...

anneniz affettikten sonra size de affetmekten başka bir yol kalmıyo ne yazıkki ama bu çok zor elinizden geldiğince babanızla karşılaşmayın kadını aramak falan da bence gerek yok sonuçta anneniz kalmayı kabul etmiş diğer yapılcak herşey kötü bi izlenim bırakır o yüzden sizde zamana bırakın inşallah zamanla geçer

Öyle bir şeyi yapmaya niyetim yok. Hem gidip konuşunca ne değişecek ki annemin boşanmaya niyeti yok affetmiş. Kardeşimi düşünüyor daha çok, çok hassas bir çocuk ben ne yaparım siz boşanırsanız beni hiç mi düşünmüyorsun diyormuş anneme. Çok üzgünüm elimden gelen bir şey yok.

bence sizde anneniz gibi yapın kardeşim var benim nişandı oydu buydu diyip iyi yanlarını düşünmeye bakın belki biraz iyi gelebilir o size

bence sizde anneniz gibi yapın kardeşim var benim nişandı oydu buydu diyip iyi yanlarını düşünmeye bakın belki biraz iyi gelebilir o size
Şuan nişan gibi bir durum söz konusu değil ileride belki olur çünkü o iş de babamın rızasına bakıyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Son düzenleme:

Gerçekten merak ettiğim için sormak istiyorum, alternatif olarak ne yapabilirdi? Babasının annesini uzun süreler aldattığını öğrenen biri ne yapabilir? Mesela annem zaten biliyordur diyip susmalı mı, yoksa her sinirlendiğinde çocuklarının önünde annelerine silah çeken birinin babalık vasfı yüzünden hakkıdır mı demeli?

Çocuk yapmak onlara karşı da sorumlu olmayı göze almak demektir. Ki sonrasında verdiği tepkilerden ''beni babalıktan reddedebilirsin'' gibi cümlelerden karakter de çok belli, her evliliğin dinamikleri farklı olsa dahi.

Konu sahibi, bazı insanlar haksızlığa tahammül edemez. En yakınlarına yapıldığındaysa hiç edemez. Onurlu davrandığınızı düşünüyorum, umarım kendi geleceğinizde bu tarz sorunlar yaşamak zorunda kalmazsınız. Annenize de sinirlisinizdir diye tahmin ediyorum, açıkçası ben sinirlenirdim, bu konuda ne diyebilirim bilmiyorum. Ama annenizi rahatsız etmesinden korkuyorsanız babanızın psikolojik destek almasını, zaten alıyorsa arttırmasını sağlayabilir misiniz acaba?

Walla cnm ben senin yerinde olsam kadina watshapp dan yazarim kocana herseyi anltcm die bn babamn konuştuğu kadini bi bulsam kariyi yolcam ailesine anltcm herseyi kadin korkudan iki hattinida kapatti ama olsn resmi war elimde iki tanede buyuk oglu warmis onlari bulup annesinin yaptiklarini anlatcm belki babam denen herif o kadına para da yedirdi bizim hakkimizi yedirdi o kadin oyle kolay kurtulamick

Yorumunuz ve yaptığınız empati için çok teşekkür ederim. Bilmiyorum belki bu kadar müdahale etmemem gerekirdi fakat dayanamadım. Babam psikolojik tedavi görüyor kullandığı ilaçlar var fakat onunla ilgilenen doktor emekli oldu. Şimdi başka bir doktora da gitmiyor. Yaklaşık 5 aydır da ilaçların dozunu kafasına göre yükseltip azaltarak kullanıyor. Laf söylenmiyor ki hiç dinlemiyor bağırıp çağırıyor. Annem boşanırsa kendine ya da bize zarar vermesinden korkuyor eli kolu bağlı çünkü adam hasta.

Laf anlatılamayan insanlarla ne yazık ki çözüme gitmek çok zor. Keşke dinleyeceği biri olsa da doktora tekrar gitmeye ikna edebilse. Kafasına göre ilaç kullanması hiç güzel sonuçlar doğurmayabilir. Umarım annenizin kararını tedavi olarak destekler, size kolaylıklar ve sevgilinizle mutluluklar diliyorum.

Canım adam sağlıklı değil, inan ki kendimi zor tutuyorum. O kadında birazcık namus olsa küçücük çocuğunu düşünür bunları yapmazdı ben ne desem boş ar damarı çatlamış belliki. Öyle bir şey yapsam babam beni mahveder yaşıma başıma bakmaz döver beni. Zaten tehdit ediyor annemi sakın bir şey yapma diye. İşinden olmaktan korkuyor. Adamın kocası öğrense belki herkese zarar verir. Bir de annem affetmişken bana pek söz de düşmüyor açıkçası. Ben kendi kendime üzülüyorum annemin halini gördükçe daha çok üzülüyorum.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için umarım ilerde ben de bu duruma düşmem. Kendim aldatılsam bu kadar canım yanarmıydı bilmiyorum. Bu çok başka çok sevdiğin güvendiğin birinin bunları yaşatması çok zormuş. Kocan olsa ayrılırsın da baba olunca atsan atılmıyor satsan satılmıyor. İçim biraz olsun hafiflese keşke...

Dogru diyorsun aslında cnm bizdede şu an ortalık duruldu gibi annme yeminler etmiş bi daha konusmucam o kadınla diye aralari iyi şu an annemle kotu olan biz olduk gibi annem affetti ama benim icmde hala Nefret war ondan kurtalamiyorum annemin de hemen affetmis olmasina sinir oluyorum annemde napym aynı ew icinde küs mu duralım diyor bnde ayni ewde yasamio olsam bu kadar takmazdm kafaya

Ben anneme kırgınım ama hak veriyorum çünkü yine bizi düşünüyor, elimden bir şey gelmiyor. Keşke bu evde yaşamasam nişanlılık evlilik hayallerim çok başkaydı, rıza vermesini beklemeye tahammülüm yok çünkü yüzünü görmek istemiyorum. Evlenicem şimdi desem en güzel olması gereken zamanlarımı bana zehir edecek apar topar gönderecek beni evden kimsesizler gibi. Sussan bir türlü konuşşan bir türlü. Allah ikimize de sabır versin.

