- 28 Şubat 2022
- 92
- 300
-
- Konu Sahibi organiksebze
Herkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Sık sık mesafemiz yaklaşık 40 dk olduğu için sabah gidersiniz kalın diye baskı görüyorum kibarca reddettiğim halde bu durumdan özellikle kayınvalidem vazgeçmiyor.Eşimde söyledi ‘organik sebze’ rahatsız oluyor anne ısrar etme diye ama çözüm olmadı. Bize yataklarını verip çocukların yerlerde yatması pahasına orda kalmamızı istiyorlar ,ama ben bunu mecbur kalmadıkça kabul etmiyorum tabii.
Babalarından sıkıntılı büyüdükleri için eşimde tahammülsüzlük ,görümcemde ise dahada ağır psikolojik izler kalmış. Anlayış gösterip yinede gönülleri olsun huzursuzluk olmasın diye görüşmeye devam ettim. Ama artık bende devamlı hırgür ve kavga ortamı olan o evde psikolojik sağlığımı yitirmeye başladığımı fark ettim.. Son gidişimizde görümcemin 3 buçuk yaşındaki kızıma; - ‘beni ameliyat edecekler karnımı bıçakla kesecekler halam’ diye anlatması patlama noktam oldu. Uyardım ama anladığını sanmıyorum. Kendim için verdiğim tavizleri bi kenara koyup kızım için yeter dedim artık. Ben mutfaktayken Görümcemin 16 yaşındaki kızı kızımla beraber tuvalete girmiş ve kızım cinsel bölgesini görmüş kızım bunu bana anlattı. Bu konuyu görümceme anlattığımda küçük daha unutur ya, babannemde biz varken hep kapısı açık tuvalete girerdi dedi ve güldü.
O gün Eve geldik verdiğim tüm tavizler için ağladım ağladım ve bu düzeni değiştiremeyeceğimi farkettim.Mesafe koymaktan hayatımdan uzaklaştırmaktan başka çarem olmadığını anladım.eşime de artık eski düzen yok, ben her hafta yokum. Ölçülü gideceğim, orada az duracağım. ben olmadan çocuğum da gitmeyecek dedim.
Eşim hak versede hala kabullenemedi ben gelmesemde hala kızımı alıp götürebilmenin peşinde. Bugun yine teklif etti. Tavrımda netim ancak çok yıprandım ev huzurumuz yok.Artık bişeylerin düzene girmesini ve benden bi beklentilerinin olmamasını diliyorum.. Umarım biran önce bu durumu kabullenir herkes
Afedersiniz ama esiniz mal mı. Kiziniz istismara ugramis gorsel olarak. Ortaligi yikmasi lazim daha misafirlik pesinde. Her hafta iki aileye de gitmek asiri saçma ve yorucu zaten. Siz ne ara aile olarak vakit geciriyorsunuz bu durumda. Cocugu sizden ayri goturmeye kalkarsa agzini yirtin bir zahmet. O halanin da agzini yirtarim ben olsam baslatmasin halalıgınaHerkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Sık sık mesafemiz yaklaşık 40 dk olduğu için sabah gidersiniz kalın diye baskı görüyorum kibarca reddettiğim halde bu durumdan özellikle kayınvalidem vazgeçmiyor.Eşimde söyledi ‘organik sebze’ rahatsız oluyor anne ısrar etme diye ama çözüm olmadı. Bize yataklarını verip çocukların yerlerde yatması pahasına orda kalmamızı istiyorlar ,ama ben bunu mecbur kalmadıkça kabul etmiyorum tabii.
Babalarından sıkıntılı büyüdükleri için eşimde tahammülsüzlük ,görümcemde ise dahada ağır psikolojik izler kalmış. Anlayış gösterip yinede gönülleri olsun huzursuzluk olmasın diye görüşmeye devam ettim. Ama artık bende devamlı hırgür ve kavga ortamı olan o evde psikolojik sağlığımı yitirmeye başladığımı fark ettim.. Son gidişimizde görümcemin 3 buçuk yaşındaki kızıma; - ‘beni ameliyat edecekler karnımı bıçakla kesecekler halam’ diye anlatması patlama noktam oldu. Uyardım ama anladığını sanmıyorum. Kendim için verdiğim tavizleri bi kenara koyup kızım için yeter dedim artık. Ben mutfaktayken Görümcemin 16 yaşındaki kızı kızımla beraber tuvalete girmiş ve kızım cinsel bölgesini görmüş kızım bunu bana anlattı. Bu konuyu görümceme anlattığımda küçük daha unutur ya, babannemde biz varken hep kapısı açık tuvalete girerdi dedi ve güldü.
O gün Eve geldik verdiğim tüm tavizler için ağladım ağladım ve bu düzeni değiştiremeyeceğimi farkettim.Mesafe koymaktan hayatımdan uzaklaştırmaktan başka çarem olmadığını anladım.eşime de artık eski düzen yok, ben her hafta yokum. Ölçülü gideceğim, orada az duracağım. ben olmadan çocuğum da gitmeyecek dedim.
