• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Kızlar 170 numarası SGK numarası herkonu hakkında detaylı bilgi veriyorlar. Ben buraya sordum bu cevabı alduım tabi onlara sen nerden biliyorsun diye soracak halim yok.. Görevlerı soruları ceevaplamak değilmi ?

bu gün netde okudum arkadaşlar 12 şubat tarihli yazı haberal adlı adreste şöyle denmiş aynen aktarıyorum

Doğum izninin 6 aya çıkarılması çalışmaları henüz devam etmekte. Yani izin şubat itibariyle 6 aya çıkarılmamıştır. Faruk Çelik, bu konuda çalışma bakanlığının çalıştığını belirtti. Yapılması düşünülen izin doğum öncesi 3 ay ve doğum sonrası 3 ay şeklinde yapılacak.
Faruk Çelik, doğum izninin uzatılması konusunda şüpheleri olduklarını da belirtti. Bunun nedeni ise izin süresinin artacak olması nedeniyle kadın istihdamının azaltılması riski. İşverenler doğal olarak erkek çalışanlara yönelebilirler.
Şuan için çalışmalar devam ediyor.

aynı zamanda 14 şubatda ise tam tersini söylemiş aktarıyorum siz ne çıkardınız bimeme ama bir gün umut bir gün umutsuzluk var en iyisi umudu kesmek böyle beklemek daha kötü aktarıyorum
memurlar netin 14 şubat tarihli haberi

''Tabii ki anne çocuk ilişkisi açısından çok önemli doğum izinlerinin artırılması. Kamuya girdiğinizde iş güvenliği çerçevesinde bir sorun teşkil etmez ama özel sektördeki kadın istihdamının ve işgücüne katılımının etkileneceği endişesini ben medyayla paylaştım. Siz doğum öncesi 3 ay, doğum sonrası 3 ay dediğiniz zaman, özel sektörde nasıl karşılanır sağlıklı tespit yapmak gerekiyor. Yoksa kadın doğum izinlerinin artırılmaması şeklinde, hükümet olarak bir bakışımız olamaz.''

buyrun

arkadaşlar sondakikacom nu 15 şubat 11i 12 geçe verdiği haber biraz önce yani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari 3 çocuk sözlerinin bilimsel gerçekliğine dikkat çekerek, hem çalışan kadınlar için hem de iş gücüne katılacak kadınlar için üzerinde durdukları teşvik çalışmalarını açıkladı. Çelik, doğum izninin 24 haftaya çıkarılması, doğum sonrası işe dönüşlerin ve kreşlerin zorunlu hale getirilmesi ile çocuk sayısına göre emeklilik yaşının kademeli hale getirilmesi gibi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışan kadınlara müjde gibi haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bakanlık olarak kadın istihdamı teşviki için üzerinde çalışma yaptığımız birkaç husus var. Bunlardan birincisi doğum izninin 24 haftaya çıkartılması, maliyetinin kamu tarafından karşılanması" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK'nın organizesinde düzenlenen "Ebeveyn izni ve iş-yaşam dengesi yaklaşımı çerçevesinde esneklik" konulu TAİEX seminerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığı tarafından kadınların istihdamının teşvik edilmesi için üzerinde çalışma yaptıkları konuları açıkladı. Bu çalışmalardan birincisinin doğum izninin 24 haftaya çıkartılması ve maliyetinin kamu tarafından karşılanması olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Doğum iznine ayrılan kadının doğumdan sonra işe alınmasının zorunlu kılınması, memur olan annelerin ücretsiz doğum izninde geçen sürelerinin de derece kademe hesaplarına katılması, çocuk yardımlarının artırılması, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu getirilmesi. Şuanda SSK'lı anneler ancak 2 çocuğu ancak borçlanabiliyorlar, bu sayının artırılması. Çocuk sayısına göre kadınlar açısından emeklilik yaşanan aşağı çekilmesi, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışma, öğlene kadar çalışma öğleden sonra aile bütünlüğü açısında zamanını evine tahsis etme. Bu ve benzeri birçok alternatif bakanlığımızın gündeminde olan konular. Yalnız 3 çocuk asgari deyip işi bırakmıyoruz, bunun sağlanması ve kadın hakları açısından atılması gereken adımların konusunda bir bakanlık kuruldu, atılması gereken adımlar konusunda da ciddi bir birliktelik dayanışma ortamındayız" diye konuştu.

kafayı yedim valla netce niye söylemiyorlar

Habire çalışma yapıyorlar zaten ama sonuçlandığı yok. Onların çalışmaları sürerken kaç kadın doğum yapıp iznini bitirdi bile.Ben 2 aylık hamileyken vardı bu çalışmalar 8.ayıma girdim hala çalışmalarımız sürüyor diye açıklama yapıp duruyorlar. Yapmayacaklarsa çıkarmıycaz desinlerde bizde her sabah bir ümit çıktımı acaba diye araştırma yapmayalım.

