- 2 Mayıs 2011
- 2.914
- 2.591
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okul dönemlerinde hesaplamaya başlarsınız sizde aylığı. Aylık olarak hesaplanıyor artık. Yaş değil.71 aylık ne yahu
Evetya benim de öyle 80 aylıkta çok büyük olacak demi:O Ay şimdi birden koca bir çocuk geldi bana 80 aylık.Bu ikileme ilerde ben de düşeceğim. Ya 68 aylıkken başlaması gerekecek ya da 80 aylıkken
Asla aptal yerine koymadım zira tarzım değil. Ama siz o duruma düştüğünüze inanıyorsanız, bu kendi sözlerinizin sonucudur.6 yasındaysa 6 dır
kendı aramızda konusurken 6 dememız bızı bılgısız fıkır sahıbı yapmaz
zıra cok bılmıs hanım o ay hesabı okullarda adıl yas-ay ortalaması olabılsın dıye
sızde keske bılgıc !!! bı fıkır yurutmeden once ınsanları aptal yerıne koymasanız
Hesap yaptınız mı seneye kaç aylık başlayacak?Hepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor
Aynen arada çok fark oluyor. Bizim daha bir kaç sene var,o anki duruma göre karar vereceğim. Bence hazır olduğunu hissediyorsan,hevesliyse ve kreşten sıkıldıysa ona göre değerlendirebilirsin,benim açımdan bunlar önemli olacak.Evetya benim de öyle 80 aylıkta çok büyük olacak demi:O Ay şimdi birden koca bir çocuk geldi bana 80 aylık.
benim oğlumda Aralık 2010. Sıkıntı oluyor greçektende bu konuda.Oğlum ağustos 2010 doğumlu 73 aylık olacak gidecek eylül doğumlu arkadaşı da gidecek ama Kasım ve aralık doğumlu olanları göndermiyorlar
hatta Kasım doğumlu olanın annesi sınıf öğretmeni ben beğenmiyorum benim kızı bir sene daha anaokuluna gitsin diyor
kendisi önümüzdeki sene biri okutacakmış hem de
bir de bu iş kötü cidden şimdi benimki Ağustos doğumlu o sınıfta hem Ocak Şubat doğumlular hem de bir önceki senenin Kasım-Aralık doğumluları olacak yani en küçüklerden olacak ama yapacak bir şey yok
çalışacak
Cidden mi yaa? Peki 68 aylıkken başlatmazsak yine rapor isteniyor mu?Ben de gecen yil ayni sorunu yasamistim. Aynen benim oglumda 71 aylik oluyordu eylulde. Ancak ben olkokula baslaymamaya karat verdim. Iyi ki de oyle yapmisim. Oglum tam bizim jenerasuonun okula basladigi yasta baslayacak okula yani 7 yasinda. Anaokulu pgretmeni de dogru bir karar verdigimi soyluyor.
Ancak raporsuz olmuyor. Cocugunuzun muhtemelen yakinda bir devlet olulunun 1. Sinifina kaydi cikacqk. Ve o okuldaki kaydi sildirmek icin rapor giturmeniz gerekecek.
Bizim kayiyltli devlet okulu bize eger rapor getirmez cocugu da okula baslaymazsaniz polis zoruyla gelip aliriz d3misti cocugu
Bende bu dediklerini baz alıyorum ama çocuk bu işte. 7 sinde de gitse 5 inde de gitse sıkılıyor. Ben mesela öğretmeni ile de konuştum. Anaokulu öğretmenin de fikrini aldım. o da biraz düşüncelerimin değişmesinde etkili oldu. Öğretmenini de sormak çok önemli.Aynen arada çok fark oluyor. Bizim daha bir kaç sene var,o anki duruma göre karar vereceğim. Bence hazır olduğunu hissediyorsan,hevesliyse ve kreşten sıkıldıysa ona göre değerlendirebilirsin,benim açımdan bunlar önemli olacak.
Ben de gecen yil ayni sorunu yasamistim. Aynen benim oglumda 71 aylik oluyordu eylulde. Ancak ben olkokula baslaymamaya karat verdim. Iyi ki de oyle yapmisim. Oglum tam bizim jenerasuonun okula basladigi yasta baslayacak okula yani 7 yasinda. Anaokulu pgretmeni de dogru bir karar verdigimi soyluyor.
Ancak raporsuz olmuyor. Cocugunuzun muhtemelen yakinda bir devlet olulunun 1. Sinifina kaydi cikacqk. Ve o okuldaki kaydi sildirmek icin rapor giturmeniz gerekecek.
Bizim kayiyltli devlet okulu bize eger rapor getirmez cocugu da okula baslaymazsaniz polis zoruyla gelip aliriz d3misti cocugu
Keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı deneseydiniz.
Ben de çocukların erkenden okula alınmalarına karşıyım. Kızım daha bebek ama ilerde bir aile büyüğü bakarsa, okula 1 yaş daha geç göndermeyi mutlaka düşünürüm. Karar sizin ama ben de 1 sene daha geç göndermenizi tavsiye ederim.
Asla aptal yerine koymadım zira tarzım değil. Ama siz o duruma düştüğünüze inanıyorsanız, bu kendi sözlerinizin sonucudur.
ileriye etkisi olmazTesekkur ederim tam aradigim cevap
Peki siz rapor aldiniz o zaman ne tarz bir rapor bu birde bu raporun ileriye etkisi ne boyutta
Ileriye etkisi olacagini dusunmuyorum. Zaten bilincli ailelerin cogu rapor alip gondermiyor. Herkes o raporlarin ne amacla alindigini biliyor. Ben rapor alirken bir cocuk doktorundan aldim. El kaslari yeterince gelismediginden bir yil daha anaokuluna devam etmesinde fayda vardir diye yazdirmistim. Ama tanidik doktor bulmaniz lazim. Rapor veren doktor bulmak da is.Tesekkur ederim tam aradigim cevap
Peki siz rapor aldiniz o zaman ne tarz bir rapor bu birde bu raporun ileriye etkisi ne boyutta
oğlunuz da benim oğlum gibi ekim 2010 doğumlu bu durumda..2 sene tüm gün,1 sene de (3 yaşındayken) yarım gün gitti okula..ve ilkokul için hazır durumda..sizinkinin anaokulu durumu nedir? hazır olmadığını mı düşünüyorsunuz? diğer çocuklarla arasındaki ay farkı bu yaşlarda kapanmaya başlıyor artık,eğer 2 yıl anaokuluna gittiyse hazır olmalı ilkokul için..
yani uyum sağlayamayacağını düşünüyorsunuz ilkokula? kalem tutması,defter çizgileri,çizgileri taşırmadan boyamalar,harflerle ,rakamlarla ilişkisi vs gibi şeyleri eksik mi görüyorsunuz? yoksa sadece küçük gördüğünüz için mi?Benim kizim 1 sene gitti bu senede 2 olacak birazda o yonden uzatma taraftariyim birde ayni anaokuluna degil farkli bir anaokuluna gondermek istiyorum