Eşim hak versede hala kabullenemedi ben gelmesemde hala kızımı alıp götürebilmenin peşinde. Bugun yine teklif etti. Tavrımda netim ancak çok yıprandım ev huzurumuz yok.Artık bişeylerin düzene girmesini ve benden bi beklentilerinin olmamasını diliyorum.. Umarım biran önce bu durumu kabullenir herkes
Abartmasaniz mi ne demek istismar? İstismar olsa bence anne zaten sakin kalmaz bayilin isterseniz bide insanlara ne yaftasi yapistiriyosunuz bu kadar?Afedersiniz ama esiniz mal mı. Kiziniz istismara ugramis gorsel olarak. Ortaligi yikmasi lazim daha misafirlik pesinde. Her hafta iki aileye de gitmek asiri saçma ve yorucu zaten. Siz ne ara aile olarak vakit geciriyorsunuz bu durumda. Cocugu sizden ayri goturmeye kalkarsa agzini yirtin bir zahmet. O halanin da agzini yirtarim ben olsam baslatmasin halalıgına
Ucbuçuk yasinda cocuk 16 yasinda çocugun ozel bolgesini gormuş normal miAbartmasaniz mi ne demek istismar? İstismar olsa bence anne zaten sakin kalmaz bayilin isterseniz bide insanlara ne yaftasi yapistiriyosunuz bu kadar?
16 yaşında çocuk adı üstünde oda çocuk tuvalete birlikte girmişler akıl edemez onu o yaşta istismar mi bu? Siz neye istismar denilecegini sasirmissiniz Allah kolaylık versinUcbuçuk yasinda cocuk 16 yasinda çocugun ozel bolgesini gormuş normal mi
Siz her hafta annenize babanıza gideceksiniz niye evlendiniz ?Herkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Sanırım ben mutfaktayken kızımı tuvalete götürmek istemiş ve gitmişken kendide tuvalete girmiş çocuğuda herşeyi görmüşBen şunu anlamadım. Siz çocukla aynı evdesiniz, niye 16 yaşındaki kuzeniyle beraber tuvalete girmişler? 16 yaşındaki kız orada ayıp bir şey mi yapmış? Yoksa tuvaletini yapıp çıkmış mı?
Birde hem siz hem eşiniz artık her hafta görüşmeyi bırakın ailelerinizle. Karşılıklı mesafe koyun. Siz de gitmeyin o da gitmesin.
16 yas ergen gayet de bilir. Cocuk gormediniz hayatinizda herhalde16 yaşında çocuk adı üstünde oda çocuk tuvalete birlikte girmişler akıl edemez onu o yaşta istismar mi bu? Siz neye istismar denilecegini sasirmissiniz Allah kolaylık versin
Bende kabullenemiyorum bu durumu. Ve evet haklısınız artık eski rutin düzene dönemem zaten.Afedersiniz ama esiniz mal mı. Kiziniz istismara ugramis gorsel olarak. Ortaligi yikmasi lazim daha misafirlik pesinde. Her hafta iki aileye de gitmek asiri saçma ve yorucu zaten. Siz ne ara aile olarak vakit geciriyorsunuz bu durumda. Cocugu sizden ayri goturmeye kalkarsa agzini yirtin bir zahmet. O halanin da agzini yirtarim ben olsam baslatmasin halalıgına
Sanırım ben mutfaktayken kızımı tuvalete götürmek istemiş ve gitmişken kendide tuvalete girmiş çocuğuda herşeyi görmüş
Bende istismar olduğunu düşünmüyorum ama inanılmaz bir zaafiyet var ortada.Evet kuzeniyle de konuşulması gereken bi konu. Bir kaç kez kızımın yanında giyindiğinde uyardım yalnız giyinmesi gerektiği konusunda. Ancak en son olayda artık annesiyle paylaşmayı uygun gördüm uyarması adına.Annesininde zihniyetinin bunu normal karşıladığını görünce düzeltebileceğim bişey olmadığını anladım. Diğer konularda kızıma hatırlatmalarda bulundum.Yani sizin çocuğu götürmüş tamam. Kendi de o arada girmiş, ama orda iki dakikalık bir iş yapılan. Çocuğa "bak benim buram şöyle böyle vs" dememiş galiba anladığım. Konunun görümceye anlatılacak bir yeri yok. 16 yaşındaki kıza "keşke bana deseydin, bundan sonra bana söyle götürürüm" dşyecektiniz. Kendi kızınıza da "bir daha ben varken tuvaletin olunca bana söyleyeceksin,başkaları ile gitmek yok" diyeceksiniz. Özel bölge görmesi konusunda da çocuğa bu konuda eğitim vereceksiniz, "özel bölgeler kişiye özeldir lütfen bir daha ben yokken kimseye sen de özel bölgeni gösterme, kuzenin yanlış yapmış"
İstismar yazmış bir üye ama bu istismar değil ihmal.
