70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Evet canım çağan sayesinde öğrenmiş oldum ben de bu soruları. Bazısı kafa yakıyor gerçekten.

Akşamları bir saat etütleri var, o etüt saatinde eğer öğrenci bir derste gerideyse o dersin öğretmeni alıyor ve özel çalıştırıyor. Çağan ilk dönemin yarısına kadar nerdeyse İngilizce etütüne alınıyordu çünkü ingilizcede kötüydü. Sonra toparladı. Ama genel olarak etütlerde ödevlerini yapıyorlar canım.

Bizimkinde de kurs yok canım. daha çok sportif faaliyetler için kurslar var, onlara katılmıyor.

70-90 soru bu yaş grubu için çok fazla değil mi canım yaa. Cağanın az önce bahsettiğim sınavlarının hepsi 45 soruluktu, bursluluk da 45 soruydu. Denemelerde çağanın ya 1 yanlışı oluyordu ya da hiç olmuyordu, sınavda 3 taneydi. Sınav haliyle daha zor sorulardan oluşuyormuş. Sınav sorularını da görme şansımız olmadı sonrasında.

Kırmızı beyazı hiç duymadım, okulistik duydum ama denemedim. Okulun öğrencileri morpayı kullanabiliyor, ordan da hocası ödev yüklemesi yaparsa onu yapıyoruz. Zaten okulu yoğun diye ben evde ödev haricinde pek bir şey yaptırmıyorum.

Bu dönem dagis sınavı olunca sana sorularını bir göndereyim istersen. Ben başka sınavları görmediğim için karşılaştırma yapamıyorum ama okul bu sınava önem veriyor ve her ay mutlaka yapıyor.
Canım sizim baya iyi.
Karşılastirma yapmak haksizlik olur.

Eğitim seviyesi dusuk bir semtte çalışıyorum.Okul da basarili bir okul değil.Turkiye ortalamasinin altinda kalıyor no derece.

Morpa bende öğrencileri me gunluk odev atıyorum.Dersi okulda ondan isliyorum.

Covit diye okula dogru durust gitmedi bu yil.
Etut kurs hic bir sey yok.

15 tatile kadar tek morpa gittik.
Denemelerde cuvallayinca mecbur ikinci doneme kaynak aldik.

Belki bir sinavin ucundan tutar dedik.

Bizde ilk 10 a giren cocuklar 4-5 kaynak mecbur kullanıyor.Okulda derste ne dinlerse o çünkü.Ogretmen fotokopi dahi vermiyor.
Biz ilk dönem kesintisiz devam edebildik çok şükür. Ama ben şubat başında covid olunca ilk hafta karantinada kaldı çağan, tam karantinası bitti eşim ve kv pozitif çıktı. Tekrar karantinaya alındı, daha bugün başladı yani ikinci döneme.

Morpanın denemeleri basit gelmişti bana, sence de öyle mi.

Hep söylediğim gibi özel okuldaki en büyük fırsat, çocukların bir konu hakkında resmen bilgi bombardımanına tutulması, eninde sonunda öğreniyor yani.

Kullandığın kaynakların içinde en çok hangisini beğeniyorsun peki.

Küçük yerde olmak tabiki avantaj canım, burs görüşmesi yaparken adam açıkça diyor ki liste fiyatı olan 55binle burda kayıt yapmam imkansız. o yüzden daha düşük bir fiyat belirliyoruz biz diyor. İstanbul ateş pahası, Allah kolaylık versin herkese. Kontenjan olunca mecburen kura çekiyorlar. Bizim okulda %90 hakeden kaç öğrenci olursa olsun sadece 4 kontenjan var. Bizde kura çekmek yerine ilk gelen 4 kişiyi kayıt etmeye karar vermişler.

Çocuklar bu yaşında sınav sistemine alıştılar resmen. Yavrularım yaa bu yarışın içine çok erken düştüler.a
Bana da cok erken geliyor yazik ya kosup oynayacagi yillar sinav stresi ile bu yasta cebellesiyorlar.

Şaşıyorum gunluk duzenli calismasina ragmen durumu boyle.

Denemede yayınevinin sorulari 70 çıkıyor hep.
Okulistik denemesi 9O soru idi ama 50 soru kadar yormaz basit ve sacma idi sorular.Dogru yanlis ,eslestirme gibi sacma sacma sorulardi.

Tudem filan beyin yakiyor.Bazen 3-4 soru ile bir saat ugrasiyorsun

Canım sizim baya iyi.
Karşılastirma yapmak haksizlik olur.

Eğitim seviyesi dusuk bir semtte çalışıyorum.Okul da basarili bir okul değil.Turkiye ortalamasinin altinda kalıyor no derece.

Morpa bende öğrencileri me gunluk odev atıyorum.Dersi okulda ondan isliyorum.
Bazı ülkelere sırf eğitim sebebiyle çok özeniyorum. Gerçekten fırsat eşitliği var, özel okul diye bir şey yok. Herkes aynı okullarda aynı kalitede eğitim alıyor ve eğitime de önem veriliyor. Benim geçen sene gönderdiğim okul da ciddi anlamda çok düşük seviyedeydi. Çağan ciddi anlamda gerileme yaşadı.

Daha önünüzde zaman var, ben senin bu ilgiyle en iyisini bulacağına eminim.

Biz ilk dönem kesintisiz devam edebildik çok şükür. Ama ben şubat başında covid olunca ilk hafta karantinada kaldı çağan, tam karantinası bitti eşim ve kv pozitif çıktı. Tekrar karantinaya alındı, daha bugün başladı yani ikinci döneme.

