Benim oğlum da ocak 2010 doğumlu
gecen yıl küçük diye 1 e başlatmadım.dilekçe verdikç
bu sene 1 e başlayacak yaklaşık 6 yaş 8 aylık olacak.
çok mu geç hanımlar
bu arada anasınıfı na gönderdim.
bu arada e okulda kaydı olan okulu nereden bulabiliriz
fikriniz var mı
zira ben geçen yıl girip bakmıştım
şimdi bu konuya yazışınca gireyim dedim ama bulamadımmmm
Bizim okul direk kayıt yapıyor 1 e sistemden....
bulunduğunuz il ilçe Meb den baksanız bulamaMısınıZ ki?
BU KONULARDA PEK BILGI SAHİBİ DEĞİLİM
Allah kolaylık versin bende çalışıyorum ve okul açık oldugu sürece bütün akşamlarım dersle geçti 3 yıldır bu senede kızım başlıyor o daha istekli gibi bilmiyorum nasıl çalışturcam ikisini birden eşim herşeyi yapar ama ders çaluştırmaya hiç gelemiyo sinirleniyor hemen
Benim oğlum 3 yıl gitti anaokuluna. 36 aydan itibaren müstakil anaokulları alıyor.2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak
böyle bir yorum yaptınız anlamadım okula gitmesin evde kalsın demiyorki anaokuluna göndereyim diyor konu sahibi71 aylik cocuk zaten mecburen okula baslatilir.ha eger cocugun sikintisi varsa rapor veya heyet karariyla erteleme yapilabilir.endiseniz neden anlamadim.bagimlilik hastaliginiz mi var
okula başlamada ay hesabı yapılıyor yaş değilHala ay mi sayiyorsunuz
Siz zahmet etmeyin ay ay saymaniza gerek yok yaşı 12 ile carparsaniz ayı çıkacaktır..çok karısık saymam ben yaa
6 yaşındaysa 6 dır '' 71 aylık '' demek daha zor. hem unuturum ayı ben
Benim oğlumda okul başladığında 68 aylık olacak ve kararsızım. 3 senedir okul öncesi eğitimi var. bu sene de anakoluna giderse 4 olacak. Kararsızım yahu? Ama büyük ihtimalle vermeyeceğim gibi geliyor.
sağ ol, bende nasıl hesap yapılır bilmiyordumSiz zahmet etmeyin ay ay saymaniza gerek yok yaşı 12 ile carparsaniz ayı çıkacaktır..
Benim kızım da. 19 10 2010 doğumlu 2 yıl kreşe gitti öğretmeni kesinlikle 1.sınava başlatın derken amcası (ilkokul ögrt.)başlamasin diyor tabi uzakta amca yani gelişiminden haberdar değil öğretmeni gibi.Ben okula göndermeyi düşünüyorum boyu yasitlarina göre uzun 8 9 yaş zannediyor gören yapili da, sanki 1.sınıfa göndermezsek diğer yıl Zürafa gibi kalacak diğer miniklerin yaninda ve sanki dalga geçeçekler gibi geliyor neden bilmemSiz ne dersiniz okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri?
Kesinlikle haklisin sadece boyunun uzun olmasi basarili olcagi anlamina gelmez.Öğretmenine göre sosyal anlamda da iyi üstüne basa basa gönderin dedi .Burada bir kaç arkadaş yazınca boyla ilgili ya da yaşla ilgili ben de dalga geçilebilir diye düşündüm örneği bu yüzden verdim.Sadece boyunun uzun olması yani fiziksel gelişiminin yaşıtlarının üzerinde olması 1.sınıfta başarılı olacağı ya da yapabileceği anlamına gelmez. Boyu uzundur ancak bilişsel ya da sosyal anlamda hazır değildir 1.sınıfa.
Tümüyle değerlendirmek lazım hazır olup olmadığını.Tek bi duruma göre değerlendirmek doğru olmaz.