71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

Allah kahretmesin duramadim hesapladm yine.
71/24= 2.95.
0.95×12= 11 aylik.
2 yas 11 aylik.
Niye boyle yazmiyosunki ya??

Bende 529,4 ayligim, sende bnim yasimi hesapla. Yanina 0.4 ekledim ekşin olsun diye. Bakalm hosuna gidicekmi.

Çocuğunuz 6 yaşında.
Ve ilkokula gitmeli.
Sınıfta herkesten büyük olmasının ne faydası olacak ona?
Her zaman sınıftakilerden 1,5 yaş küçüktüm.
Bir zararını görmedim çok şükür.

Kadinin bir bildigi var ki ay olarak paylasmis. 6 yasinda demesi aciklayici olmaz. Zira 1. sinifa baslayacak cocuk icin 1 ayin bile onemi var. Ornegin 71 ayla 75 ayin arasinda onemli bir fark var.
Bu arada konu sahibi aslinda sinifin kucuklerinden olur ama yine de baslayabilir. Bunda sizin gozleminiz onemli. Yani cocugunuzun kavramasina guveniyorsaniz baslayabilir ama zorlanacagini dusunuyorsaniz biz de ogretmen olarak ana sinifina gitmesini tavsiye ediyoruz. Seneye cok daha iyi durumda geliyorlar.
Isterseniz 2-3 ay kadar 1. sinifi deneyip ogretmeninin de fikrini alarak buna gore bir yol cizebilirsiniz.

71/24= 2.95.
0.95×12= 11 aylik.
2 yas 11 aylik.

Bende 529,4 ayligim, sende bnim yasimi hesapla. Yanina 0.4 ekledim ekşin olsun diye. Bakalm hosuna gidicekmi.

Bi' yüzünüzü yıkasaydınız keşke hesaptan önce.

Kk'nın her konuyu çok bilen kadınları yine toplanmış ahkam kesiyor bu başlık altında.
Lakin dalgasını geçeceğim derken kendi komik duruma düşmüş farkında değil.
Okula başlarken ay hesabı yapılır, bu kadarı bilinmiyorsa konuya yorum yapacak bilginiz yok demektir.
Ama yok illa her konuya yorum yapılacak.
Konu sahibi, çocuğunuz tam yaşında. Zorunlu çağa girmiş. Gitmesini istemiyorsanız mutlaka rapor almalısınız.
Muhtemelen adrese dayalı sistemde ismi vardır kayıt yaptıracaklarını arasında.
Çocuğunuz küçük değil, bence ona güvenmelisiniz.
Çünkü birçok çocuk annesinin bildiğinden çok farklıdır okulda.

Kızım 20 10 2010 doğumlu iki yıldır Anaokuluna gidiyor zaten bu yıl birinci sınıfa göndericem 71 aylık oluyor
Benim kizim da 20 10 2015 doğumlu. Yani henuz 8 aylik. Dusundum de demek ki ben de ayni ikileme dusecegim. Ya 71 aylik ya 83 aylik baslamasi lazim. Ekim ayi dogmak icin iyi degilmis. Bilsem hesaplardim.
Bi' yüzünüzü yıkasaydınız keşke hesaptan önce.

Kk'nın her konuyu çok bilen kadınları yine toplanmış ahkam kesiyor bu başlık altında.
Lakin dalgasını geçeceğim derken kendi komik duruma düşmüş farkında değil.
Okula başlarken ay hesabı yapılır, bu kadarı bilinmiyorsa konuya yorum yapacak bilginiz yok demektir.
Ama yok illa her konuya yorum yapılacak.
Konu sahibi, çocuğunuz tam yaşında. Zorunlu çağa girmiş. Gitmesini istemiyorsanız mutlaka rapor almalısınız.
Muhtemelen adrese dayalı sistemde ismi vardır kayıt yaptıracaklarını arasında.
Çocuğunuz küçük değil, bence ona güvenmelisiniz.
Çünkü birçok çocuk annesinin bildiğinden çok farklıdır okulda.
Yalniz 71 aylik cocuk 2 kusur yasinda cikmis arkadas 1 seneyi 24 ay saninca. :olamaz::KK48: Isin icinde olmayip da bildigini sananlar bir de uzerine mizah yapmaya calisanlar gercekten gulunc duruma dusuyor.

71/24= 2.95.
0.95×12= 11 aylik.
2 yas 11 aylik.

Ben bayildim sesli kahkaha bile attim keske hesaplamasaydin bosuna beyin hucrelerini oldurdun :KK66:
Bu ay konusunda kimseye cevap vermemistim ama sen tam ozet oldun bir daha aciklama geregi duymuyorum zaten sayfalarda sagolsun arkadaslar yazdi ama sen sakin geri donup okuyayim deme ilk mesaji okuyup bu sonucu cikardiysan 9 sayfa sonunda 3.14 bulmandan korkuyorum senin deyiminle glukozuna yazik
Kac ayliksin bilmem ama oku kardesim erkenden baslayip erkenden okulu bitireyim derdine dusme sonra bak eksik kaliyor

Keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı deneseydiniz.

Ben de çocukların erkenden okula alınmalarına karşıyım. Kızım daha bebek ama ilerde bir aile büyüğü bakarsa, okula 1 yaş daha geç göndermeyi mutlaka düşünürüm. Karar sizin ama ben de 1 sene daha geç göndermenizi tavsiye ederim.

Ben de çocukların erkenden okula gitmesine karşıyım. Hattâ yeğenlerim, ilkokula hazırlık sınıfı türünde bir anaokuluna gitti kreşten sonra. Ben de çocuğum için aynı şeyi istiyorum. Size de tavsiye ederim çevrenizde varsa. Epey faydalı oluyor.

