• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Ne tesadüf bende 8şubatta başlattım 32.haftamı ama 11şubatta başlatmadığma çok pişmanım.Çünkü Cuma başlattığım için Cuma işbaşı yapmak zorundayım. 1 gün için dr'a gitmek gerekecek. Pazartesi başlatsaydım pazartesi dr'a gider 5 gün rapor alırdım ama şimdi 2 kere zahmet çekcem :(

Benimde 11 subatta doluyordu fakat hastane degisince tarihler de degisti haliyle... Bende dedigin gibi pzt baslatmadigima pisman oldum.

işte ondan sonraki aşama önemli.diyelim ki 36. haftada ayrılacağım.işe dönüş tarihi o raporda mı belirtilmeli yoksa doğum sonrası mı dönüş tarihini belirten rapor alıyoruz. doğum gerçekleştiğinde hesaplamak daha karışık olur sanırım. ilk ayrıldıktan sonra ki 16 hafta hesaplanır da.ayrıca o belgeler nerelere veriliyo iş yerine ayrı ssk ya ayrı mı veriyoruz. ben kayseri de çalışıyorum nevşehirde doğum olacak doğum sonu kayseriye belge getirmem mi gerekecek

Raporun 2nüsha olur birini iş yerine veriyorsun biri sende kalıyor ama tek nüshaysa iş yerine fotokopisini ver çünkü paranı alman için ssk raporun aslını ister,
raporun toplamda 16 hafta başladığın 8 hafta öncesi 8 hafta sonrası var raporun ama 8 hafta öncesi olan raporunu 4 hafta olarakta kullanabilirsin yani 37. haftaya kadar çalışabilirsin bu durumda doğum sonrasına 12 hafta rapor alabilirsin fakat yok ben 39. haftaya kadar çalışırım dediğinde (ki bunu yapamassın izin vermez yasalar) o önden aldığın 4 hafta yanar yine doğum sonrasına eklenmez yani doğum sonrası en çok 12 hafta yasal rapor hakkın var doğum izninden
parasını almaya gelince doğum öncesi aldığın raporun parası yeni doğum yaptığında alabilirsin sen almassan bile eşin gidip sgkdan alabilir, doğum sonrası rapor için ise, hastaneden doğum yaptığına dair aldığın kağıt ve doktorunun yazdığı raporla birlikte, işe başladıktan sonra iş yerinin sana "işe başlamıştır" adı altında vereceği bir kağıtla doğum izninin bittiği aydan sonraki ay ücretini gidip evrak asıllarını sunarak sgkdan alabilirsin. daha doğrusu sgkya başvurunu yaparsın sgkda git pttnin şu şubesinden al der sana

herkese hayırlı doğumlar

Raporun 2nüsha olur birini iş yerine veriyorsun biri sende kalıyor ama tek nüshaysa iş yerine fotokopisini ver çünkü paranı alman için ssk raporun aslını ister,
raporun toplamda 16 hafta başladığın 8 hafta öncesi 8 hafta sonrası var raporun ama 8 hafta öncesi olan raporunu 4 hafta olarakta kullanabilirsin yani 37. haftaya kadar çalışabilirsin bu durumda doğum sonrasına 12 hafta rapor alabilirsin fakat yok ben 39. haftaya kadar çalışırım dediğinde (ki bunu yapamassın izin vermez yasalar) o önden aldığın 4 hafta yanar yine doğum sonrasına eklenmez yani doğum sonrası en çok 12 hafta yasal rapor hakkın var doğum izninden
parasını almaya gelince doğum öncesi aldığın raporun parası yeni doğum yaptığında alabilirsin sen almassan bile eşin gidip sgkdan alabilir, doğum sonrası rapor için ise, hastaneden doğum yaptığına dair aldığın kağıt ve doktorunun yazdığı raporla birlikte, işe başladıktan sonra iş yerinin sana "işe başlamıştır" adı altında vereceği bir kağıtla doğum izninin bittiği aydan sonraki ay ücretini gidip evrak asıllarını sunarak sgkdan alabilirsin. daha doğrusu sgkya başvurunu yaparsın sgkda git pttnin şu şubesinden al der sana

herkese hayırlı doğumlar

canm bu kouda bılgın var banada yardmcı olurmusn su anda 30 haftalık gebeym ocak 18 snde basıma bır kaza geldı ve kolum kırıldı su andada alcıda ortepedi doktorm 2 ay rapor verdi gebelıgımn 33 haftasnda raporum bıtmıs oluo yanı martın 22 sınde ıs bası olarak gozukuorum persmbe gunu doktora gıttım az cok derdımı anltmaya basladm ama devlet hastanesi oldugu ıcın senı tam dınleyıp bıse dıyemıyorlar nese 22 snde gel senı dogum ıznıne ayıralm dediler ama ben 36 haftada ayrılmak ıstıorm dogumdan sonra ıznım daha cok olsun ıstıorum sımdı napcamı sasırdm bana bır yol gostern lutfenn

