Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

şu sayfayı doldurayımda diğer sayfalya geçelim :))

mehalim canım eline koluna sağlık şekerciğim... ben aslında yaza az kaldığını biliyorum ama mersinide sevmediğimdenmidir nedir gidemiyom bi türlü.. mersinli olanlar alınmasın bir kez gittim bir daha gitmek nasip olmadı diye sevmiyorum :)

gülüm iyi akşamlar canım nasıl olsa görüşücez diye bişey demiyorum sana veda adına

ben de sabahtan bu yana koşuşturuyorum
efeciğim evime geldi bugün şükür telefonda konuştum sadece akşama bol bol koklıycam
geçmişi çok okuyamadım yine ya bir ara fırsat bulsam ne güzel olacak valla özledim herkes neler yapıyor kaçırdım ucunu
umutu merak ediyorum bebişi nasıl oldu
kallisimin başımı ağrımış kıyamam cancazıma
honeycimle şaşkınım da sıkıntılılar ama nolur beni görüp teselli edin kendinizi
benden daha kötü durumlara düşmeyin sakın bakın ben o kadar sıkıntı yaşadım ki kendimi öldürmeye bile razı oldum sadece düşündüm gerçi ama arkamda oğlumu da bırakmaya kıyamadım ve ben sadece bu duygularımdan dolayı belki de evladımdan ayrı kalabilirim
sakın benim yaptığım hatayı yapmayın sağlığınıza bozacak hiçbirşeye daha doğrusu hiç kimeye izin vermeyin öenmli olanın siz ve huzurunuz olduğunu aklınızdan çıkarmayın

biri birzamanlar bişey demişti
ölsen Allah rahmet eylesin derler, delirsen ne vardı kafasına bu kadar takacak derler.
bu söz çok hoşuma gider ölümden gerisi yalan sakın sağlığınızla oynamayın oynatmayın...

kallsiim ben resimleri
www.postimage.org.tr adresinden yüklüyorum en üztteki linki sadece mesaj kutusuna kopyalıyorum o kadar
resmin üzerine tıklanınca büyüyen resimler halinde yüklenmiş oluyor

reyhan ablamın yedikleri
büyükce dilim ekmek tam bugday80 kal 50gr az yagli peynir 125 kal5 siyah zeytin45 kal.yarim salatalik 13 kalbir kirmizi biber7 kal
yarim litre yagsiz ayran200 kal civarı
4 kasik ispanak kavurmasi 50 kal100gr hindi gögsü132 kal izgara yarim dilim ayni ekmekten60 kal
iki portakal 80 kalbir fincan sütlü kahve 55 kal

toplam902 kal

bir çoğumuz 1000 altında yemek yiyoruz bu hiç iyi değil sonrada neden veremiyoruz diye ağlanıyoruz... mehalim bende çıkaracağım sana ama yarın yazarım belki.. dün hiç bişi yiyemedim bugünde az yedim toplasan 700 etmez.. acıkmıyorum bu yüzden yine.. en kısa sürede doğru bir yemek düzenine geçmeliyim..

zenanın yedikleri
sabah
birtas kahve tek seker20 kal,yarim domates35 kal,iki dilim tam bug. ekm144 kal, 10 gr peynir tam yagli28 kal
ara 15 tane beyaz leblebi20 kal
ogle
1 dilim tam bug. ekm72 kal. yarim kepce tarhana corb50-100 kal. 4 kasikyesil fasulye yemegi zeytinyagli100 -150 kal,3 marul yapragindan ve yarim kuru sogandan yapilmis yagsiz limonlu salata30 kal
ara 1 elma 50 kal5 tane beyaz leblebi7-8 kal
aksam
4 yemek kasigi pirasa az zeytin yagli50 kal iki uc dilim beyaz turp5 kal aşağı
toplam 700 kal yuvarlanmış hali:)

evet kallisim ben hemde fazla fazla hesaplıyorum umarım yanlış yönlendirmiyorumdur.
ancak birde şu önemli dengeli bir şekilde kilo vermede yada sağlıklı beslenmede önemli olan tek faktör kaloriler değil tercih ettiğimiz besinler gerçkten çokönem arz ediyor.yani daha öncede demiştim kalorisi az olan bir besin vucuda girdiğinde beklediğimizin tersine birkebiliyor ters tepki yapabiliyor.yada kalorili görünen bir besin vucur tarafından tamamen harcanıp depolanmayabiliyor.
bu protein ve yağlar için güzel bir örnek mesela vucut ne kadar kalorilide olsa proteinin tamamnını yakarken yağ ne kadar az kolarilide olsa büyük kısmını depo ediyor.ayrıca yediğimiz besinlerde gizli yağ yada bilmediğimiz maddelerde bizi olumsuz etkiliyor.hatta senin bu konuda açtığın bir başlık bile vardı demi msır şurubundan falan bahsediyordu işte böyle

evet mehalim haklısın.. doğru bilgileri yani ne yememiz ne kadar yememiz konusunda konular toplayıp getirsek aslında dahamı iyi olur.. neyse bu konuda bir kafa patlatalım bakalım...

ben çıkmak zorundayım size iyi akşamlar diliyorum... iyi haftasonları..

kallıste canım evet 1000 kal altındakı dıyetler ancak kontrol altında yapılmalıymıs.bu arada 7. gurubun ılk sayfalarını okudum cok guzel bılgıler var.emel ın gıttıgı dıyetısyene de bayıldım buralarda da oyle bır dıyetısyen bulsam hıc durmam gıderım yanı

benim yediklerime gelince
sabah 1 kuru kayısı 20 kal
yarım bardak süt 68 kal

ara yarımfincan sütlü hakve 28

öğlen 100 gr patlıcan kızartma 222 kal
50 gr kadar karnıbahar kızartma 100 kal
1 dilim kek 200 kal

ara 1 kayısı 20 kal
yarım fincan kahve 28 maden suyu

akşam ne yesem hala kararsızım

toplam: 750 kal

akşam meyve ile mi geçirsem ne:))

kallisim aslında şu bahsettiğim kitabı bir elime alabilsem süper bir kitap doğru beslenmek için başka kaynağa ihtiyaç duymayız zorlayacam kendimi okumalıuyım ve sizlerle paylaşmalıyım inşlh yani

mehalim sen 13. takımda değilmiydin benmi yanılıyorum

hayır akrepcim ben en baştan beri 5. takımdayım. 13 takım kardeş takımya oraya yazdığımı görmüşündür belkide:))

Kardeş takım, kardeş kardeş sonlara doğru gitmişiz bu hafta. Bu hafta toparlansak da yeniden ilk üçe girsek.
Bu arada umuts76 ve mehalim çok güzel kilo vermişsiniz tebrikler.

tşkler melisim .
reyhan ablam seni aşşada görüyorum sanırım geçmişe bakıyosun nasılsın güzel ablam iyisindir inşallah .kimsecikler yok bakım bir dedim ama sizle saat farkı var değil mi aramızda yanılmıyorsam hadi görüşürüz ablacım

kızlar kaloriye çok fazla takılmayın yaaa
kafayı yediriyor insana ve giden kiloları geri getirmekten baka bi işe yaramıyor

ahahaa mehalimi eve dönsün diye beklerken kaçırdım galiba..

akrebim senide tebrik ederiz canım..

mehalim evet unuttum bugün umutum sen ve honeyim hepinizi tebrik ederim çok güzelçalıştırmışsınız metabolizmayı..

X