Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kilo vermek için günlük alması gereken bi kalori var ama diyet yaparken düzenli beslenmek için bunları her besin grubundan alman gerekiyo
ekmek-meyve sebze=> karbonhidrat grubu
et- peynir-yumurta=>protein grubu
süt -yoğurt=>kalsiyum grubu
sıvı yağlar -kuru yemişler-zeytin=>yağ grubu
süt ve yoğurt da protein grubu ama onları kalsiyum diye ayırıyolar çünkü dönüşüm yapılırken et olarak tüketilmemesi gerekiyo
yeri geliyo ekmek çok gelince meyve yenilebiliyo yerine ama evde süt yoğurt yok diye yerine peynir veya et yenilemiyo yani
bi de her insanın metabolizmasının çalışma hızı var bunu da özel tartılarda belirliyo diyetisyenler bu hız biz hiç bir hareket yapmadan sadece iç organlarımızın kan dolaşımımız sağlansın diye harcadığımız yani biz uyur veya dinlenir haldeyken harcadığımız enerji diye anlatılıyo
her insan bu belirlenen enerji miktarını alırsa sadece yaptığı her hareket için harcıyacağı enerji yüzünden kilo veriyo bunu eksik alırsa beyni bi zaman sonra hızlı kilo verdiğini ve gelen enerjinin yetersiz olduğuna hükmedip enerji harcamaktan vazgeçiyo kilo vermeye direnç gösteriyo çok az bile yesen depolanmış yağları yakmıyo kıtlık var zannediyo yani
bu enerji miktarından çok yesen yaptığın egzersiz yetersizse kilo alırsın yeterliyse kilonu sabit tutabilirsin
bir insanın vücudunda kas ne kadar fazlaysa metabolizma hızı o kadar fazla oluyo kanın dolaştığı alan artıyo kalp daha çok çalışıyo mide daha büyük vs.
her insan 3 tatlıkaşığı yağ yemek zorunda her ana öyünde her besin grubu yenmek zorunda çünkü ve bu yağa bizim ihtiyacımız var vitamin , mineral vs faydaları da var
geri kalan besinler diyet yapan insanın metabolizmasına yaşam şekline biraz zevklerine göre değişiyo en az 120 gr et de herkesin listesinde var gördüğüm kadarıyla ve de 3 serviskaşığı sebze yemeği olmazsa olmazlar arasında gerisi de diyetisyenin işi o dengeli düzenli bişekilde bir program hazırlıyo yani

her besin grubunun porsiyon değerlerine göre değişim dönüşüm listeleri var her yiyeceği bunlara göre tartıp belirleyip yiyoruz mesela 30 gr çavdar ekmeği 150 gr çorba veya 45 gr makarma pilav yapıyo 30 gr et de 20 gr kaşar peyniri veya 1 yumurta veya 30 gr az yağlı beyaz peynir yapıyo 1 tatlı kaşığı yağ 2 tüm ceviz veya 6 fındık badem veya 10 fıstık veya 5 siyah 7 yeşil zeytin yapıyo

he bazı şeyler varki onları görmemzlikten geliyoruz ayaküzeri ağzımıza atıp zaten ufacık tefecik kalorisi yok diyerek umursamıyoruz, ne zamanki bu kaçamakları ve ayaküzeri atıştırmaları bıraktım o zamanda acıkma hissiyle tanıştım tekrar, siz beni bilirsiniz ay acıkmıyorum metabolizmammı çalışmıyor diye bağrınıyordum sorun metabolizmada değil bendeymiş kendimi fazlaca zaman kandırmışım yazık ki...

