Amin songulum.Canım öncelikle maşallah diyorum güzel sonuçlar almış. Allah önce sağlık versin, sonra da başarılarının devamını nasip etsin.
canım insanlar artık nerden tasarruf etsek diye bakıyor olaya, o yüzden bursluluk sınavlarına talep çok fazla. Çağanın girdiği okulda sayı kaçtı bilmiyorum ama genel sayı çok yüksekti. Doğa ile niye görüşmeye gitmedin,puanı iyiymiş. Gerçi hala gidebilirsin, en azından öğrenmiş olursun. Diğerlerine oranla daha yüksek bir burs oranı verilecektir diye düşünüyorum. Sınav falan bayağı düşük vermiş. Ben burda dershaneden dönüşen okullara göndermeyi hiç düşünmedim, sizin orda nasıl bilmiyorum ama burda bir apartman binasına yerleşmiş şekildeler önceden dershane oldukları için. Şimdiki okulundan memnunduk zaten, kaydını da yaptırdık. Bu arada bilgin yoksa doğa okulları kazandığı bursu 4 yıl boyunca veriyor. Yani ortaokul bitene kadar aynı orandan faydalanacak. Yanlış hatırlamıyorsam oğlun da 4.sınıftı dimi çağan gibi.
Bu arada özellikle yemek fiyatları öyle bir artmış ki, bu yılınburfburnerdeyse iki katını istiyorlar gelecek yıl için, pahalılık her şeye çok fena yansımış durumda.
Gireceği başka okulların sınavları da olacak mı, gerçi yavrum yorulmuştur belki sınava girmekten. Bayağı yere girmiş ama hepsi deneyim olmuştur ona ne güzel.
Burası kalabalik songül.Verdikleri bursluluk oranı düşük olmuş gerçekten. Bizimki bayağı farketti normalde ödeyeceğimiz ücrete göre.
4. sınıfta bilsem sınavına girme hakları yoktu canım, değiştirdiler mi yoksa geçen yıl sınav yapılmadığı için hak mı verecekler. Covid sebebiyle hep uzaktan eğitim yaptılar aslında, yüzyüze eğitime geçtiklerinde de dilekçe hakkımız vardı göndermemek için. Biz göndermedik mesela. Online derslere katıldı.
yok canım yok gitmem buralardayım bol bol.
Here I amBallar nerdesiniz yaa, hadi gelin sohbet edelim. Ben tabi evde olmayınca, eş ve çocuk yok rahatım :)))
Yazik ya nasil talihsizlik olmus öyle.Normalde büyük bir ameliyat değil, biz de her şeyi kolayca atlatırız diyorduk. Fakat safra kesesi ameliyatı olmadan önce safra yollarına düşmüş taş var o çıkarılacak dendi, endoskopi tarzı bir işlemle alındı. Bir iki gün içerisinde fenalaştı sonra, tekrar hastaneye yatırıp aynı işlemi bir kez daha yaptılar, kanala tekrar taş düşmüş diye. İkinci işlemden sonra toparlanamadı kadın, ağır bir karaciğer enfeksiyonu geçirdi, karaciğer apse yaptı, tekrar operasyona alıp dren falan taktılar. Karaciğer yüzünden nerdeyse kaybediyorduk. Çok şükür uzun sürse de düzeldi. İnşallah bu ameliyat sonrası benzer şeyler yaşamadan taburcu oluruz.
Evet okulların şubeleri bile birbirinden çok farklı, zaten sırf o yüzden taşındık diyorum yaa. Yoksa yine doğaya gidiyordu çağan.Amin songulum.
Doga sınıfları kalabalik 24 kisi filan.Bi de bir yil veriyor bursu sanki.
Evet 4.sınıf kac aydir okul arastiriyoruz.
Sınavlarda yoruldu epey.Aynen.
Okullar birbirinden farkli muhite cevreye gore ayni okulun subeleri bile degisiyor.
Soylediklerin bir kismi burdada ayni.
Okulda ilk ona giriyor ama burslulukta patliyor işte.
Enflasyon yuzde 37 oldugu icin zammi cokta yansitamiyorlar birazda.
Doga ya mi gidiyor cagan simdi?
Fiyati ne?
Ne iste diler gelecek sene icin ?
Bazı okullar en yüksek burs oranını da düşük tutuyor. Mesela biz 4. sınıfa kayıt ettirirken TED ile görüştük, 4. sınıfta girebileceği bursluluk sınavının oranlarını sorduk, bizde sadece 25 ve 50 oranında burs var diyor. Daha yukarısı ya da ara oranlar bile yokmuş düşün. Gerçi hala sınav yapıp yapmayacağını bile açıklamadı. Allah var en çok o okula göndermeyi istiyordum, hepsinden daha disiplinli geldi orası bana her anlamda ama kısmet.1 yanlis hakkı var en fazla 2.
