- 7 Ocak 2016
- 10.300
- 49.624
-
- Konu Sahibi organiksebze
Özellikle görümce biz de babannemi görürdük deyip gülmesi eşinizin de bu kafada olduğunu düşündürdü bana. Ha görmüşsün de erdin mi?? Bu normalleştirmek için bahane olamazEvet bende eşimin benim önemsediğim kadar önemsediğini düşünmüyorum maalesef bu konuyu
Aslında eşimde bu normal değil dedi ve hemen ertesi gün arayıp görümcemi uyardı.O konunun böylelikle çözüleceğine inanıyor. Ama ben görümcemin her açıdan farklı bu zihniyetini bi uyarıyla değiştireceğine asla inanmıyorumÖzellikle görümce biz de babannemi görürdük deyip gülmesi eşinizin de bu kafada olduğunu düşündürdü bana. Ha görmüşsün de erdin mi?? Bu normalleştirmek için bahane olamaz
Haklısınız benimde öngörüsüzlüğüm oldu bu durum. Kayınvalidemin hasta ve yanlız oluşundan dolayı eşim tarafından pek çok kez manipüle edilince bende sanırım bu düzene teslim oldum farkında olmadan. Baştan verdiğim tavizler olmasa değişim elbette daha kolay olurdu. Her iki taraf içinde mesafe bize iyi gelecek. Zamanla umarım herkes bu duruma alışırHer hafta ailelere gitmek saçmalık öncelikle onu söyleyeyim. Niye evlendiniz ki bir hafta ailelerinizden ayrı kalamıyorsanız? Siz en başta ayrı bir aile olduğunuzu hissettirip sınır çizememişsiniz. Bu karı-koca ikinizin de hatası. İkinizi de çalışıyor düşünsek zaten bir hafta sonunuz var onda da bir gün kendi ailenize bir gün eşinizin ailesine mi gittiniz?
3 buçuk yaşındaki kızınızı nerede olursanız olun gözünüzün önünden ayırmamalısınız. İhmalkar davranmışsınız. Kızınızın yaşadığı durum evet elbette hoş değil ama istismar da değil. Onu götürmüşken kendi de wcye girmiş kuzeni doğru mu yapmış elbette hayır o da düşüncesizce davranmış. Tuvalete sadece sizinle gidebileceğini, özel bölgelerin görülmesinin yanlış olduğunu sizin kızınıza anlatmanız lazım bu durumda.
Bu düzeni değiştirme isteğinize hak veriyorum ama geç kalmışsınız. Bir anda sihirli değnek değecek ve 5 senelik düzen değişmeyecek neticede
3.5 yaşındaki çocuğun da psikolojisini bozacaklar.Ne kadar az görüşürseniz o kadar iyi.Herkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Sık sık mesafemiz yaklaşık 40 dk olduğu için sabah gidersiniz kalın diye baskı görüyorum kibarca reddettiğim halde bu durumdan özellikle kayınvalidem vazgeçmiyor.Eşimde söyledi ‘organik sebze’ rahatsız oluyor anne ısrar etme diye ama çözüm olmadı. Bize yataklarını verip çocukların yerlerde yatması pahasına orda kalmamızı istiyorlar ,ama ben bunu mecbur kalmadıkça kabul etmiyorum tabii.
Babalarından sıkıntılı büyüdükleri için eşimde tahammülsüzlük ,görümcemde ise dahada ağır psikolojik izler kalmış. Anlayış gösterip yinede gönülleri olsun huzursuzluk olmasın diye görüşmeye devam ettim. Ama artık bende devamlı hırgür ve kavga ortamı olan o evde psikolojik sağlığımı yitirmeye başladığımı fark ettim.. Son gidişimizde görümcemin 3 buçuk yaşındaki kızıma; - ‘beni ameliyat edecekler karnımı bıçakla kesecekler halam’ diye anlatması patlama noktam oldu. Uyardım ama anladığını sanmıyorum. Kendim için verdiğim tavizleri bi kenara koyup kızım için yeter dedim artık. Ben mutfaktayken Görümcemin 16 yaşındaki kızı kızımla beraber tuvalete girmiş ve kızım cinsel bölgesini görmüş kızım bunu bana anlattı. Bu konuyu görümceme anlattığımda küçük daha unutur ya, babannemde biz varken hep kapısı açık tuvalete girerdi dedi ve güldü.
O gün Eve geldik verdiğim tüm tavizler için ağladım ağladım ve bu düzeni değiştiremeyeceğimi farkettim.Mesafe koymaktan hayatımdan uzaklaştırmaktan başka çarem olmadığını anladım.eşime de artık eski düzen yok, ben her hafta yokum. Ölçülü gideceğim, orada az duracağım. ben olmadan çocuğum da gitmeyecek dedim.
