5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Götürdüler doktor da burda yazılanları söyledi her şeyi çocuğun yerine siz yapıyorsunuz demiş.
Çocuğun çocuk olmasına izin verin her şeyi siz yapmayın vs.
Aile tutumu düzeltmedi çocuk aynı
Çocuktan önce anne babanın doktora gitmesi lazim bence. Hiç normal gelmediler bana. Çocuğu ne hale getirmişler, yetişkin olduğundaki halini düşünmek bile istemiyorum. Size de Allah yardım etsin, tam sinir harbi gerçekten.

Allah aşkına sanki şuan arsız değil şuan neyin arsizi

Çocuk dövülmez çocuk olduğunu bilip çocuk gibi davranan simariklik eden bilmeyen dövülmez ama
Yetişkin gibi iftira atmasını bilen emirler yağdıranin pekalada hakkı kotektir

Bu arada kaç tane dayak arsizi çocuk gördünüz hep kiyamadiklqriniz arsız :)))))))

Okula başlayınca dünyanın merkezi olmadığını fark edecek. 5 sene sonra çok mutsuz bi çocuk olacak. Annesi neden böyle diye ağladığında gülerek bu günleri hatırlatırsınız. Belli ki yardım alma niyetleri yok çünkü. Muhtemelen ailesinden nefret edecek ergenlik sonrasında, beni neden bu hale getirdiniz diye

Asla!

O çocuktan emir alanın hakkı kotektir.

Ama ben ortamda müdehale ediyorum, dayanamıyorum ki. Annesi bişi diyemiyor
Ama içinden kızıyordur bana.
Ben susamam yani

Kızmıyor olabilir ya. Bizim bir akrabanın çocuguna ben lisedeyken asla tahammül etmezdim. Azarlardım, bilgisayar diye tuttururdu hayır derdim işime bakardım. Annesi bana kıl sanıyodum. Ne zaman bize gelseler kadın “hadi ablayla otur sen” diye odama yollardı ama. Cünkü salonda dursa iki kelime konuşturmayacak beni dinleyin benle konuşun susun diye terör estirecek. Benim odamda mum gibi oturuyo. Annesinin işine geliyordu.

Burada sınırı çizen siz olmalısınız. Doğru bulmuyorum o yüzden bu konuda emrivaki yapmayın demelisiniz. Ve ne olursa olsun kararınızın arkasında durmalısınız. Bir ağlar iki ağlar üçüncüde anlar. 5 yaşında kızım var her şeyi anlıyor.

Annemin eski Mahallesi'nde bir çocuk vardı ergen bir erkek gecenin bir saati döner istiyorum para ver diye mahalleyi ayağa kaldırırdı polis geldiyse eğer biliyorduk ki o çocuğa gelmiş
Amcaları gelip çocuğun ağzını burnunu kirarlardi yok anlamazdi çocuk o döner parası saat kaç olursa olsun verilecek
Annesine vurur kız kardeşlerini döverdi
Ne gördüyse onu uyguluyor gerçekten dayak arsiziydi .
Bir zaman sonra dayakta fayda etmez yani anne baba beceremiyorsa pedagog falan egitmeli .
Şahsen kendi küçüklüğüme bakıyorum
Babam gözlerini devirse ağlar kalkardim korkudan .
dayakta yoktu öyle bu çocuk anlaşılan hiç endişe etmiyor anne babadan yana dayakta fayda etmez o yüzden

Çocuk bana yabancı gelmedi, bizim evde iki tane aynı cins var ama ağzının payını veren, dediğini yapmayan anne de var.
Çocuk bu, yapıldıkça ister zaten.
Eğitimi önce ailesine vermek lazım ne diyeyim!