Arkadasimin kizi finalde 2 yanlis yapti yuzde75 burs vermis.
Pandemiden ötürü bilsem 3 de olmadigi icin 4 de var.Girecegiz inşallah.Sadece genel yetenek girecek bu sefer.
Gitme balimhep kal.kilo versennde vermesen de kal
5 kat aşağıya çay almaya gitmiştim canım, hemen geldim yine :)Here I am
Öyle canım yaa çok zor günlerdi, şükürler olsun geçti. Şimdi yarınki ameliyat için de ister istemez korkuyor. Benim içim rahat, Allahın izniyle bu sefer çok daha kolay olacak.Yazik ya nasil talihsizlik olmus öyle.
Allah bagislamis resmen verilmis sadakasi varmis kadinin yazik.
Hastane isleri zor.Allah dusurmesin yoklugunu da gostermesin.
Okyanus kolejine girecek bu hafta sonu sinava .4 yil veriyor Allahtan.
Cagan icin hangi kaynaklari hangi yayinevlerini kullaniyorsunuz?
Birinci donem kac deneme oldular?hangi yayınevinin denemesi oldu?
Okul programi nasil?
Sinav ve final ortaokul ve lise ayni binada onlar radaramda degil acikcasi.Ergen ergen tiplerle kendinden 8 yas buyuklerle ayni binada olmalarini dogru bulmuyorum sahsen.Evet okulların şubeleri bile birbirinden çok farklı, zaten sırf o yüzden taşındık diyorum yaa. Yoksa yine doğaya gidiyordu çağan.
Sen öğretmen olunca araştırmaların da daha doğru noktalarda oluyordur bence, neye bakacağını iyi biliyorsundur.
Denemeler ve sınav demek ki birbirine çok denk değil canım, ya da stres altında kalmak iyi gelmiyor olabilir. Ben bazen doğa okulunun dijital platformundaki soruları çözdürüyorum çağana, çok enteresan soru biçimleri var. Cidden okurken kafama karışıyor bazen, çocuklar ne yapsın.
Oğlumun sınıfı yanılmıyorsam 19 kişi. Önceki doğa okulunda da öyleydi (ilçedeki). Çağan hep doğaya gitti canım, hatta kreş ve anaokulunda da ordaydı. 3 yaşında başlamıştı. Sadece geçen yıl pandemi sebebiyle gitmedi. 4. sınıf için eğitim ve yemek ücreti olarak 20bin ödedik. Ayrıca kitap ücreti ödedik. Yıllardır doğada olması ve akademisyen olmamızdan dolayı indirimliydi. Gelecek yıl için sadece eğitim en dip fiyat 33 bin olacak dediler. Biz 4bin ödeyeceğiz eğitim için. Bunun haricinde yemek ve kitap ücreti olacak.
Bu arada canım burs 4 yıllık. Her yıl bu oranda indirim alacak, kesin eminim bundan.
Bazı okullar en yüksek burs oranını da düşük tutuyor. Mesela biz 4. sınıfa kayıt ettirirken TED ile görüştük, 4. sınıfta girebileceği bursluluk sınavının oranlarını sorduk, bizde sadece 25 ve 50 oranında burs var diyor. Daha yukarısı ya da ara oranlar bile yokmuş düşün. Gerçi hala sınav yapıp yapmayacağını bile açıklamadı. Allah var en çok o okula göndermeyi istiyordum, hepsinden daha disiplinli geldi orası bana her anlamda ama kısmet.
Anladım canım, inşallah bu yıl herhangi bir aksilik yaşamadan güzel sonuçlar alırsınız bilsemde.
Kalacağım canım, kilo da vereceğim, kararlıyım. O zayıf hallerimi özledim.
5 kat aşağıya çay almaya gitmiştim canım, hemen geldim yine :)
Canım sen İstanbuldaydın yanlış hatırlamıyorsam (benim hafıza iyice gitmiş) oralarda fiyatlar haliyle çok yüksek. Fakat biz kayıt yaptırırken bu şehrin fiyatıyla yapılmadı zaten. Liste fiyatı olan 55 bin üzerinden (eğitim ücreti sadece) %90 burs ve ekstra olarak erken kayıt ve kendi öğrencisine yapılan indirimler de eklendi. Böyle olunca 4bine geldi. Benim sana önerim doğayla görüşmen (eğer içine sinecek bir okulsa) çünkü öğretmen indirimi de alabilirsin gibi geliyor.Sinav ve final ortaokul ve lise ayni binada onlar radaramda degil acikcasi.Ergen ergen tiplerle kendinden 8 yas buyuklerle ayni binada olmalarini dogru bulmuyorum sahsen.
