71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

Bu konuyu okudum da, sormadan edemiyorum. 4-4-4 sistem olmadan önce çocuklar kaç yaşında başlıyordu ki okula? Bu 4'ler yaş değil mi, ben mi yanlış biliyorum? 4 4 4 kurbanı veya örneği olarak 6 yaşındaki çocukların örnek verilmesi tuhafıma gitti, o yüzden soruyorum. Mesela ben 6 yaşımda okula başladım 20 sene önce. Sınıf arkadaşlarım da benimle aynı yıl doğumluydu. Ha sınıfta benden 6 ay büyüğü de vardı, 5 ay küçüğü de, o ayrı. Ay saymıyorduk ama 6da herkes okula başlıyordu yani. İster 72 aylık ol, ister 83. Bu sistem olmasaydı çocuklar kaç aylıkken 1'e başlıyordu?
Bence 444 sistemi diye çocuklar veliler tarafından okula erken değil, geç başlatılıyorlar. Bu konuyu okuduktan sonra benim çıkardığım sonuç bu.

Son düzenleme:
Niye öyle diyorsun, bende mesela 264 aylığım :süslü:
Anneme kızın kaç yaşında diye sorduklarında 264 aylık oldu işte diyor :KK53::KK53::KK70::KK70::KK70:

Ay aksam aksamm cok guldurdun beri
Demek annene kizin kacvyasinda dediklerinde 264 aylik diyo :halay:
Yeni nesil anneler abartiyoruz herseyi eminim arkadasa kac gunluk kizin desem onuda tak diye soyler :hamarat:
Seviyorum ben bu nesil anneleri ya

Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik (6 yaş) olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler

Zorunlu edit
71 ay 6 yasa denk gelmektedir
Ay olarak belirtme sebebim ilkokula baslama yasi hesaplanirken ay hesabi yapilir
Edit verme sebebim 71 ayi 2 yas olarak hesaplayanlarin cikmasidir
Saygilar

ben geç gönderdim. neden doktor raporu almak istemiyorsunuz, korkmayın rapor sadece o yıl için geçerlidir. ayrıca raporda zeka geriliği vs. gibi bir madde de yok. sadece: "küçük-büyük kas becerileri ilkokul için hazır değildir" yazması yeterli.

Şu neden aylık dendiğini bilmeyenler olayı dalgaya vuruyor ya neden öyle bir ifade kullanıldığını sorup öğrenseler de zekice espri yapıyorum derken kendilerini komik duruma düşürdüklerini de farketseler keşke..

Bu konuyu okudum da, sormadan edemiyorum. 4-4-4 sistem olmadan önce çocuklar kaç yaşında başlıyordu ki okula? Bu 4'ler yaş değil mi, ben mi yanlış biliyorum? 4 4 4 kurbanı veya örneği olarak 6 yaşındaki çocukların örnek verilmesi tuhafıma gitti, o yüzden soruyorum. Mesela ben 6 yaşımda okula başladım 20 sene önce. Sınıf arkadaşlarım da benimle aynı yıl doğumluydu. Ha sınıfta benden 6 ay büyüğü de vardı, 5 ay küçüğü de, o ayrı. Ay saymıyorduk ama 6da herkes okula başlıyordu yani. İster 72 aylık ol, ister 83. Bu sistem olmasaydı çocuklar kaç aylıkken 1'e başlıyordu?
Bence 444 sistemi diye çocuklar veliler tarafından okula erken değil, geç başlatılıyorlar. Bu konuyu okuduktan sonra benim çıkardığım sonuç bu.

