71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

bekar olabilirsiniz, çocuğunuz olmayabilir ya da o şu anki eğitim sistemini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bazı yorumlar için söylüyorum bilmediğiniz konularda dalga geçerek yorum yaparken kendinizi çok mu zeki sanıyorsunuz? Elbette konu sahibinin çocuğunun ayını belirtmesi gerekiyordu asıl 6 yaş demiş olsaydı bu konuya hakim öğretmenler veya veliler yeterli yorumu yapamayacaktı.

Bildiğim kadarıyla 69-70-71 aylar için zorunlu fakat doktor raporuyla kayıt yaptırılmayabilir. Doktor raporu almak zorundasınız.Siz çocuğunuzun gelişimine göre karar vermelisiniz eğer hazır olmadığını düşünüyorsunuz bir sene daha bekletin. Çocuğunuz fiziksel olarak yeterli motor gelişimine sahipse ve zihinsel olarak da kavrama yeteneği ile derslerin ilerleyişinde geri kalmayacağını düşünüyorsanız kaydını yaptırın.

2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak
hayır sıkılmadılar yaş guruplarına göre alan bir anaokuluna gönderirseniz kendi yaşına uygun aktiviteler yapılıyor zaten
kızım aynı anaokuluna (devlet okulu)iki sene gitti yaş guruplarına göre üç sınıftı orası bizimki orta guruptan başladı bu senede anaokulundan mezun oldu:KK66:
oglumda ilk sene özel bir okula gitti orada daha dini içerikli egitim aldı ikinci senede okula hazır yapmak için devlette bir ana okuluma gitti

2 sene anaokuluna gidince sıkıldı mı çocuklarınız? Çok bilgi sahibi değilim ama 48 aylıkken anaokuluna alınıyor bildiğim kadarıyla. Oğlum eylülde 48 aylık olacak tam, iki sene anaokuluna gitse sıkılır mı acaba diye düşünüyorum. İlkokula başladığında da tam 72 aylık olacak

oğlum 4 sene anaokuluna gitti

sıkılmadı falan da

sadece ayrılmak yeni ortam onu korkutuyor şimdi

zira son 3 yıldır aynı okulda idi şimdi yeni bir ortama girecek

neden sıkılsın ki etkinliklerin içeriği farklı

öğrendikleri zaten yıllarca aynı şeyler

gezegenleri öğreniyor

yıllarca da öğrenecek

gece gündüz vs öğreniyor

ben KPSS kursunda da aynı şeyi öğrendim

eğitim böyle bir sistemde aynı şeyi çeşit çeşit anlatıyorlar

Benim kizim da 20 10 2015 doğumlu. Yani henuz 8 aylik. Dusundum de demek ki ben de ayni ikileme dusecegim. Ya 71 aylik ya 83 aylik baslamasi lazim. Ekim ayi dogmak icin iyi degilmis.

Aslında kötü değil ekim doğumlu olmak bence en iyisi. zaten 72 zorunlu 1 ay küçük oluyor zorunluya göre gönderirseniz küçük olmuyor cunku ondan kucukler de oluyor 66 aylik cocuklar gibi göndermemë hakında var oluyor bence iki yıl ana okuluna gönderirseniz iyi olur çok faydası olur

Yas olarak niye yazmdinz bnce gondern

çünkü yaş ile ifade ederse anlaşılmıyor

şimdi benim oğlum Ağustos 2010 doğumlu kaç yaşında?

bir başkasınınki Ocak 2010, diğeri de Kasım 2010 doğumlu,

Bir de 25.06.2010 doğumlular ile 31.12.2010 doğumlular var

bugün hepsinin yaşı kaç?

bakın oğlumun arkadaşları ile de bu kavga sürüyor

benim oğlum 5 yaş 10 aylık yani 5 yaşında ama komşumuzun oğlumdan 6 ay küçük kızı kendisinin 6 yaşında olduğunu söylüyor zira 5 yaş 4 aylık

bu tarz söylemler hep karışıklığa sebebiyet veriyor

oğlumun Mayıs 28 doğumlu arkadaşı da 7 yaşında olduğunu söylüyor, annesi de bunun doğru olduğunu beyan ediyor

yani ay hesabı şaşmaz

bu arada en son sizde gördüm sizi alıntılarım ama açıklama şahsınıza değil, aynı soruyu soran tüm üyelere :)

her çocuk kendine özeldir okula gitmek için sadece zeki olmak yetmiyor çocugunuzu en iyi siz tanırsınız ben oglumu okula geç gönderdim herkes çok zeki neden göndermiyorsun dedi gerçekten çok zekidir denemelerde hep derece yapıyor ama beni çook zorladı çok zor bir çocuk çok hareketli yemek yeme alışkanlıgı olmadıgı için ellerini iyi kulanamıyordu ve boyada iyi yapamıyordu ben bir sene geç göndermeme ragmen çok ugraştım çok yoruldum iyiki erken göndermemişim çocugum heba olurdu ,kalem kulanmayı hiç sevmedi hala matamatigi kafadan hesaplar ve benden iyi yapıyor :KK66:şuan 4 sınıfa geçti sınıfınınyaş olarak en büyügü boy olarak sonlarda
ve bayanlar size tavsiyem mutlaka çocuklarınızı anaokuluna gönderin 2 hatta üç sene bile olabilir

60 aylikken gittim hatta 57 aylikta olabilir.Iyiki erken gitmisim cok memnunum egitim hayatimdan.Bence okul icin en ideal yas 6 yani cocugunuz uygun ilkokul icin.