canim gittigin kadindogum dr.una gidip 32.haftan doldugu icin isgorebilir raporu alcaksin bu sefer onuda kurumuna verip arkadasin da dedigi gibi en fazla 37.haftaya kadar calisabilirsin.. ben dr.a rapor istiyorum dedigimde calisir mi calismaz mi demisti hemen zaten zor bise degil merak etne

hala inanamıyorum beklenen sona yaklaşıyoruz gibi... inşallah 15 güne çıkar diyo.. Allah ım bu sefer olsun noluuuuuurr... 3 değil 5 çocuk bile yaparım ayrıntılar aşağıda :52::27:

6 ay doğum izni 15 güne tamam! - Memurlar

Bende 6 aylık hamileyim, bu yasanın bir an önce çıkarılmasını bende çok istiyorum. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar 6111 sayılı kanunun 106. maddesini de göz önünde bulundurun.

"Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir."

Altını çizdiğim yer çok önemli.

canm bu kouda bılgın var banada yardmcı olurmusn su anda 30 haftalık gebeym ocak 18 snde basıma bır kaza geldı ve kolum kırıldı su andada alcıda ortepedi doktorm 2 ay rapor verdi gebelıgımn 33 haftasnda raporum bıtmıs oluo yanı martın 22 sınde ıs bası olarak gozukuorum persmbe gunu doktora gıttım az cok derdımı anltmaya basladm ama devlet hastanesi oldugu ıcın senı tam dınleyıp bıse dıyemıyorlar nese 22 snde gel senı dogum ıznıne ayıralm dediler ama ben 36 haftada ayrılmak ıstıorm dogumdan sonra ıznım daha cok olsun ıstıorum sımdı napcamı sasırdm bana bır yol gostern lutfenn

canım mesajını bugün gördüm
öncelikle geçmiş olsun 2 aylık raporunun 2 günü hariç toplamda 58 günlük parasını sgkdan alırsın bu bir
sonrasında gittiğinde 33 haftalık oluyorsun sanırım 37. haftana kadar çalışmak istediğini söyle doktoruna oda sana o şekilde yazsın raporunu eğer doğumlu ilgili başka bir sorunun yoksa tabi, yani şimdiki aldığın 2 aylık raporla doğum öncesini raporunu illada birleştirmene gerek yok doktorunda buna anlayış gösterecektir. ben gebeyken doktoruma sölemiştim 36-37-38 hangi haftada istersen raporunu ozaman düzenlerim seni o kadarlık gebe gösteririm demişti bana ben 36. haftamda 37 haftalık gibi görünürek almıştım raporumu çünkü halim yoktu.

Evet kızlaaar bugün kadınlar günü hepinizin kadınlar günü kutlu olsun :) Bugün bi süpriz bekliyorum ben konu ile ilgili ne dersiniz ? :)

yok hala bi haber yok ama ben çok ümitliyim hatta iznimi ona göre ayarladım kendimce. 26 nisan günü son çalışma günüm. 29 nisanda 37. haftada izne ayrılıyorum ve toplam 24 haftalık izinle (doğum erkende olsa farketmiyor toplam 24 hafta hesaplayacaksınız) 11 ekim son izin günüm oluyor ardından 9 günlük kurban bayramı tatili var ;) 21 ekim işbaşı kısmetse inşallah... ;)

aksıne benımse hıc bı umudum yok :( 8 nisanda 37. haftam ve ızne ayrılıcam 15ındede doğumum var :( ıns. sevındırırler bızı bugun :)

arkadaşlar hala bi gelişme yok mu
seçimleri mi bekliyorlar acaba doğum iznini 6 aya çıkarmak için?
seçimler ne zamansa o zaman doğum yapacaklar şanslı bu durumda.
bir de ben şahsen bu 24 haftayı doğumdan sonra kullanmanın daha uygun olacağını düşünüyorum çalışabilecek durumdaysak eğer iznin hepsini doğumdan sonra kullanma hakkımız olur mu?
çok meraktayım gerçekten..

internetten baktım da seçimler sonbahara kayabilirmiş..bu seçim zamanlarıyla verilen haklar birbirine paralel gidiyor genelde...
inşallah bu sefer öyle olmaz...

ben de öyle duydum yaa, bekliyorum bakalım bu güğn yarın çıkması lazım..inşallah en kısa zamnda..

iyi de güvenilir bi kaynak lazım..geçen yıl temmuzdan beri çıktı çıkacak dediler gene de bi şey yok..
bunun üzerine kaç kişi doğum yaptı kaçının izni bitti bitmek üzere...
sağlam bi kaynak kesin çıkacak kanunlaşacak mı diyor? bunu duyan herkese soruyorum...

Back