• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

arkadaşlar,

bence ümidinizi kaybetmeyin. şu anda ali babacan başkanlığından çalışma - aile - maliye bakanlığı çalışma yapıyor. iş sadece izni uzatmaktan çıktı, teşvik paketine dönüştü. çocuk yardımı, kreş yardımı, iznin uzaması, evden çalışma modeli vb. birçok konu bir arada değerlendiriliyor. güzel şeyler olacak ama sorun ne zaman olacağı. benim tek endişem bu işin çok uzun sürede olması. 2014'de seçim olduğu da dikkate alınırsa inşallah iş oralara kalmaz. nedense ben 24 hafta izin konusunda emin gibiyim. bu kadar dillendikten sonra yapılmaması düşük ihtimal. duaya ve mesaj atmaya devam edelim, zafer bizim olacak inşallah :)

ne kadar ümitlisin cnm ne güzel.. bana hiç olacak gibi gelmiyor.

1 hafta sonra ücretli doğum iznine ayrılacağım. Sonrasında izin bitince işe tatbiki. Hiç canım istemiyor. Ve hiç ümidim kalmadı:31::31::31:

bende dün 32. haftamda doğum iznime ayrıldım uzun süredir takip ediyorum yazıları bi arkadaş yasa çıktığı zaman izinde olanları kapsamaz diye bi yorum yapmış, bilgisi olarak mı bu yorumu yaptı acaba yani daha önceki yasaların çıktığı tarihlerde de mi böyle olmuş yoksa tahmini bi yorum mu yaptı. inşallah yasa en kısa sürede çıkar da izinde olanları da kapsar yoksa el kadar yavrumu bırakıp işe gitmek her anne adayı gibi beni de çok üzüyo :(

bende dün 32. haftamda doğum iznime ayrıldım uzun süredir takip ediyorum yazıları bi arkadaş yasa çıktığı zaman izinde olanları kapsamaz diye bi yorum yapmış, bilgisi olarak mı bu yorumu yaptı acaba yani daha önceki yasaların çıktığı tarihlerde de mi böyle olmuş yoksa tahmini bi yorum mu yaptı. inşallah yasa en kısa sürede çıkar da izinde olanları da kapsar yoksa el kadar yavrumu bırakıp işe gitmek her anne adayı gibi beni de çok üzüyo :(

cnmm eğer yasa çıkarsa ücretli izinde olanları da kapsayacak merak etme yani...

süresi bitenleri kapsamaz ama sen hala izinde olursan kapsayacaktır... inşallah çıkarda bu sıkıntıdan kurtuluruz...

cnmm eğer yasa çıkarsa ücretli izinde olanları da kapsayacak merak etme yani...

süresi bitenleri kapsamaz ama sen hala izinde olursan kapsayacaktır... inşallah çıkarda bu sıkıntıdan kurtuluruz...

Canım kesin emin misin çünki ben bizim işyerinin yönetmeliğinde daha önceki uzatımla ilgili yazıyı okudum ve orada izinde olanları etkilemeyeceği yazıyordu ama bu kanuni metinler karışık tabi umarım ben yanlış anlamışımdır da..

Hiç umudum kalmadı ama inşallah çıkar ve inşallah izinde olanlarda yararlanır.

evet arkadaşlar bu çok önemli bi konu...ben de öğretmenim 6 haftalık hamileyim inşallah bi an önce çıkar bu yasa da herkes faydalanır...benim merak ettiğim bu 6 ayı doğumdan sonra kullanma hakkımız var mı yoksa 2 ay doğumdan önce 4 ay doğumdan sonra olursa eskisinden pek de farkı kalmaz. ne zaman çıkacak bu yasa... bi an önce çıksın dayatalım kamuoyu oluşturalım baskı yapalım önümüz seçim yaparlar belki..bu konuyu hep gündemde tutalım...

ortaya attılar bu mevzuyu aylar önce ama hala bir gelişme yok. benim pek umudum kalmadı bana yetişeceğine dair :((

Canım kesin emin misin çünki ben bizim işyerinin yönetmeliğinde daha önceki uzatımla ilgili yazıyı okudum ve orada izinde olanları etkilemeyeceği yazıyordu ama bu kanuni metinler karışık tabi umarım ben yanlış anlamışımdır da..

Hiç umudum kalmadı ama inşallah çıkar ve inşallah izinde olanlarda yararlanır.

cnmmm benim bildiğim böyle kanunda ne yazarsa firmalarda ona uymak zorundalar yönetmelikle biz böyle uygulayacağız diyemez...

hukukta nasıl bir kanun çıkarttıklarında mesela cezaevindekilerde yararlanabilme şansı oluyor bizim doğum iznimizde öyle...

neyse inşallah biran evvel çıkarda bi faydasını görürüz...

Arkadaşlar bende doğum izninin uzatılmasının gündeme getirilmesi için mail atalım diye konu başlığı açtım. Burayada yazayım. memurlar sitesine mail attım ben sizlerde atın.Bu site kamuoyu tarafından çok takip edilen ve bu konuları gündeme getirerek hızlandırılması konusunda yardımı dokunacak bir site.Sizlerde mail atın lütfen. Mağduriyetimiz dile getirilsin.

Arkadaşlar bende doğum izninin uzatılmasının gündeme getirilmesi için mail atalım diye konu başlığı açtım. Burayada yazayım. memurlar sitesine mail attım ben sizlerde atın.Bu site kamuoyu tarafından çok takip edilen ve bu konuları gündeme getirerek hızlandırılması konusunda yardımı dokunacak bir site.Sizlerde mail atın lütfen. Mağduriyetimiz dile getirilsin.

bence daha başka yolu olmalı özellikle ankara da oturanlar bi şekilde sesimizi duyurmalıyız..konu çok hassas zaten sayın büyüğümüz 3 çocuk diyor.madem yardımcı olsunlar...

lütfen hepimiz dua edelim dokuz doğurtdular zaten ben bakanlara mail atdım imza kampanyasınada katılsım başka neler yapabiliriz bilmiyorum

Alllahım sana havale ediyorum darda kalanlara sen yetiş

imza kampanyasi nerde arkadasim ben katilmadim:17:

face de doğum izni mücadelesi adında bir grup var ordan imza kampanyasına ulaşabilirsin hatta bu sayfayı beğenip ve tavsiye edip sayımızı çoğaltabilirsin
ayrıca doğum sonrasını 6 ay yapmak için neyi bekliyorlar diye yazarsan googleye ordanda sayfa 68de imza kampanyasını görebilirsin sayımızı arttırmamız lazım
bir yerde okudum 3 bakam-nlık bu konuda hala çalışıyorlarmış yılın ilk 6ayında karara varacaklarmış bilmem doğrumu

Arkadaşlar size kötü bir haberim var..

Sgk yı aradım ve tasarının kabulunun gerçekleşmediğini söylediler...

çok üzgünüm :((

ben sosyal güvenlik kurumunda çalışıyorum arayan arkadaşa bilgi veren kişi nereden biliyormuş ki o kanun teklifinin kabul edilmediğini....

bana biraz bilmedeen söylemiş gibi tbmm sitesinde doğum izni diye tasarı ve teklifler kısmında arattığımızda hala komisyonda gözüküyor bu teklif...

Back