Bende.katilmak istiyorum bende 68 kiloyum
Yağları daha kolay yakmanın yolu
Gelen sorulardan yola çıkarak bu yazıyı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Diyelim ki spor yapıyorsunuz aktif bir hayata sahipsiniz ve hala kilo veremiyorsunuz. Telaşa kapılmamak gerek diyorum. Hepimizin başına geliyor. Belki de biz her şeyi doğru yaptığımızı zannederken hata yaptığımız konular bulunuyordur. Ne gibi dediğinizi duyar gibi oldum J
Söyle ki sağlık kilo verirken yağ yakıp sağlıklı kas kitlemizi artırmak gerekiyor. Bunun da iki önemli adımından biri duzenli spor ve yediklerimize dikkat etmek.
Özellikle yediklerimize dikkat etmek çok büyük önemi var. Yediklerimiz ile yaptığımız yanlıklar sporla yaptığımız tüm doğruları ne yazık ki alıp götürüyor.
Peki ne yapalım?
1. Az miktarda karbonhidrat içeren sebzeleri yiyelim.
Mesela brokoli, ıspanak, pırasa, yeşillikler, domates, salatalık gibi.. Uzak durulması gerekenlerin başında da patates geliyor. Patatesin kızartması haşlaması fark etmez ,tüm doğruları alıp götürüyor.
2. Daha fazla deniz ürünleri, protein, yumurta beyazı, ve yağsız sut ürünlerini tüketelim.
3. Yumurta ve Baklagillere devam.. Salatalarda, öğlen aksam tüketmek lazım.
4. Yağlı sut ürünlerini ve margarin tereyağı ve yağı da tabi dikkatli abartmadan tüketmek gerekiyor.
5. Daha az karbonhidratlı meyve sebze tüketmek, seker, şekeri ve undu ürünler, hazire gıda ve trans yağlardan kaçınmak lazım.
Bu 5 önem sırasına göre sıralandı. Aslında çok basit kurallar ama hiç aklimizden çıkarmamamız gerekiyor.
Yazı alıntıdır. Ortak derdimiz olan yağları yakmanın yollarını araştırıyordum paylaşmak istedim.
Bugun 3. günüm Özellikle 1. ve 5. madde favorim.
1.günüm yani 10/07/2014
niyetli degilim. malum özel gün...
gün boyunca 3LT su içtim...
ara-kücük 2tane şeftali yedim
öğlen-1 tane domates yedim
akşam-1 kücük kase dövme corbası
2tane kücük kabak dolma.1tane kırmızı biber dolması.
kücük parca ekmek...
ara-1 tane salatalık(kücük)
cayımdaki şekeri hiç koymasam aslında süper olucak ya
ve saglıksız beslenmem biliyorum ama ramazan oldugundan kendimde tam denge oluşturamıyorum.
helede işteyken
bende o zaman 1.günümü yani dün iftar ve sahurumu sizinle paylaşayım.
iftar: 3-4 yk börülce yemeği
4 yk bulgur pilavı
1 kase şekersi kayısı kompostosu
1 yk yoğurt
gece 23:30 da 5 kiraz 2-3 kavun
sahur: suda bekletilmiş 4 kuru kayısı
2 dilim kıymalı börek (ama bildiğimiz böreklerden değil annemin dıyet böreği)
peynir,5 zeytin,bi kaç dilim domates.
yaklaşık 2.5-3 lt suyumu da içtim. Günlük 10 dk kadar vücut egzersizi yapıp iftardan sonra teravih namazına gittim.aslında iftar ve sahur arası normalde hiç bi şey yemiyordum ama bu aralar aşırı derecede bağırsak ve hazımsızlık problemlerim var o yüzden biraz meyveden lif almak istedim.inşallah o sorunlarımı giderirsem her şey daha iyi olak
3 lt su çok iyiymiş.Şu an orucum ya bu su miktarı mükemmel geldi. Yemeğinle ilgili , öğlen çok hafif ,akşamsa güzel. Belki akşamki ekmeğe veya dolmalardan birine fazla diyebilirim. Tabi bunda dediğin gibi ramazanın etkisi var. Bi iki hafta sonra beslenme ritmimiz düzelecek. Ben özellikle gece yemek yemekten çok rahatsızım.Ramazan bitince akşam 6 dan sonra hiçbir şey yemiycem.
Ben çaydaki ve kahvedeki şekeri bırakalı 4 -5 sene oldu . Gerçekten şimdi çayıma şeker attığım günlere inanamıyorum. Şekersiz içmeyii dene kesinlikle alışacaksın azaltarak da kesebilirsin.
2.günüm
gün boyu 3,5lt falan içmişimdir su
öğlen bir dilim cavdar ekmek.cay
akşam-1tane karnıyarık. 2 kaşık pirinç pilavı.
yarım bardak ayran... ekmek yemedim. dışardaydık.
2dilim kedidilli pasta yedim
Güzel bi gün olmuş . Şiİşkinliğin azaldı mı? Hem kayısı hem yoğurt faydalı olmuştur umarım
hayır ya şişkinliğe pek bi yararı olmadı ben yaklaşık2 yıldır bu problemi çekıyorum zayıflamaya başladığımdan beri yani. ama bi de reglime 1 hafta kaldı onunda etkisi fazlaca :/ o zaman dünün listesinide vereyim.
2.GÜN
iftar: 1 bardak tahinli ılık su(bağırsak problemim için)
1 tabak bamya yemeği
biber dolması(içi toplam 2 yk bulgurlu)
1 bardak ayran
sahur: suda beklemiş 2 kuru kayısı
1 tabak bamya yemeği
1 dilim tam buğday ekmeği
5 zeytin,peynir, 1 ince dilim kavun
dün dediğim gibi ara öğün yapmadım ama her zaman o saatlerde maden suyu içiyorum günlük kaybolan minarel kayıplarını desteklemek için ve tabiki 3 lt suyumu da içmeye çalışıyorum.benden raporlar bu kadar kızlar
İkinci gün menünü de beğendimiftarın da ekmeksiz. çok ağır değil hem sebze yemeği yemişsin.. bence bir iki gün iftarda da sahurda da çorba iç kayısı kürüne devam et. iftardan sonra bitki çayı belki iyi gelir . aslında ramazan olmasa spor öneririrm ama kendim de yapmıyorum ki sana öneriyim :18::18::18:
Ben de katılabilir miyim? 1.73 üm 67kiloyum. 19 Yaşındayım. Hedefim 55 kilo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aranıza bende katılmak istedim çok takip ediyosun maşallah :)
Kısaca kendimden bahsediyim boyum 168 yada 169 tam emin değilim. üniversiteden geldiğimde yani 7 temmuzda 67.6 çıktım biraz spor oruçla beraber 11 temmuzda tekrar tartıldım 65.4 çıktım.
Hedefim 55 olmakhergün buraya yazcam ne yediğimi neler yaptığımı...