kallsisim biliyorum kaçamağın biri bile kaçamak sonuçta ama bunun için çok kararlılık istiyor

bu size günlerdir bahsettiğim çalışmanın bir bölümü
sırada herkesin yaş-boy ve kilo bilgisini almamla birlikte yapacağım çalışma var
herkesin ya da isteyenlerin bazal metabolizma hızını hesaplayıp ona göre günlük yemeleri gereken miktarları yazıcam
uygulamak uygulamamak herkesin kendine kalmış tabi
ben bir emek veriyorsam karşılığını görmek isterim bilirsin
bir süre takıma uzun zaman ayırıp çalışma yapıcam umarım herkes kendi adına faydalanır bakarım ki tık yok ben de kimsye sitem etmem yorum bile yapmam hatta
ben bir emek verip zaman ayırıcam gerisi kişilere kalmış artık

sporsuz bu iş olmuyor spora da yazılıcam galiba çok zor da olsa yapıcam bunu

ben artık saatim gelmeden ağzıma bşey koymuyorum
sadece dün akşam yemekle doymadım
biraz daha ilave ettim tabağıma en azından zararlı bişey yemiyorum diye kandırdım kendimi ama sadece kandırdığımı biliyorum

emelim sende belediyeden sorsan olmazmı yokmuki..spor insanı kendine getiriyor aylarca ha toparlandım toparlanacağım derken evdeki aleti çıkartmaya kararverdim biraz kararlarda değişiklik oldu sonrasıda biliyorsun.. kafamdan diyeti attım kendime özel bir yemek pişirmiyorum ben ama 2 aydırda kendideki gelişmeyi beğeniyorum bundan önceki teklifini istememiştim seni yormamak için..bana sadece hangi gruptan ne kadar yemem gerektiğini söylersin.. aslında şu değişim listelerine alışsak iyi olacak 2 yıl oldu neyin ne yerine geçtiğini sokmadım kafama..

yaz emelim 39,5 yaşında:roflol::roflol: en azından yarına kadar hala 39.5 ğum ve yarından sonrada büyümeye niyetim yok sonra ablam doğum günlerimde arıyo kaç oldun diye şu kadar abla diyince ulen ben hala 39um sen nasıl oluyosun diye fırça atıyo :nazar:

39.5 yaş
1.65 boy
74.5 kilo

bu arada şey var ben geçen yıl 75 kiloda ilk hedefimi yapıp sonra bir ay ara verecektim ama şansa bakınki 75 te durmadım bu yüzden devam sırnaşık şey

tamam kallisim 39.5 üzerinden yaparım hesabımı ben de bundan böyle

zaten günlük miktarları vericem sizler gün içine yerleştireceksiniz

senin hesabını hemen yapayım ki diğerlerine örnek olsun

belediyeninkilere ben geçen sene gittim ya zaten evdeyken çalışma saatlerime uymaz şimdi
benim kas yapmam lazım ağırlık çalışmalıyım yani
yakınımzda var bir yer orayla görüşücem yakında 1 aylık bir deneme yapayım da devamına öyle karar vereyim diycem bakalım ne olcak

evde stepper var eliptik bisiklet ve 6 kiloluk halterler var ama kullanacak adam yok malesef

emelim 6 kilo çok gelir incitme sakın bir yerini bak ben geçen kol çalıştırayım dedimde hala ağrıdan duramıyorum..

*Kadınlar=655+(9.6xKilogramolarakağırlık)+(1.9xsantimetreolarak boy)-(4.7xyaş)

formül bu herkes kendisi için de hesaplayabilir metbolizma hızını yaklaşık olarak veriyor bu formül

aman kallisim ben daha yerden kaldırıken garip sesler geliyor biryerlerimden nerde kaldırıcam ben onu
sadece 2.5 kiloya kadar indirebiliyorum ağırlığı onu deniycem
tabi aklım spor salonunda bakarsın yakışıklı atletik bakla dilimli karnı olan delikanlılarda vardır:dilcikar:

aman kallisim ben daha yerden kaldırıken garip sesler geliyor biryerlerimden nerde kaldırıcam ben onu
sadece 2.5 kiloya kadar indirebiliyorum ağırlığı onu deniycem
tabi aklım spor salonunda bakarsın yakışıklı atletik bakla dilimli karnı olan delikanlılarda vardır:dilcikar:

