5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine de geliyor ha? Allah yardımcın olsun aile fena
İnanın kv de öyle bir kadın kı vir dediğim daha iki olmadı oraya gittiğimde sen bana değil ben sana hizmet edicem senin bebeğin var yorgunsun uykusuzsun diyen bır kadın.
Görüşmek istiyorum cunku hıc sıkıntımız yok.
Eşim yeğeni ve ablası yüzünden gitmiyo çogu zaman.

Hayır benim çocuğumla alakalı hiç bir konuda taviz vermedim.
Aslınsa ben genel anlamda dediklerini yapmıyorum oyun oynamak su vermek ama annesi gelip devamlı rica ediyo lütfen lütfen ilk evlendiğimde yapıyodum oyun ıstıyosa oynuyodum falan.
Sonradan dedim ne yapıyorum ben böyle.
Şimdi annesi ikna ediyor bız oynayalım boşver yenge hasta veya yenge yorgun bilmem ne.
Yıne de sinirleniyorum özellikle kendi evimde böyle şeyler yapınca
Bence bir kaç kez ağlatın hiç oralı olmayın telefonla falan oynayın balkona çıkıp kahve için

İnanın kv de öyle bir kadın kı vir dediğim daha iki olmadı oraya gittiğimde sen bana değil ben sana hizmet edicem senin bebeğin var yorgunsun uykusuzsun diyen bır kadın.
Görüşmek istiyorum cunku hıc sıkıntımız yok.
Eşim yeğeni ve ablası yüzünden gitmiyo çogu zaman.
O zaman kvnede Allah yardım etsin. Muhtemelen yavru anası yüzünden bu halde. Ama maalesef yapacağın hiçbir şey yok bu tipleri tanıyorum. Evladına laf ettirmez çünkü sorun kendileri. Eşiniz mesafe koymalı. Çünkü o çocuk gelecekte bebeğinizin potansiyel tehlikesi...

Başlığı okuyunca garip gelebilir hatta bunları okuduğunuz zaman tepki de verebilirsiniz.
Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyoruz bugüne kadar en ufak bı sıkıntı yaşamadık. Aileler de mükemmel anlaşıyor ama mutlaka bir sorun çıkar ya bu sorun 5 yaşında ki bir çocuk.
Görümce ve kayınvalide karşılıklı dairelerde oturuyorlar görümce çalıştığı için oğluna kayınvalide bakıyor yani her akşam oradalar.
Size çocuktan bahsetmek istiyorum.
Kendi ailemde kuzenler de yeğenlerde daha önce böyle bi durum yaşamadım nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Çocuk inanılmaz ilgi isteyen bir çocuk ve herkesi yönetmek istiyor. Devamlı emir veriyor ne emir verirse anında yapılıyor.
Örnek verecek olursam.
Hep birlikte masaya oturuyoruz yemek yemeye başlıyoruz çocuk geliyo ve dıyo kı kivi sen ordan kalk şu sandalyeye oturacaksın.
Annesi hemen bana dönüyo kivi geçebilir mısın x öyle istiyor dıyo.
Ya da kvme sen yemek yeme istemiyorum kalk diyo o da tamam deyip sofradan kalkıyo.
Yemeğin ortasında benım canım şu yemek istıyo yapın dıyo anında sofradan kalkıp onu yapıyolar yapınca da vazgectım deyıp yemıyo.
Ya da benım önümde ki tabağı istiyo ben o tabağı yemek ıstıyorum dıye hayır deyınce küsüyo, bağırıyo, ağlıyo kapıları çarpıyo.
Şimdi buraya kadar sanane diyebilirsiniz ama çocuğun bana ayrı bi gıcıklığı var.
Çünkü emirlerini yerine getirmiyorum rica etse ya da normal bir şekilde istese tamam ama devamlı emir vermesi beni sinirlendiriyor.
Gözlerımın içine baka baka beni şikayet ediyor annesıne benımle oynamıyo söyle oynasın.
Ya da ben su istiyorum ama kivi getirecek tarzı
Annesi bana da diyemediği için çocuga yalvarıyo ben getırıyım suyu dıye hayır o getirecek dıye ağlamaya başlıyo bu sefer bana geliyolar lütfen sen verir misin diye.
Günde 5 6 kere görüntülü arıyor eşimi benı açmıyoruz. Açana kadar arıyor. Açınca da telefonu kapatmayın ben sizi izliycem burdan dıyo. Ya da hadi buraya geleceksiniz oyun oynamak istiyorum dıyo sinirden telefonu suratına kapatıyorum arama dıye bu sefer açana kadar eşimi arıyor ya da annesini arayıp telefonumu açmadı dıye annesıne aratıyor.

