Herkese merhaba,
Oğlum 29 Kasım 2018 doğumlu. Bu yıl anaokulu mu. İlkokulamı gitmeli.
Yani Eylül ayı itibariyle 70 aylık olacak. Bu konuda eşim ile anlaşamıyoruz. Kv de okula gönder deyip duruyor. Öğretmen arkadaşlardan tavsiye alabilir miyiz.
Kaynanaya neymiş? Çocuk sizin çocuğunuz. Ben tavsiye etmiyorum kendim de göndermem.
Erken hayata atılsın bla bla bir sürü şey diyen çıkar faso fiso
Çocuğun kasları grubunun içinde küçük zayıf gelişmemiş kalacak. 1 ay bile bizim için fark ediyor tıpkı bebek gibi.
Yazı yazacak ağlayacak psikomotor kaslar diğerlerine göre geriden geldiği için, ödevler hem çocuğa hem size eziyet gelecek ve nefret edecek al sana travma
Eee sonra devreye matematik girecek o bu çocuğun ne kadar somutlaştırma yapılsa da soyut zeka diğerlerine göre geriden gelecek o kavrayana kadar diğerleri geçmiş olacak
Beden eğitimi dersinde bile grubun gerisinde kalır.
Bir dünya örnek sayılabilir çocuk üstün zekalı değilse diğer kişilerle güle oynaya başladığı okul hayatında üzerine sınıfın en gerisi grubunda olma etiketi yapışacak
Anne baba bilse bile ya sen niye yapamıyorsun diye o kadar negatif şeyden sonra çocuğa yüklenecek vs vs
Halbuki bir sene sonra gitse sınıfın en mutlu arkadaşları ile fiziken bilişsel olarak kas olarak daha uyumlu mutlu yıldız öğrencisi olabilecekken bizim erken okutma sevdamız yüzünden senelerce sınıfın gerisinden algılayan öğrencisi olacak..
İyi olma ihtimali az da olsa var ama genelde bu erken gönderme sevdası çocuk için işkence. Çocuğa eziyet etmeye gerek yok. Ömrü okul sırasında geçecek ne var bir sene ana sınıfına gidince ne kaybedecek. Madalya mı verecekler ağlaya ağlaya okuyunca eziyet çekince. 1 sene sonra gidince 1-2 tekrarla öğreneceği şeyi 1 sene erken gidip 20 kere tekrarla yarım yamalak öğrenmesi mi daha iyi
Arkadaşlık ilişkilerine girmiyorum bile uyum sağlanamıyor ya dayak yer gelir ya dışlanır, ya hırçınlaşır kendini korumak için bir dünya şey. Öğretmene de eziyet çocuğa zaten eziyet aileye komple eziyet.
Erken okula gönderme fantazisini hiç anlamıyorum. Tavsiye de etmiyorum. 60 aylıkları başlattıkları jenerasyon kesinlikle o evredeki çocuklar telef oldu. Öğretmenleri zaten komple eziyet çekti.
Bilişsel ve psikomotor beden yeterliliğini değerlendirin. Herkesin evladı gözünde süper bir sporcu süper zeki bir çocuktur. Ama objektif olmak lazım. Sizin gaza gelip aldığınız bir karar çocuğun bir ömür eğitim hayatı arkadaşlık sosyal hayatını etkileyecek ona göre değerlendirin ölçün biçin