5 yıllık evlilikte bozulmayan düzeni bozmaya çabalamak

Her hafta ailelere gitmek saçmalık öncelikle onu söyleyeyim. Niye evlendiniz ki bir hafta ailelerinizden ayrı kalamıyorsanız? Siz en başta ayrı bir aile olduğunuzu hissettirip sınır çizememişsiniz. Bu karı-koca ikinizin de hatası. İkinizi de çalışıyor düşünsek zaten bir hafta sonunuz var onda da bir gün kendi ailenize bir gün eşinizin ailesine mi gittiniz?

3 buçuk yaşındaki kızınızı nerede olursanız olun gözünüzün önünden ayırmamalısınız. İhmalkar davranmışsınız. Kızınızın yaşadığı durum evet elbette hoş değil ama istismar da değil. Onu götürmüşken kendi de wcye girmiş kuzeni doğru mu yapmış elbette hayır o da düşüncesizce davranmış. Tuvalete sadece sizinle gidebileceğini, özel bölgelerin görülmesinin yanlış olduğunu sizin kızınıza anlatmanız lazım bu durumda.

Bu düzeni değiştirme isteğinize hak veriyorum ama geç kalmışsınız. Bir anda sihirli değnek değecek ve 5 senelik düzen değişmeyecek neticede

Özellikle görümce biz de babannemi görürdük deyip gülmesi eşinizin de bu kafada olduğunu düşündürdü bana. Ha görmüşsün de erdin mi?? Bu normalleştirmek için bahane olamaz
Aslında eşimde bu normal değil dedi ve hemen ertesi gün arayıp görümcemi uyardı.O konunun böylelikle çözüleceğine inanıyor. Ama ben görümcemin her açıdan farklı bu zihniyetini bi uyarıyla değiştireceğine asla inanmıyorum

Haklısınız benimde öngörüsüzlüğüm oldu bu durum. Kayınvalidemin hasta ve yanlız oluşundan dolayı eşim tarafından pek çok kez manipüle edilince bende sanırım bu düzene teslim oldum farkında olmadan. Baştan verdiğim tavizler olmasa değişim elbette daha kolay olurdu. Her iki taraf içinde mesafe bize iyi gelecek. Zamanla umarım herkes bu duruma alışır

3.5 yaşındaki çocuğun da psikolojisini bozacaklar.Ne kadar az görüşürseniz o kadar iyi.

Benim kayinvalidem de bebegimi alip baska odaya goturmeye cok merakliydi. Hatta bir keresinde obur oglu gelmisti, bebegimi alip onlarin karisiyla yattigi odaya girip kapisini kapatti. Ben de bu durumlara tepki verdim. Kocamin bu durumlar arasinda en buyuk tepkisi su oldu. Bana evet bunu ben de tasvip etmiyorum demek:) Onlar bu kulturun icine dogmus ve onlarin analari kardesleri her zaman mukemmeldir. Hata yapsalar bile cahilliklerine verilmeli asla haklarinda sikayet edilmemeli yuzgoz olunmamalidir. Size verecegim tavsiye bu konuda asla esinizden beklentiye girmeyin ve ona sikayetlenmeyin. Dogrudan sorun kimseyse onu hedef alip gerekirse bombardimana tutun. Esinize karsi sakin ve sitemsiz bir ses tonuyla ben kendim ve cocugum icin bunu uygun goruyorum. Dilersen bu konuda arastirma yapabilirsin. Haksiz oldugumu bilimsel olarak ortaya koyarsan kararimi gozden geciririm aksi takdirse seninle bu konuda tartismak istemiyorum diyeceksiniz ve asla geri atim atmayacaksiniz. Taviz tavizi dogurur. Bir kere mirin kirin etti diye cocugu tek gonderirseniz esiniz zayif noktanizi gorup sizi sinir harbine sokana kadar buradan yurur. Belki bilerek belki bilmeyerek. Bu insanlar boyle. Onlara bu davranisin sacmaligini anlatamazsiniz. Insan ana olduktan sonra celik gibi sinirlere sahip olmanin onemini daha bir kavriyor.

Bende şu tuvalet olayına takardım kafayı cidden. Kıza anlattığı karnını keseceklerde hoş değil. Başta yanlış başlamışsınız düzen değişmez maalesef alışmış eşin gitmedikçe hep sorun çıkaracak. Bari eşine sorun çıkarmasın diye arada biz onları çağırırız onlar gelsinler diyebilirsin

Yalnız 16 yaşındaki de ergenliğe yeni girmiş bir çocuk farkındasınız değil mi? Eğer yanlış birşey yapmadan tuvaletini yapıp çıkmışsa buna istismar demek çok abartı.

Siz her hafta annenize babanıza gideceksiniz niye evlendiniz ?

Bunu yazacaktım ama sonra dedim çocuk için evlenmek ve evlendi olsun diye evlenmek böyle olabilir anca.
Yoksa 5 sene boyunca her haftasonu zorlasalar bile ailelere gitmek istemezlerdi. Nerde birlikte vakit geçirmek, gezmek, bir şeyler yapmak ya da en basit haftasonunu evde koltukta boş boş birlikte geçirmek bile bazen bir zevk illa bir şey yapmaya da gerek yok.
İkisi de öylesine evlenmiş aile evinden çıkamıyorlar simdi

Ben kendim bile cocugun yaninda atletimi degistirmiyorum emzirme sonlandiktan sonra gögsümü görmedi bile ne demek halasının cinsel bölgesini görmek ve normal karsılamaları,daha ne kadar sasırabiliriz acaba bi platformda esiniz neden müdahale etmiyor ?

Mesafe koymakta oldukça geç kalmışsınız bari bundan sonra taviz vermeyin , kararlı olun ...

Ne münasebet ya öylesine evlenmek derken? Ben zaten baştan yanlış bi yol izlendiğini ve bunu değiştirmeye çalıştığımı belirttim. Evliliğimi yargılamak size kalmadı hanımefendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…