Bir iki kere acil işleri olduğu için bır ıkı saat ilgilenmek zorunda kaldım. İkimiz tek olunca ne dediysem yaptı ne dersem tamam tamam hiç zorlamadı. Kapıdan içeri ailesi girer girmez beni terslemeye sanane şu bu dedi anında.
Yanımızda kimse yokken o kadar uysal kı.
Bebeğim var zaten sık gitmiyoruz oraya bu sefer de gecenın saat onbırınde ailesıne ben bebeği görücem dediği için bize geliyorlar. Yatıcaz diyoruz. Yaa şimdi sabaha kadar ağlar 10 dakıka görsün çıkarız diyolar.
Oraya gitsem konuşmalar hep şu şekilde bebeği uyandır sevcem.
Şu elbiseyi giydir.
Oyuncaklarıma dokunmayacak
Onu kimse sevmeyecek
Kucağınıza almayacaksınız su içiyorum içmesin.
Mama içiriyorum içmesin.
Korkudan torununu almıyor kadın kucagına.
Ya da evde ki herkese oyun oynatıp kendi ev halkını izliyor oyuna gırmeyı kabul etmezsen saatlerce ağlıyo
Bir iki kere eşim hareketlerıne o kadar sinirlendi ki uzun süre gitmedik 5 yasında kı cocuk yuzunden.
Kreşe verdiler iki saat sonra aldılar kreşten nedeni de tüm öğretmenler sadece onunla ilgilenecekmiş başka çocuklarla da ilgilendikleri için çocuk ağlamış.
Çocukla yalnız kalmaktan çekiniyorum bir kere puzzle yaptırmaya çalıştı bana bunu senin yapman lazım dedim diye annesine beni şikayet etti beni azarladı, vurdu dıye. gözlerimin içine baka baka bana iftira atıp gülüyor.
Evet bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı bi durum aileden kaynaklı farkındayım.
Ama bu telefonlar, evde rahat bırakmamalar artık beni delirtmeye başladı gece uyku da bile arıyor açın telefonu dıye. 5 yaşında ki bi çocukla böyle bı zıtlık yaşamak istemiyorum. Yaklaşımım nasıl olmalı yorumlarınızı bekliyorum
Suçlu olan büyükler çocuğa acıdım, çocuğu ne hale getirmişler Allah ıslah etsin bu eş...kk kadar insanları...

Aslınsa kv normal görmüyor ama çocuga azcık sesini yükseltse görümce çocuğuma bagıramazsın dıye alıyor gidiyo kadın yalnız yaşıyor torundan olmak istemiyor
Valla bu torun adamı hasta eder. Yaşlı başlı kadın iyi çekiyor nazını. Şiddete karsiyim ama agzinin ortasına tam bir tane vurulmalik.
Bu çocuk 1. Sınıfa başlayınca ne olacak. Mecburen okula gidecek. Hiçbir okulun istemediği bir çocuk olacak. Öğretmene şimdiden acıdım

Once aile tedavi olmali zaten. Bu kadar her dedigi yapilip kral kralice yetistiriyorlar sanki. Ama yazik olan cocuga olacak.. benimde 4.5 yasinda kizim var. Bazi isteklerini yapsam da aile de en kati gorulen benim. Bazen kurallar olmasi gerekir cocugun sosyal hayati icin bu onemlidir

Valla bu torun adamı hasta eder. Yaşlı başlı kadın iyi çekiyor nazını. Şiddete karsiyim ama agzinin ortasına tam bir tane vurulmalik.
Bu çocuk 1. Sınıfa başlayınca ne olacak. Mecburen okula gidecek. Hiçbir okulun istemediği bir çocuk olacak. Öğretmene şimdiden acıdım
Uyumsuz cocuk olarak damga yiyecek ve bu durum çocuğu daha da huysuz yapacak. Ama tum suçlu aile aslinda. Benimde kv kp tarafı bazen aman aglamasin deyip istediklerini yaparlar ama bunlari okuyunca benim çocuğun isteklerini makul buldum

Okuyunca içimdeki şiddet içgüdüleri uyandı normalde karşı olmama rağmen 🙈😅

Size kesinlikle kızamıyorum cunku görümcemin oğlu cok fena .
Ağzının üstüne bir tane çakasımm geliyor cocuk mocuk dinlemeden.
Bir kere çaksam kendine gelecek ama... :KK53: :KK8:
Ama ben ortamda müdehale ediyorum, dayanamıyorum ki. Annesi bişi diyemiyor
Ama içinden kızıyordur bana.
Ben susamam yani

Aynı şeyleri kendı cocugumun da yapmasına musade etmem!

