Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

en küçük benim en küçük benim inşlh aebenim inşlh görürsün en kısa üsrede :))

hee en küççük sensin burda:ecrin_bebek:
biz senin ablan sayılırızkaydirigubbakcemile5
artık ablan olduğumuza göre
saygıda sevgide ikramda kusur etmezsin:roflol::roflol:

bence kaliş sabah gelince sayfaların sayısını okuyunca şok olaçak pazarteside asüüüü

günaydın hatunlarrr:)))

dün çok güzel bir gün geçridikk Allahıma şükürler olsunnn.... çoook uzun bir aradan sonra onu görmek bile beni çok mutlu etti.. nazlım aebnim özgemmm hepinizee ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

yediklerime gelince dün diyet hiç yapmadım kızlar.

öglen ızgara köfte yedim ayranla
cinema da patlamş mısır....
akşam yemegi olarak da bir diliim çikolatalı pasta yedim. yememem lazımdı biliyorum ama kaç ayda bir kez görüşüyordukk günün tadını çıkarmak istedikkk bu haftaa ne yapıp edippp kilo verecegime söz verdim.

bugün büyük gün abime kız istemeye gidiyoruz elbette verecekler :=)) usuleten gidiyoruz evde bir koşturmaca var bende şimdi giyinip kuaföre gidcegim,gitmeden size bir ayzayım dedim kocaman öptüm sizi.

ceylinciğim alllah hayırlı eylesin canım.
dün bende yedim ama sevgilier günü çin değil. ziyafet çok hoştuda o yüzden:eek:
zaten sevgilim yokki benim. eşim varsırnaşık şey

gelelim yediklerime
sabah yarım tost ekmeği 1 yumurta biraz kaşar yedim. iştahımda yoktu ama akşamda yemediğim için metobolizma çalışsın namında yedimdelikafadulden
bu kez kafaya koydum ve kendimi motive etmek için kapalı alanlara sık sık gidip zayıf bayanlara bakmaya karar verdim özelliklede alış veriş mekanlarındasırnaşık şey dışarda milletin üzerinde kocuk manto hiç bişi belli olmuyor.
sanırım sapığım ben sapık:roflol::roflol:

günaydım ......
iyi pazarlar ....

ceylin ne güzel .gün geçirmişin . bu günde heyecanlısındır . oh ...

dora senı yeniden yeşil sahalarda sık sık görmek istiyoruz ona göre .....

kızlar nasılsınız bakalım görüşmeyeli benımkını gönderdim size geldimm gecmişteyimm

Diyetin nasıl şişmanlattığı konusunu biraz daha açalım mı?

Diyet yokluk bilinci demektir. Yani yiyecek sınırlıdır. Diyelim ki sizin bedeninizin ihtiyacı olan kalori günde 1200, siz kalkıp 800-900 kalori alırsanız beden “Eyvah, kıtlık var” diyor ve kalori harcamayı azaltıyor, dolayısıyla siz diyet sonrasında değil 1500-2800 kalori, 1200 kalori bile alsanız şişmanlamaya başlıyorsunuz. Sır şurada; üç gün az yiyip dördüncü gün normal yiyeceksiniz. Bir hafta bile düşük kaloriyle beslenirseniz, bedeniniz yokluk bilincine giriyor.

Yani üç gün daha az yiyip dördüncü gün normal yenecek… Bu herkes tarafından bilinen bir şey mi?

Egzersiz ve body building yapanların, atletlerin bildiği bir şey, bir de kendi deneyimim var. Normal bir kadının bazal metabolizması 1200 kalori gerektiriyorsa ve o kadın kilo almak istiyorsa 1200 kalorinin altında bir miktarla sınırlasın kendini. Bütün aptallar kilo verebilir, isterlerse. Önemli olan o kiloyu koruyabilmek. Diyet yapıp kendini 800-900 kaloriyle sınırladığında vücudun normal metabolizması da aşağı düşer. Bu nedenle diyet sonrası normal yenildiğinde bile kilo almaya başlanır, çünkü metabolizma bir kez düşmüştür ve artık 1200 kaloriye ihtiyaç yoktur. Bir diyetin bedeli bedene aşağı yukarı bir yıldır, bir yıl sonra metabolizma düzelir.

