Çok üzücü bir durum, öncelikle geçmiş olsun.
hukukçu olarak şunu söyleyebilirim ki boşanma davanızda gariplik var. Dipnot şunu söyliyeyim; biseksüel, gay ya da lezbiyen olmak velayet açısından önemli değil. Yani gay olduğunu mahkemede deseydeniz de yine görme hakkı vardır. Ancak
1. Anlaşmalı boşanmada hakim sizin anlaştıklarınız haricinde çocuğun üstün yararını gözetip kişisel ilişki tesisi zamanlarını kendi düzenleyebilir. Sizin olayda maalesef önceki kararlardan copy paste yaparken düzeltilmemiş, kalmış diye düşünüyorum. Çünkü 4 yaşından küçük çocuklara genel olarak yatılı ilişki tesis edilmiyor. Bir garabetlik var.
2. Çocuk teslimden bebeğinizi getirmenizi söylemek için aramaları için KESİNLEŞMİŞ bir boşanma kararı olması gerekiyor (siz anlaşmalı olarak açtığınız için diyorum). Normal çekişmeli açsaydınız hakim geçici velayeti size verecekti, babayla da 2 haftada bir yatılı olmayan bir şekilde kuracaktı. Siz kararı beğenmeyip istinafa gittiğinizde ordan kesinleşip dönene kadar bu geçici velayet geçerli olacaktı. Ama sizin durumunuzda anlaşmalı açıldığı için şuan kesinleşene kadar ortak velayet söz konusu.
3. Anlaşmalı boşanmak için duruşmada sizin ve eşinizin de olması gerekiyordu. Avukat ya da siz nasıl fark etmediniz? Ya da duruşmada 2 haftada bir yatılı olmayan şekilde verdi de sonradan yazılan gerekçelide mi hatalı yazdı? Eğer bu şekilde ise tavzihle düzelir. Ama duruşma zaptı da gerekçeli de bu şekildeyse maalesef istinaf çözer.
4. Söylediklerinizde hukuki olarak bazı sıkıntılar var bunlar hukuki terimlere hakim olmamanızdan kaynaklı olabilir ya da düşünmek istemiyorum ama avukatınız bir hata yapmış olabilir. Bu gerekçeli karar, esas karar 15 gün sonra demişsiniz ve avukatınızın istinafa gittiğinden söz etmişsiniz. Sıralama şu şekilde olmalı; duruşmada karar verilir genel hatlarıyla, 15-30 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Gerekçeli size tebliğ olunca da istinaf süresi başlar. (İstinaf süre tutum vermiş olabilir) Size bu durum farklı anlatıydıysa lütfen başka bir avukata gidip danışmanlık alın. Uyap vatandaştan siz de dosyanızda ne olmuş bakabiliyorsunuz.
5. Eğer karar gerçekten böyle çıktı, düzeltilemedi ve istinafa gittiniz bu durumda öne alım dilekçesi verin. Çünkü istinaf süreci de 2 seneye yakın sürüyor.
Umarım bir an önce çözülür 10 aylık kızım var böyle bir durumda kalmayı düşünemiyorum bile.