Bendeki de cocuk, cevremdekılerınkı de cocuk
Sarı çizmeli memet ağanınki de cocuk ...
Bir cocuk ancak bu denli kıskanç, paylaşımsız olabilir

Götürdüler doktor da burda yazılanları söyledi her şeyi çocuğun yerine siz yapıyorsunuz demiş.
Çocuğun çocuk olmasına izin verin her şeyi siz yapmayın vs.
Aile tutumu düzeltmedi çocuk aynı
Ben ailenin neden böyle davrandığını merak ettim.bu davranış şeklinin çocuğa ve kendilerine faydası neymiş?kimse kimsenin çocuğu ile fazla uğraşmaz.kresten nasıl 2 saatte aldilarsa, ilkokulda başladığında da öğretmen bir noktaya kadar uğraşır, sonra ne yaparsanız yapın der..neden tavırlarını degistirmiyorlar?savunmalari nedir

O aileden biri de cikip demiyor mu biz nerde hata yaptık? Ne oluyor ? Bu cocuk kim? Bunu biz nasil boyle yetiştirdik? Acaba bunu nasıl düzeltiriz? diye. Çocuğu geçtim, bu durumu bile bile hala aile bireyleri nasil boyle sakim kaliyorlar da hic birsey yapmıyorlar. Cok ılginç gerçekten. Tum ailenim tedaviye ihtiyacı var

Başlığı okuyunca garip gelebilir hatta bunları okuduğunuz zaman tepki de verebilirsiniz.
Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyoruz bugüne kadar en ufak bı sıkıntı yaşamadık. Aileler de mükemmel anlaşıyor ama mutlaka bir sorun çıkar ya bu sorun 5 yaşında ki bir çocuk.
Görümce ve kayınvalide karşılıklı dairelerde oturuyorlar görümce çalıştığı için oğluna kayınvalide bakıyor yani her akşam oradalar.
Size çocuktan bahsetmek istiyorum.
Kendi ailemde kuzenler de yeğenlerde daha önce böyle bi durum yaşamadım nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Çocuk inanılmaz ilgi isteyen bir çocuk ve herkesi yönetmek istiyor. Devamlı emir veriyor ne emir verirse anında yapılıyor.
Örnek verecek olursam.
Hep birlikte masaya oturuyoruz yemek yemeye başlıyoruz çocuk geliyo ve dıyo kı kivi sen ordan kalk şu sandalyeye oturacaksın.
Annesi hemen bana dönüyo kivi geçebilir mısın x öyle istiyor dıyo.
Ya da kvme sen yemek yeme istemiyorum kalk diyo o da tamam deyip sofradan kalkıyo.
Yemeğin ortasında benım canım şu yemek istıyo yapın dıyo anında sofradan kalkıp onu yapıyolar yapınca da vazgectım deyıp yemıyo.
Ya da benım önümde ki tabağı istiyo ben o tabağı yemek ıstıyorum dıye hayır deyınce küsüyo, bağırıyo, ağlıyo kapıları çarpıyo.
Şimdi buraya kadar sanane diyebilirsiniz ama çocuğun bana ayrı bi gıcıklığı var.
Çünkü emirlerini yerine getirmiyorum rica etse ya da normal bir şekilde istese tamam ama devamlı emir vermesi beni sinirlendiriyor.
Gözlerımın içine baka baka beni şikayet ediyor annesıne benımle oynamıyo söyle oynasın.
Ya da ben su istiyorum ama kivi getirecek tarzı
Annesi bana da diyemediği için çocuga yalvarıyo ben getırıyım suyu dıye hayır o getirecek dıye ağlamaya başlıyo bu sefer bana geliyolar lütfen sen verir misin diye.
Günde 5 6 kere görüntülü arıyor eşimi benı açmıyoruz. Açana kadar arıyor. Açınca da telefonu kapatmayın ben sizi izliycem burdan dıyo. Ya da hadi buraya geleceksiniz oyun oynamak istiyorum dıyo sinirden telefonu suratına kapatıyorum arama dıye bu sefer açana kadar eşimi arıyor ya da annesini arayıp telefonumu açmadı dıye annesıne aratıyor.