Hheehehee emelim vardır tabe -tatlicadiarzu- aklıma ortağım geldi aynı yaştaydık biz ve bundan 3 yıl öncesi beraberdik, Tuna Kiremitçi'nin kitabını almıştım ona adamın arka kapaktaki fotosuna aşık olup o kitapla gezmeye başlamıştı :roflol: eşi rahmetli olmuştu onunda.. ay çok gülerdim haline :roflol: şimdi sana sarayım ben iyi aklıma getirdin :1ninca:

selam kızlar nasılsınız ben iyiyim ama yoğunum işyerinde bugün açıldı bilgisayar ve işlere koyuldum herşey sıfırdan işleniyor bilgisayara.
ve patronlar hiç gitmiyolr burdan işim zor.
diyeti azda olsa bozdum burda düzene giresiye bilmom nolcak. hala regli olmadım tam 2,5 ay oldu ilaç kullandı bugün bitti 4 güne kalmaz olurmuşum. kan tahlillerim temiz çıktı hormon bozukluğu yok şeker kolestrol de yok sadece az kansızlık varmış.
tatilde hem dinlendim hemde tansiyonla uğraştım.yükseldi durdu.
üzerimde nasıl şişkinlik var bilseniz diyet bile canım istemiyor. regli olmadığım için kötüyüm, sinirliyim acayip bişeyler yemek istiyom devamlı elimde değil. karnım tef gibi sanki 3 aylık hamileyim naıl şiş. tartılmıyorumda fazla göstercek moralim bozulcak.
kalisim buhaftada izinli yap beni zaten doru düzgün girmeiyom siteye. adet şişliğinden fazla çeker kilom.
belkide işler yoğun olursa ayrılırım takımdan. haftaya belli olcak.
işle ilgili detayları sonra anlatırım yada emelcim anlatır.
neyse işim var herkes iyidir umarım. geçmişi artık çok zor okuyamam. günlük takip etmeye çalışırım. bakalım iyce bir yerleşeyim. zenancım canım msn den yazmışsın bende sizleri özledim. ama vakit yok yazışmaya ve zaten sinirliyim herşeyi ters anlıyom sizlerinde huzurunu kaçırmayayım.
kendinize iyi bakın öptüm çoookkkk.

sararsan sar napıyım aa
yalnızlık Allaha mahsus bikere hıh
tabi tarif ettiğim adam benim gibi fil yavrusunu napar orası tartışılır

işin şakası tabi de artık kolay kolay güvenemem hiç bir erkeğe

güvenmede zaten emelim boşver ama sıkıntılarını hallette gerisini allah yoluna koymuştur elbet...yalnızda olmaz hakkında en iyisi inşallah..

gülüm gelmiş canım hoşgeldin benim acil çıkmam gerek kızımın çok dersi var akşam üzeri uğrarım yine hoşkalın gülüm mesajını sonra tekrara okuyacağım...

gülcüm yeni işin hayırlı olsun tekrardan
sinirlerine de hakim ol biraz regl olmamandandır zaten geçer 4 güne herhalde

bu arada gülün yeni işini anlatayım
yaş meyve sebze dışında herşeyi satıyorlar
toptan perakende olur
plastik mutfak gereçlerinden temzilik malzemesine
yağ salça kuru baklagil ne biliyim işte markette ne görüyorsanız hepsini tedarik ediyorlar
bu arada gülcüm de satış yaparsa prim alacak oun için müşteri arıyoruz takımca haberiniz olsun
toplu alımlarda adrese teslim şansı var
bakkal olur hastane olur yemek fabrikası olur kantin olur ne kadar tanıdığımız varsa devreye sokalım kızlar herşey gülüm için

benden güzel reklamcı da olur herhalde bunu bir değerlenireyim ben

selam kizlar gulum hosgeldin
emelcim sagol onca listeleri inceleyip yorumladigin icin agzina gozune saglik ben hemen sunlari yazayim
yas 32
boy 1 62
kilo 74.8
canim cok tesekkur edrim bilmeden cok sey yiyorus sonrada diyetteyiz diye hem kendimizi kandiriyoruz hemde neden durdu kilom diyoruz demi cok sagol canim sadece yuruyus olmiycak ayriyaten ev sporlarina tekrar baslamam lazim
gulum emel anlatti yeni isin hayirli olsun canim insallah reglin de gelir rahatlarsin ve tekrar vermeye devam edrsin canim uzulme