Ben 16 yaşindaki kiz tuvaletini yapti bebek ona baktı diye anladim. Tersi de kotu evet ama benkm anladigım gibiyse istismarYani sizin çocuğu götürmüş tamam. Kendi de o arada girmiş, ama orda iki dakikalık bir iş yapılan. Çocuğa "bak benim buram şöyle böyle vs" dememiş galiba anladığım. Konunun görümceye anlatılacak bir yeri yok. 16 yaşındaki kıza "keşke bana deseydin, bundan sonra bana söyle götürürüm" dşyecektiniz. Kendi kızınıza da "bir daha ben varken tuvaletin olunca bana söyleyeceksin,başkaları ile gitmek yok" diyeceksiniz. Özel bölge görmesi konusunda da çocuğa bu konuda eğitim vereceksiniz, "özel bölgeler kişiye özeldir lütfen bir daha ben yokken kimseye sen de özel bölgeni gösterme, kuzenin yanlış yapmış"
İstismar yazmış bir üye ama bu istismar değil ihmal.
Tüm mesajınızı okudum ve bu son yazdıklarınızı da görünce sizinle bir kadın olarak gurur duydum.eşime de artık eski düzen yok, ben her hafta yokum. Ölçülü gideceğim, orada az duracağım. ben olmadan çocuğum da gitmeyecek dedim.
Teşekkür ederimTüm mesajınızı okudum ve bu son yazdıklarınızı da görünce sizinle bir kadın olarak gurur duydum.
Sınırlarımızı çizmek zorundayız.
Siz net durdukça eşiniz de kabullenecektir zamanla, merak etmeyin. Yeter ki duruşunuzdan taviz vermeyin.
haklsınız bu düzeni değiştirmek artık bizim için şartEşiniz kendi giderse gitsin ama sizi ve çocuğu peşinde sürüklemeye mecbur değil. Küçük bir çocuk kendinden büyük birini çıplak görmemeli buna istismar denmez ama yinede görmemeli. Uyarmışsınız ama dikkat etmemişler araya mesafe koyun. Eşinde bir zahmet saygı duysun ciddi ciddi rest çekin. Her hafta aileye gitmek için mi evlendiniz?
Sınırlarınızı kesinlikle koruyun taviz vermeyin asla. Bence eşiniz çok durumu kavrayamamış gibi mahremiyete önem vermiyor sorun görmüyor gibi geldi bana eşinize önce bunu anlatın derim. Eşinizin tepki göstermesini beklerdim. Ve 16 yaşında bi çocuğun yaptığını çok masum değerlendiremeyeceğim bebek değil sonuçta çok sıkıştıysa ve çocuğunuzun yanında ihtiyacını gidermesi gerektiyse bile( ki çok saçma) koca kız istediği takdirde sizin çocuğunuza arkanı dön bana bakma vs diyerek göstermeyebilirdi yani bana kasıt var gibi geldi Allah günah yazmasın da çok tuhaf.Herkese selam arkadaşlar. 5. Yılımıza girmek üzere olduğumuz bi evliliğim var. Evlendim evleneli istisnai durumlar hariç kendi aileme de kayınvalideme de her hafta gittik. Kendi aileme gitmeye eşimi hiçbir zaman mecbur tutmadım. Oda sözde beni mecbur tutmadı ancak nadir durumlarda gidilmediğinde mutlaka morali bozulurdu, evde bana suratı asık tavırlar sergilerdi bi kaç gün. Kayınvalidemlerde nadir kaldığım zamanlarda ise bana inanılmaz iyi davranıyordu bir dediğimi iki etmiyordu.Kayınvalidem ve kayınpederim resmi nikahları var ama ayrı yaşıyorlar. Kayınvalidem Kalp hastası ve birazda hastalık hastası iyiyim dediği hiçbir gün yokeşim ona kıyamıyor ve her hafta eksiklerini almak için mutlaka uğruyor. Uğrasında burda sorun yok.üstüne birde ayrı şehirde olmasına rağmen her tatil çocukları alıp şehrimize gelen görümcem var. Tüm yazı burda geçiriyor, ara tatillerde de burda.
Evet bende eşimin benim önemsediğim kadar önemsediğini düşünmüyorum maalesef bu konuyuSınırlarınızı kesinlikle koruyun taviz vermeyin asla. Bence eşiniz çok durumu kavrayamamış gibi mahremiyete önem vermiyor sorun görmüyor gibi geldi bana eşinize önce bunu anlatın derim. Eşinizin tepki göstermesini beklerdim. Ve 16 yaşında bi çocuğun yaptığını çok masum değerlendiremeyeceğim bebek değil sonuçta çok sıkıştıysa ve çocuğunuzun yanında ihtiyacını gidermesi gerektiyse bile( ki çok saçma) koca kız istediği takdirde sizin çocuğunuza arkanı dön bana bakma vs diyerek göstermeyebilirdi yani bana kasıt var gibi geldi Allah günah yazmasın da çok tuhaf.