Son düzenleme:
Amin cnm
Bence erkek arkadaşına anlat biraz için rahatlar ben anlattm ona konusark içim daha da rahatladi babanla küs kalma dio ama konuşmak istemiyorum bn daha sende anlat icin rahatlar bence

Amin cnm
Bence erkek arkadaşına anlat biraz için rahatlar ben anlattm ona konusark içim daha da rahatladi babanla küs kalma dio ama konuşmak istemiyorum bn daha sende anlat icin rahatlar bence
Canım ben anlatmayı düşünmüyorum. İnsanoğlu şaşar beşer ileride bu durumu yüzüme vurabilir. Sizlerle konuşunca içimi dökünce biraz olsun rahatlıyorum.

Canim annen affetmis, sen de affetmelisin. Evet o kadar kisi goruyor, ama bizim toplumumuzda erkek yapinca cok sorun olmuyor, sizi fazla ayiplamazlar. Ama annen aldatsaydi, tabiki sevgilinin ailesi falan bayaa bi sorun yaparlardi, hatta evlilige engel olmaya bile calisirlardi.
Bir de soyle dusun, bosansalar siz daha kotu duruma duseceksiniz toplumun gozunde. Ben bir anadolu sehrinde yasiyorum, ve burdaki aileler bosanmis kisilerin kizlarini almak istemiyorlar. Cok yadirgiyorum ama boyle yapiyorlar. Yani toplumu takiyorsan, eller ne der diyorsan, emin ol babanin bu davranislari unutulur gider ne de olsa erkegin elinin kiridir bu ulkede bu isler. Ams bosansa, annene bir suru laf eder bu toplum, yok efendim dirdirciydi kocayi disari yoneltti, yok yemek yapmayi beceremiyordu, yok gecimsizi, yok evi daginikti kocadi tiksinmis, yok bakimsizdi yok siskoydu, diyecekler. Yani her halukarda kadini suclayacaklar.
annen bosanmayarak ellerin lafindan hepinizi kurtariyor. Baban hatali evet, ama onu affet artik, sen de bu duzene uymak zorundasin.
Evlenene kadar o evde yasamak zorundasin. Ve bu zaman dilimini mutlulukls huzurla gecir. Kendine zindan etme orayi. Evlenince yuzune bakmazsin gerekirse.

Annenize çok üzüldüm,Bir bayan için nekadar onur kırıcı bir durum.
Babanız gibi her boşlukta olan ozaman eşini aldatsın.

Annenizi anlıyabiliyorum,siz ben anneme bakarım diyosunuz ama,yarın evlenmek istersiniz.
Evleneceğiniz adamın annenizi kabul edeceğini nerden biliyosunuz?

Bir bayanın sosyal güvencesinin olması şart.Özellikle belirli yaştan sonra boşanmaya korkuyor insanlar.
Boşanma sürecinden sonra yalnız yaşamak ürkütüyor olabilir.

Rabbim annenize yardım etsin,babanızıda ıslah eylesin.

Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Haklısın toplum baskısı çok fazla. Ama ne bileyim yediremiyorum böyle olmasını. Anneciğimin ekonomik özgürlüğü olsaydı dururmuydu hiç. sadece bizi düşünüyor. Ama işte olanları yediremiyorum anneme kıyamıyorum. Katlandığı onca şey bunun içinmiymiş diyorum, hadi anneme saygısı yoktu boyunca çocuklar var hiç mi aklına gelmedik diyorum hiç mi utanmadı. Bir de kadının evli olduğu aklıma geldikçe daha da midem bulanıyor. İkisini de Allah'a havale ediyorum. Babama bir şey olsa canım çok yanar onu da biliyorum ama hak ettiğini bulsun da istiyorum:2:

Son düzenleme:
Belki beni hayalperest olarak görebilirsiniz ama şuanki düşüncem benim annemi kabul etmeyen beni de etmesin şeklinde. Belki öfkemden sağlıklı düşünemiyorum ama annem benim başımın tacı ömrüm olduğu müddetçe başımın üzerinde yeri var. Şuan kendime bakabilecek durumdaysam parasal açıdan babam sayesinde olsa da (beni okuttuğu için) manevi yönden annem sayesinde. Çok sağolun dilekleriniz için.

Arkadaşım öncelikle ailecek başınıza gelen bu duruma çok üzüldüm....
Ben olsam ben de affedemezdim sanıyorum ki ...
Benim babam hayatta değil, onun yokluğuna o kadar alıştım ki şimdi empati bile yapamıyorum....
Ama annen affettiyse bu senin de babanı affedeceğin anlamına gelmiyor...
O karısı sen kızı...
Belki annen yaşı geçtiği için bu durumu içinde daha kolay hazmedebilir ama sen kim bilir hangi açılardan düşünüyorsun....
Bu ihanet sanki sana yapılmış bir ihanet gibi geliyor yaş itibariyle daha fevri düşünüyorsun...
Belki kendini annen yerine koyuyor, bana bunu sevgilim yapsa ben ne yapardım diyorsun içten içe....
Ben olsam her ne kadar annem bu durumu sindirse de ben sindiremezdim...
Babama da asla eskisi gibi davranmazdım....
Kolaylıklar diliyorum, işin zor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…