- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
neden hala aylık denıyor? cocuk okula gıdecek hala 71 aylık
benım minnoş yaşına girsin soranlara yaş söyleyecegım
Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler
Ben özel bir okulda sınıf öğretmeniyim, 4+4+4 den dolayı küçük yaş grubunda olan 1.sınıf öğrencilerini okuttum. Bu sene ogrencilerimi 4.sınıftan mezun ettim. 1.sınıfa başlamadan öğrenciler olgunluk testine alınırlar, dusuk puan alan öğrencilerin aileleri ile gorusulur, aile ona gore yönlendirilir. Size tavsiyem çocuğunuz göndermek istemiyorsanız, göndermeyin. Bir sene geç başlayan öğrencilerim hem daha başarılı oldular, hemde aileleri yıpranmadi. Ülkemizde sınav gerçeği var, geç başlayan öğrencilerin bu sınavlarda daha başarılı olduklarını gördüm. Çevremdeki öğretmen ailelerin bazilari çocuklarını geç gönderdiler ve eğitim öğretim hayatları çok başarılı. Geç gondermenizi tavsiye ederim. Rapor almanıza da gerek yok, agustos veya eylül ayınin basinda okul idaresi ile gorusup çocuğunuzun yeniden anasınıfında gitmesini istemeyiz yeterli. Cocugunuza başarılı bir ömür diliyorum
siz bilirsiniz tabi . benim kiz da 6, 5 yasinda baslayacak bu yil 5, 5 yasinda ben de vermiyorum . kimisi ısrarla ver diyor ama vermeyecegim. ilkokul öğretmenleri de ayni sinifta 7-6-5yasinda cocuklar oldugunu en başarılı 7lerin oldugunu soyluolar ve buyujler kucukleri ezioHepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor
Niye öyle diyorsun, bende mesela 264 aylığım
Anneme kızın kaç yaşında diye sorduklarında 264 aylık oldu işte diyor
Bunca zamandır siteden taniyorum seni ilk kez bi yorumun beni bu kadar güldürdü. Sen de gül insallah emi71 aylık ne yahu
Çocuğunu 5 yasinda 1. Sinifa gonderen velilere cok kızıyorum. İlkokulda rehber öğretmenim. Ve yasadiklari sorunlara birebir sahit oluyorum. Hele 5 yasinda okula başlayan çocuklarin velilerine sinif ogretmenleri daha da kızıyorlar. Krese para vermeyeyim diye kreş yerine okula yazdırıyor insanlar çocuklarını.. Sonra da uğraş ugrasabilirsen...6 geç bile.
Ben 5 yaşında vereceğim 1. sınıfa
Erken erken okusun bitirsin
Eylülde 73 aylik olacak yanlis hesaplamadiysam dimiBenim kızım da. 19 10 2010 doğumlu 2 yıl kreşe gitti öğretmeni kesinlikle 1.sınava başlatın derken amcası (ilkokul ögrt.)başlamasin diyor tabi uzakta amca yani gelişiminden haberdar değil öğretmeni gibi.Ben okula göndermeyi düşünüyorum boyu yasitlarina göre uzun 8 9 yaş zannediyor gören yapili da, sanki 1.sınıfa göndermezsek diğer yıl Zürafa gibi kalacak diğer miniklerin yaninda ve sanki dalga geçeçekler gibi geliyor neden bilmemSiz ne dersiniz okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri?
ekim doğumlu çizelgeye göre 71 AylikEylülde 73 aylik olacak yanlis hesaplamadiysam dimi
başlamalı bence. Ufak değil. Anaokulunda vakit kaybederekim doğumlu çizelgeye göre 71 Aylik