- 12 Ekim 2008
- 6.507
- 14.444
-
- Konu Sahibi Oylesinwbirisii
Hakim bunu gözden kaçırmış ve kasıtsız bir hata olsa sizi polis kuvveti ile çocuğu almak konusunda tenkit ederler mşydi sizce? Baba ve eski kayın aile bilmiyor mu bu bebek anne sütü emiyor, ana besini, anne bakımına muhtaç. Kararda bu var ama hata olmuş, biz bakamayız çocuğa demeyip sizin gözünüzü korkutarak aldılar çocugu değil mi? Avukat da buna çanak tuttu. Arkanızdan bayağı iş dönmüş gibi görünüyor buradan.Dosyaya baktım ama böyle bir talep yok, bence hakim bebeğin 7 aylık olduğunu gözden kaçırdı. Çocuğum şuan ne durumda bilmiyorum nasıl böyle bir karara varilabiliyor aklım almıyor.
Ya zaten benim derdim tamamen çocuğun 7 aylık olması. Ne olursa olsun babasi yani her şekilde görecek. Sadece anlam veremediğim mahkemenin nasıl bu şekilde karar verdiği. Bu çocuğun psikolojisi için de iyi değil ki. Hadi bu seferlik bı sekilde baktılar diyelim ama illa bana gelecek bana geldiği zaman bu defa hiç ayrılmak istemeyecek 2.defa aldıklarında asla durmaz bu çocuk.
Avukata para verip anlaşma şartlarını değiştirmiş olamazlar mı?Ya kötü niyetli de bakıyorum ama düşününce de mantıksız geliyor onlar kim ki hakim ya da avukat böyle bir şey yapsın. Gerekçeli karar tebliğ edildiğinde okumamış avukatım ve zaten hatalar burada başlıyor
Yatılı kalma protokolde yok zaten. Her pazar sabah 10 akşam 6 anne refakati ile görecekti. hakim bu şekilde değiştirmiş
Avukata tebliğ edilir. O da okumamış. Belki okudu çocuğun küçük olduğunu unuttu bu dosya için. Zor meslek zor. Hata affetmez bu meslek.Kaldi ki konuda eksiklikler var. Bosanmaniz kesinlesmis. Gerekceli karar size teblig edilmedi mi, siz okumadiniz mi, feragat dilekcesini karari okumadan mi imzaladiniz, avukatiniz bilgi vermedi mi?
Avukata tebliğ edilir. O da okumamış. Belki okudu çocuğun küçük olduğunu unuttu bu dosya için. Zor meslek zor. Hata affetmez bu meslek.
Herkese söylemişler peki mahkemede söylemişler mi? Siz paravan evliliği boşanma sebebi yapsaydınız şu an bu durumda kalmazdınız.madem herkes biliyor, hakimin bilmesinde sorumin görmem o zaman,o da bilsin. 7 aylık bebek olduğunu unutmuş çünkü mahkeme de. Bazı şeylerin altını kalın kalın çizmek lazım. çocuğunuz zaten büyüyünce öğrenecek. Bu yaptığı ağır kusur, bir kadınım hayatını böyle kolay karartamazsınız ki o çok kolay yapmış. Hadi bunu da yuttunuz, ben olsam bu saatten sonra yutmazdım. Benim canımı böyle acıtan, bebeğini düşünmeyen adamı reklam yapıp sallarım bayrağını. Herşeyden önce böyle bir adama çocuk emanet edemezdim, acabalarım hep olurdu.Adamlar kendileri zaten herkese söylemiş benim duyuracagimi bildikleri için. böyle bı şeyden korkacaklarini sanmiyorum. Şuan dusunebildigim tek sey ileride açma ihtimalleri olan velayet davasına karşı kullanabilecekleri hareketlerden kacinmak
Duruşmada değiştirmemiştir muhtemelen. başka anlaşmalı boşanmalardan kopyala yapıştır yapılmış öyle kalmıştır. Karar tebliğ edilince avukat olarak dikkatli şekilde incelemek, hata varsa tavzih, tashih istemek gerekirse istinafa gitmek gerekir. Hatta tebliğ edilmeden önce okumalı, işi daha kolay olur. Tebliğ edilmeden yapılan hataları düzeltmek daha kolaydır.İnanın cok sasirdim. Avukata teblig edilince müvekkiline karari gondermiyor mu?
