• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

biz nerelere yazdık nerelerden sesimiz duyurduk ama yok yok ses yok ilk 6 ay anne sütü diye heryere yazıyoruz ama nerde kaç ay izin kullanıyoruz :(:(:(:(

allah kahretsin bende aylardır bu yasayı bekliyordum belki çıkmıştır da ben duymamışımdır dedim ama yokk nasıl bir adalet buu
en az 3 çocuk diyenn zihniyettt:47::47::47:

Eşi ev hanımı olan erkekler doğum izninin artmasına o kadar karşı ki.
Birgün kamuda çalışan kendini bilmezin biri diyor ki patron olsa kadın personel çalıştırmazmış. Kadının hamileliği, doğum izni, süt izni bıktırırmış. adamın evde yemeği pişiyor, temizliği yapılıyor, çocuk zaten bakılıyor.
Zihniyet bu: kadın evde otursun 3-5 çocuk yapsın. Çalışan kadın da işi bıraksın. Zaten İş yapmadığı halde bir sürü maaş alıyor.
Çalışan anne onları hiç ırgalamıyor.

Eşi ev hanımı olan erkekler doğum izninin artmasına o kadar karşı ki.
Birgün kamuda çalışan kendini bilmezin biri diyor ki patron olsa kadın personel çalıştırmazmış. Kadının hamileliği, doğum izni, süt izni bıktırırmış. adamın evde yemeği pişiyor, temizliği yapılıyor, çocuk zaten bakılıyor.
Zihniyet bu: kadın evde otursun 3-5 çocuk yapsın. Çalışan kadın da işi bıraksın. Zaten İş yapmadığı halde bir sürü maaş alıyor.
Çalışan anne onları hiç ırgalamıyor.

Zaten, bence bu yasayi ortaya atmalarinin bir sebebi de kadinin is gucundeki rolunu azaltmak. Etraf yukarida bahsettiginiz gibi dusunen erkek dolu, egitimlisi, egitimsizi, en yuksek kademede olani veya alt kademe calisani, bircok erkek kadinin yerinin evi oldugunu dusunuyor (hukumetin de bu konudaki tavri asagi yukari belli zaten). Ben bu alti ay dogum izni olayinin calisan kadinlar icin uzun vadede dezavantaj olacagi kanaatindeyim. Keske olmasa. Bunu engellemek icin de sirf dogum iznini uzatmak yeterli degil, kadinin isteki esitligini ve dogum oncesi/sonrasi istihdamini garantiye alacak yasalar da cikmasi lazim.

Back