Selam arkadaşlar ben geldim.bugun nöberttiçiydim yorgunluktan ölüyorum ayrıca müfettişler geldi ama daha bana teftişe gelmediler yarın gelirler büyük ihtimalle.sonra okul çıkışı kuaföre gittim saçlarımı kestirdim hemde baya kısa kestirdim ohh çok iyi oldu havam değişti vallaha.
emelim çok güzel analizler yapmışın azına emeğine sağlık bende haftaya yazacam yediklerimi artıkın ozman bakarsın banada bakalım nelerde hata yapıyoruz bir bir söylersin canım
gülcümde gelmiş seni görmek çok güzel oldu canım zamanla bütün işler yoluna girer inşlh bu regl olmama durumunu beden çok yaşadım anlıyorum seni gerçekten sıkıntı verici bir durum.
başkada unuttum iyimi neyse aklıma geldikçe yazarım

Emelcim canım benim ben seninle bir konuyu tatışmak istiyorum.geçenlerde yazdığın birşey dikkatimi çekti ve senle bu düşüncemi paylaşmak istedim bakalım arkadaşlar ne yorum yapacaklar.

geçen yazdığın bir eleştiride şöyle diyorsun ---şekeri kesinlikle hayatınızdan çıkaracaksınız- yanılmıyorum değil mi.ancak düşüncem şu benim diyet yaparken yada kilo kaybederken okadar sıkılıyorki kilo veriliyor ancak diyetteyken yapılanlar günlük beslenme düzeni haline gelmediğinde en ufak gevşeklikte tekrar kilolar hoooppppp geliyor.ve döngü hep böyle sürüp gidiyor. bazı şeyleri katı bir şekilde yasaklamak yerine dahada sonrada diyetin devamındada uygulanabilecek şekilde düzenlemek daha doğru değil midir acaba?
demek istediğim yağa şekere aynen devam değil elbette yada kesinlik yasak değilde.
ama kişinin günlük kullandığı oranda makul azaltmalar yapması ve bunu zamanla alışkanlık haline getirmesi daha mantıklı değil midir.çünkü kilo veririken şekeri tamamen yasaklıyan kişiler istediği kiloya ulaşınca eski ağız tadına dönüyor ve verdiklerini fazlası ile topluyor.Ne dersin düşüncem yanlışmı sence

işden geldim bir bakayım dedim herkes nasılmış?
ayy burası bağımlılık yaptı valla bana bu takım olmadan hayatıma devam edemiyeceğim sonra yaaa
emelciğim yorumların için teşekkür ederim canım dikkate alacağım sözlerini hatta bu akşam brokoli yiyeceğim yağ yok :)
verdiğin linke baktım çok güzel çantalar yapmışsın ellerine sağlık keşke yanlarına fiyatlarını da yazsaydın güzelim arkadaşlarıma da göstereceğim elişlerini bide vaktin varsa biraz daha model eklesen tam süper olur
boy 165
yaş 30
kilo en son 59 du bu hafta daha tartılmadım ama sen yuvarlak 60 dan hesapla istersen
daha yemek yapmadım kızlar gece gelirim hadi öptüüüm

selam arkadaşlar;

Emelim ellerine sağlık yorumların için çok teşekkür ederim.
Öğün öğün yazmayı bende istiyorum ama ben düzenlik yemek yiyen biri değilim. Devamlı atıştırma halindeyim gidiyorum geliyorum bişey atıyorum ağzıma biliyorum en büyük yanlışı yapıyorum.. Bu hafta regl olcam sanırım haftaya daha dikkatli olurum bu konuda...

Ben hesapladım ama yanlış olabilir birde sen bakabilir misin canım? Benim hesabımda 1478 çıktı

Boy:149 cm
Kilo: 68

Mehalim senin düşüncene bende katılıyorum canım. Zaten bu yüzden bu kadar abartılı yiyorum yaa kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar
önce bir merhaba diyeyim dedim.işten geldim hemen açtım.
son mesajları okuma fırsatı bulunca yorum yapacağım.en çok merak ettiğim de geçen haftaki öğünlerimiz için yorum yapılıp yapılmadığı.
diyetime aynı geçen haftaki gibi devam ediyorum.her yediğim lokmayı da yazıyorum.bu işi kendimce eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum.kaçamak yok bende:))

X