Bende anlasmali bosandim, protokolu avukata hazirlatmistik. Protokol mahkemede okundu, maddeyi hakim degistirmek istedi, ikimizden de onay aldi ve geri kalan kısmı birebir gecerli oldu.
Boyle uzun uzun anlatiyor gibi görünüyorum ama hepi topu 10dakika sürdü tüm bunlar.
Avukat mahkemede farketmiyor, gerekceli karari okumuyor. Herhangi bir vatandas gibi gitmis, gelmis. Konu sahibinin kendisi gitse hak kaybi olmayacakti belki
Hanımefendi dediğim gibi zaten bizim anlaşmamız bu şekilde değildi yorumlarda da anlattım konuda da. Böyle bir karar mahkemeden sonra avukatıma tebliğ edilmiş ama avukatım bile fark etmeden dilekçe sunmuş. Kesinlikle bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum 7 aylık bebeğin babaya yatılı verilmesi başlı başına yanlış bir karar hakim bunu bile göz önünde bulundurarak mesleğini riske atacak şeyler yapmaz diye dusunuyorumHakim bunu gözden kaçırmış ve kasıtsız bir hata olsa sizi polis kuvveti ile çocuğu almak konusunda tenkit ederler mşydi sizce? Baba ve eski kayın aile bilmiyor mu bu bebek anne sütü emiyor, ana besini, anne bakımına muhtaç. Kararda bu var ama hata olmuş, biz bakamayız çocuğa demeyip sizin gözünüzü korkutarak aldılar çocugu değil mi? Avukat da buna çanak tuttu. Arkanızdan bayağı iş dönmüş gibi görünüyor buradan.
Ben mahkeme, boşanma, velayet, istinaf süreçlerini hiç bilmem ama mahkemede karar mı imzalanıyor ne oluyor, siz hiç okumadınız mı anlaşmalı boşanmada neyi imzalıyorsunuz
Duruşmada değiştirmemiştir muhtemelen. başka anlaşmalı boşanmalardan kopyala yapıştır yapılmış öyle kalmıştır. Karar tebliğ edilince avukat olarak dikkatli şekilde incelemek, hata varsa tavzih, tashih istemek gerekirse istinafa gitmek gerekir. Hatta tebliğ edilmeden önce okumalı, işi daha kolay olur. Tebliğ edilmeden yapılan hataları düzeltmek daha kolaydır.
Duruşmada değişmiş olma ihtimali düşük ama var. İnsanlar panikle hakimin ne söylediğini bazen gerçekten anlamıyorlar. Avukatın müdahale edip müvekkiline değişikliği açıklaması gerekir. Duruşmalarda çok anlattığım, hatta müvekkil kabul etse bile benim kabul etmediğim değişikliklere karşı direnmişliğim oldu. Dediğim gibi panik ve korku ile o anda anlamıyorlar pek. Aleyhe olacağını anlayıp direniyordum.
Bu konuda karar kesinleşmiş olmasını geçtim icrası yapılmış. Geri dönüşü uzun bir süreç olacak ve mağduriyet var maalesef.
İşte zamanında delilleri vermezsen mahkemeye olan bebeğe olur. İyi kurtuldun da normal bir adam diye bebeği veriyor mahkeme de. Avukat da maşallah dehşet takip etmiş iş işten geçmiş istinafa gidiyor kim bilir ne zaman sonuçlanır. Vallahi işin zor. Hakim de kararını bozmaz, çünkü işin ucunda itibar da var. Başka bir avukata git vekalet ver toplasın durumu.Öncelikle hepinize merhaba. Kızlar ben eşcinsel olduğunu öğrendiğim eşimden yeni boşandım. Babam ısrarla onun parasını istemem anlaşmalı olsun bitsin dedi ve kanıtlarım olmasına rağmen bir an önce boşanıp kurtulmak istedim. Açıkçası parası da hiçbir şeyi de umrumda değildi o an tek düşündüğüm hayatımdan def olup gitmesiydi. Öyle bir adamdi ki yani davranışlarını gören herkes imrenirdi..Bu adam karpuz çekirdeklerini sevmiyorum diye benim için temizleyen biriydi. Bir rüyadır kapılıp gittim anlayacağınız.. Gördüğüm bütün erkeklerden farklıydı koşulsuz sevdiğini hissediyordum meğer adamın koşulsuz sakladığı şeyler varmış. 