71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

arteemis

Dünyalılardan tiksiniyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
19 Mayıs 2010
1.518
4.412
Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik (6 yaş) olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler

Zorunlu edit
71 ay 6 yasa denk gelmektedir
Ay olarak belirtme sebebim ilkokula baslama yasi hesaplanirken ay hesabi yapilir
Edit verme sebebim 71 ayi 2 yas olarak hesaplayanlarin cikmasidir
Saygilar

Son düzenleme:
6 yaşında çocuk okula başlayabilir ama. Neden göndermek istemiyorsunuz? Bir sene anasınıfına gitmiş anladığım kadarıyla. Muhtemelen bir sene daha giderse sıkılacak.

Ben kızımı 72 aylıkken ilkokul birinci sınıfa verdim. Hiçbir sorunda yaşamadık. Bence geciktirme ilkokula gönder. Bende o ikilemde kalmıştım ama şimdi iyiki göndermişim diyorum.

Keyfi olarak gondermemezlik yapamazsınız zorunlu çağa gelmiş çünkü . Anaokuluna göndermek istiyorsanız eğer gelişiminin yetersiz olduğuna dair rapor almanız gerekir doktordan. Eğer gerçekten çocuk okula hazır değilse tabiki gondermeyin bende öğretmenim ama çocukta sıkıntı yoksa mutlaka gönderin çünkü bir sene sonra okula başladığında yaşı büyük olacağından uyum sağlamakta zorlanır dislanabilir bu da çocuğu okuldan soğutur çok zorlanirsiniz. Çocuğunuzu sizden iyi kimse tanıyamaz iyi dusunup karar verin lütfen

Benim kizimda 70 aylikti. Bende ilk zaman cok tereddut yasadim ama cok sukur bu yili zorlanmadan gectik.

Ilk yil cok onemli ilgilenebileceksen vakit ayirabileceksen bu sene verebilirsin

Sunuda soyleyeyim bizim sinifin coguda bir yas buyuk.

70 aylıkken başladım. İlkokulda ortaokulda iyiydim ama lisede zorlandım. Dersler belirli yaşlara göre ayarlanır. Ben kasım doğumlu iken arkadaşlarım ocak Mart vs.doğumlu idim ve bir sene anlamadığım için düşük not aldığım dersi ertesi sene anlıyordum.

Buradan bütün annelere sesleneyim. Çocuğunuzun hazır olmadığını düşünüyorsanız göndermeyin.

Rapor alın başka çareniz yok gibi. Bence isteyen 7 yaşında da gönderebilmeli. Bizler de çoğumuz öyle gittik sonuçta

Benim oglum icine kapanikti ve vermedim gittim devlet hastanesinden rapor aldim motor gelisimi henüz tamamlanmadi diye ve okul müdürü ile görüştüm herhangi bir yere asla islenmedigini formalite oldugunu söyledi..ve bana tsk etti ama benimki 66 aylikti daha da küçüktü..simdi 4 e gecti oglum cok guzel gidiyor hic bi sikinti olmadi..

Hepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor

Niye öyle diyorsun, bende mesela 264 aylığım
Anneme kızın kaç yaşında diye sorduklarında 264 aylık oldu işte diyor

Çok garibime gitti ama sonra gördüm ki o çağda çocuğu olan tüm anneler benimkide şu kadar aylik bu kadar aylik diye pat pat cevabı yapistirdi. Demek ki sayiliyormus ilginç :)

Hangi yıl doğumlu ona göre yorum yapacağım, 2010 eylülse tam yaşı zaten bekletmemize gerek yok, 2010 aralık falan olsaydı bekletin derdim kesinlikle çünkü o 3 ay bile inanılmaz farkediyor.. 5 yaşında bire göndereceğim diyen kişiye de yazık diyorum , çocuğunuza acıyın lütfen , erken okusun bitsin ne demek ya , sırf çocuk evden gitsin diye o çocuğa kıyılır mı? Daha kasları gelişmemiş, duygusal gelişimini tamamlamış, yapmayın lütfen ..Not :10 yıllık öğretmenim

Bencede erken bir sene daha anasınıfına gitsin. Zaten çok uzun bir okul hayatı olacak çocuklugunu doyasıya yaşasın.

Çok garibime gitti ama sonra gördüm ki o çağda çocuğu olan tüm anneler benimkide şu kadar aylik bu kadar aylik diye pat pat cevabı yapistirdi. Demek ki sayiliyormus ilginç :)
Evet sayıyorlar, bende burda öğrenmiştim onu
Sanırım çocuk iki basamaklı aylığından çıkana kadar sayıp 100. ayda bırakıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…