TR de mi gittiniz 5 yaşında merak ettim de

Konuya yorumum ise çocuğunuza acıyorsanız okula gönderin hem de kız çocuğuymuş... Ben aralık doğumlu olduğum için hem sene hem yaş olarak hep okulda zorluk çektim hep en büyüklerdendim... Çok ama çok etkilendim bu durumdan.. Kesinlikle geç kalmasını tavsiye etmem..

Benim kızım temmuz doğumlu 66-72 aralığına giremeyeceğimiz için üzgünüm çünkü biliyorum ki yetenekli ve yeterli bir çocuk olacak.. Bende 1 yıl erken gitsem yine başarılı olacaktım üstelik anaokuluna mı gönderdiniz sorusunu soruyordu anneme öğretmen ama gitmemiştim başarılı olacağından emin olduktan sonra sakın ama sakın geç kalmasın.

Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik (6 yaş) olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler

Zorunlu edit
71 ay 6 yasa denk gelmektedir
Ay olarak belirtme sebebim ilkokula baslama yasi hesaplanirken ay hesabi yapilir
Edit verme sebebim 71 ayi 2 yas olarak hesaplayanlarin cikmasidir
Saygilar
Milli eğitimde görev yapıyorum. 71 aylık çocuğunuzu ancak ve ancak rapor alarak okula göndermeyebilirsiniz.
Herhangi bir rapor sunmadan anaokuluna devam ettirmeniz konusunda, )(k zaten şuan çocuğunuz adresinize bağlı olarak kaydının yapılacağı ilkokul belli olmuştur) çocuğunuz okula başlamamış ya da devam etmiyor görünecek ve cezai işlem başlatılacaktır size. Başınız çok ağrır.
Vermemek konusunda kararlıysanız eğitime başlayacak okulun müdürüyle görüşüp, rapor konusunda bilgi alın derim. Sizi zaten yönlendirecektir.
Cezai işlemi hafife almayın bu arada. Gitmediği gün sayısı * 15 tl üzerinden hesaplanıyor ve bu sizden her şekilde alınıyor. Bilginize.

genelleme yapmak dogru olmasada bazen kız çocuklarında motor gelişim daha iyi oluyor benim kızımda 13 eylül 2010 dogumlu çok da istekli ben okula göndermeyi düşünüyorum

Benim oğlum da ocak 2010 doğumlu
gecen yıl küçük diye 1 e başlatmadım.dilekçe verdikç
bu sene 1 e başlayacak yaklaşık 6 yaş 8 aylık olacak.
çok mu geç hanımlar

bu arada anasınıfı na gönderdim.

Konuya yorumum ise çocuğunuza acıyorsanız okula gönderin hem de kız çocuğuymuş... Ben aralık doğumlu olduğum için hem sene hem yaş olarak hep okulda zorluk çektim hep en büyüklerdendim... Çok ama çok etkilendim bu durumdan.. Kesinlikle geç kalmasını tavsiye etmem..

Benim kızım temmuz doğumlu 66-72 aralığına giremeyeceğimiz için üzgünüm çünkü biliyorum ki yetenekli ve yeterli bir çocuk olacak.. Bende 1 yıl erken gitsem yine başarılı olacaktım üstelik anaokuluna mı gönderdiniz sorusunu soruyordu anneme öğretmen ama gitmemiştim başarılı olacağından emin olduktan sonra sakın ama sakın geç kalmasın.

büyük olmak neden kötüydü

yan küçüktüm yetişemedim vs denir de büyük olmak neden kötü

açıkçası sizden dinlemek isterim

19 Ocak doğumluyum hiç büyük olma sıkıntısı yaşamadım; aralık doğumlu birinden de en fazla bir ay küçüğüm

mesela eşimin abisi aralık sonu doğumlu

onu erken yazdırmışlar yani o yılın çocukları ile yazdırmışlar

ve soyut döneme geçme aşamasında yani 4. sınıfta derslerde tökezlemeye başlamış

sonraki yıllarda toparlamış vs ama çok çalışarak vs vs kendisi şu an bankada müdür okumamış bir çocuk değil ama şimdi bile o erken gitti zorlandı diye anlatırlar yani

çok mu geç hanımlar

neden geç olsun ki tam yaşında işte

benimki sizinkinden 8 ay küçük o nedenle sizinki avantajlı da olacak

Hepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor
Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde uzmanlara göre değil,müfredata göre hareket ediyoruz.Sınırda olması çokta sorun teşkil etmez sanırım.
2 yaşında piyano çalan,3 yaşında kuranı hatim eden,4 yaşında ingilizce kelimeleri konuşan nice çocuklar var.Çocukları bu kadar korunaklı,hayata karşı zayıf yetiştirmemeliyiz.3 ay 5 ay hesabı yapmamalıyız.
Herşey önce velide bitiyor.

