi dinlemedim.

tam 72 aylık başladı oğlum bu yılda 4. sınıfı bitirdi okuma yazmayıda zamanında öğrendi derside zamanında kavradı ama hep ocak subat doğumluluların gerisinde kaldı o yüzden okuma yazmayı erken öğrenmesi filan kıstas olmamalı...kendi açımdan benimki kendini pek ifade edemez sıkılkan bir çocuktu hala da öyle diğer çocukları bakıyorum çatur çatır konuşup kendini savunuyor sınıf içinde ortalama bir çocuk büyük ya da diğerleriyle akran olsaydı üst sıralarda olucaktı birde bu işin ilerisi var bakalım kavrayabilecek mi ortaokul ve lisede benim ki oyun çocuğuydu hala da öyle anne baba ve anaokul öğretmeni karar ortak vermeli bence...

Açıkçası konu hakkında çok geniş bi bilgi birikimim yok. Henüz çocuğumda yok, ufukta böyle bi şeyde yok. Yani çocuğum olacakta, 5 yaşına gelecekte... Çok var daha.
Ama bence 5 geç değil. Tabi ki bunu zamanı geldiğinde belki bi uzmana danışarak daha kapsamlı düşünürüm.
Bi o zamanlar gelsin de, değil kreş en iyi yerlere veririm çocuğumu. Gerekirse oturur bizzat kendim ilgilenirim her şeyiyle.
Paradan kaçacağım diye çocuğumu harcayacak değilim.
Kreşleri de görüyoruz. Çok matah yerler değil.

Ay hesabina niye takilmis herkes anlamadim, ilkokul baslama yasi ay olarak hesaplaniyor artik.
69-72 ay arasi icin doktor raporu gerekiyor. 72 ayi gecmisse zorunlu.
Benim kizim da 2017 eylulde 67 aylik olacak, veli dilekcesiyle 1 yil erteleyip gonderecegim.

2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak

5 yaşında bile aliyolarmis ama biz kardesimi 6 yaşında gönderdik şimdi ikiye geçti dersleride çok iyi bi sıkıntı yaşamadı 5 yas erken ama 6 ideal bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…