hayır sıkılmadılar yaş guruplarına göre alan bir anaokuluna gönderirseniz kendi yaşına uygun aktiviteler yapılıyor zaten2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak
2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak
Benim kizim da 20 10 2015 doğumlu. Yani henuz 8 aylik. Dusundum de demek ki ben de ayni ikileme dusecegim. Ya 71 aylik ya 83 aylik baslamasi lazim. Ekim ayi dogmak icin iyi degilmis.
Aslında kötü değil ekim doğumlu olmak bence en iyisi. zaten 72 zorunlu 1 ay küçük oluyor zorunluya göre gönderirseniz küçük olmuyor cunku ondan kucukler de oluyor 66 aylik cocuklar gibi göndermemë hakında var oluyor bence iki yıl ana okuluna gönderirseniz iyi olur çok faydası olur
Yas olarak niye yazmdinz bnce gondern
60 aylikken gittim hatta 57 aylikta olabilir.Iyiki erken gitmisim cok memnunum egitim hayatimdan.Bence okul icin en ideal yas 6 yani cocugunuz uygun ilkokul icin.
Milli eğitimde görev yapıyorum. 71 aylık çocuğunuzu ancak ve ancak rapor alarak okula göndermeyebilirsiniz.Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik (6 yaş) olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler
Zorunlu edit
71 ay 6 yasa denk gelmektedir
Ay olarak belirtme sebebim ilkokula baslama yasi hesaplanirken ay hesabi yapilir
Edit verme sebebim 71 ayi 2 yas olarak hesaplayanlarin cikmasidir
Saygilar
TR de mi gittiniz 5 yaşında merak ettim de
Konuya yorumum ise çocuğunuza acıyorsanız okula gönderin hem de kız çocuğuymuş... Ben aralık doğumlu olduğum için hem sene hem yaş olarak hep okulda zorluk çektim hep en büyüklerdendim... Çok ama çok etkilendim bu durumdan.. Kesinlikle geç kalmasını tavsiye etmem..
Benim kızım temmuz doğumlu 66-72 aralığına giremeyeceğimiz için üzgünüm çünkü biliyorum ki yetenekli ve yeterli bir çocuk olacak.. Bende 1 yıl erken gitsem yine başarılı olacaktım üstelik anaokuluna mı gönderdiniz sorusunu soruyordu anneme öğretmen ama gitmemiştim başarılı olacağından emin olduktan sonra sakın ama sakın geç kalmasın.
Benim oğlum da ocak 2010 doğumlu
gecen yıl küçük diye 1 e başlatmadım.dilekçe verdikç
bu sene 1 e başlayacak yaklaşık 6 yaş 8 aylık olacak.
çok mu geç hanımlar
bu arada anasınıfı na gönderdim.
Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde uzmanlara göre değil,müfredata göre hareket ediyoruz.Sınırda olması çokta sorun teşkil etmez sanırım.Hepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor
şanşlı oldugunu düşündüm şahsenBenim oğlum da ocak 2010 doğumlu
gecen yıl küçük diye 1 e başlatmadım.dilekçe verdikç
bu sene 1 e başlayacak yaklaşık 6 yaş 8 aylık olacak.
çok mu geç hanımlar
bu arada anasınıfı na gönderdim.
büyük olmak neden kötüydü
yan küçüktüm yetişemedim vs denir de büyük olmak neden kötü
açıkçası sizden dinlemek isterim
19 Ocak doğumluyum hiç büyük olma sıkıntısı yaşamadım; aralık doğumlu birinden de en fazla bir ay küçüğüm
mesela eşimin abisi aralık sonu doğumlu
onu erken yazdırmışlar yani o yılın çocukları ile yazdırmışlar
ve soyut döneme geçme aşamasında yani 4. sınıfta derslerde tökezlemeye başlamış
sonraki yıllarda toparlamış vs ama çok çalışarak vs vs kendisi şu an bankada müdür okumamış bir çocuk değil ama şimdi bile o erken gitti zorlandı diye anlatırlar yani
şanslı oldugunu düşündüm
şanşlı oldugunu düşündüm şahsen
yılın başında dogandar daha şanslı okul açısından helede erkek çocuguysa hayırlı olsun bu arada ilk okul deneyiminizmi?
okula giden çocugunuz varmıydı
benim kızda başlıyor bu sene biraz korkuyorum açıkçası inşallah abisi kadar yormaz beni
Allah kolaylık versin bende çalışıyorum ve okul açık oldugu sürece bütün akşamlarım dersle geçti 3 yıldır bu senede kızım başlıyor o daha istekli gibi bilmiyorum nasıl çalışturcam ikisini birden eşim herşeyi yapar ama ders çaluştırmaya hiç gelemiyo sinirleniyor hemenİlk ve tek çocuğum.
sakin ve çok uyumlu bir çocuk.okulu çok seviyor.
kreş ve anasınıfında hiç zorlanmadım.
fakat konuşma da biraz gerilik vardı.geç konultuğumuz için.
o yüzden ve anasınıfı na gitmeden 1 e vermek istemedim.çocuğumu sıkıntıya sokmak istemedim.
bendede çok endişe var nasıl olacak ne olacak diye....
şimdi yaz tatilindede camiye gitmeye başladı.
hem birşeyler öğrenir hemde evde çok sıkılıyor çocuğum.
Oraya da hemen uyum sağladı maşallah.
birde çalışan anne olunca
hep birşeyleri eksik veriyormuşum yetemiyprmuşum hissi ve duygusallığı var bende....
Rabbim hepimizin endişelerini gidersin...
Benimki 17 aylik krese yazdirmaya kalkiyorum6 geç bile.
Ben 5 yaşında vereceğim 1. sınıfa
Erken erken okusun bitirsin
TR de mi gittiniz 5 yaşında merak ettim de
Konuya yorumum ise çocuğunuza acıyorsanız okula gönderin hem de kız çocuğuymuş... Ben aralık doğumlu olduğum için hem sene hem yaş olarak hep okulda zorluk çektim hep en büyüklerdendim... Çok ama çok etkilendim bu durumdan.. Kesinlikle geç kalmasını tavsiye etmem..
Benim kızım temmuz doğumlu 66-72 aralığına giremeyeceğimiz için üzgünüm çünkü biliyorum ki yetenekli ve yeterli bir çocuk olacak.. Bende 1 yıl erken gitsem yine başarılı olacaktım üstelik anaokuluna mı gönderdiniz sorusunu soruyordu anneme öğretmen ama gitmemiştim başarılı olacağından emin olduktan sonra sakın ama sakın geç kalmasın.