71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

Benim oğlumda okul başladığında 68 aylık olacak ve kararsızım. 3 senedir okul öncesi eğitimi var. bu sene de anakoluna giderse 4 olacak. Kararsızım yahu? Ama büyük ihtimalle vermeyeceğim gibi geliyor.

Asla aptal yerine koymadım zira tarzım değil. Ama siz o duruma düştüğünüze inanıyorsanız, bu kendi sözlerinizin sonucudur.

Hesap yaptınız mı seneye kaç aylık başlayacak?

Ben de gecen yil ayni sorunu yasamistim. Aynen benim oglumda 71 aylik oluyordu eylulde. Ancak ben olkokula baslaymamaya karat verdim. Iyi ki de oyle yapmisim. Oglum tam bizim jenerasuonun okula basladigi yasta baslayacak okula yani 7 yasinda. Anaokulu pgretmeni de dogru bir karar verdigimi soyluyor.
Ancak raporsuz olmuyor. Cocugunuzun muhtemelen yakinda bir devlet olulunun 1. Sinifina kaydi cikacqk. Ve o okuldaki kaydi sildirmek icin rapor giturmeniz gerekecek.
Bizim kayiyltli devlet okulu bize eger rapor getirmez cocugu da okula baslaymazsaniz polis zoruyla gelip aliriz d3misti cocugu

Evetya benim de öyle 80 aylıkta çok büyük olacak demi:O Ay şimdi birden koca bir çocuk geldi bana 80 aylık.
Aynen arada çok fark oluyor. Bizim daha bir kaç sene var,o anki duruma göre karar vereceğim. Bence hazır olduğunu hissediyorsan,hevesliyse ve kreşten sıkıldıysa ona göre değerlendirebilirsin,benim açımdan bunlar önemli olacak.

benim oğlumda Aralık 2010. Sıkıntı oluyor greçektende bu konuda.

Cidden mi yaa? Peki 68 aylıkken başlatmazsak yine rapor isteniyor mu?

Bende bu dediklerini baz alıyorum ama çocuk bu işte. 7 sinde de gitse 5 inde de gitse sıkılıyor. Ben mesela öğretmeni ile de konuştum. Anaokulu öğretmenin de fikrini aldım. o da biraz düşüncelerimin değişmesinde etkili oldu. Öğretmenini de sormak çok önemli.

Tesekkur ederim tam aradigim cevap
Peki siz rapor aldiniz o zaman ne tarz bir rapor bu birde bu raporun ileriye etkisi ne boyutta

Beni de şimdiden bu konunun telaşı sardı. Kızım okul kaydına düştüğünde 69 aylık olacak. Ben istemiyorum gitmesini. Bizim zamanımız hep 7 yaşında başladı okula. Başarısız veya geç kalmış değiliz çok şükür. Çok küçük yaşta sınav stressine düşüyor çocuklar, bunu 1 sene bile erteleyebilirsem ne mutlu bana.
Gerçi biz konuşuyoruz ama birilerinin aklına dahiyane bir fikir gelir sistem yine değişir belki. Sürprizlere hazır olalım.

bunu kım yapar ? malum turkcede dırek fıkrını beyan etmeden yapılabılen ımalar vardır degıl mı ? !

Asla aptal yerine koymadım zira tarzım değil. Ama siz o duruma düştüğünüze inanıyorsanız, bu kendi sözlerinizin sonucudur.

ve hala bı laf sokma cabası

aynende tarzınız bu ıste

ay hesabı neden yapılır fıkrım var
her gıttıgım ortamda bu ay hesabını duyuyorum sonucta
ama nıcın yapıldıgını bıle bıle kendı aranızda ay ıle konusmak komık duruyor

ayrıca konu sahıbıne yazdım 3.kısı olarak sız nıye karısıyorsunuz ?
konu sahıbı 6 yasında ay aralıgında sınırda dese de olur

cattık ya sabah sabah ugrastıgım seye bak

oğlunuz da benim oğlum gibi ekim 2010 doğumlu bu durumda..2 sene tüm gün,1 sene de (3 yaşındayken) yarım gün gitti okula..ve ilkokul için hazır durumda..sizinkinin anaokulu durumu nedir? hazır olmadığını mı düşünüyorsunuz? diğer çocuklarla arasındaki ay farkı bu yaşlarda kapanmaya başlıyor artık,eğer 2 yıl anaokuluna gittiyse hazır olmalı ilkokul için..

Il
Tesekkur ederim tam aradigim cevap
Peki siz rapor aldiniz o zaman ne tarz bir rapor bu birde bu raporun ileriye etkisi ne boyutta
Ileriye etkisi olacagini dusunmuyorum. Zaten bilincli ailelerin cogu rapor alip gondermiyor. Herkes o raporlarin ne amacla alindigini biliyor. Ben rapor alirken bir cocuk doktorundan aldim. El kaslari yeterince gelismediginden bir yil daha anaokuluna devam etmesinde fayda vardir diye yazdirmistim. Ama tanidik doktor bulmaniz lazim. Rapor veren doktor bulmak da is.

Benim kizim 1 sene gitti bu senede 2 olacak birazda o yonden uzatma taraftariyim birde ayni anaokuluna degil farkli bir anaokuluna gondermek istiyorum

Benim kizim 1 sene gitti bu senede 2 olacak birazda o yonden uzatma taraftariyim birde ayni anaokuluna degil farkli bir anaokuluna gondermek istiyorum
yani uyum sağlayamayacağını düşünüyorsunuz ilkokula? kalem tutması,defter çizgileri,çizgileri taşırmadan boyamalar,harflerle ,rakamlarla ilişkisi vs gibi şeyleri eksik mi görüyorsunuz? yoksa sadece küçük gördüğünüz için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…