2 yıllık evliliğimizi 2500tl nafaka ve babanın bebeğim sütten kesilinceye dek pazar günleri saat 10.00'dan akşam 18.00'a kadar anne refakati ile görüşmesine anlaşarak boşandık. Gel görelim mahkeme kararı değiştirmiş ve 7 aylık bebeğin her ayın tekli cumartesileri yani mesela Kasım ayının 1.ve 3.haftasinda cumartesi sabah 10dan pazar günü akşamı 1800'a kadar babada kalacağı kararlaştırılmış. Avukatim da sağolsun kendisi bile fark etmemiş ve istinaf dilekçesini sunmuş. Kararı öğrenince şoka girdim, böyle bir şey nasıl mümkün olabilir? Karara itiraz ettik pazartesi ayrıca avukatım hakimle de görüşecek kendiside yanlışlıkla olduğunu savundu. Benim aklım almıyor yanlışlık değilse eğer 7 aylık bebeğin babada yatılı kalmasına hangi gerekçeyle karar verilebilir? benim bebeğim sürekli emen çocuk ayrıca diş çıkartma sürecinde bensiz durmasına ihtimal bile veremiyorum. Bugün babasinda kalıyor ve bu saate kadar bir umut dayanamayıp getirmelerini bekledim lakin kimse arayıp sormadı..Kızlar bu nasıl karar bu bebeğin tek ihtiyacı anne sütü değil ki..Tam ayrılık kaygılarının başladığı zamanlar ve bu çocuk tamamıyla anneye muhtaç. Siz söyleyin eğer yanlışlık değilse bı usulsüzlük söz konusu müdür?
Dava bitti ise kararın bozulması lazım ki o da itiraz ile olur. O da zaman alacak. En hızlı geri bebek nasıl sana gelecekse o yolu bulması lazım. Gerekiyorsa başka avukata da git ortalık çarşı pazar karışmış.Hanımefendi dediğim gibi zaten bizim anlaşmamız bu şekilde değildi yorumlarda da anlattım konuda da. Böyle bir karar mahkemeden sonra avukatıma tebliğ edilmiş ama avukatım bile fark etmeden dilekçe sunmuş. Kesinlikle bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum 7 aylık bebeğin babaya yatılı verilmesi başlı başına yanlış bir karar hakim bunu bile göz önünde bulundurarak mesleğini riske atacak şeyler yapmaz diye dusunuyorum
Dilekçe sunmuş olabilir, anlaşmalı boşanıyor iseniz sizin rızanız da istenir. Avukatınız sizin vekaletiniz ile onaylamış işte dünyadan haberi yok, sizin de yok.Hanımefendi dediğim gibi zaten bizim anlaşmamız bu şekilde değildi yorumlarda da anlattım konuda da. Böyle bir karar mahkemeden sonra avukatıma tebliğ edilmiş ama avukatım bile fark etmeden dilekçe sunmuş. Kesinlikle bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum 7 aylık bebeğin babaya yatılı verilmesi başlı başına yanlış bir karar hakim bunu bile göz önünde bulundurarak mesleğini riske atacak şeyler yapmaz diye dusunuyorum
Bu da ihtimal, muhtemelen karşı tarafın avukatı yeni şartlar ekledi düzenlendi diğer avukat da dikkat etmedi pat kabul edildi. Hakim de diğer taraf onayladı diye kesinleştirdi oldu bitti. İkinci seçenek rüşvet zatenAvukata para verip anlaşma şartlarını değiştirmiş olamazlar mı?
Dilekçe sunmuş olabilir, anlaşmalı boşanıyor iseniz sizin rızanız da istenir. Avukatınız sizin vekaletiniz ile onaylamış işte dünyadan haberi yok, sizin de yok.
Hakim niye yanlış yapsın. Açık konuşayım o sizin sinirinizi yatıştırmak için hakim karıştırmıştır diye gidip hakimin önüne dikilemeyeceğinize göre üfürmüş sokak ağzı ile söyleyim.
Sizi de ikna etmiş. Heralde ben hata yaptım benim yüzümden oldu demeyecek avukat.
Ben de öyle düşünüyorum, kızgınlığı yumuşatmak için ehe ehe hakim gözden kaçırmış mıduna girmişKonu sahibi avukatada dava acabilir.
Elinde karsi tarafla anlasmasini ibraz ettigi mesajlar vardir. Ilk basta sabah 10dan aksam 6ya kadar diye anlasmislar. Bu standart bir protokol ibaresi, benim protokolde de bu sekilde yaziyor. Avukatin ihmali var, zaten tebligi okumadim demis.o yuzden ortami yumusatmaya çalışıyor