Burda fiyatlar cok uçuk.En kotusu 41 den aciyor agzini o da apartmandan bozma etkinlik sıfır.
Canim 4 bin cok cok iyi.Burda imkansiz oyle burs.75 burs bile 10.000 tuttu sadece egitim arkadasa finalde.
Yemek ne istediler seneye?
Kitap ?
Burda okul cok ogrenci cok burs formalite biraz yani.
Çok geçmiş olsun Songülüm, inşallah kolaylıkla geçer gider ameliyatıCanlar bu arada ben hastanede refakatçi olarak kalacağım taburcu olana kadar. Evden de bayağı uzak bir hastanede olacak ameliyatını. Cuma sabah tartılamayacağım, hangi gün eve gidebilirim bilmiyorum. Bugünkü menü de berbat sabah beri hastanede olunca. Ne bulursak onu yedik gibi bir şey oldu. Yarın ve sonraki günler daha düzenli olmaya çalışacağım.
Devlet canim.Öyle canım yaa çok zor günlerdi, şükürler olsun geçti. Şimdi yarınki ameliyat için de ister istemez korkuyor. Benim içim rahat, Allahın izniyle bu sefer çok daha kolay olacak.
4 yıl veriyor olması güzel, her yıl aynı stresi yaşamış olmaz en azından. Oğlun ilkokulu özel okulda mı okudu, devlette mi canım.
Ben bursluluk sınavı için herhangi bir hazırlık yaptırmadım canım ama okulunda kullandıkları kaynaklar doğanın kendi eğitim serisinin yanında bir de üçgen yayıncılığın kitaplarıydı. Hocası da bir tane soru bankası aldırdı, Tudem tüm dersler soru bankası idi. Bunu da okulda kullandılar yine. Ben strese girmesin diye evde sınavla ilgili bir şey yaptırmadım. Sadece okulun ödev olarak verdiği dijital çalışmalar ve yine okula ait dijital platformdaki deneme sınavlarını yaptırdım (bursluluğa yönelik değildi). Konu tekrarı şeklindeydi bunlar. Konular tam yerleştiği için de sınavdaki soruları çözebilmiş.
Okulunda bursluluk için deneme yapmadılar galiba ama onların dagis diye sınavları var. ondan 4 tane oldular, bir de tüm türkiyedeki tüm öğrencilerin katılabildiği (sanırım böyleydi) genel değerlendirme sınavı vardı ona girdi. Bunlar okulda katılması gereken sınavlardı zaten.
Okul programı yoğun tabi ki. Ama ben özel okulda en çok şunu seviyorum, bir konuyu sadece bir derste anlatıp (fen dersinde minerallar konusu) bırakmıyorlar, bambaşka bir derste yine o konuyla ilgili başka bir çalışma yapıyorlar (ekoloji dersinde mesela). Böyle olunca iyice yer ediyor. Öğrenme tamamlanmış oluyor.
Evet canım çağan sayesinde öğrenmiş oldum ben de bu soruları. Bazısı kafa yakıyor gerçekten.Songül
Yeni nesil sorular canim onlar.
Mantik isteyen ezberden uzak bilginin tek basina yetmeyecegi soru tarzları.
Bir soru bazen bir sayfa tutuyor o derece.
Turkce sorulari yarim sayfa bir sayfa oluyor bazen bir soru.
Okulda etut vardir sizde.
Bizde ikili egitim kurs filan yok
70-90 soru bu yaş grubu için çok fazla değil mi canım yaa. Cağanın az önce bahsettiğim sınavlarının hepsi 45 soruluktu, bursluluk da 45 soruydu. Denemelerde çağanın ya 1 yanlışı oluyordu ya da hiç olmuyordu, sınavda 3 taneydi. Sınav haliyle daha zor sorulardan oluşuyormuş. Sınav sorularını da görme şansımız olmadı sonrasında.Songül denemede de 6-10 yanlis arasi yapiyor.Ama hadi deneme 70-90 soru.
Bursluluk 40-50 soru artik ne kadae kritik ne kadar zor ise ordada 6-8 yanlış yapıyor.
Kırmızı beyaz ve okulistik denemeleri oldu.Okulistik sorulari cok berbat basit kötü idi.
