• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylik bebegimin sacini sifira vurdum

Bayanlar benim bildiğim kadarı ile bebek doğduktan sonra 7 ci gün saçı kesilir ve ağırlığınca altın verilir ihtiyacı olan birine. .
5 aylık bebek.. bence geç kalınmış saçı kesmek icin. .
Konu sahibi dini acidan bi konu açmamış ki bu yorumu yapmışsınız
Sadece nezaman uzar tekrardan diye sormuş

5 aylık çocuğun saçları kazıtılmaz. hadi kazıttın diyelim daha havalar tam ısınmadı çocuğun kafası üşür hasta olur.
ayrıca ne çok seviyoruz her zıkkımı dini mevzulara bağlamayı.
her sünneti yapmak zorunda mıyız?
mantık diye bir şey var.
konu sahibi sen de yaptın bi cehalet takılma artık kökü çocuğunda herhalde uzayacak.

Biraz bilinçlenelim mi arkadaşlar.

Bacaklarımı mecbur kaldıkça yıllardır arada sırada jilet yaparım. Hala aynı tüy haliyle çıkar. Belki zamanla etkiler. Ama böyle bişey işe yarıyorsa bile diyelim bir seferde ne kadar işe yarar?

Çocuk sahibiysek biraz bilinçli de olmamız lazım. Daha gür çıkar hikayesini yıllarca tecrübe etmedik mi yalan olduğunu?

Sehir efsaneleri ve hurafeler daha eglenceli.

5 aylık bebeğe iyi cesaret, kim gaza getirdiyse tebrik ederim. Kazıtınca gürleşiyor'u da kim uydurduysa alakası yok. Saçın gürlüğü, kıvırcıklığı efendime söyleyeyim düzlüğü falan genetiktir arkadaşlar, kazıtmakla olacak iş değil.

bence yaza kadar uzar. benim bebeğiminde 4 ayı bitti. dün bizde 3e vurduk ama gurlesmesi için değil. çok dökülüyordu. saçlarıyla oynayıp elini emiyordu. ağzına tüyler geliyordu. biraz komik oldu :) yaza kadar uzar insallah. gurlesmesinin sıfıra vurmakla alakası olduğunu düşünmüyorum. annem bütün kardeşlerimi ve beni vurdurmus. kimimizin incecik ve az kimimizin çok gur ve kalın.

Konı nerelere gelmiş. Insanların birbirine ne saygısı ne tahamülü kalmış. Yok abuk subuk, yok saçmalamayın.. isteyen istediğini yapar kimsenin saçma demeue hakkı yok. Ki konudaki soru da bu değil. . Ne zaman uzar diyor. Resmen konu çok farklı yerlere kaymış. Bu kadar birbirimize karşı tahamülsüz olmamız çok üzücü..

Ben yavrum kiyamadim. Bitlendi. 4 kez bitlendi 4 kez temizledim komple bitti dedim hepsinde. Bir baktım yine var. Artık tek çare sıfıra vurduktan dedim. 3 numaraya vurdurdum 15 aylıkken. Ikı ay oldu daha anca bir cm uzadı.
Kız nasıl kiydin yaaa.. Kafası cok narindir onun. Bari her gün zeytinyağı dur de çocuğun acısı azalsin kizarikliklari geçsin.

Uzar niye uzamasın ama öyle bir ay gibi kısa bir sürede istediğin uzunluğa ulaşır mı o saç bilemem.

Saç diplerini çok az saf olan zeytinyağıyla masaj yap ve ardından arındır o zeytinyağını saçından. İyi geleceğini söyleyebilirim bu masajın ve zeytinyağının.

Tabi öyle her gün her gün, avuç dolusu yağ kullanmaman konusunda da uyarımı yapayım. Bebeklerin teni çok hassas olur. Bu sefer kaş yapayım derken göz çıkarmayalım Allah korusun..

saçın sıfıra vurulunca gürleştiği fikrini ilk kim ortaya attıysa bunca çocuğun saçının vebali onun üstündedir :KK70: uzar yakında ama yapmayın bidaha, saçı onun baş derisi sıcaktan, soğuktan koruyor, kısa da olsa saçlı baş derisi sağlıklıdır.
Oyyy çok güldüm,sen çok yaşa e mi:KK70::KK70:

Konu sahibi,gereksiz birşey yapmışsınız.Ama üzülmeyin uzar 1 aya..

Nasil becerdiginizi cok merak ettim.
Uyurken mi yaptınız? Jiletle mi? Korkmadiniz mi?

Valla 10 aylık ama görülecek kadar saçı olmayan bebek de gördüm... Genel olarak bebeklerin saçı çok yavaş uzuyor zaten. Sanmıyorum kısa zaman içinde saç filan çıkacağını.
Şu bebelerin saçını da bir rahat bırakın zaten. Kimi ailelerde var bu her bebenin saçını sıfıra vurdurmak. Neymiş, daha gür çıkarmış... Gür çıkacak saç kendiliğinden çıkıyor zaten, seyrek saça da ne yaparsan yap seyrek.

Inanip nasil yaptiniz yorum bile yapamıyorum. Bekle de sacı ciksın madem gur cikacak ya (!)

Bayanlar benim bildiğim kadarı ile bebek doğduktan sonra 7 ci gün saçı kesilir ve ağırlığınca altın verilir ihtiyacı olan birine. .
inanılmaz derece sacma. oha denilecek bir anlayış.

Ne saçma bişey yapmışsınız? Onun başı daha su su. Nasıl sıfıra vuruyosunuz korkmadan!
Sacma derken?.. neresi saçma. Bende oglumun sacini 7. Gun kestirdim eve geldi berberimiz ve özel makineyle yapti. Tabi ben sünnet diye yaptim orasi ayri. Bebek icin cok yararli bilim adamları bunu bi kac senedir cikarmis faydalarıni ortaya ama peygamberlerimizz teeeenn 1400 sene evvel soylemis. Faydaları cooookkk. Bence herkes yaptirsin bebegini dusunuyorsa;)

Herkes çok değişik yorumlar yapmış ama bu doğru gramını ya altından ya gümüşten sadaka olarak verirsin. Bende oğlumda yaptım ama kestirmeden =) tahmini olarak 2 gram dediler bende yanlış hatırlamıyor isem 4 gramdan vermiştik.

Konu sahibi arkadaşa gelince çocuğun başını kesmemiş saçını kesmiş öyle değişik yorumlar okudum ki güldüm. Bence de yaptığı doğru değil. Bıngıldak daha çok yumuşak açıkçası bende cesaret edemezdim. Oğlumun saçını 1 yaşında kestirdik çok terliyor diye. 5 yaş yaşına kadar bir daha asla babası ile tek gitmedi kuaföre kısacık yaptırmış terliyor diye 3 gün ağladım kıvırcık uzundu saçları.Yani sizin ki iyi cesaret azıcık büyüse idi daha iyi olurdu.

Back