Eşim hak versede hala kabullenemedi ben gelmesemde hala kızımı alıp götürebilmenin peşinde. Bugun yine teklif etti. Tavrımda netim ancak çok yıprandım ev huzurumuz yok.Artık bişeylerin düzene girmesini ve benden bi beklentilerinin olmamasını diliyorum.. Umarım biran önce bu durumu kabullenir herkes
Yalnız 16 yaşındaki de ergenliğe yeni girmiş bir çocuk farkındasınız değil mi? Eğer yanlış birşey yapmadan tuvaletini yapıp çıkmışsa buna istismar demek çok abartı.Afedersiniz ama esiniz mal mı. Kiziniz istismara ugramis gorsel olarak. Ortaligi yikmasi lazim daha misafirlik pesinde. Her hafta iki aileye de gitmek asiri saçma ve yorucu zaten. Siz ne ara aile olarak vakit geciriyorsunuz bu durumda. Cocugu sizden ayri goturmeye kalkarsa agzini yirtin bir zahmet. O halanin da agzini yirtarim ben olsam baslatmasin halalıgına
Siz her hafta annenize babanıza gideceksiniz niye evlendiniz ?
Mesafe koymakta oldukça geç kalmışsınız bari bundan sonra taviz vermeyin , kararlı olun ...Herkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Sık sık mesafemiz yaklaşık 40 dk olduğu için sabah gidersiniz kalın diye baskı görüyorum kibarca reddettiğim halde bu durumdan özellikle kayınvalidem vazgeçmiyor.Eşimde söyledi ‘organik sebze’ rahatsız oluyor anne ısrar etme diye ama çözüm olmadı. Bize yataklarını verip çocukların yerlerde yatması pahasına orda kalmamızı istiyorlar ,ama ben bunu mecbur kalmadıkça kabul etmiyorum tabii.
Babalarından sıkıntılı büyüdükleri için eşimde tahammülsüzlük ,görümcemde ise dahada ağır psikolojik izler kalmış. Anlayış gösterip yinede gönülleri olsun huzursuzluk olmasın diye görüşmeye devam ettim. Ama artık bende devamlı hırgür ve kavga ortamı olan o evde psikolojik sağlığımı yitirmeye başladığımı fark ettim.. Son gidişimizde görümcemin 3 buçuk yaşındaki kızıma; - ‘beni ameliyat edecekler karnımı bıçakla kesecekler halam’ diye anlatması patlama noktam oldu. Uyardım ama anladığını sanmıyorum. Kendim için verdiğim tavizleri bi kenara koyup kızım için yeter dedim artık. Ben mutfaktayken Görümcemin 16 yaşındaki kızı kızımla beraber tuvalete girmiş ve kızım cinsel bölgesini görmüş kızım bunu bana anlattı. Bu konuyu görümceme anlattığımda küçük daha unutur ya, babannemde biz varken hep kapısı açık tuvalete girerdi dedi ve güldü.
O gün Eve geldik verdiğim tüm tavizler için ağladım ağladım ve bu düzeni değiştiremeyeceğimi farkettim.Mesafe koymaktan hayatımdan uzaklaştırmaktan başka çarem olmadığını anladım.eşime de artık eski düzen yok, ben her hafta yokum. Ölçülü gideceğim, orada az duracağım. ben olmadan çocuğum da gitmeyecek dedim.
Eşim hak versede hala kabullenemedi ben gelmesemde hala kızımı alıp götürebilmenin peşinde. Bugun yine teklif etti. Tavrımda netim ancak çok yıprandım ev huzurumuz yok.Artık bişeylerin düzene girmesini ve benden bi beklentilerinin olmamasını diliyorum.. Umarım biran önce bu durumu kabullenir herkes
Ne münasebet ya öylesine evlenmek derken? Ben zaten baştan yanlış bi yol izlendiğini ve bunu değiştirmeye çalıştığımı belirttim. Evliliğimi yargılamak size kalmadı hanımefendiBunu yazacaktım ama sonra dedim çocuk için evlenmek ve evlendi olsun diye evlenmek böyle olabilir anca.
Yoksa 5 sene boyunca her haftasonu zorlasalar bile ailelere gitmek istemezlerdi. Nerde birlikte vakit geçirmek, gezmek, bir şeyler yapmak ya da en basit haftasonunu evde koltukta boş boş birlikte geçirmek bile bazen bir zevk illa bir şey yapmaya da gerek yok.
İkisi de öylesine evlenmiş aile evinden çıkamıyorlar simdi
Ne münasebet ya öylesine evlenmek derken? Ben zaten baştan yanlış bi yol izlendiğini ve bunu değiştirmeye çalıştığımı belirttim. Evliliğimi yargılamak size kalmadı hanımefendi