esasen eskiden 72 dolmadan almıyorlardı

şimdi 60 olunca alıyorlar

72 ve üstü giderken 60 ve üstü gidiyor

ilk yıl herkese zorunlu dediler

sonra 66 sonrası zorunlu dediler

şimdi de raporla gitmeyebilir diyorlar

evet biz 6 da gittik ama işte aralık doğumlular da gitti ve sıkıntılar yaşadı

ben ocak doğumluyum aralık doğumludan 11 ay nerede ise bir yol büyüktüm

şimdi aileler erken gideceğine geç gitsin diyorlar

Sevgili sevde.4+4+4 sisteminden önce cocuklar 72 aylık okula başlıyordu.yani 6 yaşını bitiren cocuklar.4+4+4 sistemi ile 2012 yılında Milli eğitim sistem değişikliği ile 62 aydan büyük çocukların ilkokula başlamașı bu zorunlu hale getirdi.Veli izni ve hakki tanımadı.62 ay zorunlu dedi.Ben öğretmenim ve çocuğum o donemde 66 ay ile ilkokula zorunlu kayıt durumuna düştü.ne zihinsel olarak ne fiziksel ne de sistem olarak okula hazır değildi?Ve insanlar çocuklarını okula yollamaya mecbur bırakıldı.Düşünün ,mayısta sistem değiştiriliyor.bir önceki seneden bekleyen,normal 72 aylık başlayacak grup ve 62 aylık cocuklar aynı sınıfta.O sene büyük sıkıntı yaşadık.Doktorlar rapor vermedi.haklarında rapor verdi diye soruşturma geçirdi.Veliler rapor almak istemedi ,çocuğumun karşısına çıkar diye.ben ve bir cok arkadasim rapor aldık
.Ben bir sene sonra yolladim.ve bakanlık o sene yaş kriterini tekrar değiştirdi.şimdi en azından veli izni ve rapor alabiliyor.
2012 de 1.sınıf olanlar önümüzdeki eğitim yılında 5.sınıfa başlayacaklar ve sistemin yanlışını bu sene göreceğiz.
O yüzden ay hesabi çok önemli.Çocuk gelişiminde aylar çok önemlidir.

Ben de katiliyorum, ilkokula baslarken ay hesabi onemli. 60-66 aylik okula baslayanlarin bir kismi cok zorlandi hala basarisiz devam edeni var. Siz cocugunuzu tanirsiniz, erken bitirsin demeyin fiziksel ve zihinsel hazirligina bakin. Hadi gonderdiniz diyelim, ogretmeni eger sizi uyarir bu yil erken derse onu da dikkate alin. Bir kac velimiz sonradan pisman oldugunu soyledi, sinifta birak dediler.

Ben öğretmen adayı olarak yaşının da ayının da gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Bizim zamanımızda 6 yaşında anaokuluna verilirdik, bitince 1.sınıfa başlardık. Ben 80 aylık mı başlamış oluyorum o zaman, kafam karıştı anneme sorayım :KK70:

Benim kızımda 27.10.2010 doğumlu,1yıl anaokoluna gitti bende ilkokula başlatmak istemiyorum açıkçası rapor alacağız.anaokulunda sınıfında aralık 2009 ,ocak 2010 doğumlular ağırlıktaydı şimdi onlar ilkokula başlayacak neredeyse aralarında 1 yaş var.kızım çok hareketli yerinde durmayan çabuk sıkılan bi çocuk derslerde zorlanacağımızı düşünüyoruz o yüzden 1 yıl daha anaokulunu istiyoruz

Şu ay esprisi kasanlar mebin sitesini açıp okula başlama yaş kriterini öğrenselermiş komik olanın kendileri olduğunu görürlermiş. Bir ay farkla bazı çocuklar kendi isteğiyle okula başlamayabilirken bir ay sonra doğan mecbur bırakılıyor eğitim sistemimiz tarafından.

Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik (6 yaş) olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler

Zorunlu edit
Ay olarak belirtme sebebim ilkokula baslama yasi hesaplanirken ay hesabi yapilir
Saygilar
genel olarak gelişimi nasıl.
yaşıtlarından geri mi.
bazı becerileri kazanamamış ve gelişim oalrak geride ise zorlamayın tabi.
ancak gelişimi normal düzeyde ise bu aylarda pekala başlar okula.
oğlum 69 aylıktı başladığında.
hiç zorlanmadık.
tabi bunu anne baba değerlendirecek.
gerekirse rapor alacaksınız.
ama dediğim gibi normal gelişimde bir çocuk ise bence başlatın.
zira seneye arkadaşlarının arasında büyük kalacak.
bu da çocuklar arasında çok önemli bir faktör.
ben böyle olamsın diye ,kendini farklı hissetmesin diye başlattım tabi
genel durumunu da gözeterek.
sınıfında ise oğlumdan küçükler bile vardı düşünün.
genelde aileler erken başlatma eğiliminde.
bu sebeple sınıf profilinin yaşları küçük oluyor.
seneye arada baya bir fark olacaktır.
karar verirken bunu da göz önünde bulundurun.

ay hesabı okula başlarken önemli.
neden dalga geçilmiş burda anlamadım.
yoksa hiçbir anne oturup ay ay çocuğunun yaşını takip etmiyor zaten!

Merhabalar
Simdiden tesekkurler

Zorunlu edit
Saygilar
Hanimefendi egitimden neden korkuyosunuz birakin gitsin yasi gelmis
Yasadigim yerde 2,5 yasinda cocuk okula basliyor

X