• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Arkadaşlar,

Aile bakanı Fatma Şahin açıklama yapmış:

@FatmaSahin_ASPB: Çalışan kadınların doğum izninin uzatılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme olup olmadığına ilişkin çok soru alıyorum bu aralar.

@FatmaSahin_ASPB: Öncelikle şunu söyleyeyim, Bakanlık olarak hem kadının istihdamdaki yerini almasını hem de annelik vasfını güçlü şekilde devam ettirmesini++

@FatmaSahin_ASPB: ....istiyoruz. Doğum izniyle ilgili süreci, kreş ve çocuk bakımevi gibi etkenleri de güçlendirecek, hem aileyi koruyacak hem de kadını+++

@FatmaSahin_ASPB: ...istihdamda tutacak şekilde değerlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili sosyal destek projeleri üzerindeki çalışmaları sürdürüyoruz. 6 ay doğum++

@FatmaSahin_ASPB: ...izninin kadınların istihdam oranını azaltması gibi bir riski var. O yüzden dengeleri bozmayacak bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz.

Arkadaşlar,

Aile bakanı Fatma Şahin açıklama yapmış:

@FatmaSahin_ASPB: Çalışan kadınların doğum izninin uzatılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme olup olmadığına ilişkin çok soru alıyorum bu aralar.

@FatmaSahin_ASPB: Öncelikle şunu söyleyeyim, Bakanlık olarak hem kadının istihdamdaki yerini almasını hem de annelik vasfını güçlü şekilde devam ettirmesini++

@FatmaSahin_ASPB: ....istiyoruz. Doğum izniyle ilgili süreci, kreş ve çocuk bakımevi gibi etkenleri de güçlendirecek, hem aileyi koruyacak hem de kadını+++

@FatmaSahin_ASPB: ...istihdamda tutacak şekilde değerlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili sosyal destek projeleri üzerindeki çalışmaları sürdürüyoruz. 6 ay doğum++

@FatmaSahin_ASPB: ...izninin kadınların istihdam oranını azaltması gibi bir riski var. O yüzden dengeleri bozmayacak bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz.

Aklıma süper bir fikir geldi. Doğum izni tamamen kaldırılsın, böylece patronlar kadınları daha çok tercih eder, kadın istihdamı artar ve sonucunda başımız göğe erer. Çocuklara da işsiz erkekler bakar. Akşam akşam asabım bozuldu...

bunların algısı şu doğum iznine ayrılmak demek kadının istihdamının azalması demek............olaya bu açıyla bakıyorlar.çok ilginç ama düşünceleri bu.benim doğumuma kesinlikle yetişmez hiç umudum yok.bu doğum izni meclis tatile girmeden önce(ağustostan önce) konuşuluyordu hala konuşuluyor ama iki ayın hesabını yapıyorlar.sosyal devlet demek çalışmayanlara hiç durmadan yardım etmek demek ama çalışana anneye ise sen çalış bebeğine bakma demek.açıkçası bizim vergilerimizle hiç çalışmayan insanlara o kadar kaynak aktarılıyor fakat söz konusu bebeklere ve annelerine gelince kadın istihdamını azaltır gibi bir bahane uydurup annelerin çalışmasını istiyorlar.

bugün yine bir haber okudum çok komikti devlet düşmüş 3 çocuktan fazla yapmayı teşvik etmeye bir de olan şartları iyimiş gibi gösteriyor yok 184 lira doğum parası yok toplam 16 hafta doğum süresi gibi aynı şeyleri yine önümüze sunmuşlar hadi fazla çocuk yapın size yeni teşvikler sunacağım diyor sen daha bir doğum iznini yükseltemiyorsun kadınlardan nasıl bekliyorlar 3 ten fazla çocuk yapılmasını birden bu kadar aç varken şaşırıyorum artık

[h=2]http://imza.la/dogum-izni-6-ay-olsun/yorum‏[/h]
imza kampanyası buldum arkadaşlar belki faydası olur....hayırlı haberler duymak dileğiyle....

prof cem kılıç cnbce de programa katılacak. hükümet açısından önemi olmayabilir ancak gündem yaratma açısından söyleceği pozitif şeyler önemli. kendisine @CemkilicDr twitter adresinden ulaşabilirsiniz. program 1 saat sonra. kendisinden destek isteyelim arkadaslar.

