7 aylık bebeğin babada haftasonu yatılı kalması

Tabi ki yanlışlık olmuş. Ben protokole 8 yaş oğlum ile 14 aylık bebeğimi her haftasonu yatılı alabilir sömestrde alabilir bir hafta diye yazmıştım. Hakim bunları sen mi yazdın dedi evet dedim. Aslında formalite sayın hakim istediği zaman gelip alabilir babaları sonuçta dedim. O da olmaz böyle 2 haftada bir alabilir yazları da 1 ay dedi. Sonra hayır hayır böyle de olmaz çocuklardan biri bebek 14 aylık yatılı kalamaz dedi. Sonra bu hakime kalkarak bağırdı. Ben kızımı da istiyorum yatılı bakabilirim dedi. Hakim de vermiyorum dedim otur yerine bebeğin sana değil annesine ihtiyacı var dedi. Biz de refakat yok çünkü abisi de gidiyor yanında. 2 haftada bir pazar günleri sabah 9 akşam 17.
Ama dersen ki babaları düzenli alıyor mu 😂😂😂😂 3 ayda bir 1-2 saat. Neyse o karar düzelir merak etmeyin

Bunların hepsi yapılabilir şeyler ama karşı taraf pisliğin tekiyse bir duruyorsunuz. İki tane erkek kardeşim var neler yaparlar kestiremiyorum bu olaylar büyür tek korkum onlar. kaybedecek hiçbir şeyim olmasa dediklerinizi kesinlikle yapardim
Hayır hayır tehdit falan olayına girmeyin. Hem suçlu olursun hem de daha da klnlendirirsin. Her ne olursa olsun babası sonuçta. Bir şekilde çözümcü olmaya bak. Mesela benim çocuklarımın babasını ailesi ensest. Kesinlikle görüşmelerini istemiyorum çocuklarımın. Mahkemede söyledim. Hakim umursamadı. Onun davası başka. Görüşülecek kişilere karışamayız dedi. Ve bizdeki sözde baba bu dediğim aile bireylerine aşık. Onlardan çıkmaz. Kavga gürültü ancak seni ve çocuğunu yorar

Yeniden dava açılsa bile sonuçlanana kadar bebeğiniz zaten sütten kesilir dedi avukatım. Ara talep oluşturduk zaten bu gerekçeli karar. Esas karar da 15 gün içinde belli olurmuş ki ben bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.
Avukatın tam bir g..zekalı. Onu değiştir önce. Böyle bir konuda nasıl bir yanlışlık olabilir? Davayı takip mi etmedi ne yaptıysa artık 7 aylık bebe yatılı babaya mı verilir

Çok üzücü bir durum, öncelikle geçmiş olsun. 🙏🏻 hukukçu olarak şunu söyleyebilirim ki boşanma davanızda gariplik var. Dipnot şunu söyliyeyim; biseksüel, gay ya da lezbiyen olmak velayet açısından önemli değil. Yani gay olduğunu mahkemede deseydeniz de yine görme hakkı vardır. Ancak
1. Anlaşmalı boşanmada hakim sizin anlaştıklarınız haricinde çocuğun üstün yararını gözetip kişisel ilişki tesisi zamanlarını kendi düzenleyebilir. Sizin olayda maalesef önceki kararlardan copy paste yaparken düzeltilmemiş, kalmış diye düşünüyorum. Çünkü 4 yaşından küçük çocuklara genel olarak yatılı ilişki tesis edilmiyor. Bir garabetlik var.
2. Çocuk teslimden bebeğinizi getirmenizi söylemek için aramaları için KESİNLEŞMİŞ bir boşanma kararı olması gerekiyor (siz anlaşmalı olarak açtığınız için diyorum). Normal çekişmeli açsaydınız hakim geçici velayeti size verecekti, babayla da 2 haftada bir yatılı olmayan bir şekilde kuracaktı. Siz kararı beğenmeyip istinafa gittiğinizde ordan kesinleşip dönene kadar bu geçici velayet geçerli olacaktı. Ama sizin durumunuzda anlaşmalı açıldığı için şuan kesinleşene kadar ortak velayet söz konusu.
3. Anlaşmalı boşanmak için duruşmada sizin ve eşinizin de olması gerekiyordu. Avukat ya da siz nasıl fark etmediniz? Ya da duruşmada 2 haftada bir yatılı olmayan şekilde verdi de sonradan yazılan gerekçelide mi hatalı yazdı? Eğer bu şekilde ise tavzihle düzelir. Ama duruşma zaptı da gerekçeli de bu şekildeyse maalesef istinaf çözer.
4. Söylediklerinizde hukuki olarak bazı sıkıntılar var bunlar hukuki terimlere hakim olmamanızdan kaynaklı olabilir ya da düşünmek istemiyorum ama avukatınız bir hata yapmış olabilir. Bu gerekçeli karar, esas karar 15 gün sonra demişsiniz ve avukatınızın istinafa gittiğinden söz etmişsiniz. Sıralama şu şekilde olmalı; duruşmada karar verilir genel hatlarıyla, 15-30 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Gerekçeli size tebliğ olunca da istinaf süresi başlar. (İstinaf süre tutum vermiş olabilir) Size bu durum farklı anlatıydıysa lütfen başka bir avukata gidip danışmanlık alın. Uyap vatandaştan siz de dosyanızda ne olmuş bakabiliyorsunuz.
5. Eğer karar gerçekten böyle çıktı, düzeltilemedi ve istinafa gittiniz bu durumda öne alım dilekçesi verin. Çünkü istinaf süreci de 2 seneye yakın sürüyor.
Umarım bir an önce çözülür 10 aylık kızım var böyle bir durumda kalmayı düşünemiyorum bile.
Çok teşekkür ederim kuzum Allah razı olsun

X