Anne baba sevilen bir anne baba olmak, çocuğunu mutsuz etmemek için çocuğunun çoğu isteğine hayır diyemeyip yaparsa, çocuklar anne babayı her isteklerini karşılaması gereken kişiler olarak görmeye başlar. Ayrıca sadece anne babasının değil herkesin kendisini her istediğini hemen yapmasını bekler. Bu çocuklar hazzı ertelemeyi veya bunun yaşattığı gerilimle baş etmeyi öğrenemez. ‘‘benmerkezci’’ ve talepkar bir tutumla, dünyanın kendi etrafında döndüğünü kendisinin her şeyi istemeye hakkı olduğunu ve diğer insanların kendisine hizmet etmek için var olduklarını düşünür.

Çocuklarınızın mutlu olmasını istiyorsanız bazı isteklerine hayır diyebilmeyi bilmeli ve uyulması gereken kuralları öğretmeliyiz. Çocuğa anlaşılır, kesin ve etkili sınırları olan, güvenli bir ortam sunmak çocuğun sağlıklı gelişimi için gereklidir.

Hiçbirimiz sınırları çok isteyerek memnuniyetle kabul etmek istemeyiz. Çocukların da kural koyan anababaya ‘’ Bu kuralları benim iyiliğim için koyduğunuz, iyi ki kurallarımız var’’ demesini beklemek yanlış olur. Anababa olmanın zor taraflarından birisi de konulan kurallar sınırlar nedeniyle çocuğun kızgın olmasını tolere edebilmek ve geri adım atmamaktır.

Ben şimdi sizin bebeğiniz adına da üzüldüm Büyüyünce iyice kıskanacak, herkes bu çocuğun daha fazla isteklerini yerine getirecek, çocuğunuzdan da isteklerini yerine getirmesini talep edecektir herhalde.
Ben olsam çatlardım ve konuşurdum ailesiyle. Çocuğa kurallar koymaları gerektiğini, gerekli gereksiz her istediğini yapmamalarını, ona iyilik değil kötülük ettiklerini söylerdim. Çünkü bu aile, 1 gün değil 2 gün değil. Ağlarsa ağlasın yani, ne yapabilir ki en fazla..
Anaokuluna falan gitmiyor mu çocuk? Ve ya özel gereksinimi falan mı var?

Götürdüler doktor da burda yazılanları söyledi her şeyi çocuğun yerine siz yapıyorsunuz demiş.
Çocuğun çocuk olmasına izin verin her şeyi siz yapmayın vs.
Aile tutumu düzeltmedi çocuk aynı
Doktorq gitmesi gereken aile
İnanın çekinerek açtım konuyu.
Benim de kızım var onu gördükçe ne yapıp ne yapmamam gerektiğini görüyorum resmen
Sizin işiniz de o açıdan ayrı zor. Siz doğru davranırken onlar sizin, kızınızı bu şejilde şımartırsa çocuk size karşı hırçınlaşabilir. Cidden uzak durmak lazım ama zor sanırım

Engin Günaydın'in "AZİZLER" adlı filminde de aynı bu anlattiginiz gibi bı çocuk var aklıma o geldi. Üzüldüm, sizin adınıza da ama en çok o çocuğa üzüldüm. Beş yaşında ki çocuğu nasıl yetistirmişler, o konuşmalar tavırlar..Sanırsın 15 yaşinda ergen...

Dövmek kolay. 5 yaşında çocuğa gücünüz yeter. Ama onu değiştirmek daha fazla zamanınızı alır. O yüzden dövmeyi seçebilirsiniz. Uğraşmamak isteyebilirsiniz.
Ki çocuğun suçu yok ki. Çocuk bu davranışların normal olduğunu düşünüyor. Böyle yetiştirilmişken bir de üstüne dayak mı yiyecek?
Kaç tane dayak arsızı gördünüz diyorsunuz ama ülke sorunlarını şiddetle çözen yaratıklarla dolu. Sizce neden bu kadar şiddete meyilliyiz?

Son düzenleme:
çocuk dövülebilir ha.sen iyi ki öğretmenlik mesleğine başlamamışsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…