Bir iki kere acil işleri olduğu için bır ıkı saat ilgilenmek zorunda kaldım. İkimiz tek olunca ne dediysem yaptı ne dersem tamam tamam hiç zorlamadı. Kapıdan içeri ailesi girer girmez beni terslemeye sanane şu bu dedi anında.
Yanımızda kimse yokken o kadar uysal kı.
Bebeğim var zaten sık gitmiyoruz oraya bu sefer de gecenın saat onbırınde ailesıne ben bebeği görücem dediği için bize geliyorlar. Yatıcaz diyoruz. Yaa şimdi sabaha kadar ağlar 10 dakıka görsün çıkarız diyolar.
Oraya gitsem konuşmalar hep şu şekilde bebeği uyandır sevcem.
Şu elbiseyi giydir.
Oyuncaklarıma dokunmayacak
Onu kimse sevmeyecek
Kucağınıza almayacaksınız su içiyorum içmesin.
Mama içiriyorum içmesin.
Korkudan torununu almıyor kadın kucagına.
Ya da evde ki herkese oyun oynatıp kendi ev halkını izliyor oyuna gırmeyı kabul etmezsen saatlerce ağlıyo
Bir iki kere eşim hareketlerıne o kadar sinirlendi ki uzun süre gitmedik 5 yasında kı cocuk yuzunden.
Kreşe verdiler iki saat sonra aldılar kreşten nedeni de tüm öğretmenler sadece onunla ilgilenecekmiş başka çocuklarla da ilgilendikleri için çocuk ağlamış.
Çocukla yalnız kalmaktan çekiniyorum bir kere puzzle yaptırmaya çalıştı bana bunu senin yapman lazım dedim diye annesine beni şikayet etti beni azarladı, vurdu dıye. gözlerimin içine baka baka bana iftira atıp gülüyor.
Evet bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı bi durum aileden kaynaklı farkındayım.
Ama bu telefonlar, evde rahat bırakmamalar artık beni delirtmeye başladı gece uyku da bile arıyor açın telefonu dıye. 5 yaşında ki bi çocukla böyle bı zıtlık yaşamak istemiyorum. Yaklaşımım nasıl olmalı yorumlarınızı bekliyorum
Çok iyi dayanmışsınız, sabrınızı ayakta alkışlıyorum. Yerinizde olsam annesiyle açık açık konuşurum. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı ama benim de çocuğum var ve davranışları bana çok ters geliyor böyle giderse ağzını burnunu dağıtıcam haberin olsun derdim. :halay:

Çocuk dövülmez diyenler peydah olduğu için bu çocuklar bu halde

Evet çocuk dövülmez. Dayakla düzelmez ki tam tersi dayak arsızı olur. Eline son model telefonu tableti ver, her istediğine tamam de, zerre kural koyma, ilgilenme e sonuç bu.. Bu da bir nevi psikolojik şiddet işte çocuğa. Ki benim ablam son 1 senedir başa çıkamadığı için fiziksel şiddete de başladı. Çocuk daha beter tepkiler vermeye başladı. Allah ıslah etsin bu ebeveynleri ne diyeyim..

İstisnasız her evime geldiğinde bir eşyamı alıyor götürüyor.
Kumbara kalemler ya da ufak bi eşya bunu zaten ben evden getirmiştim dıye gözümün içine baka baka bağırıyo
Annesi de tamam al diyo bana soran yok alıyolar ve gidiyolar.
Mesele ne kalem ne kumbara mesele ben kimim burda?
Annesiyle konussaniza kuzum destrk aldirsinlar bu cocuk normal mi simdi?ilerde perisan eder aileyi e tabi sizide uygun bir dille ailesiyle konusun, diretin sorunlu cocuk davranislariyla ilgili videolar izletin , ikna edin tum gelecek nesiller adina

kimse bu saçma sapan durumun farkında değil mi? ailenin yanlış tutumları yüzünden "şımarık" olan bu çocuk büyüyüp "problem" olacak, önlem almaları lazım ama sizden başkası farlında değil, annesi babası bu saçmalığı görüp önemsemiyor galiba:olamaz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X