Demek istediğim ay hesabı yapmak biraz saçma geldi bana açıkçası. Çocuğun okula erken gidip gitmemesi değil.

Bu arada, okula başlama yasında ay hesabı yapılıyor. Bu nedenle konu sahibinin bu konuda üzerine gitmeyin.

4+4+4 sistemi yuzunden 66 ay magdurlari jenerasyonu diye bir jenerasyon olustu arkadaslar.
Garip gelmis sizlere konunun icinde olmadiginiz icin ama anaokul ve ilkokula baslarken anam babam usulu 5ini doldurdu 6 dan gun aliyor kliseleriyle okula alinmiyor cocuklar.Ay hesabi yapilarak aliniyor...

Çok garibime gitti ama sonra gördüm ki o çağda çocuğu olan tüm anneler benimkide şu kadar aylik bu kadar aylik diye pat pat cevabı yapistirdi. Demek ki sayiliyormus ilginç :)

Normal hayatta kimse saymaz da okula başlarken ay hesabına bakılıyor. Örneğin 69-70-71 aylıklar sadece doktor raporuyla okul kaydını erteleyebilirler. O yaşlarda 1 ay bile çok şey farkettirdiğinden hesaplama bu şekilde.

Cok tesekkur ederim zaten gondermeyi dusunmuyorum su rapor olayina takilmistim icimi rahatlattiniz iyi aksamlar
arkadaşım rapor isteseler bile önemli birşey degil o ben ogluma almıştım rapor eşim götürmüştü doktora bir el filmiyle geldiler doktor demiş kemik gelişimi yetersiz yazalım ama gayet normal merak etme demiş
benim oglum şubat 2007 dogumlu şu anda 4 sınıfa geçti iyiki geç göndermişiz çok zorlandık buna ragmen çünki oturup yazı yazmak istemiyordu çok haraketli bir çocuk
aman yapar diyenleride anlamıyorum şimdiki okullar çok zor kızlar bizim zamanımız gibi degil Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun

Hangi yıl doğumlu ona göre yorum yapacağım, 2010 eylülse tam yaşı zaten bekletmemize gerek yok, 2010 aralık falan olsaydı bekletin derdim kesinlikle çünkü o 3 ay bile inanılmaz farkediyor.. 5 yaşında bire göndereceğim diyen kişiye de yazık diyorum , çocuğunuza acıyın lütfen , erken okusun bitsin ne demek ya , sırf çocuk evden gitsin diye o çocuğa kıyılır mı? Daha kasları gelişmemiş, duygusal gelişimini tamamlamış, yapmayın lütfen ..Not :10 yıllık öğretmenim
Benim kizim da aralık sonu tereddutteydim ne yapsam diye. Bu mesajınızı gorunce ben de ertelemeye karar verdim. Çünkü 69 aylık oluyor başladığında. Ve bazı çocuklarla arasında 1 yas olacak belki daha fazla. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı deneseydiniz.

Ben de çocukların erkenden okula alınmalarına karşıyım. Kızım daha bebek ama ilerde bir aile büyüğü bakarsa, okula 1 yaş daha geç göndermeyi mutlaka düşünürüm. Karar sizin ama ben de 1 sene daha geç göndermenizi tavsiye ederim.
6 yasındaysa 6 dır
kendı aramızda konusurken 6 dememız bızı bılgısız fıkır sahıbı yapmaz
zıra cok bılmıs hanım o ay hesabı okullarda adıl yas-ay ortalaması olabılsın dıye

sızde keske bılgıc !!! bı fıkır yurutmeden once ınsanları aptal yerıne koymasanız

çocugun istek ve genel durumunada baglı bence yukarda anlattım ben ogluma rapor almıştım 66 ay maduru olmasın diye
bu sene kızım başlıycak okula oda eylül 2010 dogumlu biraz küçük oluyor ama göndercem çok istekli okumayı sökmüş kendi kendine oglumda hiç böyle istek yoktu çocugada baglı yani
bu arada ikiside iki sene anaokuluna gitti

Bu olgunluk testi nerede yapılıyor acaba? Zira ben milli eğitimde kadrolu öğretmenim de hiç rastlamadım bu olgunluk testine?? Özel okullarda öyle bir uygulama olabilir ancak devlet okullarında böyle bir uygulama yok.
Daha sırada otururken ayağı yere değmeyen,kalem tutma becerisi için ince motor kasları yeterli düzeye erişmemiş,özbakım becerilerinde yeterli olgunluk düzeyine ulaşmamış ve bilişsel anlamda da hazır olmayan çocukların 1.sınıfta telef olduğunu biliyorum. Sizin anlayacağınız böyle bir olgunluk testi yok yani..
Ayrıca isterseniz göndemeyebilirsiniz de demişsiniz ama isteğe bağlı dönemde değil çocuk, zorunlu kayıt döneminde o yüzden rapor kesinlikle gerekli.Milli eğitimde işler özel okullardaki gibi yürümüyor maalesef..
Metropolitan olgunluk testini okulun rehber öğretmeni yapar.Ama bunu hepsi yapamaz,ya Milli eğitim hizmetiçi eğitimlerinde (ki bu çok zor ,çünkü milli eğitim test eğitimi bile ilgili proje hazırlanırsa veriyor)yada dışarıdan para ile eğitimini alır.Ancak ozaman yapar.

Bu ikileme ilerde ben de düşeceğim. Ya 68 aylıkken başlaması gerekecek ya da 80 aylıkken :KK43:

X