Diyette bazı noktalarda vücut duruyor ve o kilodan aşağı inmek zor oluyor…

Bir de yiyecek ayrımına vurgu yapıyorsunuz…

Hayvanlar karışık yemez. Biz patates, meyve, et hepsini bir arada yiyoruz. Oysa vücudumuzdaki karbonhidratlar, proteinler, asit-alkali olarak farklı farklı sindiriliyor. Şöyle bir ayırım doğru sanırım; topraktan gelenle hayvandan geleni karıştırmayacaksın. Hayvandan gelenler dört saatte, topraktan gelenler üç saatte hazmediliyor. Sebzeler yeşil yapraklıysalar, iki saatte hazmedilebiliyor, meyvelerse zaten midede değil bağırsakta hazmediliyorlar; yarım saatte… Bedinin kimyası böyle. Et ve pilavı aynı öğünde yediğinde, et vücudu dört saatte hazmedeceğine on iki saat içeride hapis kalıyor, asidin etkisiyle de toksine dönüşüyor. İşte serbest radikaller yaratıp cildin yaşlanmasına neden olanlar da o toksinler zaten. En kötüsü de meyvelerle öteki yiyecekleri karıştırmak. Hele et ile meyve korkunç bir kombinasyon. Et yüzünden meyve de gidemiyor bağırsaklara ve sindirilemiyor. Sonuç, mide ağrıları ve şişkinlik. En sağlıklısı, meyveyi sabah yemek. İlle elma yemek de şart değil, hangisi iyi geliyorsa, hangisi yedikten sonra acıktırmıyorsa… Öğlenleri de ister protein, ister tarımsal, canın ne çekiyorsa onu yiyeceksin. Mesela rahatlıkla kuru fasulye-pilav yenilebilir çünkü ikisi de topraktan geliyor. Etle kocaman bir yeşil salata yiyebilirsin. Çünkü sebzenin asit alkali salgısı yok. Sebzeyi pilavla da yiyebilirsin. Ne kadar kalori alacağınıza verdiğiniz önem kadar; yediklerimizi nasıl sindireceğimize de önem vermeliyiz.
Çünkü sindirilemeyen şey kilo haline geliyor. Bir de ortalama 2,5 saatte bir yemek lazım. Vücuda sürekli yiyecek girmesi lazım ki kıtlık bilincine girmesin. Salatalık da yesen, bir tane zeytin bile atsan vücut kıtlık bilincine girmiyor ve keyfi yerinde oluyor.

Zayıflamak için nefes alma egzersizle öneriyor musunuz?…

Nefes çok önemli. Vücuttaki toksinlerin yüzde 70’i nefes vasıtasıyla atılır. Geri kalan yüzde 30’u idrar, terleme ve diğer yollarla atılır. Doğru nefes almak vücuda giren oksijeni arttırıyor. Oksijen yağ yakar. Neden zayıflamak için aerobik egzersizi öneriliyor? Çünkü aero hava demek, hava da eşittir oksijen… Derin nefes vücuda oksijen sokuyor. Bu yağların hızla yakılmasını sağlıyor.

Nasıl nefes alacağız?

Karından nefes almaktan, karnı şişirerek doldurmaktan bahsediyorum. Sabah, öğle ve akşam onar kere yapmak gerekiyor en az. Bebeklere bakın; karınları şişer, doğru nefes odur. Günlük hayatta aldığımız nefes sadece üst taraflara gidiyor, akciğerlerimizin alt tarafında karbondioksit yıllarca dışarıdan çıkamadan kalıyor.

Son günlerde “sırf beden” tartışması var, buna ne diyorsunuz?

Sırf beden doğaya aykırı. Kitaba “Barbie’nin ölçülerini” koydum. Bu kavramlar insanlık dışı, diyet endüstrinin, modacıların yarattığı birer illüzyon. Zaten bu nedenle orta ve üst sınıflarda anoreksi ve bulimia hastalığı arttı. Kendisiyle barışık insan, vücudunu o kadar takmaz. Biz elbise askısı değiliz! Diyelim, 65 kilosun, bir haftada vereceğin maksimum kilo 650 gram olmalı, yani ağırlığının yüzde biri. Daha fazla kilo veriyorsan yakında alacağını bil. 60 kiloya indiğinde vereceğin kilo 600 grama düşer. Bu yüzden kadınların morali bozuluyor. İlk ay beş kilo verdim ama şimdi veremiyorum diye, zavallı beden kendisini kurtarmaya çalışıyor aslında! İnsanın yedikçe yiyesi ve egzersiz yaptıkça yapası gelir. Ne yaparsan yap o kendisini tekrar ediyor. Hayatta 21 gün süreyle üst üste yapılan şey alışkanlık haline gelir.

