- Konu Sahibi Canangul133
-
Çok teşekkürlerEvet başlıyor, ağustosun sonuna kadar kayıt edilebiliyormus müdür yardımcısınin söylediğine göre
Çok teşekkür ederim.25 yıllık ilkokul öğretmeni olarak diyorum ki kesinlikle bir yıl beklesin seneye başlasın. Bu konuda çooookk netim
Milli Eğitim Bakanlığı okula başlama şartlarını çocuğun ayına göre yayınlıyor..örnegin 65 ayını tamamlamış çocuklar kayıt yaptırabilir diyor..Bu yüzden veliler okula başlatırken bu şekilde ifade ederler..70 aylık nedir yahu? Bir yaşına kadar aylık denilir çünkü yaşı yoktur. Ama yaş almış çocuğa da aylık demek hala çok saçma
Yoo öğretmen olduğum için biliyorum ama burası okul değil Kk:) ve 5 buçuk 6 yaşında demesi daha doğru . Okul idaresi ile yazışmıyor ondan komik geldi :)Okula başlama çağında Çocuğunuz yok sanırım
İlkokul için milli eğitimin hesabı bu şekilde :)
72 aylık olunca ilkokula başlamak zorunda
69-70 olunca veli isteği ile erteleniyor vs vs böyle ay bazında değişen kriterler var
Ondan böyle gün hafta bile hesaplanıyor
Rica ederim.Tabi bu adres bölgesinde olunan bölgedeki okul için geçerli.Adres dışı okulda kontenjan olabilir.Bu arada yarın e devlette okul sorgulama ile hangi okula düştüğü belli olacakÇok teşekkürler
Ay hesabının olduğu bir konudan bahsediliyor ise neden yaş desin.2023 Kasım da 5 yaş oldu mesela çocuğu,5 yaş çocuğum okula başlasa mi dese olur mu hiç ? 2023 Kasım'da da 5 yaş ,2024 Ekim de de5 yaş ona bakarsak ama arada 11 ay var.Atanmamis öğretmensiniz sanırım.Yoo öğretmen olduğum için biliyorum ama burası okul değil Kk:) ve 5 buçuk 6 yaşında demesi daha doğru . Okul idaresi ile yazışmıyor ondan komik geldi :)
Çocuğum 2024 kasımda 5 yaş olacak dese daha doğru evet aynen öyleAy hesabının olduğu bir konudan bahsediliyor ise neden yaş desin.2023 Kasım da 5 yaş oldu mesela çocuğu,5 yaş çocuğum okula başlasa mi dese olur mu hiç ? 2023 Kasım'da da 5 yaş ,2024 Ekim de de5 yaş ona bakarsak ama arada 11 ay var.Atanmamis öğretmensiniz sanırım.
2024 Kasım'da 6 yaş olacak.Bana şu an 12 ocaklı cocugum okula başlasın mi deseler ayını hedaplarim mecburen ya da 6 yaş oÇocuğum 2024 kasımda 5 yaş olacak dese daha doğru evet aynen öyle
Özgüven gerçekten önemli.Ben 73 aylık başlamışım.Liseye kadar çok parlak bir öğrenci değildim ortalardaydim ama lisede düşük seviyede öğrencilerin olduğu okulda çalışkan pozisyonunda olmak ve herkesin bana bir şeyler sorması özgüvenimi yükseltti.Yuruyup gittim sonrasında üni vs diye.Ben zamanında okula başlarken kasım doğumlu olduğum için annem bir sene sonra göndermişti. Akademik olarak hep başarılı ve özgüvenli geçti okul hayatım. Olgun başlamış olmanın faydasını gördüm. Normalde içine kapanık bir çocuktum ama kendimden küçüklerle okula gitmek iyi gelmiş sanırım. Siz de kendi çocuğunuzu değerlendirin. Anaokulu öğretmenlerinden fikir alın bence.
Özgüven gerçekten önemli.Ben 73 aylık başlamışım.Liseye kadar çok parlak bir öğrenci değildim ortalardaydim ama lisede düşük seviyede öğrencilerin olduğu okulda çalışkan pozisyonunda olmak ve herkesin bana bir şeyler sorması özgüvenimi yükseltti.Yuruyup gittim sonrasında üni vs diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?