Oyyyy balımm gelmiş. Afiyet olsun canım ama bugün biraz baştan savma mı olmuş sanki menün. Sanki sırf peynir ve ceviz yemiş gibisin. Kendini fazla aç bırakmışsın bence.23 Şubat Menüm
09:00
1 dilim ekmek 2 kk peynir 2 ceviz 3 fındık 1 zeytin
13:00
1 lokma ekmek arasına az peynir ve 1 ceviz
17:00
150 ml Maraş dondurması
21:00
1,5 portakal 1/2 elma
22:00
2 salatalık 2 biber 1 domates 4 ceviz 2 kk peynir 1 dilim ekmek
Su 1 litre maalesef şimdi yüklenecem
Spor yok, evdeyken biraz temizlik yaptım, sonrada dışarıdaydık vs.
Bu arada dünkü şeker komasına rağmen az önce 500 gr eksi çıktım, tartıyada gayet umutsuzca çıkmıştım, resmen gözlerim parladı
Sağol canım benim. Bugün rahatım sohbete geldim o yüzden ama yarın nasıl olurum bilmiyorum. İnşallah birkaç gün sonra kaldığım yerden devam.Çok geçmiş olsun Songülüm, inşallah kolaylıkla geçer gider ameliyatıSen iyi ol da fırsat bulunca gelirsin yanımıza Boncuğum
Canım sen bayağı kaynak kullanıyorsun maşallah. Ben sadece ödevlerini yaptırıyorum, daha fazlası bıktırmasın diye bir şey yapmıyorum.Devlet canim.
Kendi okulumda beraber gidip geliyoruz.
Morpa kampus e çalışıyor.
Tudem,okyanus,açı,sinav,a1,kirmizi beyaz da diger ek kaynaklarimiz.Bir de eba sa fasikuller var her unite icin ayri onlar.
Bir de bilsem icin editör yayini.
Sizin adiniza cok sevindimCanım sen İstanbuldaydın yanlış hatırlamıyorsam (benim hafıza iyice gitmiş) oralarda fiyatlar haliyle çok yüksek. Fakat biz kayıt yaptırırken bu şehrin fiyatıyla yapılmadı zaten. Liste fiyatı olan 55 bin üzerinden (eğitim ücreti sadece) %90 burs ve ekstra olarak erken kayıt ve kendi öğrencisine yapılan indirimler de eklendi. Böyle olunca 4bine geldi. Benim sana önerim doğayla görüşmen (eğer içine sinecek bir okulsa) çünkü öğretmen indirimi de alabilirsin gibi geliyor.
Dediğin gibi liselilerle bir arada olmak falan sıkıntı, hele de apartaman gibi bir binada. bizim okulun kampüsünde hepsi ayrı alanlarda, ilkokul ve liseliler bir araya gelmemiş oluyor böylece.
Gelecek yılın yemeği 9.750. Bu pahalılıkta normal geldi bize, patlıcan bile 30 lira olmuş. Vayy halimize. Kitap fiyatı şimdiden belli değil ama 5-6 bin olabilir diye düşünüyorum. Kitap setinin içinde tüm ihtiyacı olacak kitaplar, kaynak kitaplar, defterler, boyalar, malzemeler, hikaye ve romanlar vs. gibi hepsi bulunuyor.
Covit diye okula dogru durust gitmedi bu yil.Canım sen bayağı kaynak kullanıyorsun maşallah. Ben sadece ödevlerini yaptırıyorum, daha fazlası bıktırmasın diye bir şey yapmıyorum.
Bilsem için biz mental up kullanmıştık. Daha doğrusu zeka oyunu olsun diye bulup indirdiğim bir uygulamaydı, sonradan bilsem için önemli olduğunu öğrenmiştim. Bence çok faydasını gördük.
Küçük yerde olmak tabiki avantaj canım, burs görüşmesi yaparken adam açıkça diyor ki liste fiyatı olan 55binle burda kayıt yapmam imkansız. o yüzden daha düşük bir fiyat belirliyoruz biz diyor. İstanbul ateş pahası, Allah kolaylık versin herkese. Kontenjan olunca mecburen kura çekiyorlar. Bizim okulda %90 hakeden kaç öğrenci olursa olsun sadece 4 kontenjan var. Bizde kura çekmek yerine ilk gelen 4 kişiyi kayıt etmeye karar vermişler.Sizin adiniza cok sevindimbir karara varmaniz kafanizin netlesmis olmasi cok güzel
Son sans okyanus bir de onu deniycez bakalim
Canimsizde fiyatlar cok cok iyi gozunuz aydin daha ne olsunburda (istanbul avrupa yakasi) imkansiz o fiyatlar.
Ful ceken çocuklar varonlar da bile kura oluyormuş.
Sınavın birinde cocuk diyormuş 4 sinava girdimbizimmgibiler cok yani