selam arkadaşlar, 6 ay doğum izni konusunda benimde söyleyecek bikaç şeyim var şu bir gerçek hiç bir özel sektör bir kadını 6 ay işten uzaklaşması sonucunda tekrar gel çalış demez bu bir gerçek fakat şuan zaten hali hazırdaki 4 ay izinde özel sektör işçisine bu izni bile reva görmüyor 40ın çıkınca gel çalış diyen çok iş yeri var bunu gözlerimle gördüm, 6 ay olması en çok kamudakilerin işine yarar. 6 ay olmasını bende istiyorum yanlış anlaşılmasın birilerinin işine yarasın benim işime yaramayacak olsada.

ayrıca şuara gündeme gelme ve kabul görme ihtimalinide çok yüksek görüyorum çünkü büyüme ve doğurma hızı 2005 yılına oranla oldukça düşmüş başBakan bunu fark ederse hemen fermanımdır hemen 6 ay yapıla der yaparlar doğum fazlalaşsın diye

merhaba arkadaşlar.
6 haftalık hamileyim ve şuanda bende bu kanunu bekliyorum ancak görünen köy kılavuz istemezmiş yapmıycaklar. ancak ilk 6 ay süt izni saatni 3 saate çıkarmışlar 2008 de ilk çocuğumu kucağıma aldığımda 1,5 saatti. özel sekörde çalışanlar için 6 ay çıksada bazı işverenler bunu kabul etmiyor ne kadar hakkımız olsada tabi. . bakalım inşallah tasarı geçer..

canım sen böyle diyince içimden "bir bidiği mi var acaba?" diye düşünmeden edemedim. varsa öyle bişey, yani içimizi rahatlatacak bi haber bi tarih söylersen çok sevinirim:34:

cnmm inan bi bildiğim olduğundan öyle konuşmadım inşallah hayırlısı ile hemen imzalanır geçti içimden...

şöyle bir gerçekte varki bu uzatılması düşünülen 2 ayın finansmanı işsizlik fonundan karşılanacakmış eeee bide 6 ay ücretsiz izin var toplamda özel sektörde çalışan bir bayan 1 yıl süre ile çalışma ortamından uzak kiii bu kamuda 2 yıl oluyor....

bir de adamlar istatistiki açıdan baktıklarında doğumdan sonra bayanların bir çoğu tekrar işine dönmüyor yani genel kanı bu...

bu 2 ayın uzatılmasını bu yüzden düşünmeyebilirler hanii hem maaş ödeyecekler hem nasıl olsa bayan çalışmayacak gibi görüyorlar (burda olan biz çalışmayı düşünenlere oluyor yani)

bende çok umutluydum bu ayın başında haberlerde çıktı onaylandı felan diye ama olmadı olmayacak gibi...

bi de şu imza kampanyası başka bi sitede imza toplamıştıkki 12.ayda tamamlandı 1000 kişi ondan da bişi çıkmadı yani bu verdiğiniz sitedeki imza kampanyasından da bişey çıkacağını zannetmiyorum...

Arkadaşlar,

Ümitsizliğe düşmeye gerek yok. Mesela, öğretmenlerin mazeret atamaları için daha 1-2 hafta önce yok diyen hükümet son anda müjdeyi patlattı. Kaldı ki bizim için böyle bir olumsuz tablo da henüz ortaya çıkmış değil. Bugün 24 hafta izin için ne yaptım diye sorun kendinize? Beklemekle olmaz. Lütfen mesajlara, tweetlere devam. Hamilenin duası kabul olur derler :)

Arkadaşlar başbakan yarın akşam teke tek de Fatih Altaylı'nın konuğu olacak. Bu fırsatı kaçırmayalım. Fatih Altaylı'ya mail ve tweet atıp hem konuyu gündeme taşımasını hem de destek vermesini isteyelim. Faruk Çelik ne demişti hatırlayın. Başbakanımız bu konuda (anne-bebek ilişkisi) çok duyarlı, ona sorsak 1 yıl bile izin verir...

bu konuda biraz acele etseler iyi olacak, bi de bizi teşvik edeceklermiş ya 3 değil 5 yapacakmışız çocuğu, bi de yardımvereceklermiş acaba ne kadar, 10 lira mı 20 lira mı?

bugün haberlerde aile ilgili çıkan tek haber 3 yapana teşvik pirimi olacağı konusu gelde sinirlenme diyorum kendi kendime

arkadaşlar herkes mutlaka fatih altaylı nın teke tek programı için bugün mail atsın.çok talep olursa konuyu gündeme getirir.

Back