Morpanın denemeleri basit gelmişti bana, sence de öyle mi.

Hep söylediğim gibi özel okuldaki en büyük fırsat, çocukların bir konu hakkında resmen bilgi bombardımanına tutulması, eninde sonunda öğreniyor yani.

Kullandığın kaynakların içinde en çok hangisini beğeniyorsun peki.
Biz devam etmeye cabaliyoruz.

Morpadan ben memnunum cok.Cocuklara deneme atiyorum arada hazirlayip okulda baya basarili oluyorlar.11 zumremin onune geciyorum.

Deneme sınav sadece kirmizibeyaz kullandı okul iyi kaynak olarak.

Her kaynagin kendi soru stili tarzi oluyor.

Daha tudem ve okyanus dışında diger kaynaklara baslamadik.

Tudem zaten biliyorsun.
Okyanus da sirf kendi sınavı var diye aldım soru tarzına alıssin diye.

Bir kac okulun sinavina gitmedik onlar icin hazirlandik gibi oldu sonra vazgeçtik

Bana da cok erken geliyor yazik ya kosup oynayacagi yillar sinav stresi ile bu yasta cebellesiyorlar.

Şaşıyorum gunluk duzenli calismasina ragmen durumu boyle.

Denemede yayınevinin sorulari 70 çıkıyor hep.
Okulistik denemesi 9O soru idi ama 50 soru kadar yormaz basit ve sacma idi sorular.Dogru yanlis ,eslestirme gibi sacma sacma sorulardi.

Tudem filan beyin yakiyor.Bazen 3-4 soru ile bir saat ugrasiyorsun
Ülkemizin gerçeği işte, bu yaşta bu düzene alışmak zorundalar malesef.

Oğlumun sınıfı okul kaynaklarının haricinde sadece tudemi kullandılar canım, öğretmenleriyle birlikte sınıfta ondan soru çözdüler. Her konuyla ilgili mutlaka sorular çözdürüyor öğretmeni. Şansımıza iyi bir öğretmene de rastgeldik bu sefer.

Çalışmasının karşılığını elbet alacaktır canım. Hiçbiri boşa gitmez bu emeklerin. Sen de zaten çok detaylı ilgileniyorsun belli ki.

Bazı ülkelere sırf eğitim sebebiyle çok özeniyorum. Gerçekten fırsat eşitliği var, özel okul diye bir şey yok. Herkes aynı okullarda aynı kalitede eğitim alıyor ve eğitime de önem veriliyor. Benim geçen sene gönderdiğim okul da ciddi anlamda çok düşük seviyedeydi. Çağan ciddi anlamda gerileme yaşadı.

Daha önünüzde zaman var, ben senin bu ilgiyle en iyisini bulacağına eminim.
Maddiyat ufuk iste hepsi etkili.
Devlete gonderip belki 7-8 de ozele alırım.
Zaman gösterecek

Biz devam etmeye cabaliyoruz.

Morpadan ben memnunum cok.Cocuklara deneme atiyorum arada hazirlayip okulda baya basarili oluyorlar.11 zumremin onune geciyorum.

Deneme sınav sadece kirmizibeyaz kullandı okul iyi kaynak olarak.

Her kaynagin kendi soru stili tarzi oluyor.

Daha tudem ve okyanus dışında diger kaynaklara baslamadik.

Tudem zaten biliyorsun.
Okyanus da sirf kendi sınavı var diye aldım soru tarzına alıssin diye.

Bir kac okulun sinavina gitmedik onlar icin hazirlandik gibi oldu sonra vazgeçtik
Tüm bu çabalar öğrendiği konuları pekiştirmesi ve deneyim kazanması için de çok önemli canım. Morpadan öğretmen de çok ödev paketi yüklemesi yapıyor, güzel oluyor.

Biz almasak ne olacak, evin diğer üyeleri durmuyor ki maşallah :)))

Nasıl vazgececeğiz bunlardan bilmiyorum. Ben bu sefer beyaz ekmek yemeye devam ediyorum ama kısıtlı, 2 dilim falan. Belki böylece çok özleyip saldırmam, yani inşallah öyle olur :))

Safra kesesi alınacak canım. Kasım ayının sonundan beri hastanelerdeyiz resmen. Aralıkta 25 gün kesintisiz hastanede yattı işlem sonrası enfeksiyon yüzünden. İnşallah bu seferkini kolaylıkla atlatırız. Dualarınızı eksik etmeyin.
Dualarımız sizinle Boncuğum ❤🙏

Ülkemizin gerçeği işte, bu yaşta bu düzene alışmak zorundalar malesef.

Oğlumun sınıfı okul kaynaklarının haricinde sadece tudemi kullandılar canım, öğretmenleriyle birlikte sınıfta ondan soru çözdüler. Her konuyla ilgili mutlaka sorular çözdürüyor öğretmeni. Şansımıza iyi bir öğretmene de rastgeldik bu sefer.

Çalışmasının karşılığını elbet alacaktır canım. Hiçbiri boşa gitmez bu emeklerin. Sen de zaten çok detaylı ilgileniyorsun belli ki.
Sevindim cagan icin 😍

Istikrarli en azından konu eksigi yok.
Ama ozeldeki hoca ile devletteki ayni isi yapamiyor gercekten şartlar izin vermiyor buna.

Sevindim cagan icin 😍

Istikrarli en azından konu eksigi yok.
Ama ozeldeki hoca ile devletteki ayni isi yapamiyor gercekten şartlar izin vermiyor buna.
Bunun da gayet farkındayım canım, öğretmen yardımcı kaynak aldırmak istediğinde bile sorun olduğunu gördü bu gözler.

X