Kilo verdikten sonra geri almamak için

Kısa kısa

* Her insanın midesi yumruğu kadardır. Normalde mide cidarına yapılan basınç tokluk hissi verir. Ama psikolojik nedenlerle yemek yiyorsak bu basıncı duymaz, yemeğe devam ederiz. Psikolojik açlığı kazanlar bile doyurmaz!
* Çabuk kilo verme hayalinden vazgeçtiğinde kilo verebilirsin. Einstein’a atfedilen bir söz vardır; hep aynı şeyi yapıp bu kez farklı sonuç bekleyemezsin.
* İlk gelen en son gider, en son gelen önce gider. Bölgesel zayıflama yoktur.
* Bir yiyeceğin raf ömrü ne kadar uzunsa vücuttan atılma süresi o kadar uzun sürer.
* Sporsuz zayıflama sadece kastan kaybettirir. Sporu en az bir saat her gün yapmalı. Her gün aerobik, bir gün ağırlık ve haftada iki de esneme çalışması yapmalıyız. Nasıl haftada yedi gün yemek yiyorsanız, yedi gün spor yapmalısınız.

aebenım nasılsın sonra okuyacam ama gecmişi bitirdim arkadasım gelio acil evi toparlamam lazım benım

neyse kısaca anlatayım cuma günü trene bindim polatlıya kadar jet hızıyla geldim ondan sonra film koptu 16:12 de sincanda olacakken bekledik bekledik 18:30 da indim sagamı solamı gidecem derken otobus önume cıktı koşa koşa duraga yetiştim bindim askeriyeye vardım aldım benımkını ulusa geldik ulus sıhhıye kızılat metronun içi derken 9:30 oldu astiye geldik bındık geldik 1 e doıgru ve şimdi 12 gitti geri işte böle oldu

benım diyet tabiki gümledi ama 79 cıktım şaşırdım cuma günü 1 simiit 1 gözleme yedim dün çok sey yedim içtişm bugünde beraber son mukellef kahvaltı diyet hayatıma tam gaz dönüyorum ziyaretci salonuna girdiginde ilk ayaga kalkışımda yüzünü görmek süperdi zira cok sasırdı şok gecirmiş :)) acayip gaza geldim ben kimse tutmasın beni bu arada ilginç bişi daha 42 beden pantolona sıgdım ben

aebenım nasılsın sonra okuyacam ama gecmişi bitirdim arkadasım gelio acil evi toparlamam lazım benım

neyse kısaca anlatayım cuma günü trene bindim polatlıya kadar jet hızıyla geldim ondan sonra film koptu 16:12 de sincanda olacakken bekledik bekledik 18:30 da indim sagamı solamı gidecem derken otobus önume cıktı koşa koşa duraga yetiştim bindim askeriyeye vardım aldım benımkını ulusa geldik ulus sıhhıye kızılat metronun içi derken 9:30 oldu astiye geldik bındık geldik 1 e doıgru ve şimdi 12 gitti geri işte böle oldu

benım diyet tabiki gümledi ama 79 cıktım şaşırdım cuma günü 1 simiit 1 gözleme yedim dün çok sey yedim içtişm bugünde beraber son mukellef kahvaltı diyet hayatıma tam gaz dönüyorum ziyaretci salonuna girdiginde ilk ayaga kalkışımda yüzünü görmek süperdi zira cok sasırdı şok gecirmiş :)) acayip gaza geldim ben kimse tutmasın beni bu arada ilginç bişi daha 42 beden pantolona sıgdım ben
süper işte bu bediş .. delikafadulden
yukarıyı dikkatlı okursan haftada 1.2 abartılmamış kaçamagın şart olgunu bununda kilo vermede etkisini anlayacaksın .......:1hug:

aeben canım bende her gün b vitamini komplexi alıyorum tabi doktor tavsiyesi ile ve çok memnunum tok tutyor bol su içiriyor halsizliğimi alıyor unutkanlığa iyi geliyorr vallaha çok memnunum

pazar tabi kimseler yok gene ben ögle yemegi olaraktan bi kase sekersiz az sekerli yani aşure yedim şimdide elma suyu içiyorum akşamada meyve baskada bişi yok artık baga

aeben canım bende her gün b vitamini komplexi alıyorum tabi doktor tavsiyesi ile ve çok memnunum tok tutyor bol su içiriyor halsizliğimi alıyor unutkanlığa iyi geliyorr vallaha çok memnunum
recetesiz kullanıla biliyomu canım . o dediklerinin hepsine ihtiyocım var dogrusu .. bi ara tam adını ver oldumu ..a.s

Kızlar çokkk mutluyummm çokk.. kara bulutlar dagıldı ohhh demek ne güzelmiş ya RABBIM şükür olsun binlerceee.....eşimde uçak bulursa bu gün dönüyorr....3 gündür yaşadıgım azap sona erdii.... çok şükürrrr......

Kızlar çokkk mutluyummm çokk.. kara bulutlar dagıldı ohhh demek ne güzelmiş ya RABBIM şükür olsun binlerceee.....eşimde uçak bulursa bu gün dönüyorr....3 gündür yaşadıgım azap sona erdii.... çok şükürrrr......

tekrar tekrar gözünüz aydın olsunn Rabbim hiçkimseye yaşatmasınn :Saruboceq: :teselli:

X