Son düzenleme:
arkadaşalr şimdi haber netde bütün gazetelerde yayılmaya başladı sondakıkacomdan sonra milliyet sabah gibi gazetelerde yazdı

sanırım artık sevinmeliyiz bilmiyorum benim içime umut doğdu

bu sefer oldu lütfen sizlerde söylediğim yerlere bakın yanlış anlamadım umarım

hergünbir açıklama yapıyorlar birde özel sektörüde kapsıycakmı merak ediyorum çünkü ilk 6 ay süt izni memurları kapsıyormuş özel sektördekileri değil. biz anne değiliz ya :(

hergünbir açıklama yapıyorlar birde özel sektörüde kapsıycakmı merak ediyorum çünkü ilk 6 ay süt izni memurları kapsıyormuş özel sektördekileri değil. biz anne değiliz ya :(

Zaten özel sektördeki kadınlar düşünülerek bu kadar çalışma yapılıyor. Özel sektör doğum izni uzarsa kadın işçi çalıştırmaz diye çözüm yolu arıyorlar. Çıkınca iş kanununa tabi tüm işçileri kapsayacak.Süt izninde düzenleme yapılacak bildiğim kadarıyla.Kadın memur ve işçi arasında süt izninde ayrım var. Kadım memur ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 süt izni kullanabiliyor. Hemde doğum izni bittikten sonra 1 yıl süt izni kullanıyor. İşçi ise çocuk 1 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat kullanabiliyor. Burda ayrım var işte. Bunun düzeltilmesi gerek.İnşallah yetişir bize.

her gün aynı haberi ısıtıp ısıtıp önümüze etiriyorlar ya bilmeyende doğum izni uzadı zannediyor haberlerde her gün müjde müjde, ne müjdesi hani icraat yok iznimin bitmesine 18 gün kaldı bebeğimi bırakacak kimsem yok, çıkaracaklarsa çkarsınlar artık her gün aynı şeyi okmaktan sıkıldım dalga geçiyorlar bizimle YETER BEEE

Bende çıkmasını bekliyorum oğlum 53 günlük oldu 14 nisanda iş başı yapmam gerekiyor:S inşallah çıkar aylardır bekliyorum çıkmasını ümidimiiyice yitirdim:S:::(

temmuz ayında bu konu gündemdeydi sonra meclis tatile girdi ağustosta ve ben o zamanlar hamileliğimin başlarındaydım şimdi neredeyse doğuracağım aynı mevzular konuşuluyor.ya yok uzatılmıyor deyin ya da evet 6 aya çıkarıyoruz diye söyleyin.bu bu kadar zor mudur ? 16 gün gibi bir zamanım var kızımı kollarıma almama.ama hiç ümidim yok.kesin benim bile doğum iznim biter bu yasa çıkarsa.ama yine de çıksın isterim.en azından benden sonraki anneler ve bebekler yararlansın bu durumdan...

Allah onları bildiği gibi yapsın.bir senedir bu haberi bekliyorum.doğum yaptım iznim pazartesi bitiyo.çok sinirliyim.inş bekleyen arkadaşların işine yarar...

nihayet çıktı 6 aya kızlar gözümüz aydın:46::46::46::46:

milletttt gözümüz aydınnn doğum izni 6 aya çıkmış haberlerde faruk çelik açıkladı....:21::21::21::21::21:

Ben çıktı diye anlamadım o haberi. Çalışma devam ediyor, yapılacak edilecek ama yapılmadı henüz diye anladım.Yani yapılacağı büyük ihtimal de, ne zaman, kimlere yetişir orası belirsiz.

bence de daha tam çıkmadı ya :) ben bana yetişeceğini düşünmüorum mesela :)

cikti demedi ki haberlerde calismalar devam ediyor dedi..umarim cikar da biz de yararlaniriz henuz ucretli iznimiz bitmeden :43:
memurlar icin derece - kademe ilerlemesi de durmayacakmis...

çalışmalar hala devam ediyormuş
gülüyorum artık bu haberlere :1:
ama haklarını yiyemem
yeni başlıklar eklemişler daha çooookkk bekleriz
inşallah bizden sonrakilerin işine yarar

daha o çalışmaları bitireceklerde meclisiten geçecek yetişecek ohooo bekle de bekle

Back