Il
Ileriye etkisi olacagini dusunmuyorum. Zaten bilincli ailelerin cogu rapor alip gondermiyor. Herkes o raporlarin ne amacla alindigini biliyor. Ben rapor alirken bir cocuk doktorundan aldim. El kaslari yeterince gelismediginden bir yil daha anaokuluna devam etmesinde fayda vardir diye yazdirmistim. Ama tanidik doktor bulmaniz lazim. Rapor veren doktor bulmak da is.
bizde aynı şekilde almıştık el filmi çekilmişti merak ermeyin normal demişti ama rapor vermişti doktor oglum biraz ufak defek yemek yemesindede sıkıntı vardı hareketli oldugu için boya falanda yapmazdı gerçekten motor gelişimi yetersizdi şuan 4 e geçti iftehar belgesi aldı çok başarılı ama beni çoook yordu iyiki geç göndermişimIl
Ileriye etkisi olacagini dusunmuyorum. Zaten bilincli ailelerin cogu rapor alip gondermiyor. Herkes o raporlarin ne amacla alindigini biliyor. Ben rapor alirken bir cocuk doktorundan aldim. El kaslari yeterince gelismediginden bir yil daha anaokuluna devam etmesinde fayda vardir diye yazdirmistim. Ama tanidik doktor bulmaniz lazim. Rapor veren doktor bulmak da is.
yani uyum sağlayamayacağını düşünüyorsunuz ilkokula? kalem tutması,defter çizgileri,çizgileri taşırmadan boyamalar,harflerle ,rakamlarla ilişkisi vs gibi şeyleri eksik mi görüyorsunuz? yoksa sadece küçük gördüğünüz için
68 aylıkken başlatmazsanız veli dilekçesi vermeniz yeterli.Cidden mi yaa?Peki 68 aylıkken başlatmazsak yine rapor isteniyor mu?
İnanın vaktim yok. Uzuuun uzuuun cevaplar vermeyi ben de isterdim ama imkanlar işte...bunu kım yapar ? malum turkcede dırek fıkrını beyan etmeden yapılabılen ımalar vardır degıl mı ? !
ve hala bı laf sokma cabası
aynende tarzınız bu ıste
ay hesabı neden yapılır fıkrım var
her gıttıgım ortamda bu ay hesabını duyuyorum sonucta
ama nıcın yapıldıgını bıle bıle kendı aranızda ay ıle konusmak komık duruyor
ayrıca konu sahıbıne yazdım 3.kısı olarak sız nıye karısıyorsunuz ?
konu sahıbı 6 yasında ay aralıgında sınırda dese de olur
cattık ya sabah sabah ugrastıgım seye bak
Allah kahretmesin duramadim hesapladm yine.
71/24= 2.95.
0.95×12= 11 aylik.
2 yas 11 aylik.
Niye boyle yazmiyosunki ya??
Bende 529,4 ayligim, sende bnim yasimi hesapla. Yanina 0.4 ekledim ekşin olsun diye. Bakalm hosuna gidicekmi.
Aynı düşüncedeyim.benimkide aralık doğumlu olduğu için bu sene birinci sınıfa yeni başlayacak.yolla gitsin hayata erken atılsın diyen çok oldu kimseyi dinlemedim.Hangi yıl doğumlu ona göre yorum yapacağım, 2010 eylülse tam yaşı zaten bekletmemize gerek yok, 2010 aralık falan olsaydı bekletin derdim kesinlikle çünkü o 3 ay bile inanılmaz farkediyor.. 5 yaşında bire göndereceğim diyen kişiye de yazık diyorum , çocuğunuza acıyın lütfen , erken okusun bitsin ne demek ya , sırf çocuk evden gitsin diye o çocuğa kıyılır mı? Daha kasları gelişmemiş, duygusal gelişimini tamamlamış, yapmayın lütfen ..Not :10 yıllık öğretmenim
Açıkçası konu hakkında çok geniş bi bilgi birikimim yok. Henüz çocuğumda yok, ufukta böyle bi şeyde yok. Yani çocuğum olacakta, 5 yaşına gelecekte... Çok var daha.Çocuğunu 5 yasinda 1. Sinifa gonderen velilere cok kızıyorum. İlkokulda rehber öğretmenim. Ve yasadiklari sorunlara birebir sahit oluyorum. Hele 5 yasinda okula başlayan çocuklarin velilerine sinif ogretmenleri daha da kızıyorlar. Krese para vermeyeyim diye kreş yerine okula yazdırıyor insanlar çocuklarını.. Sonra da uğraş ugrasabilirsen...
2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacakçocugun istek ve genel durumunada baglı bence yukarda anlattım ben ogluma rapor almıştım 66 ay maduru olmasın diye
bu sene kızım başlıycak okula oda eylül 2010 dogumlu biraz küçük oluyor ama göndercem çok istekli okumayı sökmüş kendi kendine oglumda hiç böyle istek yoktu çocugada baglı yani
bu arada ikiside iki sene anaokuluna gitti