• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Bakanlık olarak kadın istihdamının teşviki için üzerinde çalıştıkları konular olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti: ''Bunlardan birincisi doğum izninin 24 haftaya çıkarılması, maliyetinin devlet tarafından karşılanması. Diğeri, doğum iznine ayrılan kadının doğumdan sonra işe alınmasının zorunlu kılınması, memur olan annelerin ücretsiz doğum izninde geçen sürenin de derece kademe hesaplarına katılması, çocuk yardımlarının artırılması, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu getirilmesi, çocuk sayısına göre kadınlarda emeklilik yaşının kademelendirilmesi yani aşağı çekilmesi.

Bir diğeri yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışma. Bu ve benzeri birçok alternatif şu anda bakanlığımızın ve bakanlıklar arası çalışmalarımızın gündeminde olan konular. Yani yalnız 3 çocuk asgari deyip işi bırakmıyoruz, bunun sağlanması ve kadın hakları açısından atılması gereken adımlar ne ise bunların atılması konusunda bir bakanlık kuruldu, bakanlık kurulmakla da kalmadı atılması gereken adımlar konusunda da ciddi bir dayanışma ve güzel bir çalışma ortamındayız.''

Temmuzdan beri bir çıkaramadılar yasayı... hayır anlamıyorum ne yasalar çıkıyor en fazla 1 hafta içinde... bu yasa çıkamadı 8 aydır belli ki çoğu taze anneye de yetişemicek resmen bizimle dalga geçiyorlar aylardır...

inş. biran önce yasa çıkarda faydalanırız hep aklımda bebeğimi nasıl bırakıp işe dönücem onu düşünüyorum

kadınlara müjde deyip gazaetelerde haber yapıyorlar sanki onaylanmış gibi yanlış bir durum bence daha çalışması yapılıyor

Canlar Konu Başbakana taşındı. yani bu büyük bir ilerleme. ve artık daha net açıklamalar düzenlemeler yer alıyor.bunu dikkate almak lazım.biz umudumuzu kesmişken bakan çıktı gayet net açıklama yaptı.
her ne kadar kesin olmasa da buna şükür :31:

"Doğum izni 28 haftaya çıksın" - Yenisafak.com.tr - 18.02.2013

28 haftaya çıkması için kanun teklifi verildi :32:

TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, Devlet Memurları Kanunu ile İş Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklif, çalışan kadınların doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık analık izinini, doğumdan önce 14, doğumdan sonra 14 olmak üzere 28 haftaya çıkarıyor.

Teklifin gerekçesinde, çalışan kadınların, Türkiye'deki en büyük sorununun, gebelik dönemi ve doğum sonrası dönemde meydana gelen izin sorunu olduğu ifade edildi.

Kadınların, hamilelik sürelerinin çoğunu iş yerlerinde zor şartlarda geçirdiği, doğum sonrası gerekli izin sürelerinin olmaması nedeniyle çocuklarını erken sürelerde anne sütünden mahrum ettiği, bakıcılara teslim etmek zorunda kaldığı belirtildi.

CHP, kadın memura doğumdan önce on dört, doğumdan sonra on dört hafta olmak üzere toplam yirmi sekiz hafta süreyle analık izni verilmesi için kanun teklifi verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığına Devlet Memurları Kanunu ile İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

Teklifin gerekçesinde kadın memurların doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olan toplam on altı haftalık analık izninin, doğumdan önce on dört ve doğumdan sonra on dört haftaya yükseltildiği belirtildi. Gerekçede çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi on dört haftalık analık iznine iki hafta süre eklendiği, bu düzenleme ile daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Teklife göre kadın memura; doğumdan önce on dört, doğumdan sonra on dört hafta olmak üzere toplam yirmi sekiz hafta süreyle analık izni verilecek. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi on dört haftalık analık izni süresine iki hafta eklenecek. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde doktorun onayı ile kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilecek. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecek. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilecek.

Teklife göre kadın işçilerin doğumdan önce on dört ve doğumdan sonra on dört hafta olmak üzere toplam yirmi sekiz haftalık süre için çalıştırılmamaları esas olacak. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak on dört haftalık süreye iki hafta süre eklenecek. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilecek. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenecek. (BCK)

'Doğum izni 28 hafta olsun'

Herkese merhaba! Ben de 34 haftalık hamileyim, umarım en yakın zamanda yasalaşır ve biz de yararlanabiliriz...

ilk önce bir 24 haftayı verseler iyi olacak onu bile karar verirken elleri titriyor daha onaylayamıyorlar hemen ki bu kadar süre geçti hala insanları bekletiyorlar

kesinle bu konuyla ilgili bi iyileştirme yapmaları gerekir 4 ay izin çok kısa bi zaman 6 ay en doğrusu ama devlet bunu yasallaştırmalı ve önlemlerinide almalı biran önce

acaba kimlere kapsayacak. ben 4 gün önce doğum yaptım. 91 gün sonra iznim bitecek acaba çıkarsa benim gibi olanlar yararlanabilecekmi..

bence bu yasa için kadın derneklerinin baskı yapması gerek.. olayı biraz daha hızlandırmak gerek

Kızlar..Mesajlarınızı okuyorum ama herkes haklı olarak çabuk çıksın diyor.
Ama bir yndan gerçekçi olmak lazım.Mecliste bu konu üzerinde duran 3 parti var.. hepsi de ben yaptım demek istiyor. mhp kanun teklifi verdi.akp yapacakken açıklama yapmışken chp çıktı 28 hafta dedi. burda önemli olan bizleri düşündükleri değil zaten. ve bunun hemen çıkmasını da bekleyemeyiz. Gönül ister ki hemen bugün çıksın. bütün çalışan annelerimiz faydalansın. Ama dediğim gibi gerçekçi olmalıyız. diğer kanunlar 1 günde çıkışor. emekli milletvekili maaş zamları bir gecede çıktı doğru fakat bu bizi ilgilendiren konu onbinlerce kadını etkileyecek.ha diyince çıkarmazlar bu kanunu.eninde sonunda olacak ama ne zaman işte.belki bana bile yetişmeyecek. :14: :50:

kızlar bence 1-2 aya kalmaz çıkar bu yasa. Nede olsa seçimler var bu yıl ekimde. böyle şeyler seçime çok yakın yapılmaz takdik budur yazında meclis tatile gireceğine göre daha öncesinde olacağı kesin. ve yasa çıkarsa mevcut izni devam edenleri de kapsar. 2 yıl evvel sözleşmelilerin kadroya alınması işlemi 1 yıl konuşulmuş ve haziran ayında yasalaşmıştı. umudunuzu yitirmeyin. Çalışma bakanı çıkıp açıklama yapıyorsa boşa değildir haftaya bakanlar kuruluna sunulacağı haberinide duyduk bundan sonrası haydi hayırlısı... ;)

Back