şanslı oldugunu düşündüm
çok mu geç hanımlar

şanşlı oldugunu düşündüm şahsen:KK66:
yılın başında dogandar daha şanslı okul açısından helede erkek çocuguysa hayırlı olsun bu arada ilk okul deneyiminizmi?
okula giden çocugunuz varmıydı
benim kızda başlıyor bu sene biraz korkuyorum açıkçası inşallah abisi kadar yormaz beni

büyük olmak neden kötüydü

yan küçüktüm yetişemedim vs denir de büyük olmak neden kötü

açıkçası sizden dinlemek isterim

19 Ocak doğumluyum hiç büyük olma sıkıntısı yaşamadım; aralık doğumlu birinden de en fazla bir ay küçüğüm

mesela eşimin abisi aralık sonu doğumlu

onu erken yazdırmışlar yani o yılın çocukları ile yazdırmışlar

ve soyut döneme geçme aşamasında yani 4. sınıfta derslerde tökezlemeye başlamış

sonraki yıllarda toparlamış vs ama çok çalışarak vs vs kendisi şu an bankada müdür okumamış bir çocuk değil ama şimdi bile o erken gitti zorlandı diye anlatırlar yani

Büyük olmak diğer hırslı kızların arasında aaa sen atıyorum 2010 lumusuuunn şaşırmalarına maruz kalmak demek .. Çünkü çocuklar hep ilk okulda kalmıyor zaten erkek için farketmez hangi erkek arkadaşlarıyla yaş muhabbeti yapar ki ama malum kızlar ortaokul liseden itibaren muhabbetler değişmeye başlar. Başarılı olmaya başarılıydım ama büyük olacağıma küçük ya da aynı yaşta olmayı çok isterdim... Üstelik ingilizce hazırlık, herhangi bir hastalık, bir yıl daha üni. ye hazırlanayım , vs gibi sebeplerle aradaki fark iyice açılıyor... Tabi ki her aralık doğumlu bu şekilde hissetmiyordur ama ben bu şekilde rahatsızdım erken başlayabilirdim çünkü yetenekli bir çocuktum o bir sene bana hep kayıp gibi gelir

şanslı oldugunu düşündüm

şanşlı oldugunu düşündüm şahsen:KK66:
yılın başında dogandar daha şanslı okul açısından helede erkek çocuguysa hayırlı olsun bu arada ilk okul deneyiminizmi?
okula giden çocugunuz varmıydı
benim kızda başlıyor bu sene biraz korkuyorum açıkçası inşallah abisi kadar yormaz beni

İlk ve tek çocuğum.
sakin ve çok uyumlu bir çocuk.okulu çok seviyor.
kreş ve anasınıfında hiç zorlanmadım.
fakat konuşma da biraz gerilik vardı.geç konultuğumuz için.
o yüzden ve anasınıfı na gitmeden 1 e vermek istemedim.çocuğumu sıkıntıya sokmak istemedim.

bendede çok endişe var nasıl olacak ne olacak diye....
şimdi yaz tatilindede camiye gitmeye başladı.
hem birşeyler öğrenir hemde evde çok sıkılıyor çocuğum.
Oraya da hemen uyum sağladı maşallah.
birde çalışan anne olunca
hep birşeyleri eksik veriyormuşum yetemiyprmuşum hissi ve duygusallığı var bende....
Rabbim hepimizin endişelerini gidersin...

Benim kızım da 70 aylıkken 1. sınıfa gitti.
4+4+4 sistemi tam olarak bize denk gelmişti
Çok zorlanırım diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı.
Bildiğim kadarıyla şuanda rapor şartı yok ailenin isteğine bağlı üstelik tam olara ta yaşında gidicek erken değil yani ...

İlk ve tek çocuğum.
sakin ve çok uyumlu bir çocuk.okulu çok seviyor.
kreş ve anasınıfında hiç zorlanmadım.
fakat konuşma da biraz gerilik vardı.geç konultuğumuz için.
o yüzden ve anasınıfı na gitmeden 1 e vermek istemedim.çocuğumu sıkıntıya sokmak istemedim.

bendede çok endişe var nasıl olacak ne olacak diye....
şimdi yaz tatilindede camiye gitmeye başladı.
hem birşeyler öğrenir hemde evde çok sıkılıyor çocuğum.
Oraya da hemen uyum sağladı maşallah.
birde çalışan anne olunca
hep birşeyleri eksik veriyormuşum yetemiyprmuşum hissi ve duygusallığı var bende....
Rabbim hepimizin endişelerini gidersin...
Allah kolaylık versin bende çalışıyorum ve okul açık oldugu sürece bütün akşamlarım dersle geçti 3 yıldır bu senede kızım başlıyor o daha istekli gibi bilmiyorum nasıl çalışturcam ikisini birden eşim herşeyi yapar ama ders çaluştırmaya hiç gelemiyo sinirleniyor hemen

Evet Turkiyede gittim

X